OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 09.08.2013 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Me Suomalaiset myydään ulkomaille parhaat lihat ja roippeet jää kuluttajille tänne,vaihdossa oteetaan paikalliset roippeet jotka hukutetaan epämääräiseen marinadiin jotta kuluttajat ei nää mitä syödään.Huuhdelkaa joskus litkut pois ostamistanne broisku ja lihapaloista.Oikeanlainen rasva toki kuuluu lihassa olla mutta voi sen palasen viimeistellä myyvemmän näköisesti Evil or Very Mad
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.08.2013 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten teet helposti BBQ-savustustelineen, joka toimii vaikka Leirinuotiolla? Osaatko pihvien eri kypsyysasteet sisälämpötiloina? Luin Tatu Lehtovaaran: Kesän grilliherkut –kirjan ja laitoin mm. nämä ohjeet kuvineen blogiini. Kirja sisältää oikeastaan kaiken tietämisen arvoisen grilleistä ja grillaamisesta. Se on ehdoton kirjahankinta kaikille, joille grillaaminen ei ole vain makkaran käristystä takapihan pallogrillissä.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20462
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.08.2013 13:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kasvimaa pukkaa kesäkurpitsaa ja jokainenhan tietää, että noi maistuu ihan pahvilaatikolta. Oisko jollakulla hyviä ideoita, miten kesäkurpitsoita voisi jotenkin hyötykäyttää?

Grillailussa on saanut marinoinnilla tulemaan ihan kohtuullisia, joten ehkä tuossa voisi olla jotain jatkojalostuksen mahdollisuuksia.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 13:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen käyttänyt tuohon "loistavaan" kasvikseen samaa kuin kuikkaan,elikkä kossuun marinoitumaan vuorokaudeksi,ja sen jälkeen kuikka heitetään tunkioon ja juodaan marinadi Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kesäkurpitsahan on loistavaa! Tarttee vaan olla kohtuullisen iso! Vedä puukolla halki ja koverra pehmeä sisus pois. Reilulla kädellä suolaa päälle ja itketä kurpitsaa pari tuntia ( muuten vetistä ). Voi kaadella välillä vesiä pois ja lisätä suolaa. Kuivaa paperilla ja tee lihatäyte, vaikka jauhelijaa tai broileria. Riistakin käy! Ruskista lihat pannulla ja laita vaikka tomaattimurskaa, chiliä yms.. lapioi täyte näihin kurpitsoihin ja juustoraaste päälle. Uuniin 180-200c n. 35-40min.. kelpaa tenavillekin. Alun itketys ei suolaa sitten sitä kurpitsaa joten täytteessä saa olla suolaa ja mausteita. Eilen emäntä vedätti 6-0 toisella setillä, kesäkurpitsaa kuutioiksi ja teki niistä "valkosipulikermaperunoita". Eli perunan tilalle vain kurpitsa kuutiot. Joskus on väsätty ohuista itketetyistä siivuista lasagnea jne.. käyttökelpoinen rehu se on. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen kyllä kaikki ruokainen mutta tuo on kyllä minun mielestä aivan mauton,Ollaan tehty kuten noniin,vaimo tykkää me miehet emme.On kuin öylätti tai matti vanhanen hajuton, mauton,näkymätön.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
tai matti vanhanen hajuton, mauton,näkymätön.


Laughing

Joo, makuasia. Tulee aika paljon harrasteltua tuolla keittiön puolella ja kun miettii meidän suomalaisten muita perinteisiä ruokia niin aika mauttomia ne ovat. Peruna tai pasta hyvänä esimerkkinä. Aina se mauttomuus kätketään kastikkeella tai täytteillä yms.. Toki voidaan löytää eri pastalaaduista ja perunalajikkeista erilaisia nyansseja, samoin käy kurpitsoidenkin kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä kasvaa nyt niitä keltaisia"halloween "kurpitsoja mutta aika pieniä vielä ovat kun ulkosalla ovat eikä kasvihuoneessa.Kasvihuoneessa kasvatuksessa on home ongelma helpost,i kun vettä pitää olla jatkuvasti ja ilma ei niin vaihdu.Ei se kyllä minun makuhermoihin käy sekään Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuikkareseptikin on hyvä Wink

Mutta itse olen huomannut kesäkurpitsan erittäin hyväksi erilaisissa grilli- ja riistasalaateissa:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/grillisalaatti.html

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2011/12/salade-tiede-lammin-riistasalaatti.html

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2011/03/lammin-riistasalaatti.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

noniin kirjoitti:
astalo kirjoitti:
tai matti vanhanen hajuton, mauton,näkymätön.


Laughing

Joo, makuasia. Tulee aika paljon harrasteltua tuolla keittiön puolella ja kun miettii meidän suomalaisten muita perinteisiä ruokia niin aika mauttomia ne ovat. Peruna tai pasta hyvänä esimerkkinä. Aina se mauttomuus kätketään kastikkeella tai täytteillä yms.. Toki voidaan löytää eri pastalaaduista ja perunalajikkeista erilaisia nyansseja, samoin käy kurpitsoidenkin kanssa.


Pasta kannattaa tehdä itse. Se on halpaa ja helppoa, eikä ole mautonta:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/07/Tuorepastan-valmistus-Marcato-Atlas-pastakone.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä vaan ehdottomasti!Pastakoneeseen kannattaa sijoittaa koska ei kuiva pastaa ja itsetehtyä voi edes verrata,niin paljon parempaa itsetehty on.Samalla koneella pystyy tekemään näkkileipää karjalanpiirakan pohjat ym ym.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja pastakoneeksi sitten OMC MARCATO.Niin saa sitten heti hyvän.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, tuorepastan teen itse. Kuten sanottua, mausteilla se maku tehdään. Monikaan perus raaka-aine ei maistu itsessään kovinkaan kummoiselta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja aina kun käy ulkomailla kannattaa ostaa kyseisen maan mausteita,koska eivät maksa paljoa ja paina ja uusia makuja saa safkoihin.Mä inhoon tuota suomessa myytävää ummehtuneen oloista paprikajauhetta,mutta viimeksi esim toin k.o jauhetta Espanjasta ja erilaisia niin löytyy makuja.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.08.2013 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Ja aina kun käy ulkomailla kannattaa ostaa kyseisen maan mausteita,koska eivät maksa paljoa ja paina ja uusia makuja saa safkoihin.Mä inhoon tuota suomessa myytävää ummehtuneen oloista paprikajauhetta,mutta viimeksi esim toin k.o jauhetta Espanjasta ja erilaisia niin löytyy makuja.


Taivahan tosi. Espanjasta saa huomattavasti parempaa paprikajauhetta. Mausteita, kuten paprikajauhoa, voi tosin viritellä myös itse esim savustamalla:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/mausteiden-savustaminen-savustusboksilla.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 29 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com