OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.03.2010 00:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sekö ei haittaa jos on useammaksi päiväksi luvassa plussaa tai nollakeliä jopa öisin? Se tulee tuo kesä täällä vähän hätäisemmin kuin esim. Oulussa kun sille päälle alkaa. Voisihan sitä tietenkin pitää nuo pumput ulkona ja kokeilla mitä se lösykeli tekee. Sittenpähän tietää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 27.03.2010 01:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Sekö ei haittaa jos on useammaksi päiväksi luvassa plussaa tai nollakeliä jopa öisin? Se tulee tuo kesä täällä vähän hätäisemmin kuin esim. Oulussa kun sille päälle alkaa. Voisihan sitä tietenkin pitää nuo pumput ulkona ja kokeilla mitä se lösykeli tekee. Sittenpähän tietää.


Jos sulla on ne pumput ollu jo monta viikkoa kiikkumassa niin voit aivan varmasti olla ihan huoleti, kuivuu varmasti loppuun saakka.

Oulussa taitaa btw olla suunnilleen sama ilmasto kuin Jkylässä ja minä nostin kiikkumaan vasta viikko sitten. Kuusamossa pidettiin siskon lakkiaisia ja isällä oli viimesten lihojen nosto jäänyt vähän myöhään ja otettiin suoraan naulasta kun terassilla oltiin ja vuoltiin siitä lihoja.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.03.2010 01:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei nyt riitelemään ryhdytä mutta olen asunut Oulussa tai siinä kupeessa yli kaksikymmentä vuotta ja täällä Jyväskylässä reilun kymmenen vuotta. Täällä edetään kesää kohti pari viikkoa edellä ja muutos on nopeampi kuin siellä. Mutta hyvä jos säilyy. Kolme viikkoa ovat olleet. Ei oikein ole kunnon yöpakkasia ollut koko aikana. Kovimmillaan tuollaista viittätoista parina yönä. Muutoin alle kymmenen. Ihan hyvältä kuitenkin näyttää nuo lihat ja lampaanpumppu oli käsittääkseni aivan valmista jo. Läpi asti oli tumman ruskeaa. Melko elastista oli. Hyvältä maistui.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 27.03.2010 01:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten vain. Semmosen melko raa'an lihan voi jättää vaikka keittiön pöydälle viikoksi eikä se enää mene pilalla, kuivettuu vain semmoseksi että vaatii terävän puukon. Ei niillä yöpakkasten kovuudella ole pilaantumisen kannalta merkitystä vaan ilmankosteudella ja lämpötilalla. Jos pinta on selvästi kuivaa niin se kestää kyllä hyvinkin lämmintä.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 27.03.2010 01:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän ne säilyy ns. mediumit kuivat lihat repussakin syksylämpimillä. Yhtenä vuonna laitoin vesisateessa lihat roikkumaan (räystään alle). Kyllä ne siitä kuivaa. Viime vuonna taisin laittaa viimeset roikkumaan viikkoa ennen vappua. Vappuaattona tai joku niistä sekavista päivistä oli 25 astetta lämmintä. Ja hyvät tuli. Ei se niitä kovia pakkasia kaipaa. Enemmän ehkä lämpötilan vaihtelua ja kuivaa ilmaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.03.2010 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohtuullisen kuivaahan täällä on mutta tuo lämpötilanvaihtelu jää melko pieneksi kun vertaa pohjoiseen. Ja vaihteluväli sijoittuu ylemmäs kullakin tarkastelujaksolla. Mutta uskon kun sanotte. Onnistuu onnistuu. Eikä haittaa ollenkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.03.2010 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Piti käydä taas vuolaisemassa puolivalmiista pumpusta siivut. Tarjosin lapsille. Eipä tarvitse pelätä että syövät salassa iskän seinikset... Laughing Oli nimittäin melko kitkerät ilmeet ja yäk-tyylistä kommenttia tuli...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16815
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.03.2010 18:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ensimmäistä kertaa kokeilin kuivalihantekoa ja kai se siitä.

nyt 3 viikkoa roikkuneet ja kerran pimeässä kuivalihaa syöneenä luulen että lähellä valmista alkaa olemaan vai mitä kokeneemmat sanovat väristä??



Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 27.03.2010 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on mieltymyskysymys. Joku tykkää, että on läpeensä tummaa ja toinen tuosta väristä.
Wanhakansa kuivasi lihan läpikuivaksi, jotta se säilyisi nilissä tahi aittakopperossa, joskus seinälläkin läpi kesän.
Nythän on pakastimet ja viileäkaapit, joten kuivalihan ei tarvitse olla hra T:n moittimaa "kuivaa soiroa".
Helpompaa tuo väri minusta on leikata ja näillä vähillä hammassohloilla vätkytellä.
Joshäntä eppäilyttää, niin jätä osa riipuksiin.
Otat sitten "soiron" silloin, toisen tällöin testaukseen ja päättele mikä vaihe on "minun juttuni".
Makuja !
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 27.03.2010 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos lihasta meinaa evästä ensisyksyn jahtireissuille niin lähes läpikuiva on säilymisen kannalta se fiksumpi vaihtoehto. Sikäli muutenkin hyvä että siitä tulee veistettyä pienempiä lastuja. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 29.03.2010 00:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
ensimmäistä kertaa kokeilin kuivalihantekoa ja kai se siitä.

nyt 3 viikkoa roikkuneet ja kerran pimeässä kuivalihaa syöneenä luulen että lähellä valmista alkaa olemaan vai mitä kokeneemmat sanovat väristä??


Kyllä ne on täysin valmiita. Tuommosena ovat makkeimmillaan. Ja säilyy aivan taatusti ellet sitten syö kaikkia ennen syksyä.

Kävin eilen ottamassa ensimmäiset testipalat lampaan sytämistä. Oli muuten se savustus aivan erinomainen idea! Todella hyvää. Nuo lampaan pumput sais jo nostella pois etteivät ylikuiva. Naudan pumput oli vielä keskeltä ihan pehmeitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1674

LähetäLähetetty: 29.03.2010 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
ensimmäistä kertaa kokeilin kuivalihantekoa ja kai se siitä.

nyt 3 viikkoa roikkuneet ja kerran pimeässä kuivalihaa syöneenä luulen että lähellä valmista alkaa olemaan vai mitä kokeneemmat sanovat väristä??


Hyvältä näyttää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 532
Paikkakunta: Koillismaalla

LähetäLähetetty: 29.03.2010 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
ensimmäistä kertaa kokeilin kuivalihantekoa ja kai se siitä.

nyt 3 viikkoa roikkuneet ja kerran pimeässä kuivalihaa syöneenä luulen että lähellä valmista alkaa olemaan vai mitä kokeneemmat sanovat väristä??





Minun makkuun on kyllä nuo lihat näppeimmilleen, ei enää yhtään vaan heti alas. Lihat kyllä säilyy ja tahtovatpa hiljalleen jatkaa kuivumistaan vaikka miten säilyttäisi.
Todella hyväksi havaittu vinkki saada lihat säilymään vaikka vuoden ilman, että ottavat pakkasen makua on kääriä ne VOIPAPERIIN ja sitten pussiin. Sama pätee myös palvilihoihin, maku säilyy parempana.
Itse nostelin lihat seinälle viime viikolla. Vielä ehtii vaikka liha vielä olisi nahkan alla jos ei brasiliasta asti tarvitse hommata. Muutamalla + asteella ei ole minustakaan mitään väliä, ei suolanen liha vähästä pilaannu. Kuivatuksen edetessä useammankaan päivän suoja, vaikka päivällä kävisi 10 asteessa ei tee mitään. Joskus unohtunut jääkaappiin +5 asteeseen lihoja moneksi kuukaudeksi ja jos eivät olisi kovia niinkuin kivi niin voisi vaikka syödä ja olenkin kokeillut.
_________________
"Ei se niin mene, etteikö se jotenkin mene"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1674

LähetäLähetetty: 29.03.2010 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sammeli kirjoitti:
Todella hyväksi havaittu vinkki saada lihat säilymään vaikka vuoden ilman, että ottavat pakkasen makua on kääriä ne VOIPAPERIIN ja sitten pussiin. Sama pätee myös palvilihoihin, maku säilyy parempana.


Ite käytän paksua folioo, missä paperipinta. Ei jää lihaan kii niinku normifolio. Liekkö eroa voipaperiin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wingmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 808
Paikkakunta: perämeren rannikko

LähetäLähetetty: 30.03.2010 18:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liekkö meni satsi pilalle,ku parisen viikkoa roikkuneet ja lihat on ihan kumimaisia. Tainnu lunta päästä pöllyttään vaakatasossa ja siitä sitten ottanu kosteutta pintaan..?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 30 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com