Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Finnbatt Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Tam 2009 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 24.11.2010 22:23 Viestin aihe: |
|
|
Aikamoista haaskuuta tuntuu olevan. Maksapalasia tuoreeltaan kepi nokassa notskilla käristettynä on ihan ehdotonta.
Kannattaa myös kokeilla maksapihivi pannulla paistaen. Suolaa ja pippuria pikkaisen ja on muuten aika kaukana peruskoulun surullisen kuuluisista maksapihveistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14873
|
Lähetetty: 24.11.2010 22:30 Viestin aihe: |
|
|
Maksasta tuli kaverin kans tinka tänä vuonna - sanoi, ettei pidä. Noh, kun tein kuten olen aiemmin kuvannut, niin kaveri otti lisää. Ihmetteli, että miten voi olla maksa näin hyvää. Siis tämä johtunee vain ja ainoastaan siitä, että maksa on ollut aina tehty väärin kun hän on sitä syönyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6276 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 24.11.2010 23:21 Viestin aihe: |
|
|
Sydämen syrjimistä en oikein hyvällä tahdollakaan ymmärrä kun sehän maultaan pitäisi sopia kenen tahansa suuhun. Erinomaista uunissa paistettuna, meillä on tainnut isoimmat porukan sisäisessä huutokaupassa kohota 15 euroon hinnaltaan. Maksan hieman puolinaisen maineen ymmärrän kun se on väkevän makuista ja yhdessäkin aikuisen maksassa on jo liikaakin syötävää. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 24.11.2010 23:42 Viestin aihe: |
|
|
On se aikuisen maksa kertasyönniksi vähän liikaa...
Minä olen laitellut sisälmysmuhennosta keittämällä erikseen maksaa, sydäntä ja munuaisia sen aikaa, että saa vaahdon päältä kuoria. Sydämen keittoa pitää sitten jatkaa 20-30 min, sitkasta kun on.
Leikkelen elimet sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja ruskistan voissa n 5 min.
Eri pannussa (isossa) ruskistan sitten jauhot ja lisään elinpalat siihen.
Vielä hetken aikaa hämmentelyä ja vettä pannuun pienissä erissä. Näin ei jauhot paakkuunnu. Lisää vettä niin, että seos peittyy ja mausteita sekaan.
Mm suolaa, pippurimurskaa, hillosipuleita, suolakurkun ja säilykepunajuuren pikku paloja. Annetaan kiehua "hymyillen", hämmennellen ja suola tarkistaen n 15 min.
Jossain välissä pitää vielä rakentaa puikulapottuista "sipulimuusi"...
Isotöinenhän tuo, mutta mihinpä sitä ei alistu, jos haluaa emännän suosioon luikerrella.... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Antti Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 930 Paikkakunta: Etelä-Häme
|
Lähetetty: 25.11.2010 17:38 Viestin aihe: |
|
|
Maksasta saa loistavaa pateeta. Opettelin teon tuossa taannoin, helppo ja nopea tehdä, tosin kypsytys ja jäähdytys vie aikaa. Tekee meillä kyllä kauppansa. Puolukkasurvoksen tai herukkahyytelön kanssa ja tietenkin olutta kyytipojaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 15.12.2010 21:07 Viestin aihe: |
|
|
ihme kun ei maksa maistu,isomman voi paistaa kokonaan,tai sitten pilkkoa pieniksi, maksakastikkeeksi,huippu evästä....keitetty maksa on leivän päällä maukasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 04.09.2011 19:51 Viestin aihe: |
|
|
jäinen maksa, terävä veitsi. noin 3-5mm pihveiksi. sulatus . pyöräytys kananmunassa maustekorppujauhossa nopea käyttö paistin pannulla molemmilta puolilta kuitenkin kypsäksi ei kuivaksi. leivän päälle kylmänä tai kuumana. meillä ainakin kelpaa. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|