OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 15.04.2010 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruvetkaa käyttämään kuivasuolausta, jossa imeytätte suolaa tietyn määrän lihaan. Tulee aina sama suolaisuus.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 459

LähetäLähetetty: 15.04.2010 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Ompa aika syvältä nämä ilmat, vettä sataa, usvaa tihuuttaa ja aamulla on sumua. Lihat ei kuiva pätkääkään.
Kelit oli kyllä tänä vuonna perseestä; kaksi kuukautta ja osa ei ehtiny vielä sittenkään. Tosin aahneuksissani jätin osan aika paksuksi. Viime vuonna toinen satsi kuivi kahteen viikkoon. Homma alko näyttää huonolta, joten otin lihat sisään. Puolikuivia kun olivat, niin ajattelin antaa kuivaa sisällä. Osa homeessa puolessa vuorokaudessa, !&%¤#"!! Eiku loput siivuiksi ja uuniin 50 asteeseen luukku auki; pirun hyviä tuli näinkin! Hyvä pelastus siis lopuille lihoille, onneks osa onnistu ihan perinteisesti. Savossa vois onnistua jatkossa varmemmin..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
wingmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 808
Paikkakunta: perämeren rannikko

LähetäLähetetty: 15.04.2010 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinhän tuo välillä näytti että harakoille menee lihat mutta tänään kävin vilkasemassa ja kappas kummaa. Lihat kuivaneet yllättävänkin hyvin. Meleko reilun oloinen suolaus vaan tuntuupi olevan Razz Pikkasen ovat pehmeitä sisältä, mutta hyviä slaisseja saa puukolla vejeltyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 22.04.2010 08:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saiko Sampa lihoja kuivaksi? Jos ne jäi raa'aksi, niin nythän on ollut valtavan hyvät ilmat korjata asia.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 22.04.2010 09:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo eilen otin viimeiset sisälle. Kuivia kalikoita olivat, paksut sisältä kuitenkin aavistuksen pehmyttä mutta ihan hyvä ja sopiva. Niin vain se taas onnistui. Tässä hommassa ei passaa hätäillä. Kuivaa voi tulla jo viikossa parissa jos kelit on just mutta ne vesisateet välissä piti osaa lihoista kaksi ja puoli kuukautta pihalla.

Tuo kuivasuolaus mitä minä harrastan on nyt pari kertaa toiminut. Eli lihat kerroksittain ja suolaa pihtaamatta väliin. Yöksi jääkaappiin, aamulla kääntely ja illalla langoille. Sydäntä kun olen käyttänyt niin mukavan tasainen suola on tullut mutta jos erikokosia oikeita lihoja olis niin vois jäädä epätasaisemmaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 22.04.2010 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on pitänyt melko tiheään jo lihoja käydä kopeloimassa, kosteudet tänäänkin ilmassa vain reilut 30 ja ilma kuivattaa lihoja tosi nopeaan. Enää kymmenkunta lihapalasta kuivumassa, koetin emäntää kouluttaa hommaan eli pois sitten kun ei jaksa enää painaa juurikaan littiin. Olen lähössä reissuun, saa nähä kuin käy. No kävi miten kävi, ei ne ainakaan raa'aksi jää ja hyvä niin, ei mene syksyllä homeeseen vaikka kuinka reppuun unohtuu.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 22.04.2010 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eipä ne tarvitse läpikypsiä olla välttämättä. puoliraaka kuivaliha on erinomaista murkinaa esim. kalareissuilla, kun tikun nokassa paistaa. kotioloissa vastaavasti paistinpannulla paistettuna herkkua myös tulee.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 23.04.2010 07:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi pitää paistaa? Meillä lapsetkin syä riimiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 23.04.2010 07:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän sitä kannata jänkhälle vettä kantaa ja eivät homehdu pitemmässäkään reissussa kun ovat ihan kuivia. Lisäksi minusta hirvi ja nauta pitää makunsa puolesta olla ihan kuivaa, poro saa olla vähän tuoreempaa, siitä katoaa makua jos sen päästää ihan hongaksi.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 23.04.2010 08:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
Miksi pitää paistaa? Meillä lapsetkin syä riimiä
.
saa kaikki lihat kerralla pois orrelta, jos niissä sattuu raakoja paksumpia paloja olemaan, niin on helpoin homma paisto. silputaan siis liha samalla tavalla kuten normaalisti syödessä, ennen nassuun nappaamista parin minuutin pikapaisto pannulla. hyvää on. maku asioistahan ei juurikaan voi tingata, kun kaikilla on eri maku. kuivaliha keitto esimerkiksi on minusta täydellistä !&%¤#, ihmisravinnoksi kelpaamatonta
riimiä Question , murresanoja varmaankin,tarkoittakos rasvaa?. meillä päin lihassa olevia rasvanpaloja sanotaan kuuksi ja paistettuna sekin on hyvää. vanhojen uskomusten mukaan sillä on mieskuntoa parantava vaikutus.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 23.04.2010 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käsittääkseni riimi-etuliite tarkoittaa tässä yhteydessä lihaa joka on riiputtamalla ensin hyvin raakakypsennetty ja tämän jälkeen kevyesti suolattu.

Täällä ei pojat tunnu ollenkaan hallitsevan GOOGLEn käyttöä... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 23.04.2010 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:


Täällä ei pojat tunnu ollenkaan hallitsevan GOOGLEn käyttöä... Rolling Eyes

lauseen viimeinen sana on pelkkä etuliite Question , sitä näköjään yliarvioidaan selvästi minun älyllinen kapasiteetti. kun olen vähemmällä älyllä siunattu, niin tuossa hakutulos:
http://www.google.fi/search?hl=fi&client=firefox-a&hs=9oZ&rls=com.ubuntu%3Afi-FI%3Aofficial&q=RIIMI%C3%84&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
riimiä googlesta:PULLO PÖYTÄÄN EIOO HUOLEN HÄIVÄÄ,,
OTETAAN OTON PÄIVÄSTÄ YRJÖN PÄIVÄÄN..
VIIKONLOPPUMILJONÄÄRI MÄÄ TARJOON!
NYT VIINAA SATAA EN TARVI SATEENVARJOO..
OTAN NEUVOOANTAVAA ÄNKYRÄSSÄ,,
MIXEI ALKOHOLI OLE RUOKAYMPYRÄSSÄ..
(PETRI NYGÅRD)

tuossa tutustumisen arvoinen linkki, sieltä löytyy kuivan- riimi- ja jerkyn teko-ohjeet. joskus olen jerkkyäkin valmistellut, ainoa hankaluus mausteissa, tahtoo tulla liikaa tahi liian vähän
http://www.jellona.net/ruoka/riimiliha.htm
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 27.04.2010 14:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama tuo itellä, lihat 5:ttä viikkoa roikkuneet vielä jaksaapi puristaa kasaan, vielä viikko ja sitte... Vettä vain tulee siihen malliin että mahtaa ilmankosteus taas nousta harmiksi
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 29.04.2010 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään viimeset pakkaseen. Kuivaa tuli, kyllä taas kun metsästysreissulta tulee niin kalsareissa on reipas käytetyn kuivalihan tuoksu.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 15.02.2011 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas.. pitääpä katella jos ottais viikonloppuna pikku satsin hirveä sulamaan ja heittäs 0,03xlihakilo suolaa ja antas olla sellasen 3vrk suolassa.. Ens viikonpuolivälissä varmaan lauhtunu jo kelit sinne -10 paikkeille niin saa tuon eka satsin jo kuivaamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 33 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com