Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16708
|
Lähetetty: 17.12.2008 21:21 Viestin aihe: |
|
|
On sellainen sanonta, että jos saa äidiltä ja tyttäreltä, niin saa ketun paljain käsin kiinni, kun on vaan hiljaa. Olisikohan nyt niin, että kun on syönyt kettua, niin saa äidiltä ja tyttäreltä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 17.12.2008 21:39 Viestin aihe: |
|
|
RealExtreme kirjoitti: |
|
Nuo silimät voisi olla tuon kurmeen huipennus, jätit kait vasta jäläkiruuaksi ?
Ps. Ne kun viskaat rokkatorveen niin veikkaan että saanti paranee ja mies sen kun vain kovvoo... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 17.12.2008 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Real Extreme onkin aika kova ydin jätkiä. Saattaapa olla, että maistoit koko elukan sitkeintä kohtaa.
Kiinnostaa vähän noi kallon mitat, vaikkei kallon koko välttämättä kovin hyvin korreloi elukan koon kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 17.12.2008 22:17 Viestin aihe: |
|
|
Hattua nostan Ei muuta kuin pelkokertoimeen ilmoittautumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Hel 2005 Viestejä: 2042
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
RealExtreme Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Hel 2008 Viestejä: 3283 Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella
|
Lähetetty: 17.12.2008 22:57 Viestin aihe: |
|
|
No joo, eihän testin tarkoitus ollut kenenkään kovuutta ruveta esittelemään. Kovuudesta en ole tehnyt asioita sitten teinivuosien. Sitäpaitsi ketun syöminen ei vaadi keneltäkään kovuutta, vain jaksamista & viitseliäisyyttä valmistaa siitä otuksesta ateria. Jos tekisin teille pihvit ketusta, niin harvassa on ne jannut jotka sen ketuksi tunnistavat.
Muistutan edelleen: Testin tarkoitus oli silkasta mielenkiinnosta maistaa kettua. Mutta niin se kokkikolmonenkin söi käärmettä ja mäyrää aikoinaan, ja Kristoffer Clausen videolla näätää.
Moni on kuullut juttuja, mutta harva koettanut ottaa selvää. Nyt se on tehty. Jotakin poikkeavaa iänikuisten hirvireseptien rintamalla.
ps. Kuvani toivoisin pysyvän tämän foorumin sisällä.
pps. Mittailen kunhan saan kallon keiteltyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Teppis Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2007 Viestejä: 68 Paikkakunta: Ei mistään kotosin.
|
Lähetetty: 17.12.2008 23:39 Viestin aihe: |
|
|
Seuraavaksi ruokalistalle friteeratut minkin hajurauhaset. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 18.12.2008 07:53 Viestin aihe: |
|
|
Siinäkin on valtaisa "makuero" kun tarjotaan hirven takapaistia tai sitten vaan hirven persettä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 18.12.2008 08:47 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Kovuudesta en ole tehnyt asioita sitten teinivuosien. |
Ikiteini?
Tuo sitkeys ja "maksamaisuus" johtunee arvatakseni valmistustavasta. Kun muutenkin sitkeästä kohdasta otetaan nykäreitä ja paistetaan ne kuivaksi pannulla, niin johan varmasti maistuu maksalle ja on sitkasta. Tommosista paloista pitäisi tehdä pataa tai muuta perintestä haudutusruokaa, jollaista perushirvimies tekee toki myös fileistä _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RealExtreme Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Hel 2008 Viestejä: 3283 Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella
|
Lähetetty: 18.12.2008 14:56 Viestin aihe: |
|
|
Sama juolahti mieleen, että jonkinmoisella padassa hauduttamisella saisi tuon osan lihasta vielä pehmeämpää. Hauduttelin hieman kannen alla lihaa, mutta uunissa olisi aromit tosissaan puskeneet esiin. Ehkä mielenkiintoisinta oli tuo rasvan maku/haju lopputuotteessa, vaikka rasvaa ei lihassa ollut. Mahtoiko olla henkistä, kun koko metsästäjäkunta hehkuttaa ketun syömäkelvottomuutta. Alku idea oli ottaa etulavasta, mutta kaveripiiri meni puihin nylkyvaiheessa
Argumentointia voi jatkaa vielä pitkään. Täytyy muistaa, että laittamalla lihasta kun lihasta, tai "aineesta kuin aineesta", saa syömäkelpoista. Eräässä 4D-dokkarissa vaimo oli valmistanut pettäjäukolleen aterian ihmisp@skasta. Mies kehui aterian makua, kunnes kuulu ainekset...
Mutta mutta, kettu ei ole täysin syömäkelvotonta. Ajatellaanpa vaikka tunturissa elänyttä kettua. Mahtaa elinolosuhteet olla melko puhtaat. Rastinsahihan jalkanaruttaa muutamat repolaiset ja pistää mikon savu-uuniin , kyllä me maistelemaan tullaan. Suppana voisi ajasta ja paikasta riippumatta jäädä syömättä, mutta mäyrähän taas on "metsänkuningas", puhdaseläin vimesen päälle.
Eikös muuten Linkola kertonut jossakin haastattelussa parhaimmaksi ateriaksi sarvipöllön. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 18.12.2008 18:47 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Mahtoiko olla henkistä, kun koko metsästäjäkunta hehkuttaa ketun syömäkelvottomuutta. |
Ittellä puski ensimmäistä majava-ateriaa syödessä väkisin mieleen ne nylky"tuoksut". Sittemmin se haju on kadonnut ateroinnista.
En ossaa sannoo tuosta tunturiketusta, mutta naalista saa ihan kelpo aterian ja kinthaat! _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 18.12.2008 20:15 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | On sellainen sanonta, että jos saa äidiltä ja tyttäreltä, niin saa ketun paljain käsin kiinni, kun on vaan hiljaa. | perskules....... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heguli Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2005 Viestejä: 5666
|
Lähetetty: 18.12.2008 20:44 Viestin aihe: |
|
|
aikamoinen testi.
mun koirien eläinlääkäri pistelee mäyrää kyllä aika usein naamariin. taitaa hoitaa noi trikiini tarkastukset omin avuin.
ite oon kyllä aika ennakkoluuloinen ko. kokeiluihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 18.12.2008 21:09 Viestin aihe: |
|
|
RealExtreme kirjoitti: | No joo, eihän testin tarkoitus ollut kenenkään kovuutta ruveta esittelemään. Kovuudesta en ole tehnyt asioita sitten teinivuosien. Sitäpaitsi ketun syöminen ei vaadi keneltäkään kovuutta, vain jaksamista & viitseliäisyyttä valmistaa siitä otuksesta ateria. |
Mielenkiintoista ruokaa. On olemassa uskomuksia, että kun syöt sitä sun tätä, niin sinusta tulloo sitä sun tätä. Paraniko metsästäjän aistit, vai alakoko ketuttamaan? Viekkautta tuskin puuttuu, kun tuommosen idean& satsin vetasit pääkopasta. Hitto, mitäkähän extremeä sitä itte söis seuraavaksi, vois alottaa vaikka oliiveista. _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simoh Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 42
|
Lähetetty: 22.12.2008 13:33 Viestin aihe: Kettua pataan? |
|
|
Lueskelin tuossa viikonloppuna kirjaa Marski ja hänen "hovinsa". Löysin tiedon, että päämajassa syötiin jatkosodan aikana hopeakettua. Otan kirjan huomenna mukaan ja pistän suoran lainauksen tänne. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|