OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

"joka keitetyn paistaa...
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.01.2009 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
veetee kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla.


Varsinkin luusattumat kun käyttää uunipellin kautta, niin tulee keittoon ihan eri tavalla makua.


Kyllä, mutta samoin kannattaa freesata myös kaikki juurekset mitä sinne meinaa suoltaa.


Tässä voi oikaista ja freesata kaikki padassa ja lisätä siihen sitten liemen. Sitten joko uuniin tai hellalle.


Voi toki. Kaikkea ei vaan kannata laittaa aina yhtäaikaa ja heti alussa.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 27.01.2009 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin jos paistopintaa pitää saada.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.01.2009 22:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos esim. bataatin iskee potkasta tehtyyn pataruokaan yhtä aikaa lihan kanssa, niin menee silkaksi mössöksi.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 27.01.2009 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä tietenkin, kypsymisjärjestys Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jokamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hel 2008
Viestejä: 889
Paikkakunta: Kittilä/RoiTownKommuuni

LähetäLähetetty: 29.01.2009 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Jokamies kirjoitti:
Lasketaanko tässä tapauksessa uunissa paistaminen "paistamiseksi"?

Täällä ainakin tehdään aika monesti linnulle/jänikselle niin, että ensin keitetään ja sen jälkeen heitetään uuniin paistumaan. Hyvää on tullut.


Voihan sen jänön noinkin tehdä, taitaapi vain tulla aika kuivaa kun rasvat keitetään irti ensin.

Mitä teette keitinliemelle?


Aivan tarkkaa ohjetta en tiedä kun en ollut itse paikalla jänistä valmistaessa, mutta ei se kovin kuivalta suuhun tuntunut. Liemi meni ainakin osaksi kastikkeeseen, lopuista en ole varma.
_________________
"Maapallo on jännä paikka, mutta ihmiset laskee kokonaisarvosanaa."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 01.02.2009 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäneksiä olen tehnyt seuraavasti: Paloiteltuna keittää tunnin ja tietenkin keittäessä syntyvä vahti, kuoritaan pinnalata.

Sitten lihat keitinvetineen vuokalle ja mausteita mielen mukaan ja potut, porkkanat ja nauriita/lanttua mukaan. Tämä hökötys uuniin.

Sitten vaan miedolla lämmöllä annetaan kypsyä folion alla.

Useasti olen lisänny semmosen vakuumissa olevan pekonin mukaan, tuo mielestäni sopii jänekselle?

Että tämmöstä?
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 03.02.2009 13:43    Viestin aihe: Re: "joka keitetyn paistaa... Vastaa lainaamalla viestiä

duster kirjoitti:
...se makean maistaa"
Tähän vanhaan sananparteen olisin kaipaillut vinkkejä. En oo aikasemmin kokeillut ja jollain lihoilla vois testailla. Lueskelin jostain, että ns. vähempiarvoisia ruumiinosia kannattaa näin valmistaa, mutta tiedä häntä? Toimiiko esmes linnuille? Ja olisko jotain keittoaikoja kokonaiselle linnulle tahi sitten ihan täkkälihoille?
Nyt on kohta menossa teertä pannulle, niin ei kerkee ihan tälle ruualle, mutta jatkoa ajatellen.


Tein viime kesänä noin rimpsu luille sekä grillikyljelle ja hyvää tuli. Kun ensin keittää ja sen jälkeen laittaa hyvät marninaadit lihan pintaan, niin ei tarvita kuin värin saaminen pintaan. Vieraita voi näin jopa huijata, laittaa lihat valmiiksi ennen vieraiden tuloa ja kun alkaa olemaan grillausaika, niin kannetaan salaatit pöytään pihalle ja sen jälkeen laitetaan grilliin tuli! Wink Useimman grillaamisesta jotain tietävän ilme on kyllä lukemisen arvoinen! Surprised . että nyt menee homma harakoille, salaatit kävele pöydältä omin jaloin, ennen kuin yhtään lihaa näkyy valmistuvan grillistä? Ja kun muutaman minuutin kuluttua alkaa nostelemaan kuumia grillirimpsuja tai vastaavaa pöytään, niin meinaa siinä usko loppua näiltä tietäjiltä, että muka kypsää? Ja kattia kanssa, tuo ei ole kypsää nähnytkään!!!!

Kun kuitenkin sitten saa maistmaan, niin aletaan kyllä tutkia grilliä, jotta miten se homma oikein toimi?
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Demo-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2007
Viestejä: 248

LähetäLähetetty: 03.02.2009 13:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pirun hyvvee tulee kun esim naudan rinnan/lavan keittää sen jälkeen repii käsin sen ihan silpuks, maustaa sen suola+pippuri ja keitinlientä hiukan, sitten laittaa sen johki laakeeseen astiaan, (semmosia mitä omistat kaksi niin että ne menee sisäkkäin) toinen astia päälle ja painoa sen päälle esim muutama maitopurkki, seuraavana päivänä leikataan paloiks ja paistetaan pannulla kaunis väei ja rapeeks ja uuniin vielä lämpiämään...

Siitä fileiden kelmutuksesta: ravintoloissa nii tehää jotta saadaan file pyöreeseen muotoon esim halkastu ulkofile ruskistetaan ja maustetaan ja kelmutetaan pötköks, kypsennetään höyryssä ja sitten kun asiakas tilaa niin leikataan vaan sopiva pala mikä sitte paistetaanuusiks tai heitetään uuniin lämpiämään ja kypsymään loppuun...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com