OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Suht reaaliaikainen eräkeittiö: Fasaani hässäkkä
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 06.03.2007 03:24    Viestin aihe: Suht reaaliaikainen eräkeittiö: Fasaani hässäkkä Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään valmistetaan fasaania .... hmm jotekin. Tarkoituksena on jotakuinkin tehdä helppo, ja suht nopea eväs

Lähtökuopat :

2 Fasaania (n. 400g/lintu)
4 Sipulia
1 Paketti läskiä (kastikeliha)
1 Paketti Amerikan pekonia
2kg Perunoita
Maitoa (perunamuusiin)

Mausteet tietysti oman maun mukaan. Tässä tapauksessa: suolaa, timjamia, voita & öljyä

Esivalmistelut: Kuori perunat, ja viskaa ne kattilaan ja pilko sipulit , ja pistä ne vuokaan... helppoa, eikös juu



Seuraavaksi otetaan elukoihin pikaisesti väriä pintaan & perunat kiehumaan hep, ja uunin voipi laittaa lämpiämään 150 asteeseen



Elukat pois pannulta, ja rasvasempaa lihaa tilalle (huom tarkoitus on vain saada savunmakua läskiin pekonista, joten älä loppuun asti paistele)



Nostele läskiä hieman sipuleiden päälle & linnut siihen päälle ...



Timjamia & suolaa... hep



Tässä vaiheessa voipi tarkastella perunoiden fyysisen tilan, ja nostella loput läskit lintujen päälle



Perunat pahoinpidellään tuollaisella vempaimella, jälkeenpäin lisätään kourallinen voita, ja maitoa



Kurkistetaan uuniin pari tuntia sen jälkeen, kun se startattiin polkemalla (ja huomataan samalla, että uuni on kuvauskelvottomassa tilassa.... Noh, lintu hässäkkä näyttää ainakin hyvälle)



...Avot



Nälkä lähti, ja ruoka teki tehtävänsä.... ruokajuomaksi kolmannen veroluokan olutta oman maun mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Toni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 152
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 06.03.2007 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan hyvännäköinen sapuska näyttäisi olevan. Järkytyksekseni tajusin etten ikuna ole maistanut tuota "peltolakeuksien prostituoitua"... Miltä se oikein maistuu näin verbaalisesti maisteltuna? Voiko verrata mihinkään muuhun siivekkääseen? Aika hävettävä havainto itseltäni, mutta näin tällä kertaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 06.03.2007 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toni kirjoitti:
Miltä se oikein maistuu näin verbaalisesti maisteltuna? Voiko verrata mihinkään muuhun siivekkääseen?


Kaupan broileriin.. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 06.03.2007 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ei nyt ihan broileriin, mutta ehkä kalkkuna on lähinnä.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 06.03.2007 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mun mielestä fasaani menee maussa teeren ja sorsan väliin, olettaen ettei ole rehulla kasvatettu fasu vaan elänyt luonnossa.

Viimeinen muokkaaja, heguli pvm 06.03.2007 22:16, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 06.03.2007 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kalkkunoitakin on niin monenlaisia, omasta mielestä lähempänä sellasta onnellista kanaa, joka on ruopsutellut tuolla pihalla, ei kuitenkaan son-tatunkiolla kesän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 06.03.2007 22:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hieman voimakkaamman makuinen, kuin kalkkuna . Maku hyvinkin saman tyylinen omasta mielestäni.

Ihmetyttää vain nuo keskustelut fasaanista (ilmeisesti lajiin tutustuminen on käynyt monelta vain istari lintuja koskevia juttuja lehdestä lukemalla, kun suht negatiivisena metsästysmuotona kyseistä lintua pidetään, ja fasaani rinnastetaan suoraan herrasmies lahtaamiseen, jossa kohtuudella ei ole mitään rajaa)

Ehkä osa syytä onkin juuri joukkolahtaamis-jahti jutut, joita lehdissä kerrotaan, mutta totuus lajin monimuotoisuudesta jää monelle täysin tuntemattomaksi kirjoitusten perusteella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Toni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 152
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 06.03.2007 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläni ei ollut tarkoitus väheksyä Fasaania saaliina, mutta eihän sitä voi kieltää etteikö ko. linnulla olisi jo samanlainen maine kuin kirjolohella kalamaailmassa. Varmasti mielenkiintoinen jahdattava koiran kanssa, ja vielä jos lintu maistuu ihmisten suuhun kuin kalkkunat ja broilerit, en näe sitä ollenkaan huonona ruokalintuna.

Anteeksi halveksuva sanavalinta.En oikein hallitse sarkasmia joten varmaan parempi lopettaa sen viljely. Täytyypä tästä itsekin jossain vaiheessa käydä kyseinen lintu maistamassa kunhan vain tilanteita tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 06.03.2007 23:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä oo tullu koskaan maistettua... vaihtaiskohan kukkaan meton täkkään tuommosta ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4723

LähetäLähetetty: 07.03.2007 00:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä mulle kelpais 625:n "fasaanihässäkkä", hemmetin herkullisen näköstä on!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
saajo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 945

LähetäLähetetty: 07.03.2007 01:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Melko kokki. Nälkä tässä samperi tuli. Ja ei oo fasaania pakkasessa. Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 08.03.2007 02:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokkitaidoistani en mene vannomaan, mutta seuraavalla kerralla selkeästi enemmän läskiä mukaan....Sitä ei ikinä ole liikaa, ja varsinkin, kun kerman kanssa en tykkää läträtä Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
räyhä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Tam 2007
Viestejä: 88
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 09.03.2007 20:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.625 kirjoitti:
Kokkitaidoistani en mene vannomaan, mutta seuraavalla kerralla selkeästi enemmän läskiä mukaan....Sitä ei ikinä ole liikaa, ja varsinkin, kun kerman kanssa en tykkää läträtä Cool


Älähän nyt väheksy noita kokki taitojasi, maittavaltahan toi näytti ja varmasti myös oli Wink

Itsellä varmasti kulunut jo kymmenen vuotta kun viimeksi fasaania maistanut.Silloin niitä käytiin metästää kehä 3 sisäpuolella mutta toisin on nyt. Siinä olet oikeassa että reilusti rasvaa päälle kun lintu uuniin. On monen muun riistalinnun tavoin aika vähärasvaista tuo fasaanin liha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Antsa-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2007
Viestejä: 119
Paikkakunta: Kemijärvi

LähetäLähetetty: 12.05.2007 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kuuskaksvitosella näyttääpi olevan aika paljon pottuja kattilassa...
Hyvältähän näyttääpi tuo valmis sapuska. Maistuis varmaan mullekkin. Voiko samanlaista tehä muistaki linnuista, kuten riekosta tai muusta vastaavasta?
Meillä liikuskeli tossa pihapiirissä viimekesänä pari kolme herkullisen näköistä fassea. Olis pitäny piekalla näpäyttää ja laittaa ruoaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 13.05.2007 01:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, pottuja tuli vahingossa niin paljon, että söin tuota hässäkkää 3 päivää. Kyllä tuo resepti toimii muillekkin siivekkäille, kunhan muistaa, että läskiä ei ole ikinä liikaa riistaruuassa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com