OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rauma Luvia Pori Merikarvia: Rannikon linnustus loppuu!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 12.01.2010 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuraavatkin asiat ovat vähän askarruttaneet.



Siinä kun alueelle tuli minkinloukkuja leviteltyä, niin tyytyväisenä katselin tilannetta, jossa merikotkia näkee reissuillaan alueella säännöllisesti ja saukotkin olivat tulleet auttamaan ”minkkitalkoissa”. Samalla tulee näitä kansallispuistohankkeen kummallisuuksia pohdittua "paikan päällä".


Omia tuttuja liikkuu kansallispuistoon kaavailluilla alueilla aktiivisesti. Osa asuu lähellä aluetta, osa mökittelee ja osalla taas on alueelle muita kytköksiä. Kaikkia yhdistää kuitenkin aktiivinen toiminta alueen luonnon hyödyksi ja sen uusiutuvaa satoa korjaten; On saarten siivoustalkoita, on aktiivista kalastusta ympäri vuoden ja verkkoavannoille jätetyt kalat ovat yksi merkittävä tekijä merikotkakannan nousuun + ”laajennettu kotitarvekalastus” tarjoaa paikallista lähiruokaa kalan muodossa myös alueen mökkiläisille, on tyrnistysreissuja, on aktiivista pienpetopyyntiä, on linnustusreissuja perinteisille luodoiille, on ”suvilystejä” saariin pesintäkauden päätyttyä jne.

Ainakin omaan järkeeni mahtuisi sellainen, että mahdollisen kansallispuiston toteutuessa alueen eduksi olisi jatkaa ja tukea moista toimintaa. Jostain syystä vaikuttaa kuitenkin siltä, että tuon aktiivisesti alueen luonnon eduksi toimivan porukan toimia halutaan kaikkein rajuimmin rajoittaa, kieltää ja estää. Tämä on omalla kohdalla herättänyt kysymyksiä siitä, onko hankkeen perimmäinen ajuri sittenkään se alueen luonnon suojelu?


Toinenkin asia hämmästyttää itseäni melkoisesti.


Jokainen alueella toimiva tietää, että karu saaristoluonto pyörii vuodessa 24/7/365 periaatteella.

Kansallispuistohanke perustuu kuitenkin jonkinlaiseen ”muumimaailma-ajatteluun”, jossa alueen luonnon ulosmittaus tähtää avovesikauden muutaman kuukauden mittaiseen lomasesonkiin ja muulloin alue on "suljettuna". Jotta matkailijavirrata ja sitä kautta kassavirta saataisiin pidettyä riittävällä tasolla, pitäisi alueen luonnon tarjota tuon parin kuukauden aikana jonkinlaista päivittäistä spektaakkelia tai festivaalia. Tuo luonnon tarjoama ”muutaman kuukauden festivaali” ja elämystarjonta yritetään mahdollistaa rajoittamalla, kieltämällä ja estämällä normaali perinteinen toiminta alueella. Omasta mielestäni tämä lähestymismalli on täysin epäuskottava jo lähtökohdiltaankin. Tässä formaatissa ei ole kuin pelkästään häviäjiä, niin käyttäjien kuin alueen luonnonkin osalta.

Itselleni on tullut väkisinkin sellainen näkemys, että näihin luonnonsuojeluasioihin tuntuu liittyvän aivan jotain muutakin ”aatetta”, kuin luonnon edun ajaminen…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 12.01.2010 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:


Oma mielipide on se että jos noilla alueilla ei voi kattavasti hyödyntää metsänriistaa koko sallitulla repertuaarillaan, saa puolestani pienpetoarmeija voida paksusti ja olla ainakin itseltä ihan rauhassa. aivan, olen itsekäs. Miksi laittaa paukkuja johonkin jos sitä itsellä/muilla ei ole pienintäkään mahdollisuutta hyödyntää.



Tämä asia on jo alkanut konkretisoitua alueella ja itse asiassa tuo ei vaadi mitään tietoista päätöstä tai yhteisrintamaa pienpetopyynnin vähentämiselle. Kun pienpetopyynnin tärkeimmät aidot kannustimet ovat uhattuna, niin piepetopyynnin tehokkuus laskee väistämättä. Näin se vaan oikeassa elämässä menee.



Pienpetoasioissa ollaan kaavaillulla kansallipuisto- ja lähialueella eräänlaisessa tienristeyksessä ja päätös vaikuttaa aika pitkälti siihen, mikä tulee olemaan pienpetojen versus muiden lintujen + nisäkkäiden määrän suhde tulevaisuudessa.

