OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven maksa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Finnbatt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Tam 2009
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 24.11.2010 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikamoista haaskuuta tuntuu olevan. Maksapalasia tuoreeltaan kepi nokassa notskilla käristettynä on ihan ehdotonta.
Kannattaa myös kokeilla maksapihivi pannulla paistaen. Suolaa ja pippuria pikkaisen ja on muuten aika kaukana peruskoulun surullisen kuuluisista maksapihveistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14873

LähetäLähetetty: 24.11.2010 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maksasta tuli kaverin kans tinka tänä vuonna - sanoi, ettei pidä. Noh, kun tein kuten olen aiemmin kuvannut, niin kaveri otti lisää. Ihmetteli, että miten voi olla maksa näin hyvää. Siis tämä johtunee vain ja ainoastaan siitä, että maksa on ollut aina tehty väärin kun hän on sitä syönyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 24.11.2010 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sydämen syrjimistä en oikein hyvällä tahdollakaan ymmärrä kun sehän maultaan pitäisi sopia kenen tahansa suuhun. Erinomaista uunissa paistettuna, meillä on tainnut isoimmat porukan sisäisessä huutokaupassa kohota 15 euroon hinnaltaan. Maksan hieman puolinaisen maineen ymmärrän kun se on väkevän makuista ja yhdessäkin aikuisen maksassa on jo liikaakin syötävää.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 24.11.2010 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On se aikuisen maksa kertasyönniksi vähän liikaa... Wink
Minä olen laitellut sisälmysmuhennosta keittämällä erikseen maksaa, sydäntä ja munuaisia sen aikaa, että saa vaahdon päältä kuoria. Sydämen keittoa pitää sitten jatkaa 20-30 min, sitkasta kun on.
Leikkelen elimet sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja ruskistan voissa n 5 min.
Eri pannussa (isossa) ruskistan sitten jauhot ja lisään elinpalat siihen.
Vielä hetken aikaa hämmentelyä ja vettä pannuun pienissä erissä. Näin ei jauhot paakkuunnu. Lisää vettä niin, että seos peittyy ja mausteita sekaan.
Mm suolaa, pippurimurskaa, hillosipuleita, suolakurkun ja säilykepunajuuren pikku paloja. Annetaan kiehua "hymyillen", hämmennellen ja suola tarkistaen n 15 min.
Jossain välissä pitää vielä rakentaa puikulapottuista "sipulimuusi"...
Isotöinenhän tuo, mutta mihinpä sitä ei alistu, jos haluaa emännän suosioon luikerrella.... Embarassed
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Antti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 930
Paikkakunta: Etelä-Häme

LähetäLähetetty: 25.11.2010 17:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maksasta saa loistavaa pateeta. Opettelin teon tuossa taannoin, helppo ja nopea tehdä, tosin kypsytys ja jäähdytys vie aikaa. Tekee meillä kyllä kauppansa. Puolukkasurvoksen tai herukkahyytelön kanssa ja tietenkin olutta kyytipojaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 15.12.2010 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ihme kun ei maksa maistu,isomman voi paistaa kokonaan,tai sitten pilkkoa pieniksi, maksakastikkeeksi,huippu evästä....keitetty maksa on leivän päällä maukasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 04.09.2011 19:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jäinen maksa, terävä veitsi. noin 3-5mm pihveiksi. sulatus . pyöräytys kananmunassa maustekorppujauhossa nopea käyttö paistin pannulla molemmilta puolilta kuitenkin kypsäksi ei kuivaksi. leivän päälle kylmänä tai kuumana. meillä ainakin kelpaa.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com