Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Supe Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Tou 2014 Viestejä: 4812
|
Lähetetty: 30.03.2016 16:53 Viestin aihe: |
|
|
Itse kaadan purut kuumaan veteen ja annan kakun laskeutua kannen alla. En kiehauttele, en näe siinä mitään ideaa. Kuumassa vedessä aromit irtoavat ajan oloon ja kahvi on valmista. Purut laskeutuvat vähitellen pohjalle. Tärkeää on pitää kantta vettä keitettäessä, monesta savusta saa kitkerät aromit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34959
|
Lähetetty: 30.03.2016 16:55 Viestin aihe: |
|
|
Prkl,näitä lukiessa lähätti nuotiokahavihimon,pitää vissiin huomenissa hiihellä jonnekkin kahavinkeitolle. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Alpertti Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2015 Viestejä: 1013 Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 30.03.2016 16:57 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | Alpertti kirjoitti: | Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! |
Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa? |
Kyllä just oikealla lämpötilalla pinnalla oleva kahvi vaahtoaa hieman mutta silti kahvi ei kiehu. Se on siis ihan just kiehumassa mutta ei ihan. Näin ite tein ennen. Nykyään nostan kiehuvan veden pois tulilta, heitän kahvin sekaan ja odotan vain. Paras kahvi tulee näin. |
Joo, pittääpä testata tuota sun tapaa..
Siis näin teen jos kerronta oli hiukka epäselevää!
Aika pätkän alussa; http://areena.yle.fi/1-1849956 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.04.2016 10:05 Viestin aihe: |
|
|
Ei kotioloissa pääse ihan nuotiokahvielämykseen, mutta jotakin on kokeiltava.
Levyä kutoselle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sukolin Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Elo 2013 Viestejä: 96
|
Lähetetty: 03.04.2016 14:43 Viestin aihe: |
|
|
Havumetsä kirjoitti: | Tapoja varmasti monia mutta täälläpäin tapana vesi kiehuvaksi, pois tulelta, kahvi pannuun ja takaisin tulella käyttää jotta kerran kuohahtaa. Sitten hetki joikhataan ja taputellaan pannun kylkeä puukon hamarapuolella. |
Samalla tavalla valmistuu meikäläisen kahvit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.04.2016 17:10 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilin tuota:
- Vesi keitetään
- Pannu syrjään ja porot pannuun
- Kun porot on vettyneet, niin pudotetaan pannu kovalle alustalle
- Vielä kylkeen pienet koputukset
Itse asiassa kohtuu hyvin tuntui pelaavan.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1291 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 03.04.2016 22:38 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen toi kahvipaketin vieressä ei ole kahvipannu se on kahvimuki. Luulisin Arabian teemasarjaa. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1291 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 03.04.2016 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Katoin uudestaan ei ole Teemaa. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2216 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 03.04.2016 22:56 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Kokeilin tuota:
- Vesi keitetään
- Pannu syrjään ja porot pannuun
- Kun porot on vettyneet, niin pudotetaan pannu kovalle alustalle
- Vielä kylkeen pienet koputukset
Itse asiassa kohtuu hyvin tuntui pelaavan.
|
Heitä pois nuo koputtelutki ja tiputtelut. Ei mitään hyötyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 05.04.2016 19:23 Viestin aihe: |
|
|
Fspitz kirjoitti: | Katoin uudestaan ei ole Teemaa. |
Taitaa olla ihan aito Orthex... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 07.04.2016 13:50 Viestin aihe: |
|
|
Berkele kirjoitti: |
Heitä pois nuo koputtelutki ja tiputtelut. Ei mitään hyötyä. |
Eikös nuo ole nimenomaan niitä juttuja, jotka määrittää, onko nuotiokahvi keitetty "oikein vai väärin" . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 07.04.2016 14:23 Viestin aihe: |
|
|
Mutta eikö peli ole menetetty jo aiemmin, kun käytät jotain muuta mittaa kuin rannetta purujen annosteluun? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.04.2016 14:53 Viestin aihe: |
|
|
tuo on parraimillaa ku ite tykkää, käytti siinä sitten mitä noituutta hyvänsä.
Ite laitan purut kiehuvaan vasta ku nostan pois notskista ja kupilla tai puukolla pyöräytän ja kansi kii, pikku seisotus ja muki nokka puruista ja kitusiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Supe Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Tou 2014 Viestejä: 4812
|
Lähetetty: 07.04.2016 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Aina voi olla p-i-likunn-ussija mutta kaikki mettäkahvi on aina ok, kunhan ei tule märistä koivuista kitkerää makua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 09.04.2016 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Aikaisemmin tuli täälläkin purujen laiton jälkeen kiehuteltua tai kuohuteltua. Nyttemmin jo monta vuotta sitten tuo vaihe jäänyt pois.
Eri kahvimerkkejä ei ole tullut juurikaan vertailtua, pinttynyt vain käyttämään Juhla Mokkaa. Kaveri suosi aikoinaan Presidenttiä ja peevelin vahvana.
Itse tykkään niin miedosta että oli aina kaverini irvailun aihe.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|