OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sous Videllä riistaleikkelettä?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 699

LähetäLähetetty: 17.02.2024 09:32    Viestin aihe: Sous Videllä riistaleikkelettä? Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos kukaan arvoisista kollegoista, tehnyt Sous Videllä, etenkin riistasta, leikkeleitä?
Periaatteessa se valmistus ei kait ole sen kummapaa kuin kypsentää halaumaansa asteeseen ja siivuttaa jäähdyteyn, vaikkapa kulmapaistin, ja pakkaa vakuumiin.
Pitäiköhän siihen kuitenkin ensin ottaa pinta pannulla ja sitten vasta jäähdyttää jne?
Normaalisti kun teen ko. paistin ns. heti syötäväksi otan sen pinnan, mutta onko sillä maku- yms. merkitystä leikkeleenä?
Yleensä maustan lihan vain hyvällä suolalla, sekä mustapippurilla niin se lihan oma maku säilyy, mutta pitäiskö leikkeleversiota maustaa reilummin ja millä?

Mielelläni lukisin ajatukisanne!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zeke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2008
Viestejä: 735

LähetäLähetetty: 17.02.2024 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on tarkoitus tehdä leikkeleistä niin hyvin luultavasti kaikki nesteet valuu pois lihasasta siitä tulee aika kuiva.
'
Parempi tehdä koko paistista/palasta.

Pinta voi varmasti paistaa ensin, en ole kokeillut mutta tuo hyvä idea.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16649
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 17.02.2024 17:07    Viestin aihe: Re: Sous Videllä riistaleikkelettä? Vastaa lainaamalla viestiä

webram kirjoitti:
Onkos kukaan arvoisista kollegoista, tehnyt Sous Videllä, etenkin riistasta, leikkeleitä?
Periaatteessa se valmistus ei kait ole sen kummapaa kuin kypsentää halaumaansa asteeseen ja siivuttaa jäähdyteyn, vaikkapa kulmapaistin, ja pakkaa vakuumiin.
Pitäiköhän siihen kuitenkin ensin ottaa pinta pannulla ja sitten vasta jäähdyttää jne?
Normaalisti kun teen ko. paistin ns. heti syötäväksi otan sen pinnan, mutta onko sillä maku- yms. merkitystä leikkeleenä?
Yleensä maustan lihan vain hyvällä suolalla, sekä mustapippurilla niin se lihan oma maku säilyy, mutta pitäiskö leikkeleversiota maustaa reilummin ja millä?

Mielelläni lukisin ajatukisanne!



Vähän lennokasta tekstiä kyllä mutta epäselväksi vähän jäi että mitä haetaan, siis leivänpäälle kypsää viipaletta vai leivitettyä pihviä mitä syödään ranskalaisten kanssa.....


Jos nyt peuranpaistilla lähtisin niin ensin suolaveteen viikoksi, siitä pannulla pinnan kiinni ja vakuumiin mausteiden kanssa.

Maltillinen sousvide tälle ja jäähdytys ensin huonelämmössä ja sitten vuorokausi_pari jääkaapissa.

Sitten kun aikoo syödä niin paketti auki ja ohutta viipaletta leikkurilla.

Itse en enää vakumoisi vaan suht äkkiä suoraan syö.

Tekee pienempiä palasia useampia ja antaa olla sousvidevakuumissa jääkaapissa/pakkasessa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 699

LähetäLähetetty: 18.02.2024 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia kannanotoista!

Käyttö sille leikkelleelle olisi juuri esim. leivän päälle, alkuruoaksi, salaatin kylkeen yms.

Alunperin mielessä oli vähän sama, kuin vaikkapa kylmäsavupaistien kanssa. Nekin yleensä siivutettaan, sekä pakataan vakuumiin ja jos niitä on ollut isompi määrä olen ne paketit sitten pakastanut. Ainakaan niissä en ole huomannut mitään "laadunlaskua" pakastuksen vuoksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com