OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 25.08.2010 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komea laitos Bamsella. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hukka99
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2004
Viestejä: 227

LähetäLähetetty: 30.08.2010 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Kalatkin alkaa valmistumaan joulupöytään.



Perhana teidän kanssanne, juuri kun meinasi saada lisää vapaa-aikaa niin nyt on sitten pakko tuollaista palvaamoa alkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Loistava Topic josta suuret kiitokset kaikille innokkaille palvaajille Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 30.08.2010 23:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin. Taas olis Snaipperilla asiaa palvisaunasta. Jos ulkonäköä ei oteta huomioon, niin onkohan mitään isoja ongelmia tiedossa jos nikkarois tuollaisen 200 litran tynnyrin kokoluokkaa olevan kiukaan päälle "saunan" vesivanerista?

Sauna olisi hyvä olla mahdollisimman iso. Riittäneekö tuollaisessa kiukaassa löyly n. 1,5 m X 1,5 m X 1,5 m kokoiseen laatikkoon.

h
Valistuneita arvauksia ja tietopohjalta vastauksia otetaan vastaan
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bamse
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hei 2010
Viestejä: 49
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 31.08.2010 16:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JoneK kirjoitti:
Komea laitos Bamsella. Wink


Kiitoksia kehuista Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bamse
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hei 2010
Viestejä: 49
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 31.08.2010 16:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Snaipperi kirjoitti:
No niin. Taas olis Snaipperilla asiaa palvisaunasta. Jos ulkonäköä ei oteta huomioon, niin onkohan mitään isoja ongelmia tiedossa jos nikkarois tuollaisen 200 litran tynnyrin kokoluokkaa olevan kiukaan päälle "saunan" vesivanerista?

Sauna olisi hyvä olla mahdollisimman iso. Riittäneekö tuollaisessa kiukaassa löyly n. 1,5 m X 1,5 m X 1,5 m kokoiseen laatikkoon.

h
Valistuneita arvauksia ja tietopohjalta vastauksia otetaan vastaan


Isoista ongelmista en tiedä, mutta tuo oma savukoppi on jotakuinkin noissa mitoissa ja toi tynnyri on sen 200l. Tynnyrin pohjalle ladoin tulitiilistä tulipesän joka on n. 20cm korkea ja tiilien päällä on 4mm teräsritilä ja loppumatka on kiveä. Komeasti lämpenee koppi tolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bamse
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hei 2010
Viestejä: 49
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 31.08.2010 16:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä muutama kuva tosta kiukaasta:



Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maalari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Lok 2005
Viestejä: 856
Paikkakunta: kainuu

LähetäLähetetty: 31.08.2010 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bamsen palvikopperosta uupuu rasvankeräys pelti. Saattaa joskus pelastaa pienoiselta tulipalolta....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 31.08.2010 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa on tosiaan tuo rasvapellin puute. Sen lisäksi minua ainakin mietityttää lämmön tasaisuus, jos tuossa tynnyrissä on tuli ja lihat samassa tilassa, niin en usko, että lämpötilaa oikein pystyy säätelemään oikein? Lisä kuvat kyllä auttaisivat selittämään asian paremmin?
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 31.08.2010 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katoppa WHISKI edellinen sivu niin siellä on tuo BAMSSEN koko laitos kuvattuna. Nuo kuvat tynnyrin sisältä oli hyvät.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 31.08.2010 22:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu on, mutta ei kerro silti koko totuutta siitä välimatkasta lihoihin/ kiviin ja miten se koko paketti on kasassa? Ei ole kyse mistään ilkeydestä, vaan uteliaisuudesta, sillä minusta tuo paketti on liian lyhyt? Tulen ja savustustilan välissä?
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bamse
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hei 2010
Viestejä: 49
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 31.08.2010 22:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

maalari kirjoitti:
Bamsen palvikopperosta uupuu rasvankeräys pelti. Saattaa joskus pelastaa pienoiselta tulipalolta....


Juu, tiedän. Tuo pelti on vielä työn alla... Ekassa kokeilussa lihat oli kuitenkin reunoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bamse
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hei 2010
Viestejä: 49
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 31.08.2010 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

whiski kirjoitti:
Juu on, mutta ei kerro silti koko totuutta siitä välimatkasta lihoihin/ kiviin ja miten se koko paketti on kasassa? Ei ole kyse mistään ilkeydestä, vaan uteliaisuudesta, sillä minusta tuo paketti on liian lyhyt? Tulen ja savustustilan välissä?


On siinä metri kiveä tulipesän päällä... Ja lämmönsäätely on aika helppoa.

Edit. Niin ja mitään raivokasta tulta ei palvauksen aikana voi tossa edes pitää. Ihan kytemällä ne halot siellä palaa, kun veto on säädetty minimiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.09.2010 00:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan vaan oman mietintämyssyn kautta ajateltuna; pienikin rinne ja sinne yläpuolelle se koppi minne savun ja lämmön johtaa tasan niinkuin haluaa pellin kautta, alhaalla joku tulipesältään ehjähkö kiuas, pata, kamina jonka savutorven kautta sitten ohjaa lämmön ja savun sinne koppiin . Vielä jos viittii lämpöeristää tai kaaivaa maahan sen 100-150mm:en putken niin voi vaikka kylmäsavustaa lihat/kalat. Säästyy puuta huomattavasti ja hitaan kypsymisen kautta tuotteesta tulee maukkaampi sen kuitenkaan kuivumatta liiaksi. Se rasvapelti tarvitaan kyllä siinäkin hommassa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16706

LähetäLähetetty: 01.09.2010 01:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaverilla oli rinteeseen väsätty savustushässäkkä ja hän oli tyytyväinen siihen. Savusteli lähinnä kalaa, mutta lihaakin oli välillä savustettavana.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 01.09.2010 07:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tehtiin kaverin kanssa aikoinaan ihan kirja aiheesta, tosin lähinnä kaloihin liittyen; kaveri kirjoitti tekstit ja otti valokuvat, minä tein piirroskuvat uuneista.
Jos harrastaa kylmäsavustusta niin hyvän paikan lihoille/kaloille saa vanhasta astianpesukoneesta jossa on rosterikorit jo valmiina. Toinen tapa on johtaa savu pitkän torven kautta vanhaan toimivaan jääkaappiin jossa on siirretty lämpömittari ulkopuolelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 11 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com