OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustus ja palvauskalusto
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
NEHunting
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2009
Viestejä: 2632

LähetäLähetetty: 13.12.2021 15:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites nuo uretaanieristeet tuleeko mitää tuoksuja ja sitä kautta makuja kun niitä lämmittelee? Jostakin nurkastahan ne saattaa väkisellä pilkistää. Meinaan vaan ku vanhat urtsit joskus tuoksahtelee jossain ovipielissäkin joskus kun suora auringonpaiste lämmittää smyygejä niitten päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 13.12.2021 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harmaammat kohdat pisti vain silmään, mutta harmaa suola hämäsi. Itselläkin on suolauksen aste vielä hakusessa ja kolmas erä on suolaantumassa nitriittisuolassa. Nyt mennään pelkällä uppoliuossuolauksella. Tämä on kehu, komea laitos sinulla on, ei muuta kuin kavereille kanssa savustamaan.

Itse olen palvin pakastettaessa vetänyt vaakkumiin ja sitten kun sulaa, niin antanut pinnan kuivua paljaaltaan, jos ei ole ennen syöty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 15.12.2021 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä juur kivet kerenny jäähtyä niin uus satsi jo täys....

Mettokin lensi orrelle ja lohta tuli parvessa.... Piti kapasiteettiä jo tuplata että mahtuu...

Selkeästi kun kunnon hyllyt tekee niin koko tila käyttöön kahdessa kerroksessa, esimerkiksi peuran lapa vie 3 kinkun tilan ritilöillä.

Mittareita tulee toinen satsi postissa, tieto on valtaa näissä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.12.2021 07:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistin 6 aikaan valkeet alle... Seuraavat 24-26h sitten ylläpitoa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 19.12.2021 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla tuli eilen kaasuuunista pihalle. Lopussa löytyi oikea lämoöasetus, kun tuli tasaista 81-83 astetta. En uskaltanut hipaistakkaan. Tuollaisessa peltipöntössä ulkolämpökin vaikuttaa, huomattavasti. Kyllä noihin isompiin palasiin pitää laittaa ruiskulla suolaus, ei taaskaan ollut suolaus mennyt tasaisesti. Myös leppää pitää käyttää enemmän niin alkaa saamaan myös sitä väriä perinteiseen mustaan päin. 8% suolalla tuli enemmän tämmöistä palvin/suolalihan sekoitusta, mutta aivan stanan hyvää leivän päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CrB
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2005
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 19.12.2021 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruiskusuolaus 3% niin paljon kuin liha sisällään pitää on oma suosikki, lisänä uppeluksiin samassa väkevyydessä.

Nitriittilisä kokeilematta ja palvausintokin huvennut lihan syönnin vähennyttyä.

Edelliset savut kylminä lohelle ja lihalle.
_________________
Liikettä niveliin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.12.2021 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistän 10% niinpaljon kun sopii ruiskulla ja samaan veteen vuorokausi-2, sitten vielä puhtaaseen veteen.

-liha ottaa korkein 20% painostaan nestettä sisäänsä, siitä tulee 10% seoksella siis lihaan 2% suola.

Siinä ne 1.5-2% paikkeilla on passelit omaan suuhun.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.12.2021 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lohta ensinnä parvesta ulos...




_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 1218

LähetäLähetetty: 20.12.2021 02:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuollaisia kuvia saa laittaa: kuola valuu suunpielistä ku noita katsoo Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 20.12.2021 09:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja nyt aamulla metso ja pienin kinkku ulos...


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 20.12.2021 10:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kinkut pienemmästä päästä ulos...


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.02.2022 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jatketaas juttua...

Minullahan oli puusta nuo hyllyt kyhätty ennen joulua väliaikaisesti käyttöön ja ajatus oli ne tehdä metallista kunnolla....

Toki ruostumattomasta ajatus oli vaan nykyhinnoilla hyllyt olisivat maksaneet kaupan tavarasta mansikoita ja hunajaa.... Mutta erinäisten sattumusten ketjun ja pistämättömän kierrätysvainun sekä mielikuvituksen kautta sain hommattua happosta värkkiä niin verkkoina, rasvapelteinä kuin runkovärkkinä.

