OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2013
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 72, 73, 74, 75, 76  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35152

LähetäLähetetty: 15.11.2013 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fiulir kirjoitti:
Tuli tuosta Heilurin metso kommentista mieleen vanha sanonta. "Ei sellaiselta jolla ei ole ollut juottovasikkaa ole sellaista kuollutkaan". Wink

Penskana tuli syötyä mettoa kiintiö täyteen,aikuisella iällä olen ampunut jokusen nuoren koppelon silloin tällöin.
Mustaa en ampunut tänäkään syksynä vaikka niitä joka reissulla oikein tuputettiin,kun saalis tulee pelkästään ruuaksi niin paras tyytyä ampumaan niitä minkä mausta pitää.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 15.11.2013 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Et vaan osaa. Vanhakin metsoon hyvää, sitä ei vaan aina kannata laittaa savipadassa veden, katajanmarjojen, suolan ja laakerinlehden kanssa. Vähemmästäkin alkaa vituttamaan kun puputtaa samalla reseptillä valmistettua elukkaa, ei väliä mikä otus on kyseessä.
Ps. Kyyhkyn laittaminen uuniin on sama kun työntäisi hehkutetun hiilihangon aunukseen. Kirvelee ainakin verrannollisesti yhtä paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 15.11.2013 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainiin.sori tuo offtopic. Kausi oli hyvä. Piti isompi, 500 litrainen pakastin hommata.mahtavaa kun meton veri tirskuusuupielistä aina näin perjantai-iltaisin. Teeret on tänä vuonna arkiruokaa. Riekot ja pyyt syödään heti kirkonmenojen jälkeen sunnuntaisin. Harmittaa vaan kun ei meinaa hirviä, vesilintuja ja kauriita vaan missään välissä syömään. Onneksi koirat tykkää noista isommista, ankat joutaa supeille. Ainiin se metto on mediumia, ja paistettu voissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35152

LähetäLähetetty: 15.11.2013 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NoVoeHelevetti kirjoitti:
Et vaan osaa. Vanhakin metsoon hyvää, sitä ei vaan aina kannata laittaa savipadassa veden, katajanmarjojen, suolan ja laakerinlehden kanssa. Vähemmästäkin alkaa vituttamaan kun puputtaa samalla reseptillä valmistettua elukkaa, ei väliä mikä otus on kyseessä.
Ps. Kyyhkyn laittaminen uuniin on sama kun työntäisi hehkutetun hiilihangon aunukseen. Kirvelee ainakin verrannollisesti yhtä paljon.

Joo,osaan minä,olen jopa kohtuullisen hyvä kokki,en vain pidä vanhan mustan mausta.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 15.11.2013 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja se vanhan mustan makukaan ei paljoa poikkea nuoresta koppelosta. Se on ainoastaan voimakkaampi. Ja ilman etikka/maitohömpötyksiä siitäkin saa hyvää kun ei sitä ominaismakua vaan korosta liikaa ylikypsentämällä. Se on se kompastuskivi mikä saa elukan kun elukan maistumaan "ominaismaulle". Kokeilkaapa joskus, metsoakaan ei ole pakko kokonaisena saada uuniin mahtumaan, vaikka olisi mikä puimuri.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35152

LähetäLähetetty: 15.11.2013 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa aiemmin mainitsin laittavani riistan,niin kuin muunkin ruuan niiden ominaismaun säilyttäen,varsinkaan vanha musta ei kuulu herkkuihini,suunnilleen yhtä vähän kuin homejuusto,makuasioita siis.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.11.2013 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miljoonanick kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Itse pidän lihoja vedessä joitain tunteja niin lähtee veret melko hyvin pois. Ei kait tuosta ainakaan haittaa ole. Paremmalta ne maistuu entä ilman liotusta. Jos ei reikiä ole niin silloin sillä ei ehkä niin väliä. Kuka muuten verestää linnut ja jänikset? Itse en ainakaan niin ajattelen että tuo liotus korvaa sen Laughing


tuo se taitaa olla liottamisen perimmäinen tarkoitus kuin että liha mureutuisi,toki saattaa sekin pitää paikkansa. melko paljon irtoaa muuten tuota verta,saa vaihdella veden useampaan kertaan.


