OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä?
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20528
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2010 13:11    Viestin aihe: Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä? Vastaa lainaamalla viestiä

Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä?


Tällä foorumilla on aika lailla informaatiota kokkauksesta ja osin myös nuotiolla kokkaamisesta.

Näin talviaikaan mökkihommissa tulisijassa palaa aika usein valkeat ja kumminkin ruokaa laitetaan siinä vieressä sähköhellalla. Esimerkiksi takassa kokkaaminen jää monesti siihen makkaran paistoon.

Onko jollakulla jotain vinkkejä tai bravuureita tuollaisessa mökin tulisijassa suoritettavaan kokkaukseen tai jopa siihen räätälöityjä "työkaluja"?

Tulisijojakin on kyllä melko montaa erilaista ja nykypäivänä leivinuunit taitavat olla vähenemään päin?


Pimeinä talven iltoina tuollainen voisi olla ihan hyvää ”ajankulua” ja onhan tulilla valmistetussa ruuassa usein se oma arominsa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 932

LähetäLähetetty: 26.01.2010 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valurautapadalla pääsee jo aika pitkälle. Perunoita foliopakettiin ja sinne tuhkan sekaan hautumaan..
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
töyhtöhyyppä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2005
Viestejä: 1784
Paikkakunta: p 7200248 m , i 3423456 m

LähetäLähetetty: 26.01.2010 13:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loimulohta takassa ja "uuniperunoita". Harvemmin tulee "liekissä" tehtyä ruokaa sen enempää, lähinnä pieniä lisukkeita.

Esim hiilloksella lämmitetyt karjalan- tai coctailpiirakat on ihan törkeän hyviä. Kuten myös "uunileivät". Niissä on ihan oma erityinen makunsa, verrattuna sähköuunissa laitettuihin.

Lihaahan tulisijassakin valmistaa ihan niinku grillissäki..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elwood
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1418
Paikkakunta: Siilinjärvi

LähetäLähetetty: 26.01.2010 13:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perunat folioon ja hiilokselle, mutta täytettynä.
isoja pottuja, poikki, kaiverretaan ontoksi, täytetään esim tuorejuustolla ja lihalla, puoliskot yhteen edellä mainitun foliolla.
_________________
Tosi asiaa ei tarvitse uskoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sopanja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2008
Viestejä: 134

LähetäLähetetty: 26.01.2010 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse tulee tehtyä erilaisia pataruokia varaavassa takassa. Hitsasin kulmaraudasta jalallisen kehikon, jonka heittää hiiloksen päälle. Tämän kehikon päälle sitten laittaa padan. Karjalanpaistit sun muut onnistuu tuolla hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20528
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2010 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
Valurautapadalla pääsee jo aika pitkälle. Perunoita foliopakettiin ja sinne tuhkan sekaan hautumaan..


Jotain tuommoista olen kanssa miettinyt.

Takassa kun on tuollainen ”pannukoukku”:




Mielessä on käynyt joku mahdollinen pataruoka. Koukkua kääntelemällä takassa voisi pitää ihan tulia ja siirrellä sitten padan kylkeä lähemmäs/kauemmas tulesta tarpeen mukaan.

On vaan vähän hakusessa nykypäivänä sangalliset moiseen käyttöön sopivat padat.

Hiljaa rupsuttelemalla moisella voisi saada aika mukavat setit aikaiseksi. Riippuen toki siitä, millä padan lataa…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vivalem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Lok 2008
Viestejä: 880

LähetäLähetetty: 26.01.2010 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä oo tullu pitkään aikaan laitettua mitään tulilla, ainoastaan eräretkillä on tullut kalaa paisteltua tikun nokassa kurmeesuolan kera. Embarassed
_________________
marjanpoimija
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9505

LähetäLähetetty: 26.01.2010 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos luukullinen takka, niin lyö illalla kun liekit sammuneet paistin kuin "paistin" pyrex vuuassa nesteen kanssa tellingille (pari tiiltäkin käy)yöksi mehimään, on aamulla mureaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 26.01.2010 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Takassa kun on tuollainen ”pannukoukku”:
soon kraakku joka taas on kiinni tantarissa joka muurattu piisiin. Patakoukku = usein kruusattu rauta, jolla pata nostetaan kraakusta. Kripatrasuakin siihen joskus käytetään. Lahtinen, en millään malttanut. Hyvä keskustelu

Aiheesta - oma ehdoton suosikki on halstratut silakat... Koivuhiilloksella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20528
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.01.2010 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aris60 kirjoitti:
Lainaus:
Takassa kun on tuollainen ”pannukoukku”:
soon kraakku joka taas on kiinni tantarissa joka muurattu piisiin. Patakoukku = usein kruusattu rauta, jolla pata nostetaan kraakusta. Kripatrasuakin siihen joskus käytetään. Lahtinen, en millään malttanut. Hyvä keskustelu

Aiheesta - oma ehdoton suosikki on halstratut silakat... Koivuhiilloksella.


Kai tuo on kumminkin ranstakka?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 27.01.2010 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ranstakka, pranstakka, branstakka, brandstaka (joku jättää vielä toisen k-kirjaimenkin pois, staka on ruotsin verbi kepittää, sauvoa) tai nokikeppi, kaikkia noita käytetään pohjanmaalla. Miksei muuallakin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 27.01.2010 11:14    Viestin aihe: Re: Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä? Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä?

Onko jollakulla jotain vinkkejä tai bravuureita tuollaisessa mökin tulisijassa suoritettavaan kokkaukseen tai jopa siihen räätälöityjä "työkaluja"?


Ostin Italiasta torimyyjältä mainion halsterin. Se on muuten samanlainen kuin meikäläinenkin paitsi, että runkolangasta on taivutettu sekä ylä- että alapuolelle nurkkiin n. 6 cm korkeat jalat. Siis toisella puolella on 4 ja toisella puolella myös 4 jalkaa. Halsterilla on todella kätevä paistaa hiilloksen päällä kaikkea mitä halsterissa voi paistaa, koska aina kun kääntää niin tipuu jaloilleen. Olen paistanut siinä sekä kalaa (fileitä) että hirvenlihaa (suikaleita, öljysively+pippuri+suola). Suurempi määrä lihaa melkein vaatii koijuhiilloksen, havupuusta tuntuu loppuvan vääntö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 27.01.2010 11:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meikäläinen on joskus jopa kuullut puhuttavan hiilihangosta kun kuvan aputyökalua on käsitelty. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taivaankaari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2008
Viestejä: 49
Paikkakunta: Perämeri

LähetäLähetetty: 27.01.2010 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Halsteriin makkaran sijasta ruisleipää. Päälle voita, pari sipulirengasta ja ruodoton kalafile. Suolat, pippurit ja muut oman maun mukaan. Kalapuolen kypsennyksen jälkeen leipäpuoli rapeaksi ja saunan päälle maistuu ilman kaljaakin, vaikka tietenkin se parempaa aina on sen kans.
_________________
Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 28.01.2010 08:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kakluunissa on tullut tehtyä avotulella kaikenlaista tikun nokassa tai halsterilla paistettavaa, mm. makkaraa, kalaa, lihaa.

Pataruoka onnistuu mainiosti, samoin puuro.

Ohjeet suurinpiirtein samat kuin tavan (sähkö)uuniin.

Jahka kotiutuu reissusta, niin pitääkin laittaa koko ateria noinninku kokeilumielessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 1 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com