OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

ValkohäntäPeura ....24.9.2012.........
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 77, 78, 79  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jtjh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2006
Viestejä: 183
Paikkakunta: viluvirta

LähetäLähetetty: 19.12.2012 08:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
Eipä paljon tuollainen vasa enää joulukuu-helmikuu välillä kasva..
juu eihän se kasva mutta, jos hyvät pakkaskelit niin rasva vähenee.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 19.12.2012 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaveri ampu viimeviikonloppun kytikseltä elämänsä saaliin 14kg siis ruhopaino peuran vasan olise kyllä pieni Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hemppo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 723
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 19.12.2012 14:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katsotaan mitä mahdollisista lihoista loppujen lopuksi tehdään, täytyy vaan saada se liha ensin nurin. Wink

Josko välipäivinä uudelleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekusti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Syy 2008
Viestejä: 1334

LähetäLähetetty: 19.12.2012 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nettijussi kirjoitti:

Jostakin rekanallejääneestä hampaattomasta hirvikantturasta voipi makkaran tekoa ajatella, vaan ei metsiemme parhaista laatulihoista.Wink

Olen kyllä sinällään samaa mieltä, mutta toisaalta sitä jauhelihaa ja soppalihaa tulee kyllä jo hirvestä ihan riittämiin, niin ei se synti ole laittaa kylkilihoja ja jänteisiä jalkalihoja vaihtelun vuoksi makkaraan. Ulko- ja sisäfile on peurassa mitä parasta lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nettijussi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5435
Paikkakunta: Muinais Suomi

LähetäLähetetty: 19.12.2012 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pekusti kirjoitti:
nettijussi kirjoitti:

Jostakin rekanallejääneestä hampaattomasta hirvikantturasta voipi makkaran tekoa ajatella, vaan ei metsiemme parhaista laatulihoista.Wink

Olen kyllä sinällään samaa mieltä, mutta toisaalta sitä jauhelihaa ja soppalihaa tulee kyllä jo hirvestä ihan riittämiin, niin ei se synti ole laittaa kylkilihoja ja jänteisiä jalkalihoja vaihtelun vuoksi makkaraan. Ulko- ja sisäfile on peurassa mitä parasta lihaa.

Voipihan nuo kintunpäät ja siivotut kyljet toki makkaraan laittaa, vaan pitää olla useampi peura luutettuna jotta saisi senvertaisen erän tätä kakkoslaatulihaa, että tulisi tuo makkaramestarin vaatima minimiannos täyteen.

Eivät minun tuntemani makkarantekijät ala puolentoistakilon erää suoleen työntämään.

Vaan tästä väitteestäni en tingi, synti ja suuri synti on peuran paistit ja fileet, jauhelihaksi jauhaa tahi makkaraksi teettää.

Niskasta, etuselästä sekä lavoistakin saapi kokolihasta värkkäämällä todella hienoja ruokia, kunhan pikkasen perehtyy liharuuanvalmistuksen saloihin. Ohjetta kyllä löytyy hakevalle.

Nettijussi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
erasmies
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Kes 2011
Viestejä: 28
Paikkakunta: tuolla ulkona

LähetäLähetetty: 19.12.2012 21:04    Viestin aihe: peuran lihan maku Vastaa lainaamalla viestiä

Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8486
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 19.12.2012 21:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jossain vaiheessa pitää mennä sitten jotain väärin. Ootko varma ettei ne vaihda sun peuranlihoja johonkin lampaanlihaan siellä palvissa/purkkitehtaalla? Peuranliha on maultaan ensiluokkaista, parempaa on vaan mettäkauris... Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
6mm br rem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 1631
Paikkakunta: Hämeen reunalla

LähetäLähetetty: 19.12.2012 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rasvat vaan pois ja hyvin. Niin kinkku pitää avata ja ottaa ne rasvat sieltä sisältä pois, sen jälkeen verkkopussiin ja palviin. Oma mielipide on että Somerolla osataan ainakin peuran,sian ja hevosen palvaus, muidenkin tekeleitä olen maistanut mutta ei mun makuuni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jmiettinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Jou 2008
Viestejä: 973

LähetäLähetetty: 19.12.2012 21:27    Viestin aihe: Re: peuran lihan maku Vastaa lainaamalla viestiä

erasmies kirjoitti:
Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa.


jospa ne vaihtaa supin lihaan ne siun peuran lihat...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 19.12.2012 23:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

erasmies kirjoitti:
Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa.


Monelta peura-alueella metsästelevältä olen kuullut samanlaiset kommentit. Itse en kyllä ymmärrä. Minäkai jauhan perspäällisrasvatkin jauhelihan sekkaan ku on niin hyvvää rasvaa. Tänään just maistatin kaverille kokonaisena palvattua peuranvasan kinkkua ja oli kuulema hyvvää. Tämäkin kaveri oli kuulopuheiden varassa siinä luulossa että pahalle maistuu.