Pienpetoasioissa on alueella kaksi päälinjaa, joita ei ole kovin selkeästi kommunikoitu saatikka analysoitu.

”Luonnonsuojelupuolen” näkemys on se, että alueen metsästysaktiivisuuden määrä on vakio. Jos kielletään kaikki muut jahtimuodot, paitsi supin ja minkin pyynti, niin koko metsästysaktiivisuus kohdistuu täysimääräisenä noihin lajeihin. Tällä hetkellä tämä malli on saatu ujutettua kansallispuistohankkeeseen ”totuutena”.


Metsästyspuolen näkemys on, että pienpetopyynnin keskeisin kannustin on hyötyriistan elinympäristön parantaminen. Jos hyötyriistan pyyntiä rajoitetaan tai kielletään, niin pienpetopyyntiaktiivisuus romahtaa tärkeimmän jahtikannustimen poistuttua.


Mitä itse olen tilannetta seurannut, niin vaikuttaa siltä, että jo pelkkä kansallispuistohankkeen tuoma uhka linnustuksen jatkumiselle laski melkoisesti alueen pienpetopyyntiaktiivisuutta.


Seurauksena pienpetopyynti-innon laskusta minkkikanta tuntuu kasvaneen alueella räjähdysmäisesti jo yhden kauden aikana. Jälkiä on lähes joka puolella.


Koska alue on pyyntimielessä kohtuullisen haasteellinen ja edellyttää jo alueella kulkemismielessäkin melkoisesti kompetenssia ja kalustoa, niin on vaikea uskoa pienpetopyyntipaineen kasvuun, jos into nykyisin alueelta toimivilta aktiiveilta viedään rajoittamalla/kieltämällä esimerkiksi linnustus. Jos alueen pienpetopyynnistä tehtäisiin nykytila-analyysi, niin uskoisin sen osoittavan alueen pienpetopyynnistä vastaavan sen kohtuullisen pienen ryhmän, jonka harrastusmahdollisuuksiin kansallispuistohanke tulee eniten puuttumaan, rajoittamaan ja estämään.


Ei tarvitse olla mikään järjen jättiläinen päätelläkseen, onko ”luonnonsuojelurintaman” vaiko metsästäjien näkemys pienpetoasiassa totuudenmukaisempi. Tällä hetkellä taitaa kuitenkin olla niin, että ”luonnonsuojelupuolen” kanta on suunnitelmissa se ”totuus” ja ”luonnonsuojelupuoli” kommunikoi lisäksi hämäysmielessä eteenpäin, että metsästys kansallispuiston alueella on sallittu. Käytännössä tuo tarkoittaa vain minkin ja supikoiran pyynnin sallimista. Tämä tulee johtamaan pienpetojen määrän räjähdysmäiseen kasvuun alueella, alueen linnustuston vakaviin tuhoihin ja ravinnon loputtua pienpetoarmeijan siirtymiseen mantereelle.

Sikäli erikoista tuo ”luonnonsuojelijoiden” pienpeto-näkemyksen vallallaolo kansallispuistohankkeessa, sillä nämä ”luonnonsuojelijathan” kun eivät alueelta pyydä ensimmäistäkään pienpetoa, eivät nyt eivätkä tulevaisuudessa…


Viimeinen muokkaaja, Lahtinen pvm 12.01.2010 15:36, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 12.01.2010 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sehän on nähty jo moneen otteeseen, että "luonnonsuojelijoille" tulee äärimmäisen hyvä mieli kun saavat jotain rajoitettua/kiellettyä metsästäjiltä, sen kummemin seurauksista välittämättä.
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1684

LähetäLähetetty: 12.01.2010 16:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletko Lahtinen, tai kukaan muu asiaan vihkiytynyt, ollut yhteydessä alueen medioihin asian johdosta? Vai keskittyykö tarmokkuutesi vain Erälle.nettiin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 12.01.2010 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan näistä asioista oltu yhteyksissä sinne ja tänne, useammankin henkilön voimin.

Se ongelmahan näissä vähän on, että asioista jotain ymmärtävät eivät yleensä tämmöisissä hankkeissa pääse mukaan varsinaiseen valmisteluvaiheeseen Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Toni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 152
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 12.01.2010 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:

Se ongelmahan näissä vähän on, että asioista jotain ymmärtävät eivät yleensä tämmöisissä hankkeissa pääse mukaan varsinaiseen valmisteluvaiheeseen Smile.


