OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Koiran hinta/ tulokset vaikutus ostoon
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Koiran hinta/ tulokset
Paperiton 300€
4%
 4%  [ 5 ]
Rotukoira 500€
24%
 24%  [ 25 ]
AVO1 700€
17%
 17%  [ 18 ]
KVA 900€
30%
 30%  [ 31 ]
KVA&MVA 1000€
21%
 21%  [ 22 ]
Ääniä yhteensä : 101

Kirjoittaja Viesti
ajava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2008
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 07.04.2010 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wire fox toisessa lauseessa kerrot huonon koiran myynnistä eteenpäin.Huono homma enemmän ajateltuna.100e koira menee aina maan alle,1000e koira aika harvoin.Seka rotuisten hinta menee suhteessa puhtaisiin.Ostajat luulee että saa kovemman koiran mitä enemmän maksaa penikasta,ei varmana löydy todisteita ,että näin olisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wire fox
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2006
Viestejä: 1386
Paikkakunta: e-p

LähetäLähetetty: 07.04.2010 12:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitäs huonoa siinä on, että myy koiran eteenpäin. Mun koiran tulee olla sellainen, joka pystyy ajamaan kokeissa ykkösen, toisille riittää se, että koira ajaa sen verran, että saa jäniksen nurin. Ja kun kauppa tehdään rehellisesti, kaikki koirasta kertoen ja mahdollisesti vielä metsässä testaten niin säästyypä koiran henki. Kummasti koira, joka ei mun kriteerejä täyttänyt, kelpasi naapurin miehelle. Ja on ollut jopa ihan tyytyväinen siihen, siis koiraan joka ei hyvänäkään päivänä pystyisi siihen ykköstulokseen. Mutta jos koira on sellainen, jolta ei edes jänistä saa niin monttuun se joutaa oli hinta ollut sitten mikä tahansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 07.04.2010 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omasta puolesta voin sanoa, että nelinumeroista summaa en käyttökoirasta maksa. En varsinkaan nykyisillä takuuehdoilla.

Mutta todella hyvä kysymys ajavalla: Mitä teette 1000€ koiralle, jolla ei tee mitään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wire fox
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2006
Viestejä: 1386
Paikkakunta: e-p

LähetäLähetetty: 07.04.2010 13:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kai se koiran hinta enää siinä vaiheessa paina, jos koira on täysin toimimaton? Toimimattomalla koiralla kun kukaan ei tee mitään.

Mikä on hyvä hinta koiralle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
klammeri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2005
Viestejä: 141

LähetäLähetetty: 07.04.2010 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäähä pennusta katetta jäädä. Innostaa kasvattajia hyvään jalostukseen ja käytöön.
btw, onkos tietoa minkä hintasia koirat ovat ulkomailla vrt Suomi. Ihan mielenkiinnosta.

Voiha se koira mennä sairastuessaanki pilalle ja nämä asiat kai pitäs olla selvillä? Elävä olento on vaa riskiostos.
_________________
kvaak
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wire fox
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2006
Viestejä: 1386
Paikkakunta: e-p

LähetäLähetetty: 07.04.2010 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja voihan se koira mennä omistajan osaamattomuuttakin pilalle. Veikkaan, että yleisin syy mettäkoiran toimimattomuuteen on liian vähäinen mettään pääsy tai voidaanhan se pentu pilata liiallakin mettällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 07.04.2010 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riskiostoshan se koira on, se on selvä. Piloille se voi mennä niin ohjaajan osaamattomuuttakin kuin heikkoluonteisuuttaankin. Jos koira sairastuu niin vakuutukset korvaa sen, mikäli on vakuuttanut koiran. Tosin siinä voi veekäyrä venähtää, jos on kouluttanut koiraa parisyksyä ja kun sillä olisi tarkoitus alkaa metsästämään niin koira vaan kuolaa kylellään. Riistainnottumuutta tai muuten vain heikkoluonteisuutta ei vakuutus korvaa, eikä kasvattaja.

