OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

"Vasallisen" emän ampumisesta tuomio Kemijärvellä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1673

LähetäLähetetty: 16.04.2010 00:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pystikki ja JaHu ois kyllä ihanteellisia jahtikavereita hirviporukkaan Shocked Shocked No mutta ainakin pystikin jutut pitää päästä toisesta korvasta suoraan ulos, trolli taitaa olla.
Se on juurikin niin kuin tuhola kirjottaa, ettei parane lähteä kavereita polttamaan!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14848

LähetäLähetetty: 16.04.2010 07:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pystikki kirjoitti:
No miten menis arvon raadille sitten seuraava tilanne. Joku ampuu sen emän vasan eestä, eikä kerkeä tumpata vasaa kylelleen perään. Johtaja päättää pitää asian suhteen matalaa profiilia, yrittää passittaa vasan mottiin ja ampua hengiltä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Vasajahti kestää iltamyöhään, ukot lähtee yksi toisensa jälkeen kotiaskareille. Vasa jää mehtään. Muutama mies jättää tulematta aamulla, loppu porukka on hiljaa koko hommasta. Parin viikon päästä jutusta tietää koko kylä ja huhut vain lihoo matkoillaan. Muutama viikko lisää, ja tarina on muuttunu semmoseksi, että johtaja ampui emän viiittuunnuksiissaan toisen ukon koiralle, vaikka huomasi vasankin. Koitti sitten ampua vasaa myöhemmin, mutta vissiin haavotti vielä kaupantekijäisiksi sitä ja siitä suuttuneina ja tympääntyneinä muu porukka jätti mehtuun kesken ja johtaja yksin jäi touhuamaan omiaan mehtään. Aamulla johtaja ei maininnut sanallakaan tapahtumista.

Käsi pystyyn joka pitää vielä lakien "joustavaa" tulkintaa soveliaana??

Mutta jatketaanko nyt vähän rennommin, harrastuksestahan se taisi kyse olla Smile


Tuossa tilanteessa johtaja toimii väärin jos ei ilmoita asiasta. Kyseessä on kuitenkin ns. selvä tapaus kun vasajahti on emän kaadon jälkeen ollut käynnissä. Toisin sanoen kaikilla on ampujaa myöten selvää, että virhe on tapahtunut. Tahaton homma olisi siinä tapauksessa, että vasa tulee esille sen jälkeen kun emä on nurin, mutta tuossa esimerkissä vaikuttaa, että pyrkimys olisi ollut ampua nuo elukat nippuun järjestyksestä välittämättä. Tämä esimerkki ei ole linjassa aiemman keskustelun kanssa.

Meillä päin tuommoisissa tapauksissa on käynyt jopa niin, että ampuja itse on ilmoittanut asiasta poliisille. Tämä ei alun esimerkin tapaan ole todellakaan tulkinnanvarainen tapaus. Lisäksi tuo raanakkojahtikin olisi ollut aikanaan poliisille ilmoitettava asia - nykyäänhän asiasta ei enää poliisia rasitettaisi samalla tavalla.

Tämä esimerkki taas on siinä mielessä ilkeä, että siinä mustamaalataan mukavasti metsästyksenjohtajia ja esitetään oletus, että tässä viestiketjussa Pystikkiä vastustavat metsästyksenjohtajat pyrkisivät systemaattisesti pimittämään metsässä tapahtuneita asioita. Toki tuollaisiakin varmasti on olemassa, mutta kuten sanoin, esimerkin tapaus on aivan eri kuin viestiketjun alussa ja tästä johtuen ilmoitus viranomaisille lähtisi varmasti.

