OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Leipä loppu!?? :)
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 26.08.2010 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taidat kuitenkin olla kulinaristi igorrock; kun kotileipä kauppansa tekee! Laughing
mitä noita reissuja on vuosien varrella tullut tehtyä, niin se "paikkakunnan" leipä on aina maistunut ja jos se on vielä ollut kotona tehtyä, niin aina paree!

Nää hämeen rievät eivät kyllä multa paljoa pisteitä saa; lämpöisenä vielä jotenkin syötäviä, mutta seuraavana päivänä saa mun puolesta heittää vaikka vesilintua! Ja hämäläisiltä on turha odottaa kunnon "hiivaleipää" kuten esim. karjalasta löytyy!
Fazerin "kestileipä" on onneksi rantautunut Oriveden S-markettiin, niin siinä on oiva "harjoittelukohde" jonka makua voi yrittää jäljitellä. Lisäksi se kestää myös säilytyksen n. 5 päivän ajan; kuivuu, mutta maku säilyy.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 26.08.2010 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oman kokemukseni mukaan osa leipälaaduista ei ole parhaimmillaan ihan tuoreena vaan vasta muutaman päivän päästä viileässä säilytettynä. Ja varsinkin silloin jos niiden päälle laitetaan jotain muutakin kuin voita.

Muistelen että tuo "kakko" tarkoittaa jossain päin pohjanmaata leipää.... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 26.08.2010 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mennään taas makuasioihin; hyvä leipä maistuu ilman lisukkeitakin ja ainakin mulla on tapana syödä esim. tuoretta ranskista pelkästään pattisalvan kera ja kun tuote vanhenee, niin sitten lisukkeita päälle.

Voi olla mun mielikuvani "kakosta" väärä, mutta eikös se ole vähän rievään verrattavissa; sisältää runsaasti ohra/kaurajauhoja ja siten syötävissä vain ensimmäisenä päivänä!? Embarassed
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 26.08.2010 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin täälläpäin kakko on periaatteessa juuri tuollainen Vilperin leipä. Vaalea, pyöreä eikä reikää. Haarukalla siihen törkitään pintaan reikiä ennen uuniin laittoa. En tiedä miksi. Embarassed Syön kyllä, mutten ole koskaan tehnyt.

Noin yleisesti kyllä ruisleipä on ainoa oikea. Liian tuore ei ole hyvää. Kaupasta ostettu on parhaimmillaan viikon-pari myyntipäivän jälkeen. Joku tuore ruisrevittykin on niinkuin limaa söisi. Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 26.08.2010 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Taidat kuitenkin olla kulinaristi igorrock; kun kotileipä kauppansa tekee! Laughing
mitä noita reissuja on vuosien varrella tullut tehtyä, niin se "paikkakunnan" leipä on aina maistunut ja jos se on vielä ollut kotona tehtyä, niin aina paree!

Nää hämeen rievät eivät kyllä multa paljoa pisteitä saa; lämpöisenä vielä jotenkin syötäviä, mutta seuraavana päivänä saa mun puolesta heittää vaikka vesilintua! Ja hämäläisiltä on turha odottaa kunnon "hiivaleipää" kuten esim. karjalasta löytyy!
Fazerin "kestileipä" on onneksi rantautunut Oriveden S-markettiin, niin siinä on oiva "harjoittelukohde" jonka makua voi yrittää jäljitellä. Lisäksi se kestää myös säilytyksen n. 5 päivän ajan; kuivuu, mutta maku säilyy.

Tässä taas etelän vetelän huulia tuuli heiluttaa Embarassed Hämeessä on aika monta leipomoa jonka leivistä et tiedä tuon taivaallista.
Kotopaikan naapurissa on yksi niistä, taidanpa ottaa sieltä muutaman maistiaisen ja poiketa Ponsassa kun siitä ajelen niin katotaan mitä mies tuumaa Wink
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 26.08.2010 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Safkis; mä puhuinkin tavallisesta kauppatarjonnasta Hämeenlinna-Orivesi akselilla ja ainoastaan hämeenlinnan prismasta sain joskus kunnon hiivaleipää; iso kuin mikäkin, mutta maku kohdillaan! Laughing
Tervetuloa vaan; kyl mää kahveet keitän leivän kyytipojaksi, mutta älä sitten "siistejä" kato sillä silmällä!! Wink Tää on nykyään mun ja koiranpojan tukikohta ja siivonoomi on pitänyt jo pitemmän aikaa lomaa! Laughing
Marvin: Hyvä kun tuokin asia selvis; suomessa on leiville eri nimityksiä vaikka kyseessä olisikin "ihan tavallinen hiivaleipä" ja ruisleivästä taitaa löytyä lisää nimikkeitä kun niitä eripuolilta suomea otetaan tarkastuksen alle.
Mä nautin näistä eri "nimppareista" ja loput selviää sitten kun katselee tuoteselityksiä leipätiskillä. Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 27.08.2010 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä tehdään tuota hiivaleivän tapaista ihan paahtoleiväksi tahi muuten esim. kahvin kyytipojaksi aamiaispöytään.

