OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lihan arvostus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.11.2011 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen tänään kotona hoitamassa flunssaista lasta. Illalla otin jokusen kilon hirven kylkeä (ja rintaa) sulamaan jääkaappiin. Aamulla annoin palojen levätä pöydällä hetken ja työnsin ne sitten pellillä 250 asteiseen uuniin. Annoin kylkien paahtua uunissa 45-60 minuuttia. Sitten keitin niitä suolavedessä muutaman tunnin. Nyt olen irrotellut lihat luista. Lähes kaikki kalvot olivat sulaneet ja ne mitkä eivät olleet sulaneet, lähtivät haarukaalla kääräisemällä. Nyt on kunnon satsi mehukkaita lihoja ja huippulientä odottamassa juureksia ja tomaattia. En ennen arvostanut kylkipaloja. Nyt saattaa takki kääntyä.

Avain kaikkien raaka-aineiden kohdalla on juurikin ruuanlaittotietotaito.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 09.11.2011 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tehkääpä grillikylkiä. leivin uunissa onnistuu ainakin hyvin
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7513

LähetäLähetetty: 09.11.2011 17:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajat muuttuvat. Aikoinaan hirvenliha ja erityisesti paloittelu oli mitä oli. Perhekoot isoja ja riista oli vähän niin kuin "täytyy" syödä. Hirvisoppaa ei ole enää ns. jokapäivä vaan on juhlaruokaa. Tässä välissä alkoi jo kuulua hirven olevan hyvää koiranmuonaa, mutta nyt taas arvostus nousussa.

Hirvet ei kovin vanhoiksi ehdi nykykierrossa ja liha toista kuin niillä tosivanhoilla sonneilla jotka joskus paloittelupöydälle eksyivät.

Kokkailu ja kokeilu lisänneet suosiotaan, niin ei ehdi kyllästyä. Mitä nyt välillä ihmettelee mihin ihmeeseen tuota jauhelihaa vielä voisi laittaa.

Sisäelimet ei meillä kuulu ampujalle, vaan kieli. Toisessa seurassa maksat syötiin porukalla jahtipäivän iltoina ja tässä nykyisessä enimmäkseen sisäfilettä illan istujaisissa.

Beef jerky ja pannulla paistetut seitinohuet kermapippuri mausteiset siivut leivän kerä on mainiointa naposteluruokaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 09.11.2011 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapsena(n.40 v.sitten) luulin tosiaankin, että hirvenliha on isosyistä ja sitkasta. Sellaista se peijaissoppa maanomistajille ja kyläläisille oli. Twisted Evil

Sitten, kun menin hirviporukkaan, niin sain tietää, että peijaissoppaan nimenomaan etsitään vanha ja sitkas elukka, niin soppa on maanomistajille "riitosanpaa". Laughing Laughing Laughing

Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. Laughing Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 09.11.2011 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vesi kielellä tätä palstaa lueskelee. Poikani olen hirvenlihalla aikuiseksi kasvattanut eikä vieläkään tunnuta nyrpisteltävän. Soppaa, buljonkia kastikepohjiksi, palaliharuokia, ahavalihaa, jauheliha ja -maksajuttuja....
mitä vaan. Parhaillaankin on vasan sydäntä palapatana inkiväärillä maustettuna hautumassa hellalla.
Ja siinä luun vieressä ne parhaat lihat ovat edelleenkin. Annan lemmessä paistit muille, jos saan siistin kyljen luineen ja vähän koipilihoja.

Tuo paistien ihannointi tuntuu olevan peräisin lihakauppiailta. Kaikki paistilihahan on ylihinnoiteltua. Muita suomalaisten pään sekoittavia yliarvostettuja suun ilojahan ovat LOHI, LAKKA/HILLA, ja tietysti KOSSU.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16748

LähetäLähetetty: 09.11.2011 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pussihousuelvis kirjoitti:
Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. Laughing Laughing Laughing


Me taas tehdään kunnon lihasta maanomistajille peijaisruoka, eli hirvirokka. Ei mitään vanhaa elukkaa, vaan vasasta, jos vain on saatu ajoissa nutulleen. Maanomistajille tarkoitettu lihakin on kunnollista, eikä mitään roipetta. Näin kun toimii, niin ei välit pysyy maanomistajiinkin kunnossa.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 09.11.2011 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Pussihousuelvis kirjoitti:
Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. Laughing Laughing Laughing


Me taas tehdään kunnon lihasta maanomistajille peijaisruoka, eli hirvirokka. Ei mitään vanhaa elukkaa, vaan vasasta, jos vain on saatu ajoissa nutulleen. Maanomistajille tarkoitettu lihakin on kunnollista, eikä mitään roipetta. Näin kun toimii, niin ei välit pysyy maanomistajiinkin kunnossa.