Seisojan ja paperit saa matkoineen saksasta halvemmalla kuin suomesta, ovat vain hännältänsä puutteellisia, joten niillä papereilla ei juurikaan käyttöä ole. Mutta jos koiran hankkii ihan metsästykseen niin alkaa olla jo mieleisempi vaihtoehto kuin kotomaisesta pentutehtaasta tarjouskoira. Näkyyhän jokunen niitä tuovan jalostustakin varten, joutuvat vaan hyppimään kokeissa ja näyttelyissä pitkin pohjolaa, vähän kaikkialla muualla kuin suomessa. Näkyyköhän se hinnassa?

Sopiva koiran hinta... noo ei ainakaan nelinumeroinen summa. Hyviä metsästyskoiran alkuja saa alle puoleen siitä, papereineen ja häntineen. Pitää vaan katella muita rotuja kuin pystykorva tai seisoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Djt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Mar 2009
Viestejä: 55

LähetäLähetetty: 07.04.2010 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ajava kirjoitti:
Entä mitä teette koiralle josta olette maksannut 1000e eikä ole metsästyksellinen?Vai onko sillä väliä,kunhan on kiva ja kaunis?


Mulla meni viime syksynä saku uros joka makso 700e Shocked maanpoveen se tykkäsi olla metässä ja touhuta muutaman supinkin taisi löytää mutta eipä rohkeus riittänyt niihin suorituksiin kun olisi näiltä vanhempien kva lapuilta odottanut olen mieluummin ilman koiraa kun ruokin sitä yksilöä josta "voi vielä ensi reissulla puhjeta oikea tappokone" ja eteenpäin myydyistä koirista on kokemusta niin kun kaveri omansa myi mitääntekemättömänä ramppari/haukkujana niin johan siitä yksi seppä leipoi kva:n ja taas oli helppoo myydä pennut kun oli "mustaa valkoisella" koiran toimivuudesta. Seuraavaa pentua kun otan olen nähnyt vanhemmat metsällä ja silloin ei noilla koe tuloksilla ole p@askankaan väliä kun on oma arvio työskentelystä takana ja tietää mitä voi odottaa näin ollen pennun hintakaan ei muodostu ylivoimaiseksi esteeksi kun tietää "tuotteen laadun" muutenkin kuin myyntimiehen puheessa ja niin kiire ei ole koiraa saada että esim yhtä tai jopa kahta jahti kautta en itse käyttäisi pohjan luomiseen.. Wink
_________________
Kaikki eivät voi ja jotkut eivät viitsi. Siinä kaikki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kytösavu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2006
Viestejä: 2568
Paikkakunta: Lapua

LähetäLähetetty: 07.04.2010 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noilla hinnoilla pitäisi saada ihan sopiva korvaus vaivoista, kaikki muu on mielestäni jotain muuta..

http://www.spj.fi/spk/pdf_kuvat/spk_pennunhinta_astutusmaksu_muodostuminen.pdf

Tuolla mitä mieltä suomenpystykorva aktiiviharrastajat ovat..

http://www.pystykorva.info/viewtopic.php?f=34&t=6542

Suoraan..

Pentujen hintatason vaikutus koiriemme tulevaisuuteen.

Yhä vieläkin pystykorvaisten pentujemme hintojen nousu puhuttaa ja herättää ajatuksia, suuntaan jos toiseen. Seuraavassa on tarkoitus pohtia asiaa rodun ja koiriemme vielä paremman tulevaisuuden kannalta.

On selvä asia, että koiranpennun hinta on aina pennun kasvattajan ja sen ostajan välinen asia. On myös selvää, että koko yhteiskunnassamme eläminen on tullut huomattavasti kalliimmaksi, ja kaikki maksaa tänä päivänä enemmän, kuin esim. markan aikaan. Monen tavaran ja palvelun hinta on moninkertaistunut, eli markka on muuttunut suoraan euroksi.

Hintojen vaikutus rodunjalostukseen

Suomenpystykorvan pentujen kysynnän suosio kulkee selvästi riista- ja varsinkin lintukantojen runsauden kanssa käsi kädessä. 1980-luvun huippu rekisteröintivuosien yli 2000:sta pennusta on tultu hieman alle tuhannen pennun rekisteröintimääriin vuosittain. Lie selvää, että rekisteröintimäärien huippuvuosina kaikki käytetty jalostusmateriaali ei
ole ollut siihen soveltuvaa, koska kaikki on mennyt kaupaksi, sen enempää kyselemättä. Tänä päivänä tiedetään, että joudumme yhä korjailemaan ja varomaan osaa tuon ajan ”jalostustyöstä” perinnöllisten sairauksienkin suhteen.

