OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 27.03.2008 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Tuskimpa noita seiniksiä alle neljän viikon tarttee haikailla valmiiksi. Riippuu ihan lihan paksuudesta ja ilmoista.


Äsken kun kävin kopeloimassa, niin ohuimmat lihat oli jo kuivaneet kovaksi. Ompa ollu tosi ärhäkät ilmat kun ei ole mennyt kuin reilu pari viikkoa siitä kun nostin kuivamaan. Vaan antaapa niitten hongittua kun on entisiäkin vielä puolenkymmentä palasta syömättä. Säästelin niitä siltä varalta että lihat ei kerkiä pilkkikauden alkuun. Paksuimmat lihat saa olla vielä jonkun viikon, olivat vielä pehmeitä.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.03.2008 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Sämpy kirjoitti:
Tuskimpa noita seiniksiä alle neljän viikon tarttee haikailla valmiiksi. Riippuu ihan lihan paksuudesta ja ilmoista.


Äsken kun kävin kopeloimassa, niin ohuimmat lihat oli jo kuivaneet kovaksi. Ompa ollu tosi ärhäkät ilmat kun ei ole mennyt kuin reilu pari viikkoa siitä kun nostin kuivamaan. Vaan antaapa niitten hongittua kun on entisiäkin vielä puolenkymmentä palasta syömättä. Säästelin niitä siltä varalta että lihat ei kerkiä pilkkikauden alkuun. Paksuimmat lihat saa olla vielä jonkun viikon, olivat vielä pehmeitä.


Jep jep, ensimmäiset chili-cayenne -versiot on jo maisteltu. Vajaa kaks viikkoa ja ohkaset kuivia.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 31.03.2008 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puolet lihoista piti jo käydä nostamassa pakastimeen, tasan kolme viikkoa ehtivät olemaan. Ohuimmat kuten poronvasan sisäfile oli kuivanut jo ihan luuksi. Kypsyyden arvioin näppituntumalta, eli kun liha ei enää paksuimmalta kohdalta juurikaan litisty sormien välissä tolkusti puristamalla, niin se on silloin läpeensä mustaa ja tiivistä. Painosta on tällöin about puolet hävinnyt.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 01.04.2008 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, jääkaapissa joutuu loput kuivattelemaan. Ihme kelit Confused
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 01.04.2008 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minä meinasin antaa olla loppujen räystäällä kuivaksi asti.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 01.04.2008 10:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arsenjev
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 01.04.2008 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään kipusin "lihoille" aikomuksena poimia ne varsinaista jatkokäyttöä varten. Harmikseni totesin, että ilmankosteus ja ehkä osittain myös lihoihin osunut sade oli pehmentänyt niitä. Kannattaisiko odottaa että seuravien päivien lämpöasteet kuivattaisi niitä takaisin vai olisiko järkevämpää nostaa ne jääkaappiin/pakastimeen? Oulun pohjoispuolella siis ollaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 01.04.2008 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Arsenjev kirjoitti:
Tänään kipusin "lihoille" aikomuksena poimia ne varsinaista jatkokäyttöä varten. Harmikseni totesin, että ilmankosteus ja ehkä osittain myös lihoihin osunut sade oli pehmentänyt niitä. Kannattaisiko odottaa että seuravien päivien lämpöasteet kuivattaisi niitä takaisin vai olisiko järkevämpää nostaa ne jääkaappiin/pakastimeen? Oulun pohjoispuolella siis ollaan.


Täysin sama ilmiö täällä. Sadetta tosin ei ole lihoille päässyt, mutta kylläpä tuo märkä keli näkyy pehmittävän. Otin lihat alas ja nakkasin 2/6 osaa kylmiöön. Loput pistin jääkaappiin. Katellaan päivän parin päästä josko ne nostellaan takaisin. Osa on kylläkin jo ihan valmiita, joten jääkaappikuivatuksen jälkeen pistetään varmaankin pakkaseen odottelemaan syksyä...
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 01.04.2008 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kortto^ kirjoitti:

Siinäpä ne ois lihat roikkumassa.

9kg nuita yhteesä oli, suurin osa hirveä, vähän naudan ja hirven sydäntä myös.
Onko nuo sukset jonku ählämin vesiliipat??
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 01.04.2008 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Arsenjev kirjoitti:
Harmikseni totesin, että ilmankosteus ja ehkä osittain myös lihoihin osunut sade oli pehmentänyt niitä.


Viime viikkojen superkelit aiheuttaa sen, että pinta on kuivanut koppuraksi kun sisus on vielä raakaa. Eppäillen, että vähän kosteammilla keleillä kosteus tasoittuu ja siksi liha tuntuu pehmeävän. Ei syytä huoleen.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arsenjev
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 01.04.2008 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otin lihat alas. Laitoin tupperware graaviastian pohjalle kerroksen suolaa, ritilän, lihat ritilän päälle ja astian jääkaappiin. Toivon mukaan suola imee kosteutta jääkaappisäilytyksen aikana. Luulisi noita pakkasöitä vielä tulevan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 01.04.2008 21:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi se Rastinsahi lihat syksyksi säästää Shocked Shocked ??
Minä olen oppinut, että kuivis on kesäevästä..
Vähän turhan suolaista tuli.. taas Crying or Very sad
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 01.04.2008 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ootta te hätäsiä, ei niitä lihoja nyt tarvi kun kippeetä p*llua varjella.

Koukku: rupia sinäkin tieteellisen tarkkaan prosentuaaliseen kuivilla suoloilla suolaamiseen, niin jää suolaamisongelmat unholaan, tulee joka vuosi yhtä suolasta. Ei tartte kun prosenttilaskut osata, liuoksillahan ko. homma vaatii differentiaalilaskentaa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 01.04.2008 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä käytin vitkan metkoja ja neliön juuruksia....300 g** karkiaa sankolliseen lihaa, olivat vain 1 vrk sijaan 2 vrk suolassa...
Hirvenliha nykäsee harvana tavarana suolan niin äkkiä sisäänsä, ettei arvaakaan.
Pannee nauttimaan enempi nestettä.
**edit** Jos ei joku sillä aikaa nakannut lissää kun lääpän jälillä olin..
_________________
Hoc iam omni varietate caret.


Viimeinen muokkaaja, Koukkupolovi pvm 02.04.2008 07:54, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 01.04.2008 23:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Miksi se Rastinsahi lihat syksyksi säästää Shocked Shocked ??


Jotakin se on syötävä kun tyhjiä maita koluaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 19 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com