OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Suomalainen metsämaastokuvio.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 28.08.2010 17:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotain ne on osanneet perätukussakin kun ainakin camossa on taskuja riittävästi ja jopa oikein sijoituttenakin! Laughing



Ei häiritse aseenkäyttöä ja gepsi, puhelin ja tupakat mahtuu hyvin rintataskuihin ja muu tilpehööri sitten muihin; melkein repun korvike tuo puku. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 28.08.2010 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Selkä tasku on loistava, mutta valitettavan harvinainen kampe.
Itselläni on melkeinpä aina kanalintujahdissa liivit, joissa on edessä isot riipputaskut, ja selkätasku, johon pääsee molemmilta puolilta vetoketjujen kautta.
Panokset, pikkukiikarit, kompassi, kartat, kenttäpullo, eväsleivät ja trangian kahvipannu kulkevat mukana nätisti.
Reppua ei päiväreissussa tule kannettua juuri koskaan kun kaikki tarvittava mahtuu tuohon.
Jos saalista sattuu tulemaan, taskussa kulkee puuvillainen verkkokassi "riistapussina" jonka saa liiveihin kiinni.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sompala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 432

LähetäLähetetty: 28.08.2010 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Metsästysvaatteissa äärimmäinen vedenpitävyys on huuhaata, sillä kova vesisade ei ole realistinen metsästyskeli. Sitä varten voi repussa pitää sadeviitan. Markkinoilta puuttuu tällainen märkään metsään sopiva liikkuvan metsästyksen puku, jossa kosteussuoja on lähinnä puiden lääppiviä oksia varten. Silloin kun puku on riittävän hengittävä niin sitä on mukava pitää päällä, mutta muovipussi on persiistä.

Nimikalvojen ongelma on se, että niiden valmistajat saattavat vaatia täydellisen vedenpitävyyden. Tämä on taas luonut väärän kuvan siitä, millainen vaatteen tulee metsästyskäytössä olla. Määräävänä tekijänä ei siis ole koskaan ollut funktionaalisuus, vaan kalvovalmistajan vaatimukset kalvon käytön suhteen.


Huuhaahommaa kantaa sadeviittaa ja huuhaata myöskin se, etteikö joutuisi sateessa märässä mettässä rämpiin.. Onneksi on Paclite nii ei tarvihe tuskailla. Satoi tai paistoi nii aina pelittää. Mielestäni tällainen pitää metsästyspuvun funktionaalisesti olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Egsise
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2004
Viestejä: 183
Paikkakunta: Kittilä

LähetäLähetetty: 28.08.2010 18:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Jotain ne on osanneet perätukussakin kun ainakin camossa on taskuja riittävästi ja jopa oikein sijoituttenakin! Laughing

Eikö nuo taskujen suut ole väärinpäin kallellaan?
Oikealla kädellä otetaan tavaraa vasemman puolen rintataskusta jne niinku monissa armeijan takeissa.
_________________
#metsastys.net@Quakenet
#pmr.fi@IRCnet
Lamppu ja akkutestit http://egsise.hi.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14844

LähetäLähetetty: 28.08.2010 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sompala kirjoitti:

Huuhaahommaa kantaa sadeviittaa ja huuhaata myöskin se, etteikö joutuisi sateessa märässä mettässä rämpiin.. Onneksi on Paclite nii ei tarvihe tuskailla. Satoi tai paistoi nii aina pelittää. Mielestäni tällainen pitää metsästyspuvun funktionaalisesti olla.


OK, sulla on Gore Packlite -puku ja olet siihen tyytyväinen. Tämä ei kuitenkaan ole kaikkien juttu (itse en pidä ko. materiaalia hyvänä liikkuvassa metsästyksessä) ja sinullahan sellainen puku jo on. Toki on metsästyskuosin kehittäjän asia, että kenelle kuosin myy ja sitten tämän vaatevalmistajan asia, että mikä on vaatteen malli. Näin yksinkertaista se on. Vastaisuudessahan saattaa siis olla, että joku Gore-vaatteita valmistava liike tekee vaatteen Fincamon kuosilla.

Kun kysytään, että millainen metsästyspuvun tulisi olla, niin minä sanon asiasta oman mielipiteeni. Yritän myös sanoa sellaisia neuvoja, että puvusta tulisi erilainen ja eri tavalla käyttökelpoinen kuin markkinoilla olevat "miljoonat" puvut.