Tämän päivän hintakehitys muistuttaa samaa ilmiötä, koska pennuista on viime lähivuosina ollut pulaa, ja kaikki on taas mennyt kaupan. Lisänä edellä mainittuun, että hinnat ovat nyt vain nousseet korkealle, mikä houkuttaa taas pennuttamaan lähes kaikkia narttuja, vaikka niillä ei terveys- ja metsästysominaisuuksiltaan olisi siihen edes aivan parhaita edellytyksiä. On myös havaittavissa, että uroksiakaan ei aina valkata, vaan astutetaan sillä sopivimmalla, eli lähimmällä tutulla.

Sekin on jo havaittavissa, että koe- ja näyttelypalkitsemattomien narttujen pennuista pyydetään samaa hintaa, kuin pari vuotta sitten käyttövalio- ja kokeissa pärjänneiden narttujen jälkeläisistä pyydettiin. Tästä kaikesta voi seurata pettyneitä metsästyskoiran omistajia, sekä jopa joitain vahinkoa kiertämään laittavia nartun omistajia, koska korkeat hinnat houkuttavat siihen.

Hintojen vaikutus suosioon

Usein saa kuulla, miten monet innokkaat metsästäjät eivät ole kovin kiinnostuneita puhdasrotuisen rekisteröidyn suomenpystykorvan hankkimisesta, ja pelkästään korkeiden hintojen takia. Näistä monet tyytyvät sekarotuisiin, ja jopa paperittomiin ”puhtaisiin” suomenpystykorviin. Moni myös valitsee jonkin muun metsästyskoirarodun, useimpien niiden
hintojen ollessa kohtuullisemmalla tasolla. Monelle nuorelle innokkaalle metsästäjänalulle hinta voi myös koitua kynnyskysymykseksi, ja voi vain miettiä, monestiko paras paikka metsäkoiranalulle olisi varmasti toinen yhtä innokas metsänkutsun hurmaama nuori mies tai tyttökin. Nykypäivänä kaikille ei ole liioin kovin yksinkertaista lohkaista puolikasta tilistä, tai vielä enemmän työttömyyskorvauksesta koiranpennun hankintaan. Kaikki harrastajat tarvitsevat hyviä pentuja, eivät vain varakkaat.

On selvä asia, että koiranpito maksaa myös jatkossa, mutta harvemmin enempää, kuin ruokintakulut ja pakolliset rokotukset. Tarvitsemme varmasti uusiakin harrastajia hienon rotumme pariin ja ystäviksi, varmistamaan
pikinokan suosio myös tulevaisuudessa. Tätä lie turha kiistää.

Suosion myötä lieveilmiöt

Pentujen kysyntä on siis selvästi ainakin sesonki-, mutta myös kausiluonteista. Viime vuosina pennuista on ollut pulaa ja sen myötä on ollut havaittavissa suosioon liittyviä lieveilmiöitä, muitakin kuin edellä mainittu jalostukseen käytetyn koirakannan laatu. Korkeat hinnat ruokkivat myös epämääräistä pentukauppaa. Paperittomia suomenpystykorvan pentuja
kaupitellaan puhdasrotuisina. Usein rekisteröimättömyyteen on syynä vanhempien jalostukseen soveltumattomuus
terveystaustan takia. Ikävä kyllä usein on kyse myös liian tiheällä pennutuksella syntyneistä välipentueista, joita Kennelliitto ei rekisteröi.

Lie selvää, mikä houkuttaa tällaiseen toimintaan - mainitaan kuitenkin, eli korkeat pentuhinnat. Tällainen toiminta
ei saa olla kannatettavaa, eikä siihen tulisi liian korkeita pentuhintoja pitämällä antaa edes mahdollisuutta. Ilmiö ei tietenkään ole suomenpystykorvan yksistään, vaan kaikkien rotujen, johon Kennelliitto voisi ottaa kantaa valistuksen muodossa, koskien kaikkien rotujen pentuhintoja. Rekisteröimättömien koirien tuottaminen maailmaan on itsekästä rahantekoa.