Hullu mies Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AJP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hel 2007
Viestejä: 188
Paikkakunta: LUMIJOKI

LähetäLähetetty: 09.11.2011 19:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

yliarvostettuja suun ilojahan ovat LOHI, LAKKA/HILLA, ja tietysti KOSSU.[/quote]

+PORO
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16748

LähetäLähetetty: 09.11.2011 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pussihousuelvis kirjoitti:
9.3x622 kirjoitti:
Pussihousuelvis kirjoitti:
Nyttemin tiedän, että vasan liha ja isojen elukoiden fileet on parhaita, jotka "syän itte". Annan "roippeet" kyläläisille ja maanomistajille. Laughing Laughing Laughing


Me taas tehdään kunnon lihasta maanomistajille peijaisruoka, eli hirvirokka. Ei mitään vanhaa elukkaa, vaan vasasta, jos vain on saatu ajoissa nutulleen. Maanomistajille tarkoitettu lihakin on kunnollista, eikä mitään roipetta. Näin kun toimii, niin ei välit pysyy maanomistajiinkin kunnossa.


Hullu mies Twisted Evil


Joo, mutta jos noin vähällä saadaan suhteet maanomistajiin pysymään kunnossa, niin se on pieni uhraus muutama kymmenen kiloa lihaa maanomistajille tarjottavaan ruokaan...eikö Laughing. Niin ja käyhän siellä naapuriseurojenkin metsästäjiä, joten pieni kilpailu on hyväksi siitä, kuka parhaat keiton tarjosi.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1676

LähetäLähetetty: 09.11.2011 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän mitä omankin seuran ukkoja seuraa, paistit vuollaan palasta riippumatta käristykseksi ja lavat, potkat, niskat, kyljet syötetään (toimimattomille) koirille Rolling Eyes Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 09.11.2011 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ennen koirille, kuin kaupunkilaismaanomistajille. Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Jou 2010
Viestejä: 264

LähetäLähetetty: 09.11.2011 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhden hirven ampuneena tuntuu kyllä oudolta, jos ei saa maistumaan. Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 09.11.2011 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iisi kirjoitti:
Yhden hirven ampuneena tuntuu kyllä oudolta, jos ei saa maistumaan. Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta.


Nyt nyt !&%¤#"!. intialais !&%¤#"!. Hyväst hirvest tehty pakanoilen ruakaa. Twisted Evil
Onneks tehtiin sentään kokomaitoon Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16748

LähetäLähetetty: 09.11.2011 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pussihousuelvis kirjoitti:
Iisi kirjoitti:
Yhden hirven ampuneena tuntuu kyllä oudolta, jos ei saa maistumaan. Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta.


Nyt nyt !&%¤#"!. intialais !&%¤#"!. Hyväst hirvest tehty pakanoilen ruakaa. Twisted Evil
Onneks tehtiin sentään kokomaitoon Rolling Eyes


Älä yritä Mr. Green
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 09.11.2011 22:51    Viestin aihe: hirvenlihaa.... Vastaa lainaamalla viestiä

Juu,kyllä OLSA on oikiassa,
Ikimuistoisiin hirvenmehtuutapoihin on aina kuulunut,että kaataja,siis ei ampuja,suolistaa elukan ja hän laittaa pussiinsa sisäelimet ja kielen,sekä saa valita haluaako nahkan ja mahdolliset sarvet ja voi niin halutessaan antaa valitsemalleen henkilölle esim sarvet tms.
Kyllä niin omassa seurassamme,kuin vieraana lukuisissa muissakin seuroissa jahdatessa on aina noudatettu noita tapoja.
Ihmettelen suuresti,että missähän riuttalaumassa LG1 mahtaa hirvielukanjahtuuta harjoittaa,kun suolistaessa jo kimppuun käyvät? Wink Eihän siinä ole muita lähelläkään,kun kaataja avaa elukan ja napsii sisäelimet pussiinsa,taitaa olla tiheässä passimiehet siellä kun kaadolle heti kerkiävät.
TUPELLA;
Unohdit Poron siitä yliarvostettujen ja ylihinnoiteltujen "herkkujen" listalta,eihän siitä ole kuin riutolle ja kortoille ,mokomasta kintturasta. Wink
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 2 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com