Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jarruo Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Jou 2005 Viestejä: 156 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 21.12.2007 22:41 Viestin aihe: Hanhi resepti |
|
|
Olisiko jollain jotain oikein maistuvaa reseptiä jouluiselle metsähanhelle? Ovat nuo hanhet sen verran harvinaista herkkua omilla metsästysmailla, mutta nyt niitä tuli pari kappaletta. En haluaisi laittaa hanhea omalla perusreseptillä, vaan haluaisin panostaa joulupöydän herkkuun vähän enemmän! _________________ Kaikki tyylillään, toiset erilailla! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Mehtäeki Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 462 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 22.12.2007 12:21 Viestin aihe: |
|
|
Sama ongelma täälläkin, kokonainen hanhi pitäis saada paistettua. Netistä löytyy pari reseptiä, mutta niistä ei tiedä on nypitylle vai nyljetylle hanhelle
1 hanhi puhdistettuna
7 pientä omenaa
2 sipulia
suolaa
valkopippuria
olutta
2 tl salviaa
1 rkl vehnäjauhoja
Huuhdo hanhi ja kuivaa se. Hiero sisäpintaan suolaa. Pese omenat ja pilko ne. Pilko myös sipulit. Laita omenakuutiot ja pilkotut sipulit hanhen sisälle. Ompele hanhi kiinni. Voit myös käyttää hammastikkuja linnun sulkemiseen. taputtele hanhen pintaan pippuria. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Pane hanhi ritilälle, ja unnipannu alle. Kaada pannuun kahvikupillinen vettä. paista 2 1/2 - 3 tuntia, tai niin kauan että hanhi on kypsä. Käännä lintua puolen tunnin välein, ja valele sitä paistoliemellä. Kun olet paistanut lintua tunnin, pistele siihen haarukalla reikiä jtta rasva pääsee tippumaan. Ammenna suurin osa rasvasta pois pannusta. Kun paisti on valmis, pidä se lämpimänä. Liuota uunipannussa olevat aineet veteen, ja laita kattilaan. Sekoita jauhot vesitilkkaan ja suurusta kastike. Keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla, oluella ja salvialla. kiehauta ja ota pois liedeltä. Jos kastikkeen pinnassa on rasvaa, kuori se pois. Tarjoile perunoiden kera.
1 nuori hanhi (5-6 kg)
1 rkl suolaa
1 rkl soijaa
2 rkl mustaherukkamehua
1⁄2 tl kuivattua rakuunaa
1⁄2 tl kuivattua salviaa
5 omenaa
1 tl meiramia
Kastike:
4 dl kermaa
4 rkl mustaherukkahyytelöä
paistinliemi
4 rkl jauhoja
Kaamoksen keskellä on keksittävä mikä tahansa juhla. Puhdista hanhi. Hiero lintu pinnalta ja sisältä soija-herukka-mehuseoksella ja sirottele suola, rakuuna ja salvia pinnalle ja sisään. Lohko omenat ja mausta meiramilla. Täytä hanhi ja sido ommellen. Aseta lintu paistinritilälle uunipannun päälle rintapuoli alaspäin. Paista 150º lämmössä noin tunnin ajan. Käännä rintapuoli ylöspäin ja jatka paistamista liki 4 tuntia. Tarkista kypsyys pistämällä rintaan ohuella puutikulla tai neulepuikolla. Kun neste valuu värittömänä, lintu on kypsä.
Kaada paistinliemi kattilaan, anna jäähtyä ja kuori hyytynyt rasva. Pane osa rasvasta toiseen kattilaan, turvota jauhot ja lisää jäähtynyttä lientä. Lisää kerma ja herukkahyytelö, tarkista maku.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä perunoiden tai riisin sekä salaatin kera 10-16 hengelle. Koristele maun mukaan tarjoiluvati hedelmillä, sienilohkoilla tai vihanneksilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|