OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vihreä kusetus
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 112, 113, 114  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5349
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 09.09.2020 08:05    Viestin aihe: Vihreä kusetus Vastaa lainaamalla viestiä

Alkoi wituttamaan tämän kolumnin lukeminen niin paljon, että nostetaas jatkossa vihreän ideologian aiheutamat ongelmat ja suoranaiset kusetukset omaksi keskustelukseen.

Tämän pitää jokaisen lukea:

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/600359?src=rss

"Tiesitkö, että tuulivoimalla pyöritetään Suomen energiataloutta vain viisi ja puoli päivää vuodessa? Ja tiesitkö, että aurinkoenergialla vain pari tuntia? Tiesitkö, että Suomen tuontienergiasta yli 60 prosenttia tulee Venäjältä?

Tuuli- ja aurinkovoiman hypetys ja propaganda ovat johtaneet siihen, että niiden merkitys kuvitellaan energiataloudessamme todellista suuremmaksi. Sitrakin vaatii kotimaisen turpeen ja puuenergian käytön alasajoa.

Suomen vuotuinen energian kulutus on 383 miljoonaa MWh sisältäen sähkön, lämmön, liikenteen jne. Tästä tuontienergian osuus on 2/3 eli 255 miljoonaa MWh. Kotimaisen energian osuudeksi jää 128 miljoonaa MWh. Keskimääräinen päiväkulutus on noin miljoona MWh. Tuontienergialla pyöritetään Suomea vähän yli 250 päivää vuodessa, kotimaisen jäädessä runsaaseen 100 päivään. Tuontienergiasta 61 prosenttia tuodaan Venäjältä.

Tuulivoiman osuus energian kulutuksesta vuonna 2018 oli 5,8 miljoonaa MWh eli 1,5 prosenttia. Tuulivoimalla saatiin energiaa vuoden tarpeisiin viideksi ja puoleksi päiväksi. Aurinkoenergiaa kulutuksesta oli 90 000 MWh eli pari promillea. Aurinkoenergiaa riitti koko vuoden energian kulutuspottiin pariksi tunniksi!

Tuulivoimainvestointeihin on käytetty 5 miljardia euroa. Tänä vuonna suomalaiset osallistuvat tuulitalkoisiin Energiaviraston mukaan 318 miljoonalla eurolla. Tuulivoiman tariffituki valuu merkittävästi ulkomaalaisille tuulivoimayhtiöille.

Lisäksi suomalaiset maksavat ostamansa tuulienergian käytöstä keskimäärin 30 euroa/MWh eli 177 miljoonaa euroa. Yhteensä puoli miljardia tuulivoimayhtiöiden taskuihin. Viiden ja puolen päivän tuotannosta!

Suomessa on soita yhteensä 10 miljoonaa hehtaaria. Turvetuotannossa siitä on noin 0,6 prosenttia eli 60 000 ha. Tuotantoon kaikista soista soveltuu 12 prosenttia. Suojeltuna on sama määrä eli 1,1 miljoonaa ha. Lisäksi lainsäädännöllä on kielletty hyödyntämästä ojittamattomia soita 3 miljoonaa ha eli käytännössä tämäkin suoala on suojeltu.

Turpeen osuus energian kokonaiskulutuksesta oli ennen turpeen vastaista ajojahtia 25 miljoonaa MWh. Turpeen osuus on romahtanut kymmenessä vuodessa. Turpeella tuotetaan kaukolämpöä kaupunkilaisten koteihin ja sulatetaan kävelykatuja. Metsäenergian osuus on 38 miljoonaa MWh. Eli turve- ja metsäenergialla pyöritetään Suomen energiataloutta yli 50 päivää vuodessa.

Ydinvoimalla 21 päivää ja kotimaisella vesivoimalla 12,5 päivää.

Mikäli Sitraa on uskominen, niin kotimaisen turpeen ja puun käyttö loppuu kertarysäyksellä, ja korvataan saksalaisilla ja tanskalaisilla tuulimyllyillä, kiinalaisilla aurinkokennoilla, venäläisillä ydinvoimaloilla ja osmankäämillä.