Syntyneitä pentuja ei voi enää myöhemmin käyttää hallitusti ja järkevästi jalostukseen, eivätkä ne täten auta laajentamaan rodun perimää. Rekisteröimättömien pentujen kaupittelussa ei olekaan kyse rodun eteen tehtävästä kasvatustyöstä.

Mikä pennuissa maksaa?

Jokaiselle koiralle kuuluu huolenpito ja lauman jäsenenä eläminen, kuten myös kaikille koirille kuuluu elämiseen soveltuvat rakenteet kuivine tarhoineen ja lämpimine koppeineen. Lisäksi jokaista koiraa on ruokittava, rokotettava, hoidettava tarvittaessa eläinlääkärissä, oli sillä tarkoitus tehdä pentueita eli ei. Näitä asioita ei sovi laskea kuluihin, mietittäessä mahdollisten tulevien pentujen hintaa.

Rodun tulevaisuutta ajatellen olisi hyödyllistä saada tietoa perimästä jalostusta varten niin terveyden, kuin muidenkin ominaisuuksien suhteen. Pevisatarkastuksen tulisi kuulua jokaiselle koiralle, kuten näyttelykäynninkin, oli koiraa sitten tarkoitus käyttää jalostukseen tai ei. Koekäynti kuuluu metsässä toimivalle koiralle myös. Näiden kolmen arvoa rodun ja
sen tason säilyttämiseksi ei voi liikaa korostaa.

Koska näitä koiran perimästä kertovia asioita ymmärrettävästi vaaditaan ja ainakin toivotaan rotujärjestömme
puolesta jalostukseen käytettäviltä koirilta jo ennen ensimmäistä pentuetta, ne voi hyvin huomioida tulevien pentujen hintaakin suunnitellessa. On kuitenkin oleellista ja tärkeääkin, että myös ilman näitä edellä mainittuja tietoja on hyvä sallia pennut rekisteröitäviksi laajemman erisukuisen koirakannan ylläpitämiseksi. Yksi sukupolvi ilman koekäyntejä ei vielä hyvää metsästyskoirakantaa heikennä, useampi on jo jotain muuta, kuin metsästyskoirarodun jalostusta.

Odotusarvolla on hintansa

Rekisteröidyn koiranpennun perusarvo voisi olla esimerkiksi 400 euroa. Jalostusneuvojan hyväksyntä yhdistelmälle terveystaustan selvittämiseksi olisi tärkeää kysyä hyvissä ajoin ennen astutusta. Rotujärjestön asettamien terveysraja-arvojen mukainen yhdistelmä nostaa pennun arvoa, kuten Pevisa- tarkastuskin kummankin vanhemman osalta.

Koetulokset antavat olennaista tietoa koiriemme perimästä. Koska kokeissa käyminen tuo hiukan kuluja koiran omistajalle, on kohtuullista, että hyvät tulokset nostavat pennun arvoa. Näyttelykäynti auttaa sekin olennaisesti hallittua koiranjalostusta, varsinkin arviot koiran luonteesta ja rakenteesta. Näistä asioista rakentuu tarkasti harkittu ja odotusarvoltaan kelvollinen pentue. Samaan, hyväänkin, lopputulokseen voi päästä ilmankin edellä mainittuja
tarkastuksia ja puolueettomia dokumentteja, mutta tällöin pennunottajalla ei ole saatavilla mitään varmaa faktaa tulevan pentunsa odotusarvosta ja vanhemmista. Tällöin kyse on summittaisesta koirien parittamisesta, ei jalostuksesta, eli pyrkimisestä tuottamaan rodun keskiarvoa parempia yksilöitä, joilla on jatkojalostusarvoa itselläänkin.

Sellaisen nartun jolla ei ole mitään edellä mainittuja asioita suoritettuna, pennun hinnaksi riittää hyvin 400 euroa. Tämä kattaa omistajan vaivat ja kulut, joita ei siis ole tullut jalostustiedon hankkimisesta. Elleivät pentueen vanhemmat täytä asetettuja rodun terveyden raja-arvoja voi miettiä, onko pennuilla mitään arvoa sen paremmin rahallisesti, kuin
rodullisestikaan. Riskit ovat liian suuret, tämän on kokemus monelle opettanut.