Metsästyksenjohtajallakin on laki ja lakia selvästi rikkoessä on porukassa olemassa metsästyksen varajohtaja, joka voi tällaisessa tilanteessa vapauttaa varsinaisen johtajan vastuusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fc3199
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Jou 2004
Viestejä: 393

LähetäLähetetty: 16.04.2010 08:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrodin kanssa hyvin pitkälle samoilla linjoilla, on aivan tarpeetonta jättää ilmoittamatta viranomaisille, jos selvä vahinko on tapahtunut ja muutaman rajan yli menneen haavakon osalta olen näin joutunut tekemäänkin.
Virkamiesten suhtautuminen on ollut vähintäänkin asiallista tyyliin. Ok merkkaan tiedoksi, hoitanet homman maanomistajan ja alueella toimivan hirviporukan kanssa.

Emän ampumisessa selvä raja on siinä, seuraako vasa vai ei, jos vasa on jäänyt jonnekin, se ei seuraa ja emä on laillista riistaa. Ei nykyisillä lupamäärillä ja hirvitiheydellä mitenkään pysty jokaista tilannetta etukäteen selvittämään ja antamaan jokaisen elukan ampumiseen erikseen lupaa.

Poikkeuksen tekee, jos joku, esim koiramies on ilmoittanut havainneensa vasan emän mukana ennen sen karkaamista haukusta. Silloin kielto emän ampumisesta tietenkin annetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pystikki
Vieras





LähetäLähetetty: 16.04.2010 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hellitetään vähän, mutta oli tuossa välissäkin joiltain jo semmosia esimerkkejä, ettei tainnu olla ihan linjassa nekään aiemman kanssa.

Onhan se ennakkotapaus joskus tästä ollutkin. Oliko se 30 vai 60 metriä, minkä sisällä ei vasaa ollu näkyny, ja ampuja selvisi rangaistuksetta vaikka vasalta kumminkin emän ampui.

Tosiaa, itekin vain puolustelin tässä sitä kantaa, että jos se vasa nähdään hetkeä aiemmin koiran haukussa ja pienen siirron jälkeen siitä ammutaan emä, niin rikos on minun mielestä tapahtunut. Ei auta mikään, asialla on todistaja ja näin ollen virkavalta tekee jatkotoimenpiteet.

Kyllä siellä meijänkin porukassa on semmosia herkän liipasinsormen omaavia henkilöitä, jotka ei monesti jouda kattelemaan mitä sieltä tulee. Kun toimitaan sen maalaisjärjen avustamana ja hötkyilemätä, niin kaikki on ok. Jos sitten vielä vahinko sattuu, niin sille ei maha mitään ja rangaistus on kärsittävä.
Takaisin alkuun
optimikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Kes 2007
Viestejä: 2785
Paikkakunta: Ala-Lapin kuusi

LähetäLähetetty: 16.04.2010 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä sitä tyhjää noita esimerkkejä vääntämään, kun ne kuitenkin on jo tapahtunu siellä teidän porukassa...

Nyt on vain kyse siitä että minkälaista harrastustoiminnasta tehdään
KETTUMAISTA vai EI

Monesti noilla, jotka haluaa tehdä hommat mahdollisimman hankaliksi on ittellä se lihanhimo päällä. Ku homma ei oo niin mukavaa niin saa pian rauhassa leikata lihoja.

On kans vuosien varrella tullu se huomattua että nuo kaikista kärkkäimmät "käräyttelijät" on ite niitä pahimpia töpeksijöitä, jotka kyllä omat virheensä peittelee.
_________________
Hallittu kaaos = selkeä epäjärjestys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pystikki
Vieras





LähetäLähetetty: 16.04.2010 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, turhapa tässä näköjään on mitään selitellä. Muutamille laittomien tekojen käräyttäjä näkyy tekevän hommasta epämukavaa. Eiköhän tuo kuule semmonen ole sillä tarkotuskin?

