OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2013
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä en tajua noita liotushommia yhtään.. Tietysti jos maut haluaa pois..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
Mä en tajua noita liotushommia yhtään.. Tietysti jos maut haluaa pois..


Se siitä mihinkään katoa,paitti maidon kanssa.


Periaatteessa jos ei maku saa hävitä yhtään niin pannulle pelkästään vettä,jos sitäkään.Ei suolaa,ei pippuria,ei mitään. Siitä vaan nom nom.


Viimeinen muokkaaja, Miljoonanick pvm 15.11.2013 14:29, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti lähtee makua, lihan rakenne muuttuu kohtuu paljon samalla. Sisäelinten liottamisen ymmärrän kyllä..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli ette edes pese niitä lintujen verisiä lihoja?

Hyhhyh. Laughing


Eivaan Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En pese, enkä pese kalafileitäkään.. Vahvalla paperilla saa kaiken tarvittavan pois..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
En pese, enkä pese kalafileitäkään.. Vahvalla paperilla saa kaiken tarvittavan pois..



Ok.

Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JNiemelä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tam 2013
Viestejä: 360
Paikkakunta: Haapavesi

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän väliin kysymys; Kuka pistää kanalintunsa?
Minä aloitin pistämään tämän kauden alusta.
Tuntuu vaan vähän, että ei aina toimi, eli joskus pumppaa tyhjiin mutta jos pumppu on jo pysähtynyt niin eipä tippase moontaakaan pisaraa.
Nopeana pitää olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2012
Viestejä: 54

LähetäLähetetty: 15.11.2013 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikki ylimääräinen vedellä lotraaminen lihan ja kalan käsittelyssä on syytä jättää pois. Varsinkin jos ei heti tee ruuaksi. Itse en huuhtele kalafileitä ollenkaan ja linnutkin vain jos pakko.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slowhand
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2009
Viestejä: 2397

LähetäLähetetty: 15.11.2013 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jo vain se tämä milliville on asiantuntija ja ekspertti alalla ku alalla, koirista ja aseista ruuanlaittoon! Very Happy Ettei etikka vesi muuta lihan makua? Veden kanssa pitää lotjata?

Ja tuohon mikä on hyvää, mikä ei, niin kai se on hiukka makuasia ja paljolti taitokysymys! Ai niin, mutta sinähän osaat ja tiedät kaikesta kaiken! Very Happy

Mutta itse asiaan, mielestäni siellä huononmmassa päässä riistaruokia on hirvi, varsinkin vanaha ja nykysten ajavien, eikun haukkuvien Embarassed , tuntitolkulla paahdattamat ja passiketjuun ammutut! Sitten on huonosto laitetut koskelot sun muut.

Siellä kärjessä on sitten pyy, riekko, kyyhky ja poron (vasan) fileet ja paistit, nuoret teeret ja mettolinnut. Muut siinä välillä ja huonoja ei yksikään, laitosta homma sakkaa jos sakkaa!

Niin kuin joku mainitsi, sydämet ja myös kivipiirat kannattaa hyödyntää, ja maksat palkkioksi koirille!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 15.11.2013 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

slowhand kirjoitti:
Jo vain se tämä milliville on asiantuntija ja ekspertti alalla ku alalla, koirista ja aseista ruuanlaittoon! Very Happy Ettei etikka vesi muuta lihan makua? Veden kanssa pitää lotjata?

Ja tuohon mikä on hyvää, mikä ei, niin kai se on hiukka makuasia ja paljolti taitokysymys! Ai niin, mutta sinähän osaat ja tiedät kaikesta kaiken! Very Happy

Mutta itse asiaan, mielestäni siellä huononmmassa päässä riistaruokia on hirvi, varsinkin vanaha ja nykysten ajavien, eikun haukkuvien Embarassed , tuntitolkulla paahdattamat ja passiketjuun ammutut! Sitten on huonosto laitetut koskelot sun muut.

Siellä kärjessä on sitten pyy, riekko, kyyhky ja poron (vasan) fileet ja paistit, nuoret teeret ja mettolinnut. Muut siinä välillä ja huonoja ei yksikään, laitosta homma sakkaa jos sakkaa!

Niin kuin joku mainitsi, sydämet ja myös kivipiirat kannattaa hyödyntää, ja maksat palkkioksi koirille!


korkki on auennnut vai mikä ahdistaa? Hae ammattiapua, fobba nyt tarkkana Laughing

P.s Kyllä minä pesen kalatkin,hengissä ollaan,vieläkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
slowhand
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2009
Viestejä: 2397

LähetäLähetetty: 15.11.2013 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole korkki auennut, eikä muutenkaan ahista. Jättäsit sinä kuites nuo "minä tiedän-jutut" poies, asiantuntemuksesi on aikas ohut! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 15.11.2013 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

slowhand kirjoitti:
Ei ole korkki auennut, eikä muutenkaan ahista. Jättäsit sinä kuites nuo "minä tiedän-jutut" poies, asiantuntemuksesi on aikas ohut! Very Happy


Laughing Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
kumali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Kes 2012
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 15.11.2013 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vettä voi käyttää ennen kokkaamista nopeaan huuhteluun, mutta lihan säilymistä se ainakin heikentää jos menee lihat veteen sotkemaan ennen vakmointia ja pakastamista. On oivaa kasvualustaa bakteereille.
Ja mureuttamisessa se ei auta yhtään. Mureutumnen on entsyymitason asioita ja tapahtuu parhaiten säilyttämäll lihaa 0-10c lämmössä päiviä-viikon, riippuen lihasta.

Etikka ja muut happamat tuotteet mureuttavat lihaa, ja maito vie riistanmakua pois. Itse en tajua tuon ideaa, ellei ylikypsäksi meinaa jotain, vaikka sukeltajalintuja kokkailla padassa. Kannattaisi vaan kaikkien suosiolla kokeilla tuota paistinpannua ja että liha jätetään punaiseksi.

Ja se on ihan sama kypsentääkö savipataa 8 tuntia 80-100 asteen uunissa vai leivinuunissa. Loppujen lopuksi avainsana on matala lämpö ja pitkä haudutus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
peknou
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Tam 2005
Viestejä: 342
Paikkakunta: Keskellä ei mittään

LähetäLähetetty: 15.11.2013 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Menkää sinne teidän kokkien saitille kaikki kokki kolmoset .osoite on.http://forum.eralle.net/viewforum.php?f=58 Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 15.11.2013 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suora lainaus :

''Etikka ja muut happamat tuotteet mureuttavat lihaa, ja maito vie riistanmakua pois''


Kiitokset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76  Seuraava
Sivu 72 Yht. 76

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com