Tittelit eivät periydy

Kokeissa ja näyttelyissä käyminen on monelle myös harrastus. Ihan jokaista käyntiä ei ole syytä kuitenkaan maksattaa pennunottajalla, koska muutama koe- ja näyttelykäynti riittää mainiosti tiedon saamiseen kyseisestä jalostusyksilöstä.

Lisäksi pennun hintaa miettiessä on hyvä pitää mielessä, ettei ihan jokaisesta pennusta kuitenkaan kasva vanhempiensa veroista metsästyskoiraa, joka on terveyden ohella aina tärkein tavoite suomenpystykorvan pennutusta suunnitellessa. Koska hyvin kokeissa ja kilpailuissa pärjänneiden koirien sisaria, jälkeläisiä ja vanhempia myös käytetään usein paljon
hyvien veriensä jatkamiseen, olisi hyvä valita niille vähemmän käytetty puoliso. Ei mielellään toista veriltään yleistä pelkkien titteleiden perusteella, koska tittelit eivät ikinä periydy, mutta aiheuttavat runsaan jalostuskäytön takia koko koirakannan perimän suppenemista.

Hinta ei ole laadun tae

Pelkkä hinta ei ole koiranpennun kohdalla tae terveestä, metsässä toimivasta, rotumääritelmän mukaisesta elinkumppanista. On syytä aina tarkistaa mitä pentua tahansa hankkiessaan, että pentueella on jalostusneuvojan hyväksyntä. Mikäli tästä ei ole tietoa, on asia helppo tarkistaa esimerkiksi järjestön pentuneuvojilta. Suomenpystykorvankaan pennusta ei kannata välttämättä maksaa nelinumeroista summaa. Kannattaa tehdä vertailua, sillä samanarvoista perimää on ihan varmasti saatavilla kohtuullisempaankin hintaan. Mihinkään alennusmyynteihin
ei ole syytä kuitenkaan lähteä, sillä silloin pelkkä päähänpisto saattaa johtaa koiran hankintaan, eikä koiraan tällöin välttämättä panosteta sen oikeaan arvoon kuuluvalla tavalla.

Kannattaa muistaa pentua hankkiessaan, että on kyse yli kymmenen vuoden hankinnasta, jolloin valintaan ja omien mahdollisuuksiensa punnitsemiseen kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa.

Tulevaisuus

Tärkein asia terveyden vaalimisen ohella on saada yhä useampi pystykorvaharrastaja koetoiminnan pariin. Hyvä metsästyskoira haukkuu hyvän koetuloksen, hyvä koekoira on hyvä metsästyskoira. Tämä yhteys tulee säilyttää koesäännöissä ja koko harrastuksessa. Lisää koiria on myös saatava esiin siirtämään hyviä veriään vielä useamman harrastajan iloksi ja koko rodun hyväksi. Tämä on meidän jokaisen etu ja mahdollisuudet ovat jokaisella omissa
käsissään, eikä pelkästään kasvattajilla, jotka innostavat uusia harrastajia mukaan hallittuun terveen, metsässä toimivan, miellyttävän, kauniin, laajan perimän omaavan koirakannan laajentamiseen ja ylläpitoon.

Kohtuullisilla, tosiasioihin perustuvilla pennun hinnoilla on varmasti oma osuutensa, kun varmistetaan yhteisen hyvän ja terveen harrastuksen, sekä maailman hienoimman koiran suosion jatkuminen. Kaikkea vain ei ole aina syytä mitata rahassa, vaan arvomaailmassa. Kyse on myös hienon ja uskollisen elinkumppanin vielä paremman tulevaisuuden
varmistamisesta.


