OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Naiselleni
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 18.01.2010 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sillon uutena luin viettelyohjeita :
" Järjestä naisellesi kynttiläillallinen! Hanki samppanjaa, viiniä, kynttilöitä, maukasta syötävää, tee kaunis kattaus jne..Ja vielä parempi lähestymiskeino: Tehkää yhdessä ikimuistoinen illallinen".
No, minähän rustasin alotukseski ennen taamin tuloa pirtinpöyvvälle kattausta peltilautasilla ja joillai taltrikkiilla, ei ne sammaa paria kaikki olleet,, välikö hällä, juomalasina Karjala- ja Lapinkulta mainostuopit.
Jukolanleipiä panin keskipöyvvälle pinon ja repäsin voipaketin auki siihen viereen. Pesasin parikymmentä puikulapottua ja nakkasin tuppipäällissä kattilaan. Alako olla meleko esivalamista, että tästä jatkamma yhessä evvääntekoa. Ootellessa hunttailin, että joko kohta nuo tarjoushautakynttilät sytytän, vain neitohan tuli jo. Tervehin häntä ja tarjosin tulosamppanjan tilalla keskenkäynyttä jyskyä. Siihen hättään muuta ollu. Ja kuohuu se kun pittää lämminnä. Punaviinihän minulle on puolukkamehulla lantattua kilijua.
No, siinä se tunnelma alako tiivistyä ja neito innostu, kun ehotin että tehtäs tämä illallinen yhessä. Käväsin ulukoa lumisäilössä olleen hakemassa toissaviikkosen nelikilosen matteen sanon, että alotappa Sinä tuon perkkuulla, niin minä temperoin tuo viinin.
Ovisaranoijjen korjuussa meni loppuilta ja leitiä en senkoommin oo nähny...vaativia ne sillonni naiset oli..sitä kun ei sillon ollu vormulakuski eikä liikakiekkoilijakaa eikä TV:stä tuttu..
Crying or Very sad
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20429
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2010 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

terva kirjoitti:
Ehdottomasti Lahtinen suosittelen siirtymään noista einesperunoista itse tehtyihin lisukkeisiin erityisesti kun tarjolla on jotain niinkin hienoa kuin teeri!


Jotain tuommoista pitäisi alkaa harjoittelemaan. Nyt on tullut panostettua tuohon liha- ja juomapuoleen.

Ehkäpä pikku hiljaa sitten ne lisukkeet, kastikkeet, jälkiruuat jne. Vähän niinkuin tyvestä puuhun...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 26.01.2010 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:


Jotain tuommoista pitäisi alkaa harjoittelemaan. Nyt on tullut panostettua tuohon liha- ja juomapuoleen.

Ehkäpä pikku hiljaa sitten ne lisukkeet, kastikkeet, jälkiruuat jne. Vähän niinkuin tyvestä puuhun...



Heti on menossa vikaan...

Uuniin menevät perunat jauhoista lajiketta. Kiinteästä ei tahdo oikeen onnistua esim lohkoperunat. (tosin mistäpä minä tiedän mitä olet potuista tekemässä)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.01.2010 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paitsi että päältä rapeat ja sisältä pehmeät, hyvin koossa pysyvät lohkoperunat kannattaa ehdottomasti tehdä kiinteistä perunoista. Tämän olen todennut kokeiluissani ehkä noin 93 kertaa. Tai no, ehkä pari kertaa vähemmän, mutta kuitenkin. (Ja tästäkin on intetty ennenkin... Laughing ) Ja nykyisin pidän kyllä kaapissa koko ajan niitä keltaisen pussin yleisperunoita kun punaisen pussin jauhoiset muusiperunat ryhtyivät jostakin syystä viime syksynä maistumaan oudolta meidän perheen mielestä. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1674

LähetäLähetetty: 26.01.2010 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uunissa jos tekee nii ihan sama mitä ruokalistalla kunhan se valmistetaan rosamundasta:



Tulee lohkoperunat, laatikot, kermaperunat, vuoat. Erinomainen uuniperunaresepti meni jotenkin:
vuoka
karkeaa suolaa
isoja rosamunda perunoita

täytetään vuoan pohjalle n. 4-5cm suolaa. Pestään perunat hyvin ja asetellaan suolan sekaan/päälle, ei kuitenkaan haudata kokonaan. Uuniin.
En muista lämpötilaa tai paistoaikaa(arvaisin n. 150c 2h) mutta tulee kyllä erinomaisia näin valmistamalla.

p.s. Lahtinen juomapuoleen on aina hyvä panostaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tam 2005
Viestejä: 1216
Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän

LähetäLähetetty: 29.01.2010 13:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Sillon uutena luin viettelyohjeita :
" Järjestä naisellesi kynttiläillallinen! Hanki samppanjaa, viiniä, kynttilöitä, maukasta syötävää, tee kaunis kattaus jne..Ja vielä parempi lähestymiskeino: Tehkää yhdessä ikimuistoinen illallinen".
No, minähän rustasin alotukseski ennen taamin tuloa pirtinpöyvvälle kattausta peltilautasilla ja joillai taltrikkiilla, ei ne sammaa paria kaikki olleet,, välikö hällä, juomalasina Karjala- ja Lapinkulta mainostuopit.
Jukolanleipiä panin keskipöyvvälle pinon ja repäsin voipaketin auki siihen viereen. Pesasin parikymmentä puikulapottua ja nakkasin tuppipäällissä kattilaan. Alako olla meleko esivalamista, että tästä jatkamma yhessä evvääntekoa. Ootellessa hunttailin, että joko kohta nuo tarjoushautakynttilät sytytän, vain neitohan tuli jo. Tervehin häntä ja tarjosin tulosamppanjan tilalla keskenkäynyttä jyskyä. Siihen hättään muuta ollu. Ja kuohuu se kun pittää lämminnä. Punaviinihän minulle on puolukkamehulla lantattua kilijua.
No, siinä se tunnelma alako tiivistyä ja neito innostu, kun ehotin että tehtäs tämä illallinen yhessä. Käväsin ulukoa lumisäilössä olleen hakemassa toissaviikkosen nelikilosen matteen sanon, että alotappa Sinä tuon perkkuulla, niin minä temperoin tuo viinin.
Ovisaranoijjen korjuussa meni loppuilta ja leitiä en senkoommin oo nähny...vaativia ne sillonni naiset oli..sitä kun ei sillon ollu vormulakuski eikä liikakiekkoilijakaa eikä TV:stä tuttu..
Crying or Very sad


Mikähän tuossa nyt sitten meni Koukkupolovella vikaan, tarjoilussa sinäänsä ei minusta mitään vikaa. Meniköhän se sitten sen jyskyn temperointi vikaan, vaiko epäonnistuiko se punkun esivalmistelu. Seksihommista ette tainneet keritä edes keskustella. Oiskohan niistä ollut syytä mainita jo ulko-ovella, säikähtiköhän se daami, että menee pelkästään syönti ja juonti puolelle koko ilta. Vai oisko vaatinut kruunukynttilät nuijen hautakynttilöiden sijaan.Tiijä nuista naisista. Rolling Eyes

Ps. Menikö neitokainen saranapuolelta pihalle, vai heilahteliko ovi muuten niin rajusti, että kävi saranoiden päälle? Very Happy Very Happy Very Happy
_________________
Ei linna pelota, eikä huorat hurmaa.
https://imageshack.us/i/5fshesrfj
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 29.01.2010 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pelimies kirjoitti:


Ps. Menikö neitokainen saranapuolelta pihalle, vai heilahteliko ovi muuten niin rajusti, että kävi saranoiden päälle? Very Happy Very Happy Very Happy


jospa daami olikin astetta mittavampi, ja meni ovi, saranat sekä karmitkin samalla vauhdilla Smile
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 29.01.2010 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Paitsi että päältä rapeat ja sisältä pehmeät, hyvin koossa pysyvät lohkoperunat kannattaa ehdottomasti tehdä kiinteistä perunoista.


Mitäpä lajiketta olet käyttänyt? Kerrotko muutenkin valmistusprosessin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.01.2010 23:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen tehnyt ranskanperunamaiset lohkoperunat nelihenkiselle perheelle seuraavalla tavalla:

Prismasta koukataan kärryyn valmiiksi pakattu vihreä perunapussi (lajike on mitä on, kiinteää kuitenkin).
Keltaistakin tulee käytettyä kun sitä muusin tekoa varten kaapissa kuitenkin on aina.

Laitetaan akka valitsemaan pussista vähintään 15 keskikokoista pottaattia.
Laitetaan akka kuorimaan potut. Jos ei muuten suostu, muistutetaan "keittiön ulkopuolisten palveluiden" korkeasta tasosta taloudessa. (sanassa korkea ei pidä olla lainausmerkkejä...)
Keskikokoinen peruna lohkotaan pituussunnassa kuuteen, jopa kahdeksaan lohkoon.
Kuivataan lohkot huolellisesti esimerkiksi hölskyttelelmällä niitä taikinakulhossa talouspaperipalan kanssa. (Älä riko paperia lohkojen sekaan...)
Pottuja lohkottaessa kannattaa sulattaa mikrossa voita öljyn seassa. Normi tikkuaskin kokoinen nokare voita vastaavaan öljymäärään riittää?

Kuivattujen lohkojen päälle valutetaan rasvaa siinä määrin että voidaan ajatella jokaisen lohkon olevan noin pinnaltaan 52% rasvattuja ja hölskytellään lohkoja taikinakulhossa niin että rasva leviää tasaisesti.
Levitellään lohkot uunipellille paperin päälle mahdollisimman tasaisesti ja laitetaan 250 asteeseen näpelöityyn uuniin. Esilämpöä kannattaa säästösyistä käyttää hyväksi näinä ankeina aikoina. Tehokkaassa uunissa saa varautua hieman matalampaan lämpötila-asetukseen.