Tuossahan se asian ydin ironisesti onkin. Toisin ajattelijoita saadaan viilattua linssiin kulissien takana tapahtuvassa tavoitteiden asettelussa. Mitä salamyhkäsempää sen vähemmän on hankkeelle vastustusta. On siinä varmasti mietitty korulauseita, kuinka asia sitten väestölle esitetään. Paketoidaan p"ska kauniiseen pakettiin. Totuus paljastuu, kun paketti aukaistaan>ne jotka tajuavat tilanteen jo pakettia avaamatta pidetään poissa projektista.

Kuinka näissä pitäisi pieniosaisten sitten menetellä, jos ryhmässä ei kenelläkään ole merkittävää asemaa joilla päätöksiin pystytään vaikuttamaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.01.2010 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osa pitää tätä pienpetoasiaa ”ihan mitättömänä nyanssina” kansallispuistosuunnitelmissa ja jonkinmoisena sivujuonteena.

Itse olen kallistumassa hieman eri linjoille. Tuon alueen arvokkainta, tai ainakin monimuotoisinta, eläimistöhän on linnusto. Ja kun tähän yhdistetään vielä saariston sellainen lay-out, että oikeastaan kaikki saaret ovat minkkien saavutettavissa, ovat reuna-ehdot tietyllä tapaa haasteelliset.

Jos minkkikanta kasvaa ylisuureksi, sen vaikutus tulee olemaan dramaattinen alueen pesivään lintukantaan.

Mutta tuolla on myös muunalaisia vaikutuksia:


On siinä tullut kierreltyä tuttujen mökeillä tarkastelemassa, onko kaikki kunnossa ja ikkunat ehjinä jne. Aika monelle mökkiläisellehän saattaa tulla talviaikaan todella pitkä käyntikatkos.


Nyt kun minkkikannat ovat alueen linnustuskieltosuunnitelmien takia jo jonkin verran nousseet, niin tein aika mielenkiintoisen havainnon.

Ilmeisesti kannan kasvaessa tietyn rajan yli, ovat minkit pesiytyneet aivan kesämökkiasutuksen tuntumaan tai kirjaimellisesti sen alle. Aika hiljaista tulee "langan toisessa päässä" kun moisesta havainnosta ilmoittaa mökin omistajalle.





Ne joiden mökin rakenteisiin minkki on pesitynyt, saattavat joutua toteamaan hajuhaittojen takia melkomoisen omaisuutensa käyttöarvon laskun ja edessä voi olla laajahkojakin remontteja. Tästä ilmiöstä tulee mahdollisen kansallispuiston myötä samanlainen riesa, mitä esimerkiksi merimetsoista. Asianosaisille karu tilanne, jota ”luonnonsuojelupiirit” tulevat tapansa mukaan vähättelemään ja vääristelemään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 13.01.2010 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:

Ne joiden mökin rakenteisiin minkki on pesitynyt, saattavat joutua toteamaan hajuhaittojen takia melkomoisen omaisuutensa käyttöarvon laskun ja edessä voi olla laajahkojakin remontteja. Tästä ilmiöstä tulee mahdollisen kansallispuiston myötä samanlainen riesa, mitä esimerkiksi merimetsoista. Asianosaisille karu tilanne, jota ”luonnonsuojelupiirit” tulevat tapansa mukaan vähättelemään ja vääristelemään.


Eikä tuo rakennuksille koituva haitta rajoitu pelkästään minkin tekosiin. Saaristossa viihtyy hyvin myös supikoirat ja niiden jäljiltä rakennusten aluset vasta karseiksi meneekin.
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.01.2010 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tuohon vielä yhdistetään nykylainsäädännön tilanne, jossa metsästyskortiton mökkiläinen ei voi edes omalla maallaan ennaltaehkäisevästi pyytää minkkejä ja supeja vaikkapa loukulla, niin eipä tuossa auta kuin puristella munaskuitaan tai koittaa houkutella joku alueen pyytäjistä apuun.

Jatkossa se ei ole välttämättä yhtä helppoa, mitä nykypäivänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20526
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.01.2010 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jatkoa seuraa sarjassa ”Riemullisia tarinoita”. Ohessa poimintoja Metsähallituksen selvityksestä Selkämeren kansallispuiston tiimoilta. Metsähallitushan on tämä instanssi, joka vastaa valtion maiden moninaiskäytöstä ja on perinteisiesti ymmärtänyt myös jahtihommia hyvin puunhakkuun ohessa. Metsähallitushan ei ainakaan omissa silmissä ole koskaan ollut mikään ”puunhalailijoiden pesäke”.