Pyöreät käytetyt ilmastointiputket särmäsin rasvapelleiksi, kaukokiito toi rosteriminkkiverkkoa pohjanmaalta. Oli arkkitavaraa vahvalla langalla ja sopivasti pienpetokisarahan arvoiset.




Runkoon tein kulmaa 3mm happosesta kun oli jäänyt toisesta projektista levyriiskoja nurkkiin, 30x30 kokoinen kantaa jo julmasti.





Eipä kirkasta juur tule hitsattua eikä puikolla muutenkaan, kivaa vaihtelua.



Peräseinälle tuli 2 tasoa lihoille ja 1 taso lähinnä kalalle ihan rasvapellin päälle, sivuseinille molemmin puolin taso, pitää katsoa miten lämmöt siinä käyttäytyy. Tuo hyllyjako meni suoraan rasvapellien ja verkon koon ehdoilla, verkko kun oli 840x2080, jotain jenkkien tuumakokojen mukaan. Verkot ja rasvapellit irrotettavia pesuun tottakai.



Laskin päissäni että kaikkiaan ritilätilaa olisi nyt noin 7m2 ja viitisenkymmentä kinkkua plus noin 25 lohifilettä. Ja nopea optio on kattoripustukseen vielä parillekymmenelle takakinkulle(akilesjänteelliselle).


Rupeaa nafta olemaan jo niin kallista ettei moni viitsi kovin etäälle ajella esimerkiksi peurankinkkua viemään, eikä pieni omavaraisuus ole koskaan pahasta. Very Happy
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 04.03.2022 11:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pääsiäisenä olisi tarkoitus seuraava setti vetästä...

-peuraa
-majavaa
-rusakkoa
-hirveä
-possua
-kaurista
-karitsaa
-kirjo ja-merilohta
-kanaa
-fasaania
-highlanderia


Nämä ulkomuistista, saattaa joku jäädä poiskin....

Suolahommat pitää luntata vihkosta miten milläkin tein, kalat ainakin saa hiukan enemmän suolausaikaa.... Elintarvikesaaveja pitää ostaa lisää kun kaupungissa käy.

Nimilappuja vaneerista sahailla ja katsoa merisuolatilannetta.

Epäilen että juuri sinä yönä kun palvaan tulee jokin takatalvimyrsky, näin on joka kerta kun yö pitää olla ulkona.... Laughing


Onko muilla suunnitelmia savustella, kovin menee yksinpuheluksi....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.04.2022 11:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin tuli se kaupunkireissu käytyä ja lisää 30l saaveja ja merisuolaa jokunen kymmenen kiloa. Pyöreä astia on lihoille taloudellisempi kuin suorakaide, kalalla toisappäin.

Nimilappuja tein vaneerista muutaman sata kerralla, ei jokakerta tarvi sitten värkätä.

Tänään melko lumimyräkkä niin aloin suolavesiä keittelemään tuvassa hellalla, siinä tulee melkosen kivuttomasti tämmöselle pikkusatsille 15l kerrallaan... Pitäisi kattella toinen kympin kattila ja muuripadassa sitten toki kun paljon pitää tehdä eli joulunalla.




Suolaksi merisuolaa, oli eri firman tämä kuin edellinen säkki.



-rusakko, karitsa ja fasaani jäi pois löylystä(kaverin) kun kulkemiset ei passannu mutta jääpä ensikertaan sitten uutta testattavaa, vähän makkarantekoakin mietin mutta ei taida nyt paukut riittää kaikkeen.... Josko juhannuksena iskisi sitten setit kalaa ja makkaraa savuun, pääsee alle 10h ajankäytöllä niiden kanssa.

-alkuperäinen suunnitelma oli torstaina pistää valkeet mutta kuten ennustin niin vettähän se lupasi tuulen kanssa... Pitkäperjantai ja lauantai välinen yö hienoa keliä niin silloin savut tuprahtaa. Ajatuksissa oli semmoinen lämmin keväinen yö sulalla maalla, rastaiden konserttia ja telkkien lentoa kuunnellen... Ny realisoitui se tosiseikka että pilkkihaalarit päällä ja täysi talvikeli.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 09.04.2022 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään lihat suolaan ja keskiviikkona savuun.

Saaristolaispöntöllä teen, possua, nautaa ja peuraa
Menee tällä kertaa, ehkä joku 25-30kiloa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Seuraava
Sivu 5 Yht. 12

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com