Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.11.2011 16:30 Viestin aihe: |
|
|
Olen tänään kotona hoitamassa flunssaista lasta. Illalla otin jokusen kilon hirven kylkeä (ja rintaa) sulamaan jääkaappiin. Aamulla annoin palojen levätä pöydällä hetken ja työnsin ne sitten pellillä 250 asteiseen uuniin. Annoin kylkien paahtua uunissa 45-60 minuuttia. Sitten keitin niitä suolavedessä muutaman tunnin. Nyt olen irrotellut lihat luista. Lähes kaikki kalvot olivat sulaneet ja ne mitkä eivät olleet sulaneet, lähtivät haarukaalla kääräisemällä. Nyt on kunnon satsi mehukkaita lihoja ja huippulientä odottamassa juureksia ja tomaattia. En ennen arvostanut kylkipaloja. Nyt saattaa takki kääntyä.
Avain kaikkien raaka-aineiden kohdalla on juurikin ruuanlaittotietotaito. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 09.11.2011 17:00 Viestin aihe: |
|
|
tehkääpä grillikylkiä. leivin uunissa onnistuu ainakin hyvin _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7513
|
Lähetetty: 09.11.2011 17:26 Viestin aihe: |
|
|
Ajat muuttuvat. Aikoinaan hirvenliha ja erityisesti paloittelu oli mitä oli. Perhekoot isoja ja riista oli vähän niin kuin "täytyy" syödä. Hirvisoppaa ei ole enää ns. jokapäivä vaan on juhlaruokaa. Tässä välissä alkoi jo kuulua hirven olevan hyvää koiranmuonaa, mutta nyt taas arvostus nousussa.
Hirvet ei kovin vanhoiksi ehdi nykykierrossa ja liha toista kuin niillä tosivanhoilla sonneilla jotka joskus paloittelupöydälle eksyivät.
Kokkailu ja kokeilu lisänneet suosiotaan, niin ei ehdi kyllästyä. Mitä nyt välillä ihmettelee mihin ihmeeseen tuota jauhelihaa vielä voisi laittaa.
Sisäelimet ei meillä kuulu ampujalle, vaan kieli. Toisessa seurassa maksat syötiin porukalla jahtipäivän iltoina ja tässä nykyisessä enimmäkseen sisäfilettä illan istujaisissa.
Beef jerky ja pannulla paistetut seitinohuet kermapippuri mausteiset siivut leivän kerä on mainiointa naposteluruokaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 09.11.2011 17:41 Viestin aihe: |
|
|
Lapsena(n.40 v.sitten) luulin tosiaankin, että hirvenliha on isosyistä ja sitkasta. Sellaista se peijaissoppa maanomistajille ja kyläläisille oli.
Sitten, kun menin hirviporukkaan, niin sain tietää, että peijaissoppaan nimenomaan etsitään vanha ja sitkas elukka, niin soppa on maanomistajille "riitosanpaa".
Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tupella Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2007 Viestejä: 5313
|
Lähetetty: 09.11.2011 17:44 Viestin aihe: |
|
|
Vesi kielellä tätä palstaa lueskelee. Poikani olen hirvenlihalla aikuiseksi kasvattanut eikä vieläkään tunnuta nyrpisteltävän. Soppaa, buljonkia kastikepohjiksi, palaliharuokia, ahavalihaa, jauheliha ja -maksajuttuja....
mitä vaan. Parhaillaankin on vasan sydäntä palapatana inkiväärillä maustettuna hautumassa hellalla.
Ja siinä luun vieressä ne parhaat lihat ovat edelleenkin. Annan lemmessä paistit muille, jos saan siistin kyljen luineen ja vähän koipilihoja.