Jokainen tyylillään. Meillä tehhään meijän tavan mukaan. JOS tarvetta on, niin virkavallalta kysytään ohjeita. Niin on kerran pari kymmeneen vuoteen tapahtunut. Ei ketään arveluta aamulla, että piru jos tulee se emä vasalta nyt ammuttua.. Evil or Very Mad

Ens syksyä ootellessa Wink
Takaisin alkuun
tahaton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 1022
Paikkakunta: tunturien yöpuoli

LähetäLähetetty: 16.04.2010 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, mites se siellä Kemijärvellä menikään, oikein oli jäljet nähty...
Seurasiko välittömästi ne jäljet, vai miten tämä oikein meni?
Jos metsästyksenjohtajakin jo asiasta avautuu, ei ehkä ole kaksinen tulevaisuus seuran jahdeissa eräitten osalta.
_________________
loputon suo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 16.04.2010 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tahaton kirjoitti:
...ei ehkä ole kaksinen tulevaisuus seuran jahdeissa eräitten osalta.


Jos meidän porukassa tuollaista käräyttelyä tapahtuisi (kuvitteellinen tilanne) niin kohta kaveri kakkaa pystystä ja ruokailee pillillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JaHu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2008
Viestejä: 576
Paikkakunta: Kaakkois-Suomi

LähetäLähetetty: 16.04.2010 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

optimikko kirjoitti:
On kans vuosien varrella tullu se huomattua että nuo kaikista kärkkäimmät "käräyttelijät" on ite niitä pahimpia töpeksijöitä, jotka kyllä omat virheensä peittelee.


Monen asian voi viedä liian pitkälle, kuten myös tuon muiden perään katsomisen.
Itse olen oman kantani tehnyt selväksi omassa porukassani, ja oikein hyvin tulen toimeen muiden kanssa. Olen myös sanonut että jos jonkun mielestä teen jotain laitonta, niin joka ukko tietää miten toimia. Eli niin kauan kuin homma pidetään rehtinä, niin homma toimii. Jos taas se aika kuluu siihen kaverin kyttäämiseen niin silloin ollaan väärillä jälillä.

Ja kuten joku jo aikaisemmin kirjoittikin, niin saattaa se homma mennä epämukavaksi jos mutkissa aletaan liikaa oikomaan. Ja yleensä siitä epämukavuudesta valittaa ne ketkä niitä mutkia pyrkii oikomaan.

P.S Tuhola osoittaa todella rehdin metsästäjän elkeitä jos poliisin pyytäessä ei koiraansa laskisi vasan perään. Jos tuollaista todella tapahtuisi niin miksi sitten ihmetellään jos virkavallan suhtautuminen saattaa olla hieman kylmäkiskoista?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20594
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.04.2010 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JaHu kirjoitti:

P.S Tuhola osoittaa todella rehdin metsästäjän elkeitä jos poliisin pyytäessä ei koiraansa laskisi vasan perään. Jos tuollaista todella tapahtuisi niin miksi sitten ihmetellään jos virkavallan suhtautuminen saattaa olla hieman kylmäkiskoista?

En olisi paikalla enää poliisin tullessa, joten eivät varmaan pyytäisi. Koirani olisi liian väsynyt työskentelemään hirvillä jne.. Autan poliisia aina kun pyydetään, nytkin vuoden sisällä kaksi metsästykseen liittyvää avunpyyntöä on sattunut ja apuani olen antanut. Olen ylpeä jos apuani pyydetään ja taitoihini luotetaan poliisin taholta. Minulle on kunnia asia hoitaa homma mahdollisimman hyvin. Mutta kyseisessä käräytystapauksessa olisin haihtunut paikalta koirieni kanssa esim. jonkun pakollisen menon takia.

En tosiaankaan ole virkavaltaa vastaan ja aina olen heidän kanssaan hyvin tullut toimeen. Useampi kohtuu läheinen tuttu toimiikin poliisina. Tiedän myös aika hyvin mitä mieltä he ovat tämän tyylin "rikoksista". Ovat juurikin sanoneet että maalaisjärjen käyttö on sallittua..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8957

LähetäLähetetty: 16.04.2010 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JaHu kirjoitti:

P.S Tuhola osoittaa todella rehdin metsästäjän elkeitä jos poliisin pyytäessä ei koiraansa laskisi vasan perään. Jos tuollaista todella tapahtuisi niin miksi sitten ihmetellään jos virkavallan suhtautuminen saattaa olla hieman kylmäkiskoista?