Aivan. Vaikka "puhtaat" lihat laittaa veteen niin aamulla vesi on aivan punaista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.11.2013 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

emu kirjoitti:
Kaikki ylimääräinen vedellä lotraaminen lihan ja kalan käsittelyssä on syytä jättää pois. Varsinkin jos ei heti tee ruuaksi. Itse en huuhtele kalafileitä ollenkaan ja linnutkin vain jos pakko.


Kalaa ei tarvi pestä kun siitä saa veret muutenkin pois. Linnut on eri asia minun mielestä. Verestys on niin hankala ja turha sitä enää myöhemmin on tehdä. Miksi kaikista muista elukoista pitäisi veret saada pois mutta ei linnuista? En kyllä ole huomannut että liha mitenkään huonommaksi muuttuu kun se on vedessä yön yli. Sen olen huomannut että jos lihoissa on sisällä paljon verta ja muuta moskaa niin ei se ole niin hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 16.11.2013 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Miljoonanick kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Itse pidän lihoja vedessä joitain tunteja niin lähtee veret melko hyvin pois. Ei kait tuosta ainakaan haittaa ole. Paremmalta ne maistuu entä ilman liotusta. Jos ei reikiä ole niin silloin sillä ei ehkä niin väliä. Kuka muuten verestää linnut ja jänikset? Itse en ainakaan niin ajattelen että tuo liotus korvaa sen Laughing


tuo se taitaa olla liottamisen perimmäinen tarkoitus kuin että liha mureutuisi,toki saattaa sekin pitää paikkansa. melko paljon irtoaa muuten tuota verta,saa vaihdella veden useampaan kertaan.


Aivan. Vaikka "puhtaat" lihat laittaa veteen niin aamulla vesi on aivan punaista.


Se punainen on sitä makua, mikä on lihasta irronnut.. Kuka oikeesti voi olla niin tyhmä, että laittaa syötäväksi tarkoitetun lihan jonnekkin perceleen kukkavaasiin yöksi likoomaan..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.11.2013 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Miljoonanick kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Itse pidän lihoja vedessä joitain tunteja niin lähtee veret melko hyvin pois. Ei kait tuosta ainakaan haittaa ole. Paremmalta ne maistuu entä ilman liotusta. Jos ei reikiä ole niin silloin sillä ei ehkä niin väliä. Kuka muuten verestää linnut ja jänikset? Itse en ainakaan niin ajattelen että tuo liotus korvaa sen Laughing


tuo se taitaa olla liottamisen perimmäinen tarkoitus kuin että liha mureutuisi,toki saattaa sekin pitää paikkansa. melko paljon irtoaa muuten tuota verta,saa vaihdella veden useampaan kertaan.


Aivan. Vaikka "puhtaat" lihat laittaa veteen niin aamulla vesi on aivan punaista.


Se punainen on sitä makua, mikä on lihasta irronnut.. Kuka oikeesti voi olla niin tyhmä, että laittaa syötäväksi tarkoitetun lihan jonnekkin perceleen kukkavaasiin yöksi likoomaan..


Makua hyvinkin. Sitä makua en vaan tarvi lihaan.
Tee sinä miten haluat, varmaan sinun mielestä parasta on kun ensin lintu on ammuttu reijille ja sen jälkeen sitä riiputetaan nahka päällä pari viikkoa ja siitä suoraan pannulla. On varmasti makua. Sanoppa sinä mikä järki yleensäkkään on verestää elukoita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 16.11.2013 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Peura-esari kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Miljoonanick kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Itse pidän lihoja vedessä joitain tunteja niin lähtee veret melko hyvin pois. Ei kait tuosta ainakaan haittaa ole. Paremmalta ne maistuu entä ilman liotusta. Jos ei reikiä ole niin silloin sillä ei ehkä niin väliä. Kuka muuten verestää linnut ja jänikset? Itse en ainakaan niin ajattelen että tuo liotus korvaa sen Laughing


tuo se taitaa olla liottamisen perimmäinen tarkoitus kuin että liha mureutuisi,toki saattaa sekin pitää paikkansa. melko paljon irtoaa muuten tuota verta,saa vaihdella veden useampaan kertaan.