Mitä tulee Goren hengittävyyteen, niin ei pidä puhua käyttäen aktiivista toimintaa kuvaavaa termiä kun kyse on passiivisesta toiminnasta. Tämä on juuri sitä Goren markkinointifilosofian luomaa hypeä tuotteen ympärille jota "herätyskokouksissa" hoetaan kyllästymiseen asti. Minä olen näissä tilaisuuksissa istunut ja todennut myös sen, että vastakritiikin esittäjää mulkaistaan halveksuen, vastataan samalla kaavalla esittelijästä toiseen ja pyritään hakemaan vielä vertaiskontrollia. Toisin sanoen tämä "mukava" esittelijä nuoleskelee niitä, joita voi taluttaa kuin pässiä narussa ja sitten nämä vielä yhtyvät kritiikinesittäjän mollaamiseen. Kun kyse on vielä kaupallisesta toiminnasta, jossa usko on voimakkaasti mukana kuvioissa, niin Goren mollaamisesta saa helposti myymäläpäällikön tai kauppiaan puhuttelun... Wink

Kannattaa muistaa, että Gorella on hyvin tarkat määritelmän miten pukuja saa tehdä. Ei siis voi valmistaa pukua, jossa on esimerkiksi repun alla kalvoton kohta. Ei voida valmistaa hengittäviä kainaloita hengittävästä materiaalista vaan niissä täytyy olla vedenpitävät vetoketjut. Ei voida tehdä kerrostettuja ventilointeja, joita ei saa vedenpitävästi tukkoon.

"Guaranteed to keep you dry" menee kaiken edelle. Sadepukuja markkinat ovat jo täynnä. Kunnon metsästysvaatteita kovaan käyttöön sen sijaan on vähemmän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JuusoJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2008
Viestejä: 216
Paikkakunta: Myyrmäki

LähetäLähetetty: 28.08.2010 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nyt vielä kun sais käyttää eVenttiä kalvona.... Cool

se hipois jo täydellisyyttä Smile

siinä on nimittäin kalvo minkä pitäisi pestä gore.. varsinkin tuossa hengittävyydessä.. mutta on edelleen kyllä aika harvinainen kalvo.. eikä taida metsästyspuolella juuri ollakaan käytössä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 28.08.2010 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Tuo VHF-tasku kannattaa ajatella siten, että se on ilmeisen tärkeä joillekin, vaikka en koskaan ole törmännytkään sen käyttöön muualla kuin hirvi- ja peurajahdissa ja porohommissa. Ehkä tässä asiassa kulkee jokin maantieteellinen raja, eli ahtaammilla alueilla pyytävät ovat todennäköisesti sen käyttäjiä todennäköisemmin kuin isompien kairojen metsästäjät. Pienriistametsällä en ole todellakaan koskaan tiennyt sitä käytettävän.


Itse käytän VHF (ja PMR) puhelinta muissakin kuin hirvijahdeissa. Ja niin käyttää jahtikaveritkin, joten tämä riippunee aika paljon porukasta missä kukakin metsästää. Kuvittelisin että hyvä kompromissi voisi olla tarpeeksi ylhäällä olevat rintataskut vedenpitävällä vetoketjulla, silloin ne (taskut) ei ole ulkonevet ja tuon tyyppinen vetoketju matalana mallina ei haittaa ampumista halikollakaan, mutta allekirjoittaneenkin puolesta osittaisilla kalvolla varustetut jahtikamat on hyvinkin toimivia (kokemusta housuista ja takista joissa kalvo vain osassa asua).

Varmasti on mahdoton tehdä puku joka kaikille olisi mieluisa, mutta tätä viestiketjua lukiessa tulee sellainen kuva että metsurintakin tapainen eli osittaisella kalvolla varustettu on se jolle kysyntää saattaisi olla. Tällaisia kun ei kovin monella valmistajalla valitettavasti ole tarjolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
pirulainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hel 2008
Viestejä: 1077

LähetäLähetetty: 28.08.2010 23:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

molempiin olkapäihin taskut. Mallia esim. BW:n maastopuvun takista.
Sopivan isot, että ainakin "pemari" eli PMR-puhelin menisi vaivattomasti. En tiedä, auttaako VHF:n tilannetta, ovatten vähän isompia. Mutta ehkä joku irtotasku-mallia olkavarteen laitettava vhfiä varten.... onhan noita.