Perunoita täytyy käännellä pellillä pari tahi seitsemän kertaa paistamisen aikana. Keskellä kannattaa pitää lohkot harvemmassa kuin reunoilla.
Puolen tunnin jälkeen kannattaa sulkea forum.eralle.net ja mennä katsomaan joko potut otetaan uunista vai tarvitaanko vielä kymmenisen minsaa.
Jälleen kerran korostettakoon maistelun tärkeyttä. Suusi kertoo sinulle kun perunat ovat valmiita. Itse pidän suuresti päältä ruskeista ja rapeista mutta sisältä pehmeistä.
Ripota perunoille kohtuudella suolaa ennen kuin kutsut perheen latomaan tavaraa lautaselle.

(Em. proseduurin aikana olet tietenkin foorumilla koluamisen sijaan ruskistanut voissa hirven vasan paistista tahi fileestä leikatut, tunnin ajan huoneenlämmössä suolatut paksut pihvit, pippuroinut ne ja käyttänyt niitä pari minuuttia samassa uunissa ritilällä oikeanlaisen puoliraa'an kypsyysasteen saavuttamiseksi... sitten siinä pihvinpaistoon käytetyllä teräspannulla olet toki keittänyt kermaa lihan paistoliemissä ja pannuun tarttuneissa lihanrippeissä saadaksesi makoisan kastikkeen. Joku lihaliemi tai fondi on aika poikaa siihen soosiin.)

Kasviksia tietenkin joutuu iän myötä annokseen lisäämään kosolti. Liioitella ei kuitenkaan pidä ettei liha-kasvisuhde mene annoksessa ihan persiilleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 30.01.2010 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Paitsi että päältä rapeat ja sisältä pehmeät, hyvin koossa pysyvät lohkoperunat kannattaa ehdottomasti tehdä kiinteistä perunoista. Tämän olen todennut kokeiluissani ehkä noin 93 kertaa. Tai no, ehkä pari kertaa vähemmän, mutta kuitenkin. (Ja tästäkin on intetty ennenkin... Laughing ) Ja nykyisin pidän kyllä kaapissa koko ajan niitä keltaisen pussin yleisperunoita kun punaisen pussin jauhoiset muusiperunat ryhtyivät jostakin syystä viime syksynä maistumaan oudolta meidän perheen mielestä. Shocked


Punaisen pussin perunat on ollu tänä vuonna aivan /c:stä. Joku ihme maku niissä on ollut.

terva kirjoitti:
Uunissa jos tekee nii ihan sama mitä ruokalistalla kunhan se valmistetaan rosamundasta:



Tulee lohkoperunat, laatikot, kermaperunat, vuoat. Erinomainen uuniperunaresepti meni jotenkin:
vuoka
karkeaa suolaa
isoja rosamunda perunoita

täytetään vuoan pohjalle n. 4-5cm suolaa. Pestään perunat hyvin ja asetellaan suolan sekaan/päälle, ei kuitenkaan haudata kokonaan. Uuniin.
En muista lämpötilaa tai paistoaikaa(arvaisin n. 150c 2h) mutta tulee kyllä erinomaisia näin valmistamalla.

p.s. Lahtinen juomapuoleen on aina hyvä panostaa!


Totta! Kokeilin viimeksi rosamundaa "ranskis"-uuniperunoihin ja tuli aivan loistavaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20429
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.02.2010 16:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hommasin vakuumiin pakattuja karitsan parikyljyksiä.



Ja samalla jatkoin tutkimusmatkaani perunajalosteiden mielenkiintoisessa maailmassa Smile


Karitsankyljyksiä, ristikkoperunoita, tsatzikia, viininlehtikääryleitä, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Vielä kun olisi ollut kaapissa Ouzoa, niin olis hangen keskelläkin luullut olevansa perheen kanssa etelässä Smile.


Itselle jäi sellainen näppituntuma, että oli paraslaatuista lampaanlihaa, mitä on omiin käsiin koskaan osunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1674

LähetäLähetetty: 11.02.2010 16:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

miten teit ristikkoperunat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20429
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.02.2010 16:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

terva kirjoitti:
miten teit ristikkoperunat


Pussista pellille ja uuniin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 11.02.2010 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ristikkoperunat??Uritettu raastinrauta sitten kun siivuttaa niin kääntelee perunaa 181,5 astetta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 11.02.2010 18:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtisella kun "peruna-turnamentti" näkyy olevan käynnissä niin kokeileppas seuraavaksi tätä reseptiä, suosittelen:
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2007/10/hasselbackan-perunat.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 9 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com