Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6276 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 15.04.2010 15:51 Viestin aihe: |
|
|
Ruvetkaa käyttämään kuivasuolausta, jossa imeytätte suolaa tietyn määrän lihaan. Tulee aina sama suolaisuus. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
phh Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2004 Viestejä: 459
|
Lähetetty: 15.04.2010 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Ompa aika syvältä nämä ilmat, vettä sataa, usvaa tihuuttaa ja aamulla on sumua. Lihat ei kuiva pätkääkään. | Kelit oli kyllä tänä vuonna perseestä; kaksi kuukautta ja osa ei ehtiny vielä sittenkään. Tosin aahneuksissani jätin osan aika paksuksi. Viime vuonna toinen satsi kuivi kahteen viikkoon. Homma alko näyttää huonolta, joten otin lihat sisään. Puolikuivia kun olivat, niin ajattelin antaa kuivaa sisällä. Osa homeessa puolessa vuorokaudessa, !&%¤#"!! Eiku loput siivuiksi ja uuniin 50 asteeseen luukku auki; pirun hyviä tuli näinkin! Hyvä pelastus siis lopuille lihoille, onneks osa onnistu ihan perinteisesti. Savossa vois onnistua jatkossa varmemmin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 808 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 15.04.2010 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Niinhän tuo välillä näytti että harakoille menee lihat mutta tänään kävin vilkasemassa ja kappas kummaa. Lihat kuivaneet yllättävänkin hyvin. Meleko reilun oloinen suolaus vaan tuntuupi olevan Pikkasen ovat pehmeitä sisältä, mutta hyviä slaisseja saa puukolla vejeltyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6276 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 22.04.2010 08:30 Viestin aihe: |
|
|
Saiko Sampa lihoja kuivaksi? Jos ne jäi raa'aksi, niin nythän on ollut valtavan hyvät ilmat korjata asia. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 22.04.2010 09:13 Viestin aihe: |
|
|
Joo eilen otin viimeiset sisälle. Kuivia kalikoita olivat, paksut sisältä kuitenkin aavistuksen pehmyttä mutta ihan hyvä ja sopiva. Niin vain se taas onnistui. Tässä hommassa ei passaa hätäillä. Kuivaa voi tulla jo viikossa parissa jos kelit on just mutta ne vesisateet välissä piti osaa lihoista kaksi ja puoli kuukautta pihalla.
Tuo kuivasuolaus mitä minä harrastan on nyt pari kertaa toiminut. Eli lihat kerroksittain ja suolaa pihtaamatta väliin. Yöksi jääkaappiin, aamulla kääntely ja illalla langoille. Sydäntä kun olen käyttänyt niin mukavan tasainen suola on tullut mutta jos erikokosia oikeita lihoja olis niin vois jäädä epätasaisemmaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6276 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 22.04.2010 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on pitänyt melko tiheään jo lihoja käydä kopeloimassa, kosteudet tänäänkin ilmassa vain reilut 30 ja ilma kuivattaa lihoja tosi nopeaan. Enää kymmenkunta lihapalasta kuivumassa, koetin emäntää kouluttaa hommaan eli pois sitten kun ei jaksa enää painaa juurikaan littiin. Olen lähössä reissuun, saa nähä kuin käy. No kävi miten kävi, ei ne ainakaan raa'aksi jää ja hyvä niin, ei mene syksyllä homeeseen vaikka kuinka reppuun unohtuu. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 22.04.2010 23:16 Viestin aihe: |
|
|
eipä ne tarvitse läpikypsiä olla välttämättä. puoliraaka kuivaliha on erinomaista murkinaa esim. kalareissuilla, kun tikun nokassa paistaa. kotioloissa vastaavasti paistinpannulla paistettuna herkkua myös tulee. _________________
![](http://kuvapilvi.fi/k/yrux.jpg) |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 23.04.2010 07:13 Viestin aihe: |
|
|
Miksi pitää paistaa? Meillä lapsetkin syä riimiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6276 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 23.04.2010 07:49 Viestin aihe: |
|
|
Eihän sitä kannata jänkhälle vettä kantaa ja eivät homehdu pitemmässäkään reissussa kun ovat ihan kuivia. Lisäksi minusta hirvi ja nauta pitää makunsa puolesta olla ihan kuivaa, poro saa olla vähän tuoreempaa, siitä katoaa makua jos sen päästää ihan hongaksi. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 23.04.2010 08:19 Viestin aihe: |
|
|
Jussio kirjoitti: | Miksi pitää paistaa? Meillä lapsetkin syä riimiä | .