Pekka Salomäki / Suomenpystykorvajaosto
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
tulikärpänen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2008
Viestejä: 3600

LähetäLähetetty: 08.04.2010 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samakaitse on niile pystykorviin hinnoile.Turhaan niitä tuputat. Koirathan on erikseen Laughing Sitäpaitsi hintakartellitha on suomesa kiellettyi. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ajava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2008
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 10.04.2010 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulle sais maksaa 1000e vuodessa että jaksaisin pystykorvan räkytystä kuunnella.Kyl se wire fox koiran paperi arvolla on suurin merkitys.Yksikään kennel mies ei arvosta sekarotuista metsästyskoiraa,vaikka se olisi kuin hyvä työssään eikö niin.Käyttö koiran arvo ei saisi koskaan olla niin arvokas,että tavallisella järjellä varustettu metsän mies ei raaskisi pistää koiraa multiin,jos koira ei ole käyttö kelpoinen.Siitä se tulevaisuuden koirien taso muodostuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
artok
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2009
Viestejä: 322

LähetäLähetetty: 11.04.2010 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wire fox kirjoitti:
Ja voihan se koira mennä omistajan osaamattomuuttakin pilalle. Veikkaan, että yleisin syy mettäkoiran toimimattomuuteen on liian vähäinen mettään pääsy tai voidaanhan se pentu pilata liiallakin mettällä.


Jos koira tekee jotakin väärin niin vikahan on silloin koiranomistajassa ei koirassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kytösavu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2006
Viestejä: 2568
Paikkakunta: Lapua

LähetäLähetetty: 11.04.2010 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elämä on valintoja täynnä, ei se pystykorva kaikille sovi, eikä ole tarviskaan.
Kennelmiehet ei arvosta sekuleita, joiden taustoista ei ole mitään tietoa pitemmältä aikaa terveyden ja pelaavuuden suhteen ja niiden yhdistely on enemmän arvuuttelua, kuin jonkin asian hyvin menon maksimoimista(koira ei periytä ilmiasuaan, vaan perimäänsä, joka koostuu muustakin, kuin pennun vanhemmista pelkästään).
Muista ajava pysyä sekuleissa, äläkä tule pyytäämään apuja metsästyskoe ja rekisteröityjen koirien kasvattajilta ja heidän jälkeläistensä omistajilta, kun mahdollisesti omista sekulilinjoista katoaa terveys ja metsäveri jostain syystä.
Rekisteröityjen koirien tärkein arvo on niiden esille saaminen näyttelyjen ja metsästyskokeiden kautta ja tiedonkeruun mahdollistaminen ja hyvien erisukuisten pelaavien terveiden yksilöiden hyväksi käyttö laajasti toisilleen muidenkin iloksi ja rodun(määrätyllä tavalla ennalta odotettavissa olevan toiminnan suhteen) eteenpäin viemiseksi.

Taulukossa ei lie kyse hintakartellista, vaan esimerkeistä pennun hinnan muodostamiseen. Kyllä noilla hinnoilla kulut ja vaivat(pennuttamisen) peittyy. Jos ei peity, kannattaa mennä töihin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
O_K
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hel 2008
Viestejä: 695
Paikkakunta: Leppävirta

LähetäLähetetty: 11.04.2010 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä ole tullut ekana kysyttyä paljonko penikka maksaa. Homma on mennyt niin että olen katsellut hyvän yhdistelmän ja varannut pennun. Joitakin kertoja sitten soiteltu kasvattajan kanssa pentujen kuulumisia ja sitten pentua valitsemaan. Siinä vaiheessa olen kysynyt paljonko otan rahaa mukaan.

Sillä ei ole mitään väliä 2 vuoden kuluttua onko pentu maksanut 500 vai 800 euroa, mutta sillä on pelaako koira. Eli suosittelen ottamaan koiran semmoisesta yhdistelmästä joka itseä miellyttää vaikka joutuisikin maksamaan vähän enemmän. Välttämättä siitä kalliimmasta pennusta ei tule sen parempi, mutta jos epäilee pentua/yhdistelmää jo ostohetkellä, niin parempi jättää ottamatta!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wire fox
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2006
Viestejä: 1386
Paikkakunta: e-p

LähetäLähetetty: 12.04.2010 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

artok kirjoitti:
wire fox kirjoitti:
Ja voihan se koira mennä omistajan osaamattomuuttakin pilalle. Veikkaan, että yleisin syy mettäkoiran toimimattomuuteen on liian vähäinen mettään pääsy tai voidaanhan se pentu pilata liiallakin mettällä.


Jos koira tekee jotakin väärin niin vikahan on silloin koiranomistajassa ei koirassa.


No aika monesti sitä saa katsoa sinne peiliin ja kirota itseään... Ihan niinku omasta kokemuksesta sanon, en ärsyttääkseni ketään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com