Taskut ehdottomasti molempiin olkapäihin. Jos ei GPS tai kännykkä löydä niistä paikkaansa, niin ainakin tupakit ja vaikka SA-int ensiside mahtuu niihin näppärästi. Muutenkin kannattaa huomioida myös "vasurit" suunnittelussa. Ja eihän taskuja ole mettäkamppeissa koskaan liikaa.
_________________
Vapaan miehen oikeus on kusta luontoon -Veikko Huovinen-

-Marlinisti-Jouskaripelle-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 29.08.2010 00:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen huomannut että punaista pitäisi olla päällä..jahti kuin jahti... Tuppaavat ampumaan myös ihmisiä joskus..vahingossa kylläkin. Sorsastuksessa punainen hattu on ainakin ihan ehdoton kampe..muuten tulee jakauksia.
Takaisin alkuun
Radek
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 387

LähetäLähetetty: 29.08.2010 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitampa minäkin pari omaa varovaista mielipidettäni esille.

Ensinnäkin, pidä hommat simppelinä. Muista ns. KISS sääntö(Keep It Simple Stupid). Vaikka täältä paljon hyviäkin ideoita tulee, ei niitä kaikkea voida samaan pukuun laittaa tai hinta karannee tavoittamattomiin useimmille. Poimi ideoista tärkeimmät ja mieti mikä on oikeasti tärkeää kunnon puvussa.

Ainakin minulle riittäisi ihan sellainen peruspuku, mitä se nyt sitten onkaan. Jos ymppäät kaikki täällä luetellut ominaisuudet pukuun, tulee varmasti hyvä puku mutta jos hinta karkaa sinne viidenkuudensadan pintaan, jää ainakin minulla ostamatta. Muitakin menoja kun taloudessa on. Henkilökohtaisesti pitäisin tärkeimpänä housuja, lahkeissa n. polven tienoille asti kalvo, sisälahkeen puolella ehkä hieman korkeammallekin. Perseen kohdalle ei tarvi, kyllä mä ainakin katson kuivan paikan missä istua. Lahkeista se asu nyt kuitenkin ensimmäisenä kastuu(etenkin syksyllä). Liikuvassa jahdissa takin sateenpitävyys ole kovin korkealla listassani. Eli syht kevyt, hengittävä takki, parissa strategisessa paikassa kalvoa(esim. hartiat, ehkä kyynärpäät, ei mitenkään pakko). Ilmankin kalvoa voin elää vallan mainiosti. Taskut saat päättää itse. Kunhan on yksi vetoketjullinen tasku lompakolle/kännykälle, se riittää. Muihin taskuihin tarra, ketju, yms. ihan sama loppupeleissä kunhan niissä jonkinlainen läppä on. Katso itsellesi sopivat hinta/tuotantokriteerit sopiva ratkaisu milla hintaa(ja myytävyyttä lisää) saadaan alaspäin.

Pidä muutenkin taskupolitiikka simppelinä. Housuihin reisitaskut ja parit "käden lämmittelytaskut". Takkiin parit rintataskut, yksi vetoketjullinen lompakolle ja helmaan sitten parit isohkot taskut(tjsp). Lopuksi tuosta VHF taskusta mitä jotkut kirjoittajat näyttävät haluavan. Ainakaan itse en sellaista tarvitsisi. Meidän hirviporukka ainakaan niitä käytä. Tee vaikka hirvimiehille liivi sitten erikseen.

Vielä lopuksi mielipiteeni kalvollisesta takista liikkuvassa jahdissa. Ei tarvita. Turha. Hiostuu vain sisältä päin. Jos sataa enemmän, sadetakki päälle. Pieni sade ei menoa haittaa. Yhdellä takilla, oli se sitten kuinka kalvotettu ei yhden päivän jahdit onnistu jos samalla päivällä on tarkoitus kävellä reippaasti ja passitella. Passiin mennessä voi aina laittaa vaatetta alle, sadetakkia ylle, jne joten loppujen lopuksi ihan sama millainen takki siellä on päällä. Liikkuvassa jahdissa kalvollista takkia ei taas välttämättä(ainakin oman mielipiteeni mukaan) tarvita. Housuihin taas kalvo on enempi tarpeellinen.

Tuommoisia tuli mieleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14844

LähetäLähetetty: 29.08.2010 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin pitkälti Radekin kanssa samoilla linjoilla. Tällaiselle puvulle on tarvetta, sillä sekä cover-up pukuja löytyy ja sadepukuja löytyy, mutta välimalli uupuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Egsise
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2004
Viestejä: 183
Paikkakunta: Kittilä