Tuo paistien ihannointi tuntuu olevan peräisin lihakauppiailta. Kaikki paistilihahan on ylihinnoiteltua. Muita suomalaisten pään sekoittavia yliarvostettuja suun ilojahan ovat LOHI, LAKKA/HILLA, ja tietysti KOSSU. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16748
|
Lähetetty: 09.11.2011 19:26 Viestin aihe: |
|
|
Pussihousuelvis kirjoitti: | Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. |
Me taas tehdään kunnon lihasta maanomistajille peijaisruoka, eli hirvirokka. Ei mitään vanhaa elukkaa, vaan vasasta, jos vain on saatu ajoissa nutulleen. Maanomistajille tarkoitettu lihakin on kunnollista, eikä mitään roipetta. Näin kun toimii, niin ei välit pysyy maanomistajiinkin kunnossa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 09.11.2011 19:42 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Pussihousuelvis kirjoitti: | Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. |
Me taas tehdään kunnon lihasta maanomistajille peijaisruoka, eli hirvirokka. Ei mitään vanhaa elukkaa, vaan vasasta, jos vain on saatu ajoissa nutulleen. Maanomistajille tarkoitettu lihakin on kunnollista, eikä mitään roipetta. Näin kun toimii, niin ei välit pysyy maanomistajiinkin kunnossa. |
Hullu mies |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AJP Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hel 2007 Viestejä: 188 Paikkakunta: LUMIJOKI
|
Lähetetty: 09.11.2011 19:46 Viestin aihe: |
|
|
yliarvostettuja suun ilojahan ovat LOHI, LAKKA/HILLA, ja tietysti KOSSU.[/quote]
+PORO |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16748
|
Lähetetty: 09.11.2011 19:49 Viestin aihe: |
|
|
Pussihousuelvis kirjoitti: | 9.3x622 kirjoitti: | Pussihousuelvis kirjoitti: | Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. |
Me taas tehdään kunnon lihasta maanomistajille peijaisruoka, eli hirvirokka. Ei mitään vanhaa elukkaa, vaan vasasta, jos vain on saatu ajoissa nutulleen. Maanomistajille tarkoitettu lihakin on kunnollista, eikä mitään roipetta. Näin kun toimii, niin ei välit pysyy maanomistajiinkin kunnossa. |
Hullu mies |
Joo, mutta jos noin vähällä saadaan suhteet maanomistajiin pysymään kunnossa, niin se on pieni uhraus muutama kymmenen kiloa lihaa maanomistajille tarjottavaan ruokaan...eikö . Niin ja käyhän siellä naapuriseurojenkin metsästäjiä, joten pieni kilpailu on hyväksi siitä, kuka parhaat keiton tarjosi. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1676
|
Lähetetty: 09.11.2011 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän mitä omankin seuran ukkoja seuraa, paistit vuollaan palasta riippumatta käristykseksi ja lavat, potkat, niskat, kyljet syötetään (toimimattomille) koirille |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 09.11.2011 20:54 Viestin aihe: |
|
|
Ennen koirille, kuin kaupunkilaismaanomistajille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Jou 2010 Viestejä: 264
|
Lähetetty: 09.11.2011 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Yhden hirven ampuneena tuntuu kyllä oudolta, jos ei saa maistumaan. Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 09.11.2011 22:09 Viestin aihe: |
|
|
Iisi kirjoitti: | Yhden hirven ampuneena tuntuu kyllä oudolta, jos ei saa maistumaan. Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta. |
Nyt nyt !&%¤#"!. intialais !&%¤#"!. Hyväst hirvest tehty pakanoilen ruakaa.
Onneks tehtiin sentään kokomaitoon |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16748
|
Lähetetty: 09.11.2011 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Pussihousuelvis kirjoitti: | Iisi kirjoitti: | Yhden hirven ampuneena tuntuu kyllä oudolta, jos ei saa maistumaan. Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta. |
Nyt nyt !&%¤#"!. intialais !&%¤#"!. Hyväst hirvest tehty pakanoilen ruakaa.
Onneks tehtiin sentään kokomaitoon |
Älä yritä _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vanha pappa Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2007 Viestejä: 2350
|
Lähetetty: 09.11.2011 22:51 Viestin aihe: hirvenlihaa.... |
|
|
Juu,kyllä OLSA on oikiassa,
Ikimuistoisiin hirvenmehtuutapoihin on aina kuulunut,että kaataja,siis ei ampuja,suolistaa elukan ja hän laittaa pussiinsa sisäelimet ja kielen,sekä saa valita haluaako nahkan ja mahdolliset sarvet ja voi niin halutessaan antaa valitsemalleen henkilölle esim sarvet tms.
Kyllä niin omassa seurassamme,kuin vieraana lukuisissa muissakin seuroissa jahdatessa on aina noudatettu noita tapoja.
Ihmettelen suuresti,että missähän riuttalaumassa LG1 mahtaa hirvielukanjahtuuta harjoittaa,kun suolistaessa jo kimppuun käyvät? Eihän siinä ole muita lähelläkään,kun kaataja avaa elukan ja napsii sisäelimet pussiinsa,taitaa olla tiheässä passimiehet siellä kun kaadolle heti kerkiävät.
TUPELLA;
Unohdit Poron siitä yliarvostettujen ja ylihinnoiteltujen "herkkujen" listalta,eihän siitä ole kuin riutolle ja kortoille ,mokomasta kintturasta. _________________ Vanha pappa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|