saa kaikki lihat kerralla pois orrelta, jos niissä sattuu raakoja paksumpia paloja olemaan, niin on helpoin homma paisto. silputaan siis liha samalla tavalla kuten normaalisti syödessä, ennen nassuun nappaamista parin minuutin pikapaisto pannulla. hyvää on. maku asioistahan ei juurikaan voi tingata, kun kaikilla on eri maku. kuivaliha keitto esimerkiksi on minusta täydellistä !&%¤#, ihmisravinnoksi kelpaamatonta
riimiä , murresanoja varmaankin,tarkoittakos rasvaa?. meillä päin lihassa olevia rasvanpaloja sanotaan kuuksi ja paistettuna sekin on hyvää. vanhojen uskomusten mukaan sillä on mieskuntoa parantava vaikutus. _________________
![](http://kuvapilvi.fi/k/yrux.jpg) |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 23.04.2010 08:41 Viestin aihe: |
|
|
Käsittääkseni riimi-etuliite tarkoittaa tässä yhteydessä lihaa joka on riiputtamalla ensin hyvin raakakypsennetty ja tämän jälkeen kevyesti suolattu.
Täällä ei pojat tunnu ollenkaan hallitsevan GOOGLEn käyttöä... ![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif) |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 23.04.2010 12:07 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: |
Täällä ei pojat tunnu ollenkaan hallitsevan GOOGLEn käyttöä... ![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif) |
lauseen viimeinen sana on pelkkä etuliite , sitä näköjään yliarvioidaan selvästi minun älyllinen kapasiteetti. kun olen vähemmällä älyllä siunattu, niin tuossa hakutulos:
http://www.google.fi/search?hl=fi&client=firefox-a&hs=9oZ&rls=com.ubuntu%3Afi-FI%3Aofficial&q=RIIMI%C3%84&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
riimiä googlesta:PULLO PÖYTÄÄN EIOO HUOLEN HÄIVÄÄ,,
OTETAAN OTON PÄIVÄSTÄ YRJÖN PÄIVÄÄN..
VIIKONLOPPUMILJONÄÄRI MÄÄ TARJOON!
NYT VIINAA SATAA EN TARVI SATEENVARJOO..
OTAN NEUVOOANTAVAA ÄNKYRÄSSÄ,,
MIXEI ALKOHOLI OLE RUOKAYMPYRÄSSÄ..
(PETRI NYGÅRD)
tuossa tutustumisen arvoinen linkki, sieltä löytyy kuivan- riimi- ja jerkyn teko-ohjeet. joskus olen jerkkyäkin valmistellut, ainoa hankaluus mausteissa, tahtoo tulla liikaa tahi liian vähän
http://www.jellona.net/ruoka/riimiliha.htm _________________
![](http://kuvapilvi.fi/k/yrux.jpg) |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 27.04.2010 14:25 Viestin aihe: |
|
|
Sama tuo itellä, lihat 5:ttä viikkoa roikkuneet vielä jaksaapi puristaa kasaan, vielä viikko ja sitte... Vettä vain tulee siihen malliin että mahtaa ilmankosteus taas nousta harmiksi _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6276 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 29.04.2010 22:41 Viestin aihe: |
|
|
Tänään viimeset pakkaseen. Kuivaa tuli, kyllä taas kun metsästysreissulta tulee niin kalsareissa on reipas käytetyn kuivalihan tuoksu. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 15.02.2011 15:17 Viestin aihe: |
|
|
Jaahas.. pitääpä katella jos ottais viikonloppuna pikku satsin hirveä sulamaan ja heittäs 0,03xlihakilo suolaa ja antas olla sellasen 3vrk suolassa.. Ens viikonpuolivälissä varmaan lauhtunu jo kelit sinne -10 paikkeille niin saa tuon eka satsin jo kuivaamaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
|