Missä päin poliisi järjestää orpojen vasojen jahtia? Siihen ei mikään laki kai velvoita enkä ole kuullut, että jossain olisi niin tapahtunut.

Olin pari vuotta sitten poistamassa mahoja hirvilehmältä kolaripaikalla ja autoilijan mukaan metsään oli karannut pari vasaa. Paikalle tullut poliisi osoitti minua taskulampulla ja totesi homman olevan ilmeisesti hanskassa. Vasoista hän tuumasi, että ei kai niihin osunut. Aika oli syyskuun loppua ja yritimme lokakuussa löytää vasat jahdin yhteydessä, mutta eipä löytynyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 16.04.2010 17:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö se SRVA-organisaatio perustettu nimenomaan sitä varten, että poliisin ei tarvi käyttää resursseja tuohon kolarihirvien ajhtaamiseen.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 16.04.2010 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleensä näistä ilmoitetaan vain silloin kun halutaan joku "vihamies" kärytettyä. Järkiporukoissa tiedetään kupletin juoni ja erinäiset tapahtumat tulevat eteen varmasti kun pyydettävät määrät ovat suuria.


Justjoo. Me ollaan ainakin ilmoitettu aina,jos jotain ilmoitettavaa on ollut,haavakot kansallispuistossa tai luvattomalla maalla. Siinä ei häviä mitään jos poliisille asiasta ilmoittaa kun varmoja ei tosiaan tuolloin oltu,loppu hyvin kaikki hyvin. Porukassa yhteishenki on loistava,onneksi on sopivan pieni porukka,isoon porukkaan en hirvijahtiin edes lähtisi saati jos ajometsästyksellä metsästettäisiin.

Kyseessä ei siis ollut mitään !&%¤#"! yms.Vaan ihan normaali tilanne,mistä piti ilmoittaa.
Takaisin alkuun
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.04.2010 18:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen tilanne, josta mieleen tulee kaksikin scenaariota:

- Ampuja ”on tunnettu salametsästäjä”. Näitähän on jokaisessa seurassa, mutta näyttöähän ei ole saatu. Ja seuran ”tunnettu salametsästäjä” aika paljon vaihtelee, se kun riippuu siitä keneltä kysyy Smile. Voi olla, että tässä on koitettu saada kaveri pois jahtimailta, lopputuloksena kuitenkin 370e kulut kaverille ja seuralta hirvi valtiolle… Ja kaverille jahtikieltoa vappuun saakka, eli eipä ole tainnut oikeasti jahtikiellosta olla varsinaista haittaa…


- Toinen mahdollisuushan on antaa naapuriseurasta emänampumisilmoitus. Kun on lumi maassa, niin joissain paikoissa nimismies antaa koko seurueen jatkaa jahtia ainoastaan tuon ”orvon vasan” kohdalta, toisinsanoen muita kaatoja ei saa tulla ennen kuin tapaus on selvitetty. Tämä on naapuriseuroille mukavaa, kun ilmiannon alainen seurue haravoi alueitaan ja kaikki muu kuin yksinäinen vasa pitää päästää ketjusta läpi naapuriseuran puolelle Smile



Eiköhän tässäkin tapauksessa joku järjellinen syy ole.

Rajamies joutunut sellaiseen välikäteen, että jos hän ei tee ilmoitusta, "vastapuoli" käryttää vapaa-aikana tehdystä virkavirheestä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyrykoira
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 943

LähetäLähetetty: 16.04.2010 20:58    Viestin aihe: Haavakko Vastaa lainaamalla viestiä

Ketjussa mainittiin, että jotkut ilmoittavat virkavallalle, jos hirvihaavakko menee rajan yli vieraan seuran alueelle.

Eihän niitä haavakoita tarvitse poliisille ilmoittaa, vaan ko. alueen metsästysoikeuden haltijalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 5 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com