Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
pasitai Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2005 Viestejä: 323
|
Lähetetty: 30.04.2006 21:52 Viestin aihe: makkaraa |
|
|
Mikä suoli soveltuu parhaiten makkaran tekoon, sian, lampaan vai jonkun muun. Tarkotus tehä hirven jauhelihasta grilli makkaroita kesän grilli iltoihin. Ja sitten tietenki hyviä makkara massa ohjeita kaivataan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 01.05.2006 11:02 Viestin aihe: |
|
|
Sian suoli on parasta, sillä saa perinteisiä grillimakkan kokoisia makkaroita.
Perusohjehan menee jotenkin näin:
- 1/2 osaa jauhettua lihaa
- 1/4 osaa kypsää ja jauhettua perunaa, kypsiä ryynejä ym. "kevennystä"
- 1/4 sian ihraa tai vastaavaa eläinrasvaa
- suolaa
- mausteita oman maun mukaan
Tee massa ja testaa maku paistamalla koekakku. Sitten massa suoleen, pistellään pari pikku reikää etteivät räjähdä ja keitellään hissukseen 20 min hyvässä lihaliemessä. Annetaan jäähtyä. Ja eiku grilliin
Noista itsetehdyistä makkaroista tulee yleensä vähän niinkuin mureketta suolen sisällä. Kannattaa nähdä vaivaa ainesten jauhamisessa ja sekoituksessa että tulee mahd. tasaista massaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|