Aivan. Vaikka "puhtaat" lihat laittaa veteen niin aamulla vesi on aivan punaista.


Se punainen on sitä makua, mikä on lihasta irronnut.. Kuka oikeesti voi olla niin tyhmä, että laittaa syötäväksi tarkoitetun lihan jonnekkin perceleen kukkavaasiin yöksi likoomaan..


Makua hyvinkin. Sitä makua en vaan tarvi lihaan.
Tee sinä miten haluat, varmaan sinun mielestä parasta on kun ensin lintu on ammuttu reijille ja sen jälkeen sitä riiputetaan nahka päällä pari viikkoa ja siitä suoraan pannulla. On varmasti makua. Sanoppa sinä mikä järki yleensäkkään on verestää elukoita?


Ai mitä järkeä vaikkapa pistää hirvi? hohhoijaa..

Eipä tuu takki päällä hirveästi riiputettua, takki tai sulat pois ja vakuumiin jääkaappiin muutamaks päiväks ja pakastimeen..

Jos on täysin "puhdas" rintafile, eli siis ei verihyytymiä tms. niin miksi sellainen pitäisi laittaa veteen?
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 16.11.2013 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
Jos on täysin "puhdas" rintafile, eli siis ei verihyytymiä tms. niin miksi sellainen pitäisi laittaa veteen?


Niinpä. Puhumattakaan mistää etikka vedestä tai mistää muustakaa. Marinointi on sitte eriasia, jos haluaa läpiasti maustettua tai suolaus.

Ite tuossa aikasemmin kerroin liottaneeni joskus maidossa. Se nyt oli semmonen tapaus, että ois monelta jääny syömätä kokonaan, kun oli niin likeltä ammuttu ja perceleesti reikää. Siinä koppelossa ei ollu yhtää ehjää luuta ja niitä tikkuja sai siitä verisestä mössöstä nyppiä pinseteillä. Mutta ne lihat oli ihan verestä puhtaat kun pidin maidossa yönyli ja sitte hauduttamalla valmistin. Hyvää tuli eikä siitä maku ollu mihinkää hävinny.

Yleensä kun on siistimmät tai vaikka vähä verisetkin, nii huuhtelu piisaa ja puukonkärellä rappaa ne veret pois. Ei se normaalisti mitää liottamista vaadi.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slowhand
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2009
Viestejä: 2397

LähetäLähetetty: 16.11.2013 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tigerin kanssa samoilla linjoilla, turha on liotella, jos nyt ei aivan rikki ole. Ja itse pidän linturiistan mausta, vähillä mausteilla ja nopeasti kuumalla pannulla. Lisukkeita ja kastikkeita vaihtelemalla sitten vielä lisää makuelämyksiä! Wink

Ja mettässä nuotiolla juuri ammuttu poikalintu paloina pannulle, siitä ei maku parane! Voihan tosin olla, että nälkä lisää tuota makuelämystäkin! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 16.11.2013 14:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

slowhand kirjoitti:
Tigerin kanssa samoilla linjoilla, turha on liotella, jos nyt ei aivan rikki ole. Ja itse pidän linturiistan mausta, vähillä mausteilla ja nopeasti kuumalla pannulla. Lisukkeita ja kastikkeita vaihtelemalla sitten vielä lisää makuelämyksiä! Wink

Ja mettässä nuotiolla juuri ammuttu poikalintu paloina pannulle, siitä ei maku parane! Voihan tosin olla, että nälkä lisää tuota makuelämystäkin! Very Happy


Maistuu se aina metässä nuotiolla valmistettuna paremmalta. Wink
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marcus82
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 732

LähetäLähetetty: 16.11.2013 17:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suolaveteen minä laitan linnunlihat päivää ennen valmistamista.
_________________
takaa ohi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 72, 73, 74, 75, 76  Seuraava
Sivu 73 Yht. 76

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com