OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kyyhky ruokapöydässä

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mallu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2006
Viestejä: 7

LähetäLähetetty: 10.08.2006 21:33    Viestin aihe: Kyyhky ruokapöydässä Vastaa lainaamalla viestiä

Eli tuli tällänen mieleen kun nyt näitä puluja tässä ollaan roiskittu niin miten porukka ruukaa laittaa kyyhkysä?
Eli ihan kokkaus ohjeita voisi tähän laittaa ja jakaa keskenään.
Itse en ihme reseptejä oo kokeillu ja kyyhkyä en ole tainnut edes laittaa.
Pyytä olen muutaman kerran laittanut ja sekin ihan perustyyliin eli ruskistus ja hautumaan ja tietenki jotain sörseleitä sinne sekaan Smile
Ja varsinkin kun nyt tämä lintuflunssa on ajankohtaista niin vaikuttaako se jotenkin teidän riistan laittoon jne.?
Eli herkullisia reseptejä kiitos!

Edit: Itselläni on kirjassa muutama ohje ja voisin niitä tähän kirjotella mutta en tiedä kerkieiskö tänää. Mutta hetken päästä.. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JiiPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 317
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.08.2006 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin huvikseen aamupäivällä jahdista tultuani seuraavaa:
Veistelin jo jahdin lomassa rintalihat erilleen linnuista, ku eihän niissä muuta syötävää oo. Sitten hakkasin lihanuijalla rintalihat ohuiksi pihveiksi, päälle suolaa ja grillimaustetta (jauhe). Sitten grillasin ne kaasugrillissä. Kypsy melko joutusasti (enpä muistanu koko lintulunssaa). Grillauksen jälkeen lautaselle ja päälle ohuelti tuorejuustoa, olikohan valkosipuli/chili. Sitten vaan ääntä kohti.

Oli muuten herkkua, suosittelen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ultima Thule
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Huh 2006
Viestejä: 998

LähetäLähetetty: 10.08.2006 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JiiPee kirjoitti:
Kokeilin huvikseen aamupäivällä jahdista tultuani seuraavaa:
Veistelin jo jahdin lomassa rintalihat erilleen linnuista, ku eihän niissä muuta syötävää oo. Sitten hakkasin lihanuijalla rintalihat ohuiksi pihveiksi, päälle suolaa ja grillimaustetta (jauhe). Sitten grillasin ne kaasugrillissä. Kypsy melko joutusasti (enpä muistanu koko lintulunssaa). Grillauksen jälkeen lautaselle ja päälle ohuelti tuorejuustoa, olikohan valkosipuli/chili. Sitten vaan ääntä kohti.

Oli muuten herkkua, suosittelen!

Kyllä tulikin nälkä.. Smile Ite olen yleensä kyyhkyset käristäny voissa, sit suolaa, mustapippuria, sipulia ja muita mausteita ja paljon kermaa ja hautumaan pannulla pienellä lämmöllä. Välillä lisäilly vettä joukkoon ja sitte vaan syömään ku lihat kypsyny tarpeeksi!
_________________
Pyydystä&Paista!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 11.08.2006 01:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JiiPee kirjoitti:
grillimaustetta (jauhe)


Kannattaa muuten noista valmiista mausteseoksista tsekata että niissä ei ole natriumglutamaattia, aka. aromisuolaa. Se peittää alleen maut äärimmäisen tehokkaasti ja kaikki sillä maustettu maistuu eineslihapullilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leijona Valametti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2005
Viestejä: 703
Paikkakunta: Etelä-savo

LähetäLähetetty: 11.08.2006 11:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näille jutuille on oma alueensa tällä foorumilla.. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Renegade
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Tou 2005
Viestejä: 59
Paikkakunta: Haapavesi

LähetäLähetetty: 11.08.2006 14:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oletteko ottaneet vain ns. isot rintalihat kyyhkystä? itseä vaivaa suunnattomasti kun kyyhkyyn jää aina semmonen pieni suikale lihaa siihen rintalastan keskellä olevaan korkeampaan osaan... en osaa selittää tarkemmin sitä kohtaa mihin lihaa jää Embarassed
_________________
Baikal ij-27
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussi_
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hel 2006
Viestejä: 17
Paikkakunta: Raahe

LähetäLähetetty: 12.08.2006 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löysin aika samanlaisen aiheen:
http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=14916
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 12.08.2006 12:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pieni vaaleampi osa on minun tietääkseni nk. éntrecote, eli herkullisin osa kyyhkystä.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
miksa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 643

LähetäLähetetty: 12.08.2006 23:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pahin virhe on kypsentää ja hauduttaa liikaa. Pidin kyyhkyä ei-niin-hyvänä lihana, kunnes kokeilin seuraavaa, varsin yksinkertaista reseptiä.

1. Rintapalat leikataan irti rintalastasta.
2. Maustetaan suolalla ja pippurilla
3. Paistetaan kuumassa voissa tai oliiviöljyssä, kahta puolta kuten pihvi, jonka jälkeen voi lämpöä pudottaa.
4. Kun nesteet tulee läpi, on liha valmista ( jää roseeksi )
5. Nautitaan punaviinin kera ja unohdetaan nyt ne lintuflunssajutut, havaintoja ei Suomesta ole, eikä muutamaan kuukauteen muualtakaan Euroopasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pupustaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Elo 2006
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 13.08.2006 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö kukaan jätä lihoihin luita antamaan makua keitoksiin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com