LähetäLähetetty: 29.08.2010 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Soldier95 maastopuku vettähylkivällä kyllästeaineella pestynä ajaa kyllä tuon Radekin kuvaileman tarpeen, käytettynä maksaa alle 50€...
_________________
#metsastys.net@Quakenet
#pmr.fi@IRCnet
Lamppu ja akkutestit http://egsise.hi.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 29.08.2010 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sepä se kun meidän tarpeet on erilaisia. Tuo vhf tasku on aika turha. Sekun tosiaan olisi hyvä siinä hirvi liivissä. Jos joku käyttää vhf:ää muussakin kuin hirvestyksessä, ni sit joo. Tosin oma porukka käyttää joskus ketussakin, itse en vaan ole puhelinta siinä vielä ottanut. Muussa jahdissa on joskus pemari joka on vasemmalla puolella repun hihnassa olkapään päällä. Siinä se on lähellä korvaa jolloin sen voi pitää mahdollisimman hiljaisena. Kalvoa itse tarvitsen koko asussa, sillä kun töytren tai sarkapirran äkkää latvasta kauempaa niin silloin sitä mennään jo puolukanvarpujen alapuolella, ja sielä ei aina ole kovin kuivaa. Lämmittely taskut takissa on vain hiostava osa rinnalla.

Ominaisuuksiltaan on oma puku (härkila setter) osoittautunut juuri passeliksi. Gorea koko puku, ohut vuori jolloin lämpimyys säädellään alus pukeutumisella. Puku ei todella hiosta liikaa kunhan aluspukeutuminen on onnistunut. Ainoastaan repun selkämys hiostaa joskus. Leikkaus on aika hyvä, liikkuvuus on todella hyvä ilman että asu on sellaine helv*tin purje, tosin vieläkin kaposempi vois ehkä takki olla (tosiaan ehkä). Taskuja ei ole mahottomasti mutta järkevästi, helmassa, rintataskut, reisitaskut, sivutaskut... Helmoissa ja toisella reidellä on taskun sisällä haulikon paukuille käyvät lokerot, olikohan yht 12kpl, jotka on hyvät ettei paukut kolise eikä tarvitse erillistä vyötä välttämättä. Ainut että asu on vaaleahko vihreä eikä otsikon camo. Tuo asu tuolla käypäsellä camo värillä ja ehkä hitusen hoikemmalla leikkauksella olisi meikäläisen täydellinen asu. Tosin jos hoikempi ei villapaita enää hyvin alle menisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhis.t
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tou 2009
Viestejä: 534

LähetäLähetetty: 29.08.2010 21:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mieluummin kyllä puku nopeasti/ helposti kuivattava kuin kalvolla. Tahtoo nuo kalvopuvut koskua pidemmillä reissuilla ja ovat monesti ikäviä kuivattavia, kun ei uskalla antaa yhtään lämpöä, eli puku jotain sellaista materiaalia, joka ei palaisi kipinästä yms. Nykyisessäkin asussa tykännyt enemmän nahkasuojista lahkeissa rasvattuna pitää veden hyvin poissa, en vain ole mistään tuollaisia löytänyt joissa se nahka on tavallaan irti lahkeen päällä, eikä ommeltu kokonaan kiinni lahkeeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 30.08.2010 05:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sulla vaan on ollu liian paksu puku, ehkä. Tai vääränläista materiaalia. Itse olin aina kalvopukujen suhteen epäluuloinen huonojen kokemusten perusteella, mutta tuon setterin ostettua käsitys muuttui täysin. Se kun kuivaa päällä ollessaan kun sanoo vain Mars! Eli liikkuessa keho tuottaa enemmän lämpöä ja kevyt liike ei aiheuta lisää hikoilua. Takki on joskus jopa märkä repun kohdalta mut tämäkin kuivaa yön yli kun sen laittaa ilmavasti henkariin yöks.

Kalvon toimivuus riippuu paljon siitä millaisessa käytössä puku on. Jos mennään kieli vyön alla aamulla suon laitaan, ollaan jo hikisiä. Liike loppuu ja keho on lämmin joka sysää kosteutta pois puvusta, mutta hikoilu jatkuu niin kauan kun keho on tarpeeksi viileä ja verenkierto tasaantunut. jolloin puvun alle jää kostetuta joka poistuu jo huomattavasti hitaammin ollessa paikallaan. Silloin tulee usein kylmä. Eli kalvo toimii parhaiten liikkuvassa jahdissa, jolloin rankemmat ylämäki nousut saattavat hikoiluttaa enempi mut kun pysyy kevyessä liikkeessä niin kosteus kyllä haihtuu tosi nopeesti.

Mutta taas meitin tarpeetkin vain voi olla erilaiset ja voi olla että hikoillaan eritavalla, (vaikka itse olen ollut aina kova hikoamaan) Itse en vaihda tuota kalvopukua ikinä pois. Mukavempi itseni on olla kun voin ryynätä suolla ja nousta kuivana ylös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 5 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com