Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 701
|
Lähetetty: 17.02.2024 09:32 Viestin aihe: Sous Videllä riistaleikkelettä? |
|
|
Onkos kukaan arvoisista kollegoista, tehnyt Sous Videllä, etenkin riistasta, leikkeleitä?
Periaatteessa se valmistus ei kait ole sen kummapaa kuin kypsentää halaumaansa asteeseen ja siivuttaa jäähdyteyn, vaikkapa kulmapaistin, ja pakkaa vakuumiin.
Pitäiköhän siihen kuitenkin ensin ottaa pinta pannulla ja sitten vasta jäähdyttää jne?
Normaalisti kun teen ko. paistin ns. heti syötäväksi otan sen pinnan, mutta onko sillä maku- yms. merkitystä leikkeleenä?
Yleensä maustan lihan vain hyvällä suolalla, sekä mustapippurilla niin se lihan oma maku säilyy, mutta pitäiskö leikkeleversiota maustaa reilummin ja millä?
Mielelläni lukisin ajatukisanne! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
zeke Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Kes 2008 Viestejä: 749
|
Lähetetty: 17.02.2024 10:21 Viestin aihe: |
|
|
Jos on tarkoitus tehdä leikkeleistä niin hyvin luultavasti kaikki nesteet valuu pois lihasasta siitä tulee aika kuiva.
'
Parempi tehdä koko paistista/palasta.
Pinta voi varmasti paistaa ensin, en ole kokeillut mutta tuo hyvä idea. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16771 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 17.02.2024 17:07 Viestin aihe: Re: Sous Videllä riistaleikkelettä? |
|
|
webram kirjoitti: | Onkos kukaan arvoisista kollegoista, tehnyt Sous Videllä, etenkin riistasta, leikkeleitä?
Periaatteessa se valmistus ei kait ole sen kummapaa kuin kypsentää halaumaansa asteeseen ja siivuttaa jäähdyteyn, vaikkapa kulmapaistin, ja pakkaa vakuumiin.
Pitäiköhän siihen kuitenkin ensin ottaa pinta pannulla ja sitten vasta jäähdyttää jne?
Normaalisti kun teen ko. paistin ns. heti syötäväksi otan sen pinnan, mutta onko sillä maku- yms. merkitystä leikkeleenä?
Yleensä maustan lihan vain hyvällä suolalla, sekä mustapippurilla niin se lihan oma maku säilyy, mutta pitäiskö leikkeleversiota maustaa reilummin ja millä?
Mielelläni lukisin ajatukisanne! |
Vähän lennokasta tekstiä kyllä mutta epäselväksi vähän jäi että mitä haetaan, siis leivänpäälle kypsää viipaletta vai leivitettyä pihviä mitä syödään ranskalaisten kanssa.....
Jos nyt peuranpaistilla lähtisin niin ensin suolaveteen viikoksi, siitä pannulla pinnan kiinni ja vakuumiin mausteiden kanssa.
Maltillinen sousvide tälle ja jäähdytys ensin huonelämmössä ja sitten vuorokausi_pari jääkaapissa.
Sitten kun aikoo syödä niin paketti auki ja ohutta viipaletta leikkurilla.
Itse en enää vakumoisi vaan suht äkkiä suoraan syö.
Tekee pienempiä palasia useampia ja antaa olla sousvidevakuumissa jääkaapissa/pakkasessa. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 701
|
Lähetetty: 18.02.2024 15:46 Viestin aihe: |
|
|
Kiitoksia kannanotoista!
Käyttö sille leikkelleelle olisi juuri esim. leivän päälle, alkuruoaksi, salaatin kylkeen yms.
Alunperin mielessä oli vähän sama, kuin vaikkapa kylmäsavupaistien kanssa. Nekin yleensä siivutettaan, sekä pakataan vakuumiin ja jos niitä on ollut isompi määrä olen ne paketit sitten pakastanut. Ainakaan niissä en ole huomannut mitään "laadunlaskua" pakastuksen vuoksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 61 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 23.05.2024 00:27 Viestin aihe: |
|
|
No jos kerran kylmäsavustelet jo, miks pitää tehdä sous videä? Kylmäsavuhan on hyvää sellasenaan. Jos taas haluat jotain keittokinkun tapaista leikkelettä vaikka peurasta, niin sitten ehkä, mutta itse tekisin päin vastoin ensin sous vide ja sitten nopsa pyörittely grilli pannu joka tosi kuuma. Nopeahko jäähdytys ja sitten siivuiksi, jos pelkää ettei mene parinkilon paisti siivuina viikossa laittaa vakuumina pakkaseen ylimääräset |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 701
|
Lähetetty: 24.05.2024 07:38 Viestin aihe: |
|
|
Kiitti vinkeistä longi!
En harrasta, tai edes hallitse savustusa, vaan olen savustuttanut ja ne ovat yleensä palautuneet siivuttamattomina.
SousVidellä olen valmistanut esim. peuran ulkopaisteja. Lopputulos on ollut joka kerta herkullinen, koskapa ulkopaisti on tosi maukasta lihaa. Jäähdytyksen jälkeen se kuitenkin hieman kuivahtaa, mikäli ei jäljellejäänyttä herkkua vakumoi uudelleen. Siivutettuana sopivan kokosiin kerta-annoksiin ratkaisisi ton ongelman ja voisi sitten pakastaa ne, joita ei suunittele syövänsä vaikka siinä viikossa.
Jos haluaa hieman sitä savunmakua ja ryhtyisi opettelemaan savustusta, niin pitäiskö homma tehdä ennen, vai jälkeen SousVidetystä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16771 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 24.05.2024 07:41 Viestin aihe: |
|
|
Ennen. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 701
|
Lähetetty: 26.05.2024 07:37 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos valmet412s! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|