Maistuu muuten vieläkin paremmalle kuin normaalisti tuo ensimmäinen ite ammuttu peura. Pistäisin kuvia kohtuullisen karusta osumajäljestä, mutta oon unohtanu salasanan ftp:lle. 945m/s lähdöillä .30 180gr accubondilla parinkymmenen metrin päästä on aivan liian kovaa kohtelua. Peura oli viistosti keula minua kohti ja posautin siltä sitten vasemman puolen lavan yläosan ja olkanivelen kiertoradalle. Luoti saattoi hipaista jotain ohutta risua juuri ennen osumaa tai sitten luut vain repivät räjähtäessään pahasti. Sisäänmeno noin kaksi nyrkkiä ja ulostulo kylkiluiden takana rangan alla suunnilleen viis senttiä. Ei siinä onneksi paljoa lihoja mennyt. Pari sataa rammaa lavasta lähti. Luoti meni sopivasti pötsin ja suolienkin yli. Osuma oli siis juuri siinä, mihin sen tarkoitinkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 19.12.2012 23:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa.

JokuUkko kirjoitti:
Jossain vaiheessa pitää mennä sitten jotain väärin. Ootko varma ettei ne vaihda sun peuranlihoja johonkin lampaanlihaan siellä palvissa/purkkitehtaalla? Peuranliha on maultaan ensiluokkaista, parempaa on vaan mettäkauris... Smile


Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
+ 111 Siis peura on todella parasta, (ellei lasketa metsäkaurista) eikä lampaassakaan (karitsa) ole mitään vikkaa...

Tän täytyy olla provo, joten otan ihan rauhallisesti!
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20798
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.12.2012 23:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuranliha on parasta heti majavan jälkeen. Kauris on syötävää mutta ei mitenkään erityisen hyvää. Soppelia kissanruokaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16706

LähetäLähetetty: 19.12.2012 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ainakaan minulla ole valittamista peuranlihan mausta. Jokunen viikko sitten työkaveri väänsi ruoka peurasta ja hyvää oli. Maha oli runtilautaa myöten täynnä.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
irwin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 199

LähetäLähetetty: 19.12.2012 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

marraskuussa ammuttua isoa kiimapukkia, jos sitä on joutunut syömään niin sitten kyll ymmärrän et peuran liha ei enään maistu, lihaa täynnä stressi/panohormoonia, ja elukka haisee kuselle.... yäk.... mutta muuten se on sitä parasta a luokkaa... kesällä kun sisä/ulkofile´t pistää grillille niin ai ai..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petri.kotilainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2010
Viestejä: 223
Paikkakunta: kivijärvi

LähetäLähetetty: 20.12.2012 02:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pakkasta oli-20 ja ajattelin lähteä pojan kanssa ensimmäistä kertaa tälle kaudelle peuran kyttyylle.vapaapäivä töista, joulusiivousta tehny koko päivän.

uusi kyttikoppi odottais korkkausta ja tulisi lämmitystä testattua kun on kunnon pakkanen.
kirkas keli ja koppiin 16.00 jouduimme tekemään viime hetken valmisteluja ja syntyi meluakin,edellisenä päivänä tein vasta ampuma aukon ja joutui säätämään että sai aseen kunnolla istumaan oli tarkoitus vasta viikonloppuna käydä testaamassa koppi valmistelut tekemättä.parin tunnin odottelun jälkeen alkoi varpaissa tuntumaan viileys joutui laittamaan lämmittimen lähelle varpaat.lämmittimenä seteilylämmitin 600w/1.6kw ja viiden kilon kaasupullo,tuli huomattua että ois voinu laittaa parituntia ennemmin lämmityksen päälle niin ois rakenteet lämminny.kopissa alkoi tulla kuuma lämmitystä pienemmälle ja alkoi kyllästyttää kun ei peuroja näkynyt,vaikka riistakamerassa kauhiasti oli kuvia.
19.00 ikkuna oli peitettynä (tietokone päällä) vilkaisin kiikariin pyssy oli ampuma aukossa iso peura oli 30 metrin päässä porkkana kasalla sarvien tunnistus ja oli poistettavien listalla,mallailin ristikkoa lapaan mutten puristanut liipaisinta,oli juniorin tarkoitus yrittää ampumista mutta paikan vaihtoa ei peura kestänyt siirtyi hiljalleen vilja tynnörille syömään oli kulma semmoinen ettei voinut ampua samalla tulee kolme peuraa lisää kahdella sarvet pikku pukki tulee tarjoamaan kylkeä 25metriin säästämme sen toinen isompikin tarjoo kylkeä säästämme senkin saa kasvaa pari vuotta,ilmeisesti peurat säikähtää meistä tulleita ääniä kunpyssyä yritämme kääntää isoon pukkiin(olisi kannattanut testata ampuma aukkoon pyssyä eristeitä etukäteen)

20.30 peurat tulee takaisin taas löytyy sama poistettava pukki 10 minuutin odottelun jälkeen tulee ammuttavalle hollille.poika on valmiina pyssyn kanssa peura liikkuu vähän kauemmas ja alkaa syödä pitkällisten tähtäykien jälkeen poika sanoo ammu sinä(nuorelle pojalle vaikea ampua pimellä kauemmas)minä siirryn ampujan paikalle ristikko peuran kylkeen kun pää nousee sormi koukistui ja peura pakeni 80 metriä.

oli yllättävän vaikeata löytää peuran jälet kun oli polettuna ja polkuja paikat täynnä joutui kiertämään ristiin rastiin ennen kun alkoi löytymään veri tippoja.
pukki taitaa jäädä ysi piikkiseksi kymmenes piikki on reilu kaksi senttiä sarvien leveys 56 cm.laitan kuvan myöhemmin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 77, 78, 79  Seuraava
Sivu 61 Yht. 79

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com