OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsosta "leikkelettä"?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.12.2019 22:33    Viestin aihe: Metsosta "leikkelettä"? Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin testata sellaista että metson fileet ruiskusuolais jollain keitetyllä mauste suola limellä, paistais pannulla sopivan punertavaksi, folioon ja söis ohuina siivuina leivällä kun jäähtynyt. Vai miten tuo olisi paras toteuttaa ja mikähän olisi sopiva suola tuollaiseen? Mitä mausteita liemeen? Mihin lämpötilaan fileet paistaisi, foliossa taitaa vielä jonku asteen kypsyä. Vai kannattaako folio nakata vielä 150 asteiseen uuniin hetkeksi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26762

LähetäLähetetty: 11.12.2019 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä ne on leikkeleenäki ok, vois jopa heilurillekki kelvata, jos joku hälle osais suolata. paksumpia kohtia myös kuivattuna ihan ku kuivaliha konsaan, jos sulla on tavaraa asialle asti nii kokeileppa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 12.12.2019 07:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän leikkeleen saa myös näin:
Laita litra vettä kiehumaan. Mukaan kokonaisia valkopippureita ja katajanmarjoja, (tuoretta timjamia muutama oksa, vähän rosmariinia, jos niistä pitää). Anna kiehahtaa muutama minuutti. Lisää täkät ja tarvittaessa vettä niin että peittyy. Keitä 20-30 min riippuen haluaako roseen vai kypsemmän. Ja saisi olla nuori lintu tähän.
Kattila pois liedeltä ja tässä vaiheessa lisätään karkeaa suolaa 0,5 dl/litra vettä ja sekoitellaan niin että suola liukenee. Jätetään täkät jäähtymään liemeensä yön yli viileään.
Tuossa ilman suolaa keittämisessä on se idea että liha pysyy mehevänä. Tärkeää myös että laitetaan liha kiehuvaan veteen.
Toimii kaikelle murakalle lihalle ja myös hirven maksalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26762

LähetäLähetetty: 12.12.2019 08:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äkkiseltään kuulostaa hurjalta suolamäärältä etenki ku jää yön yli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 12.12.2019 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulostaahan se.

Mutta sitä luokkaa (n. 5 paino %) se on tässäkin pomminvarmassa reseptissä, ja toimii Smile


http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2016/08/blog-post-kryhteistyo.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26762

LähetäLähetetty: 12.12.2019 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

suosin esim kuiviin lihoihin 3%
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 12.12.2019 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep. Siinähä lihan paino putoaa aika rajusti ja suolapitoisuus nousee.
Mutta makuasioitahan nämä on. Kokeilemalla varmaan selviää.
Tässäkin aika hyvä leikkeleresepti (ja siinäkin ehkä jollekin liikaa suolaa)

https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/124749/Suolamaksa/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26762

LähetäLähetetty: 12.12.2019 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo, makuasioita. mielestäni suolaa saa helpommin lisää ku pois.
monet käyttää kuiviin lihoihin selkeästi vähemmänki ku 3%, mutta minulle ei sellaset maistu.
Eikä maistunu emännän ihan iten suolaamatkaan Embarassed , valakiana kaliottivat Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NEHunting
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2009
Viestejä: 2632

LähetäLähetetty: 12.12.2019 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riittääkö oudoille mettoilla sama suola ku tutuille?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26762

LähetäLähetetty: 13.12.2019 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaha, taas korkki löyhällä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 13.12.2019 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tännehän on tullut hyviä ohjeita. Varmaan täytyy testata tuo missä keitetään.

Mietin että jos toisen fileen tekisi tuolla tavalla ja toisen kokeilisi itse lämminsavustaa. Pitää vaan etsiä kunnon ohjeet siihen.

Minun mieleistä suolaa saa olla ihan reilusti varsinkin jos syödään leivän päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 13.12.2019 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toisen suola voi olle liikaa tai liian vähän, et testaamalla saa parasta itselleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NEHunting
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2009
Viestejä: 2632

LähetäLähetetty: 13.12.2019 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äläpä Pohjola tulukuta. Sää itte puhuit jostain mettojen muutosta? Liekö tullu kaatopullosta naukkailtua jossain vaiheessa liikaa ku semmosta höpäjit vaiko menikö peräti muisti ku unohtu koko juttu Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26762

LähetäLähetetty: 13.12.2019 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylllä minä muistan ja jokseenki varma kommenttini pitävyydestä.
Sinä sensiaan jauhat !&%¤# joka rakoon, vituttaako sinua kun joku pääsee metään asti ja saa sieltä riistaa.
Puhuisit enemmän asiaa ku !&%¤#"! toisille. Asioista tosin voi olla eri mieltä mutta ei kannatte tietää ja muuntaa toisten kokemaa ja havannoimaa sekä mitätöimään ilman mitään kummempaa ku oma oletus.
Näistä metto jutuista kuiteski on jotain kokemusta kertyny muillekki ku sulle.
Ja voin sanoa että ensimmäiset muutokkaat ammuin jo mustanmaan aikaan et se niistä pakkasen panemista.
Niissä on muutamia muitaki ominaisuuksia joista ei mm. sinun !&%¤# heittämisen vuoksi kannate ees yleiseen kertoa.

Kuten aikasemminki kerroin jos muistat, kerro hyvä mies mikä sinulla ahistaa minua kohtaan. Ja lopeta tyhjä tilskutus, jota tosin teet muillekki ku mulle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NEHunting
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2009
Viestejä: 2632

LähetäLähetetty: 13.12.2019 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing Vai oikeen ominaisuuksia. Ei ne vissiin vielä kuiten haulia kestä ne suolet Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com