OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 16.01.2010 01:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos sitä ens kuun alussa pistäisi pari valakohäntäpeuraa kuivumaan, ihan kokkeeksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lamsamikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2009
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 28.01.2010 00:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään laitoin pari hirvensydäntä ja 5kg naudan paistia kuivumaan, eiköhän se kevään odotus ala tästä. Cool
_________________
Vaihda naamari ensin omille kasvoillesi ennen kuin autat vierustoveriasi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harrastelija?
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Elo 2005
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 28.01.2010 14:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikko sitten pistin ensimmäisen 3kg:n erän hirvenlihhaa rästään
alle kuivumaan. Turhan kylymä ilma on ollu tuohon hommaan, mutta kun
kaikki ei mahu kerralla.

Seuraava 3kg erä sitten jonkun viikon päästä, ja viimenen ehkä hyvinkin
keväällä. Tai sitten pitää laajentaa tuota häkkia että saa loput kerralla
kuivamaan.

Pitää seurailla säitä. Pelottaa, että tällaisen pitemmän kylmän kauden jälkeen
tulee liiankin lämpimät kelit. Siksi tänä vuonna vähän etupainotteisesti
alotin kuivattelut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 28.01.2010 15:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Haukiputaan Säästökuoppa mainosti kymmenen kilon naudansydänlaatikoita joku päivä sitten, hinta tais olla jotain puolitoista euroa kilo. Tämä tiedoksi näille oulunseudun kuivaajille.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 30.01.2010 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitti vinkistä. Kävin parikymmentä kiloa hakemassa. Saas nähdä mitä niistä tulee kun viime kevään nautakokeiluista jäi !&%¤# maku suuhun. Hirven sydämmet sensijaan ensikertalaiselta onnistui senverran että jonkinlaista himoa kuivalihaan on kehittynyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 01.02.2010 17:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Haku ei tuottanu tulosta, niin onko kukkaan suolannu kuivialihoja nitriitti suolalla. Tai lisänny suolaveteen nitriittiä?
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 01.02.2010 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Snaipperi kirjoitti:
Haku ei tuottanu tulosta, niin onko kukkaan suolannu kuivialihoja nitriitti suolalla. Tai lisänny suolaveteen nitriittiä?


Meinaat vissiin kaliumnitraattia eli salpietaria? Kokkeilin viime vuonna johonkin palaseen enkä tykänny. Kummallinen metallinen maku tulee vaan. Kokkeilin myös erilaisia mausteita. Ei toiminu mulle nekään. Tänä vuonna vois pistää kylmää savua kuivamaan... Tähän mennessä parasta on ollu ihan vaan suht tuju normisuola.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 02.02.2010 21:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinaat vissiin kaliumnitraattia eli salpietaria? Kokkeilin viime vuonna johonkin palaseen enkä tykänny. Kummallinen metallinen maku tulee vaan. Kokkeilin myös erilaisia mausteita. Ei toiminu mulle nekään. Tänä vuonna vois pistää kylmää savua kuivamaan... Tähän mennessä parasta on ollu ihan vaan suht tuju normisuola.[/quote]

Ei kun ihan nitriittisuolaa tarkoitin Sitä ei ole käsikaupassa myynnissä mutta lihanjalostajat käyttävät.

Palvaatko kylmäsavut itse kun meinaat raskia laittaa sitäkin roikkumaan?

Tämmönen seuraavanlainen teksti oli jossakin porojaloste sivuilla

Liha suolataan kuten tavallinen kuivaliha. Tämän jälkeen lihalle
annetaan savua noin vuorokauden verran, ja kuivataan
kuten tavallinen kuivaliha. Valmis liha siivutetaan ohuiksi ja
pieniksi siivuiksi, paloiksi tai suikaleiksi ja pakataan pieniin
pakkauksiin, jotta ne sopivat sellaisenaan vaikkapa matkalla
helposti naposteltavaksi pikkusuolaiseksi
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 03.02.2010 12:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Snaipperi kirjoitti:

Ei kun ihan nitriittisuolaa tarkoitin Sitä ei ole käsikaupassa myynnissä mutta lihanjalostajat käyttävät.

Palvaatko kylmäsavut itse kun meinaat raskia laittaa sitäkin roikkumaan?

Tämmönen seuraavanlainen teksti oli jossakin porojaloste sivuilla

Liha suolataan kuten tavallinen kuivaliha. Tämän jälkeen lihalle
annetaan savua noin vuorokauden verran, ja kuivataan
kuten tavallinen kuivaliha. Valmis liha siivutetaan ohuiksi ja
pieniksi siivuiksi, paloiksi tai suikaleiksi ja pakataan pieniin
pakkauksiin, jotta ne sopivat sellaisenaan vaikkapa matkalla
helposti naposteltavaksi pikkusuolaiseksi


Piti ihan kuuklettaa mitä tuo nitriittisuola sitten on. Sehän on natriumkloridin (ruokasuola) ja kaliumnitriitin (KNO2) tai natriumnitriitin seos. Kaliumnitraatti on KNO3 elikkäs samantapaista sontaa. Niillä pyritään ilmeisesti pitämään liha punaisena suolauksen jälkeen elikkä ei sinänsä ole mitään tekoa kuivissa lihoissa. Mustaksihan se jokatapauksessa menee.

Ite kylmäsavustan joo. Vanhassa jääkaapissa on tehty jonku verran lihoja. Savustin on SP-elektroniikasta ostettu 30w vastus ja virtalähteenä on käytetty akkulaturia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 03.02.2010 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo tuossa kaverilta kyselin ja se viimevuonna kuivas poroa ja oli suolannu nitriitti suolalla. tulee kuulemma läpiasti parempi väri ja kiiltävä pinta.

Huomenissa varmaan haen pumppuja ja laittelen suolaan. Ajattelin muutaman palan hoystää LIQUIDE SMOKE savu nesteellä ja katella miltä savukuiva maistuu.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 03.02.2010 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mistä h
ommasit litku smokea?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 03.02.2010 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lihat seinälle paaaaaljo myöhemmin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 03.02.2010 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilkaa vaan, palaatte kuitenkin kokeiluitten jälkeen karkeaan suolaan ja perussettiin. Back to the basics.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 03.02.2010 23:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmalla käy niinku SÄMPY sano eli parasta normaalina, mutta pittäähän sitä ihimisen kokkeilla.

Niin ja litku savua saa ainakin oulun stocmannilta. Sielä on myös MALDON savu suolaa. On muuten huippu suola.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 03.02.2010 23:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

taktak
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 27 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com