Yhtälö on mahdoton. Millä rahalla investoinnit toteutettaisiin? Ehditäänkö viidessä vuodessa rakentaa turpeen ja puun käytön korvaavat neljä uutta ydinvoimalaa, 7 000 tuulivoimalaa tai asentaa hehtaareittain aurinkokeräimiä?

Ja kukas ne osmankäämit kasvattaa ja kerää? Kotimainen turve ja puu olisi pakko korvata ulkomaisella öljyllä, kaasulla ja kivihiilellä. Tuonnin ja erityisesti venäläisen energian osuus nousisi huimasti.

Vaan entäpä jos turvetuotantoon otettaisiin siihen soveltuvasta suoalasta vaikkapa 10 prosenttia? Se olisi vain 1,2 prosenttia Suomen suoalasta. Tältä alalta tuotettaisiin kotimaista varastoitavaa energiaa 25 vuoden ajan 60 miljoonaa MWh. Joka ikinen vuosi neljän Olkiluoto kolmosen verran.

Suot eivät lopu, sitä syntyy koko ajan lisää. Tänä aikana ympäristöteknologiaankin voidaan panostaa. Ja kehittää turpeelle muitakin käyttötarkoituksia. Työtäkin olisi yli 20 000 suomalaiselle.

VTT:n ja GTK:n laskelmissa energiakäyttöön hyödynnettävissä olevan suoalan energia on 13 miljardia MWh. Jos tämä hinnoiteltaisiin kivihiilen satamahinnan mukaan, niin turvevarojemme arvo olisi 130 miljardia euroa. Pörssisähkön hinnalla turvevarallisuutemme olisi 390 miljardia euroa. 60 miljoonan MWh:n vuosikulutuksella me pärjäisimme 215 vuotta!

Ja tästä 390 miljardin varallisuudesta ja kansallisomaisuudesta oltiin EU-tukipaketin yhteydessä luopumassa mitättömällä 200 miljoonan euron luopumistuella. Turvevarojemme energia vastaa 1 100 miljoonaa öljytonnia, kaksinkertaisesti Pohjanmeren öljyvaroihin verrattuna.

Onko Suomen huoltovarmuus vaarassa? Kuka hyötyy turpeen ja puun käytön nopeasta lopettamisesta eniten? No, Veli Venäläinen.
"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15433

LähetäLähetetty: 09.09.2020 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika ilkeästi kirjoitettu. Ihme että on päässyt lehteen, Hesariin tai muihin totuusmedioihin ei kyllä pääsisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5349
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 09.09.2020 09:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Googlauksen perusteella kirjoittaja saa elantonsa turveteollisuudesta, joten värilliset lasit on varmasti päässä. Mutta nuo tuulivoiman ja aurinkoenergian esitetyt luvut ovat kyllä pöyristyttäviä, vaikka ne olisivat puoliksikaan totta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8485
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 09.09.2020 10:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Googlauksen perusteella kirjoittaja saa elantonsa turveteollisuudesta, joten värilliset lasit on varmasti päässä. Mutta nuo tuulivoiman ja aurinkoenergian esitetyt luvut ovat kyllä pöyristyttäviä, vaikka ne olisivat puoliksikaan totta.


Voi siinä olla värilliset lasit mutta on tuossa kyllä totuuden siementä paljon mukana. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13056

LähetäLähetetty: 09.09.2020 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosiasia on että ilman energian jonkinlaista välivarastointia (etanoli, vety tms.) tuulivoima ja aurinkovoima ei ikinä riitä Suomen energiatarpeenkattamiseen koska pimeällä ja tuulettomallakin kelillä trvitaan energiaa.