Ei muuta kuin selvitystä selailemaan.



Juu, aika lailla samoilla linjoilla. Aluetta pitäsi nimenomaan suojella moisilta dramaattisilta muutoksilta ja pyrkiä säilyttämään perinteistä toimintaa: Kalastusta, metsästystä jne. Tuulivoima ja soranotto ovat melkoiset mörköt.


Oolrait, kuulostaa ihan potentiaaliselta. Merialueen kansallispuistoihin voidaan siis räätälöidä sopiva metsästysratkaisu.


Juu, kyllä on metsästyksen osalta käyty keskustelua. Nimenomaan noiden linnustushommien. Joku muflonijahti kun edustaa aika marginaalista osaa alueen metsästysmahdollisuuksista.



Siis wot a fuk, metsähallitus ajaa kumminkin perinteisten metsästysmuotojen alasajoa.


Elikkäs metsähallitus ajaa metsästyksen osalta alueelle suppeinta mahdollista vaihtoehtoa!


Siis mitä h…ttiä. Alueen oikeasti suurimmille uhkille, soranotolle ja tuulivoimarakentamiselle, riipaistaan tuolle herkälle luontoalueelle oma temmellyskenttä. Siis mikäs tämän kansallispuistohomman perimmäinen idea oikein onkaan…





Oliskos jollain tietoa, mikä tämä LsL 22 oikein on? Kuulostaa semmoiselta, että kun ennakkotapaus saadaan, niin ”mukamas luonnonsuojelijat” saavat lopetettua perinteiset eräharrastukset tästä maasta jonkun tommosen kepulipykälän varjolla.


Pakko sanoa, että vuosien varrella on tullut metsähallituksen palveluja käytettyä nelinumeroisella euromäärällä. Jatkossa täytynee vetää hanat kiinni, makselee vaikka sitten käryn käydessä sakkoja. Nuo sakkorahat kun eivät kumminkaan taida mennä metsästyksen vastaiselle organisaatiolle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
töyhtöhyyppä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2005
Viestejä: 1784
Paikkakunta: p 7200248 m , i 3423456 m

LähetäLähetetty: 27.01.2010 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä mitä ne ajaa takaa tuolla luonnonsuojelulain 22 §:llä

Alueen liittäminen luonnonsuojelualueeseen

Sellainen valtion omistukseen siirtynyt alue, jonka käytöstä luonnonsuojelualueen laajennusalueeksi on tehty päätös hankinnan tai saannon yhteydessä, luetaan kuuluvaksi asianomaiseen luonnonsuojelualueeseen.

Kansallispuistoon liittyvä, muun julkisoikeudellisen yhteisön kuin valtion omistama alue voidaan yhteisön suostumuksella liittää kansallispuistoon.

Luonnonsuojelualueeseen liitettäväksi päätetyn alueen kiinteistönmuodostuksessa noudatetaan, mitä 21 §:n 1 momentissa säädetään. Liittämisestä on kuulutettava kunnan ilmoitustaululla siten kuin julkisista kuulutuksista annetussa laissa (34/25) säädetään.
23 §



Mutta mitäpä tuohon asiaan vois sanoa? Huolestuttavaa luettavaa..

AAMEN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 27.01.2010 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tälläiselle on monenlaista termiä. Kansan riveissä sanotaan mm. kohvoijaus, koplaus, sumutus, pyllistys.... Mieli menee mustaksi tuota lukiessa. Kun olisi edes ainoa laatuaan vaan ei.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtään
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Tam 2009
Viestejä: 1385

LähetäLähetetty: 27.01.2010 17:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2010/selkameren-puistosta

"Selkämeren kansallispuistosta riittävän laaja - ympäristöministerin tuki tarpeen

(20.1.2010) Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo, että valtio ja kunnat pääsevät sopuun Selkämeren kansallispuiston perustamisesta. Liitto ja sen Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ovat vedonneet ympäristöministeri Paula Lehtomäkeen, että tuleva Selkämeren kansallispuisto ulottuisi Varsinais-Suomeen Pyhärannan, Uudenkaupungin ja Kustavin alueille. Tämä olisi myös kunnilta merkittävä osoitus halusta suojella Itämerta.

