Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 07.01.2007 14:35 Viestin aihe: Hirvilasse |
|
|
No niin, tulipa taas tehtyä herkullista ja helppoa arkiruokaa hirven jauhelihasta, jota hyvin monella taitaa olla pakkasessa hieman liikaakin.
Eli lähtökohtana ihan tavallinen lasse eli lasangne, mutta käytämme siis hirven jauhelihaa hyvin yksinkertaisella ja nopealla reseptillä.
Ainekset:
- n. 800g hirven jauhelihaa
- 1 prk Bertolli Basilica- tomaattikastiketta
- 1 sipuli
- 1 solo valkosipuli
- 5 dl kermaa(vyötärön mukaan kuohu tai ruoka)
- n. 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 lihaliemikuutio
- n. 2 dl vettä(Bertollipurkin huuhtelusta)
- 1 tl sokeria
- oreganoa
- basilikaa
- lasagnelevyjä
Ensin tehdään soosi:
Freesaa korkealaitaisessa kasarissa hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Lisää suola, pippuri, sokeri, oregano, basilika sekä vehnäjauhot ja pyöräytä sekaisin. Lisää Bertolli-soosi ja huuhtaise purkki vedellä ja lisää huuheluvesikin sekaan. Lisää vielä lihaliemikuutio sekä kerma, sekoita ja anna kiehahtaa muutaman minuutin ajan, kunnes lihaliemikuutio on varmasti sulannut. Tarkista maku.
Sitten suorakaiteen muotoiseen vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä ja kastiketta, päällimmäiseksi vielä vähän soosia ja sitten vajaaksi tunniksi uuniin, missä lämpöä 175 astetta. Aluksi kannattaa pitää päällä foliota noin 30 min ettei lasse kuivu.
Jos jaksaa niin kaveriksi vihreää salaattia ja eiku naamaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|