Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 27.01.2019 09:54 Viestin aihe: Mitäs peuranpaisteista tehtäis? |
|
|
Nyt kun peuraurakka alkaa olla paremmalla puolella ja ainakin mulla on jo oma osuus pakkasessa syömistä odottelemassa.
Olisi mielenkiintoista kuulla miten, arvoisat paistikääntäjät, valmistatte, vaikkapa pauran paistit?
Sisäpäisti on mulla itseoikeutettu uunipaisti ja se on kunnispaikalla joulupöydässä, josta se on pudottanut siankinkun jo aikaa sitten!
Mutta kuinka laitatte kulmurin, ulkopaistin, tai paahtiksen muuten kuin palapaistina?
Ostin itselleni joululahjaksi SousVide- "laitoksen" ja ajattelin kokeilla valmistaa sillä juuri vasan ulkopaistia. Se kun on valmiksi suhteeellisen tasapaksua ja luulis, että sen voisi kypsentää kokonaisena? Olisko kellään kokemusta moisesta?
Kiitos vihjeista jo näin etukäteen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 27.01.2019 10:30 Viestin aihe: |
|
|
Joo oottelen samaa, köntti ois tuossa oottamassa, kääriskö pekoniin.? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6258
|
Lähetetty: 27.01.2019 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Kaksi hyvää. Peurankäristys ihan samalla tavalla kuin porosta. Tai ohuita siivuja joiden sisälle tuorejuustoa ja pannulla ruskeiksi ja päällee muhitus. Hammastikulla saa käärön kiinni hyvin. Eilen tein hirvestä pekonin kanssa ihan perinteistä läskisoosia. Sekin on hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 27.01.2019 11:04 Viestin aihe: |
|
|
Perskele, kärtsää, no joo, vois kokeilla, pekonia joukkoon, antaa sen rasvan ku aijon muhittaa vähintää 2 tuntii. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 27.01.2019 11:33 Viestin aihe: |
|
|
Juur eilen laittelin jonkun palasen suikaleiksi ja chili con peuraa. Toimi.
Kohta alkaa olemaan kelit tehdä kuivalihaa, kovasuola ja kuivurissa yönyli.
Voi myös kylmäsavustaa jonkuntunnin enne kuivatusta, niin saa eri makua.
Kytikseltä ammutut on yleensä senverrana murakoita ollut, että muutaman viikon mureutetusta ulkopaistista saa carpacciota, aijjet kun uppoo hycän Chevren kanssa iäntäkohen
Ja tietty se perinteinen savustus, vaikka siihen kyllä on parasta kun laittaa koko etukäpälän kerralla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35479
|
Lähetetty: 27.01.2019 11:46 Viestin aihe: |
|
|
Tänään ajattelin vääntää "panimomestarin pataa" hirvestä joten eiköhän sama resepti sopine peurallekkin. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3986
|
Lähetetty: 27.01.2019 11:47 Viestin aihe: |
|
|
Meillä tehdään paljon käristystä, joskus sisä- ja ulkopaistista pihviäkin. Pyöröpaistit menee kaikki nyhtöpeuraksi. Kokeilin tuota nyhtistä tehdä kulmapaistista, eiku mopon tankista, eikä tarvi hauduttaa kuin 2/3 aikaa pyöröpaistista.
Osa tuosta muutaman peuran paisteista menee verkkoon, ja savuun.
Ai niin peurajerky unohtui. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 27.01.2019 11:49 Viestin aihe: |
|
|
Jep!
Toi kylmäsavustus olis kyllä ihan ylikylän juttu, kun vaan olis taitoa. Parissa savustamossa olen laitattanut, mutta molemmista tuli kuivaa ja ihan järjettömän suolaista!
No yksi sisäpaisti kävi pohjoisessa ja siitä tuli kyllä tosi herkkua. Savustavat vain syksyisin ja ennen vuodenvaihdetta laittautuvat talviunille, joten sieltäkään ei tähän hätään saa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 27.01.2019 13:31 Viestin aihe: |
|
|
Kylmäsavustus on kovin helppoa, ”generaattori” ja pallogrilli riittää alkuun.
http://www.savustintukku.fi/kylmäsavustin.html
Toki saa alkuun varautua muutamaan hutiin, joko suolassa tai savunmaussa. Mä tykkään, et ei tuu aina sitä samaa vaan sellasta kun sattuu tulemaan
Tai jos panostaa enemmän:
http://www.mlmarkkinointi.fi/345.htm
Tällä savustelee sit jo mitä vaan, kylmää ja lämmintä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 27.01.2019 14:00 Viestin aihe: |
|
|
Useamman vuoden ajan on juhannuksena rantasaunalla grillattu vartaita kulmapaistista, etenkin aikuisen elukan kulmapaistista. On vähän niinkuin jo traditsiooni. Kulmapaisti, ainakin itse tykkään, tulee putsata huolellisesti kalvoista ja vain puhdas liha vartaaseen esmerkiksi ananaksen, paprikoiden, kesäkurpitsan ja erilaisten wilhelmien kanssa. Ja hyvä grillikastike, vaikka valmiskastike jatkettuna valkosibballa, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Siinä putsaushommassa menee kyllä aikaa mutta on mielestäni sen väärtti. Lihahan on tosi hyvän maksuista tohon hommaan. Usein kulmapaistin kanssa mukaan tulee laitettua pyöröpaisti kun erikseen siitä ei ole tullut mitään tehtyä.
Kaksi peuran kulmapaistia ja puolikas hirven kulmapaistia on jo vuottelemassa keskikesän juhlaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 04.02.2019 15:32 Viestin aihe: |
|
|
Onko kukaan peura paistia keittänyt, lailla kielen, aattelin et keitän ja sit leikkeleeksi. Pippuria ja suolaa rapsakasti ja 4h. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 04.02.2019 19:57 Viestin aihe: |
|
|
vekev kirjoitti: | Onko kukaan peura paistia keittänyt, lailla kielen, aattelin et keitän ja sit leikkeleeksi. Pippuria ja suolaa rapsakasti ja 4h. |
Koitas jos laittaa punaviiniä (jotain ryydikästä) puolet liemeen, kyytiiin juureksia, sipulaa maustepipuraa ja laakerinlehtiä....
4 tuntia kuulostaa aika paljolta, voi siivuttaminen olla vaikeeta? Menee nyhtö-puolelle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 04.02.2019 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Quad vadis kirjoitti: | vekev kirjoitti: | Onko kukaan peura paistia keittänyt, lailla kielen, aattelin et keitän ja sit leikkeleeksi. Pippuria ja suolaa rapsakasti ja 4h. |
Koitas jos laittaa punaviiniä (jotain ryydikästä) puolet liemeen, kyytiiin juureksia, sipulaa maustepipuraa ja laakerinlehtiä....
4 tuntia kuulostaa aika paljolta, voi siivuttaminen olla vaikeeta? Menee nyhtö-puolelle. | No, menee se sieltäkin napaan jos pehmii liikaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|