Se että katetaanko se ydinvoimalla, polttamalla jotakin, geotermisellä energialla vai jollain muualla on sitten poliittinen päätös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 09.09.2020 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on yksi turpeen ongelma, ettei siihen pääse iso pääoma oikein mitenkään väliin kuppaamaan.
Samoin se on niin vanha keksintö, ettei sen ympärille pääse tekemään mitään uutta bisnestä, joka kuppaisi välistä
Eikä sen ympärille voi rakentaa himmeleitä jotka työllistäisivät vihervasemmiston edustajia taikka pääkaupunkiseudulla asuvia.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 09.09.2020 12:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös tuon homman ympärillä juurikin pyöri vihree aate kieltoineen, varmaan myös rahaa palaa vastustus himmeleihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12218

LähetäLähetetty: 09.09.2020 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pata kattilaa soimaa tossa kirjoituksessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35122

LähetäLähetetty: 09.09.2020 14:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mutta numerot ovat aika lailla oikein.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 09.09.2020 16:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Radiossa oli juttua, turveen tuotantoa ajetaan vähitellen alas koska se on fossiilista energiaa ja päästöt sitä mukaa. Suomikin on sitoutunut päästöjen alentamiseen ja tämä on helpointa leikata turpeesta eikä liikenteestä. Tähän kaikkeen liittyy myös päästökauppa. Samoin kivihiilen käyttöä ajetaan alas ja sehän on tuontienergiaa. Taisi olla vielä niin, että Raahen sulatto siirtyy kivihiilestä sähköön ja tällä oli luokkaa koko maantieliikenteen veroiset päästöjen alenemiset. Tiedä sitten kannattaako suomessa paljoa terästä välaa, ilmeisesti kannattaa.

Öljyä ei suomessa ole, joten sitä pitää tuodan kansainvälisiltä markkinoilta.

Fingridin mukaan sähkön ja tuonnin välinen eri oli noin 1600 MWh/h eli aika lailla se sama mikä tulee Olkiluoto 3:sta jos se nyt joskus käynnistyy.
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkomarkkinainformaatio/kulutus-ja-tuotanto/
_________________
das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles


Viimeinen muokkaaja, Supe pvm 09.09.2020 16:17, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jonttuko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2019
Viestejä: 122

LähetäLähetetty: 09.09.2020 16:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Suot eivät lopu, sitä syntyy koko ajan lisää."


Tollanen turvesuohan tosiaan kehittyykin ihan hetkessä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12218

LähetäLähetetty: 09.09.2020 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Mutta numerot ovat aika lailla oikein.
No jaa, numeroiden oikeudesta en tiedä, mutta ainakin valittu ne numerot mitkä itteä miellyttää ja vertailut valittu tarkoitushakuisesti. Löytyy siitä turpeestakin vähemmän ihquja lukuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35122

LähetäLähetetty: 09.09.2020 17:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Mutta numerot ovat aika lailla oikein.
No jaa, numeroiden oikeudesta en tiedä, mutta ainakin valittu ne numerot mitkä itteä miellyttää ja vertailut valittu tarkoitushakuisesti. Löytyy siitä turpeestakin vähemmän ihquja lukuja.

Löytyy varmasti mutta aurinko- ja tuulisähkön ympärillä on kyllä iso kusetus ja valtavia summia imuroidaan ulos.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 09.09.2020 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Ollari kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Mutta numerot ovat aika lailla oikein.
No jaa, numeroiden oikeudesta en tiedä, mutta ainakin valittu ne numerot mitkä itteä miellyttää ja vertailut valittu tarkoitushakuisesti. Löytyy siitä turpeestakin vähemmän ihquja lukuja.

Löytyy varmasti mutta aurinko- ja tuulisähkön ympärillä on kyllä iso kusetus ja valtavia summia imuroidaan ulos.


Oliko se tuulivahinko.fi, eli kun aluksi tuulivoimaa tuettiin verovaroin. Nyt ne jäljeen tehdyt pyörii omillaan ja tuotanto myyty pitkäksi aikaa valmiiksi ostajille. Katsoin taulukoita, 1-2 v vanha tuulisähkön osuus noin 7 pros ja nousussa. Mutta kaivakaa se piirakka esille. Varmasti kaikkia muotoja tarvitaan ja mielummin kotimaista. Oma kannanotto ollut vuosia etta otan 100 uusiutuvaa sähköä, joka on nyt sattumalta ollut pari viimeistä vuotta myös halvinta.
_________________
das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35122

LähetäLähetetty: 09.09.2020 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten sinä sitä saat, ei tuulimyllyilä ole omaa jakeluverkkoa?
Sitä ihan samaa pörssisähköä sekin on.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 112, 113, 114  Seuraava
Sivu 1 Yht. 114

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com