On muuten, kuten Vilperi jo aiemmin totesi, ihan eri tavaraa kuin kaupan muovipusseissa myytävät 'hötöt'. Näillä itse tehdyillä tulee vatsaan täytettä vaikkei leivän päälle paljon lisukkeita laittaisikaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suomäki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Elo 2006
Viestejä: 262
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 27.08.2010 08:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kakko on Satakuntalainen perinneleipä, ohraleipä ...
Samantyyppinen kuin rievä, mutta paksumpi kooltaan...

Raaka-aineet
8 dl maitoa
2 dl kuumaa vettä
1 tl suolaa
50 g hiivaa
14 dl ohrajauhoja
4 dl vehnäjauhoja

ja esim. tuolta http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/33230/Kakko+%28Satakunnan+maakuntaleip%C3%A4%29 tarkemmat ohjeet.

Uunilämpänä ja voita päälle > hyvää !!!
_________________
Silendo Libertatem Servo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 28.08.2010 05:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinähän tuli sitten ohjeet "kakonkin" tekemiseen! Laughing
"yhtiömme" kiittää. Wink
Itse en ohrasta perusta sen kummemmin, mutta uunipuuroa tulee joskus tehtyä "rikotuista ohrasuurimoista" tuossa pönttöuunissa.
Eli kun ehtoolla saa pellit kiinni, niin uunin kestävässä vuuassa löysä "maitotaikina" sinne uuniin ja se saa hautua aamuun asti. Folio tai kansi päälle ettei neste haihdu.
Jos jotain jää aamusella tähteeksi, niin jätöksistä voi vaikka tehdä pannarin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PorinMatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2009
Viestejä: 609
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 28.08.2010 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kakon kuva ja ohje ,tosin vähän erillainen kuin aikaisemmin mainittu, löytyy tuolta, kun kelaa hieman sivua alaspäin.

Kun tuota leipäaihetta tässä topikissa läpikäydään, niin sattuuko kukaan tietämään tehdasvalmistettua todellista suolakurkkua, eli hakusessa ei ole mikään normaali herkkukurkku tai noissa normaaleissa kaupoissa oleva ns. "suolakurkku", joka kuitenkin maistuu makealta. Noita jossain kaupoissa olevia irtokurkkuja voisi vielä kokeilla talven mittaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aamuneva



Liittynyt: 28 Huh 2010
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 29.08.2010 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos Vilperi haluat leivästäsi vieläkin paremman makuista, niin raakakypsytä taikinaa ensin viileässä vuorokausi ja sen jälkeen nosta lämpimään kohoamaan. Taikinasta tulee venytettäessä säikeistä mikä on merkki täydellisestä taikinasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
00002345
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Lok 2005
Viestejä: 21
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 30.08.2010 08:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

PorinMatille:
Myrttisen valkosipulisuolakurkut. Ovatten hyviä. Porissa löytyy ainakin Prismoista. Tosin ovat juuri niitä irtomyynnissä olevia, kaksi kertaa kalliimpia.
Myrttinen ei ilmeisesti toimita kurkkujaan tämmöisissä kuluttajaystävällisissä parin kilon pakkauksissa, vaan isommissa astioissa. Lieneekö syy siinä, että ne ovat hapankurkkuja eli maitohappokäymisellä valmistettu ja siten säilytettävä kylmässä, eikä se ehkä toimisi, jos kaupassa pitäisi suolakurkkuja pitää kylmähyllyssä?

Ja ettei mene ihan offtopiciksi, mainittakoon että kun KAKON päälle sivaltaa juustoa ja suolakurkkua niin jopa maistuu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräpeikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2008
Viestejä: 3312
Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.

LähetäLähetetty: 01.09.2010 12:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Vilipertin resetti toimii. Laitoin vehnän lisäksi karkeeta ruispuurojauhoo ja rikottuja ohrasuurimoita. Tulipas aika maukasta.
_________________
Mogens Trolle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.09.2010 13:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä kun kelpas! Laughing
Ihan syötävän näköinen "käntty"!! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 383

LähetäLähetetty: 14.11.2010 18:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aijai tossa alussa lukee : sunnuntaikina, mikäs se on ? Laughing
_________________
1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle

Legalize IT! cann...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com