Koko laajalla Pohjanlahdella on tällä hetkellä vain Kemin edustalla sijaitseva Perämeren pienialainen kansallispuisto sekä Ruotsin puolella sijiatsevat Haaparannan ja ja Skuleskogenin pienehköt kansallispuistot. Selkämerellä ei ole yhtään kansallispuistoa. Tilanne on täysin toinen Suomenlahdella, jossa on kolme laajaa kansallispuistoa: Saaristomeren, Tammisaaren ja Itäisen Suomenlahden kansallispuistot.

Selkämeren kansallispuistossa tarvitaan laajuutta varsinkin Varsinais-Suomen puolella. Uudenkaupungin, Kustavin ja Pyharannan kuntien mukaantulo olisi tärkeää mereisten ekosysteemien suojelussa. Keskustelussa olleen kalankasvatuksen mahdollisuudet voidaan turvata myös kansallispuiston perustamisen yhteydessä avomerialueella.

Runsaasti matalia merialueita sisältävänä Selkämeren kansallispuisto täydentäisi merkittävästi Suomen osuutta Itämeren ja sen rannikkoluonnon suojelussa. Maailman mitassakin harvinaisella maankohoamisrannikolla luonto on jatkuvassa muutostilassa. Merestä kohoava maa muokkaa myös maisemaa.

Selkämeren rannikkoalueiden kansallispuiston perustaminen kokonaisena osoittaisi myös ympäristöministeri Lehtomäen ja johtavan hallituspuolueen keskustan tahtoa Itämeren suojelemisessa.

Metsähallitus ja Metsäntutkimuslaitos ovat selvittäneet kansallispuistojen ja retkeilyalueiden merkitystä paikallistaloudelle. Niihin tehdyt investoinnit voivat maksaa itsensä 20-kertaisesti takaisin työpaikkoina ja taloudellisena toimeliaisuutena.

Valtionuvosto teki viime lokakuussa periaatepäätöksen Selkämeren kansallispuiston perustamisesta. Lopullisesti asiasta päättää eduskunta ensi syksynä. Lakiehdotuksen Selkämeren kansallispuistosta valmistelee ympäristöministeriö."




Millaista metsästystä kansallispuistoissa voidaan sallia, on sen verran iso kysymys että sitä pitäisi oikeastaan ratkoa muussa yhteydessä kuin yksittäistä puistoa perustettaessa. Toisaalta metsästys on vastoin luonnonsuojelualueiden pääperiaatteita ja metsästyskieltoalueet voivat toimia myös riistalle lepoalueena joka tukee kannan elinvoimaisuutta.
Toisaalta, ihmisen vaikutuksesta on tullut jonkinlaista tarvetta rajoittaa suojelualueillakin tiettyjen eläinten kantoja metsästämällä, eikä välttämättä ole tarpeen rajoittaa jollakin seudulla merkittävää metsästysalueen käyttöä kokonaan, kunhan oikeanlaiset pelisäännöt saadaan aikaan.

Paikalliset toki voivat olla aktiivisesti yhteydessä päättäjiin ja virkamiehiin, mutta epäilen hiukan vaikutusmahdollisuuksia näin isomerkityksiseen kysymykseen. Metsästäjäjärjestöjen taholta pitäisi käydä jatkuvaa kompromissien etsintää luonnonsuojeluviranomaisten ja luonnonsuojelujärjestöjen kanssa. Jos hyviä kompromissejä löydetään niin hommat voisivat muuttua nopeastikin, tosin vanhojen puistojen lainsäädäntöä ei välttämättä ihan hevillä muuteta.
Pelkkä virkamiesten haukkuminen ei luultavasti auta asiaa sen enempää kuin metsästysoikeuden säilyttämistä toivovan kirjeen kirjoittaminen joulupukille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 27.01.2010 18:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mehtään kirjoitti:


Millaista metsästystä kansallispuistoissa voidaan sallia, on sen verran iso kysymys että sitä pitäisi oikeastaan ratkoa muussa yhteydessä kuin yksittäistä puistoa perustettaessa. Toisaalta metsästys on vastoin luonnonsuojelualueiden pääperiaatteita ja metsästyskieltoalueet voivat toimia myös riistalle lepoalueena joka tukee kannan elinvoimaisuutta.
Toisaalta, ihmisen vaikutuksesta on tullut jonkinlaista tarvetta rajoittaa suojelualueillakin tiettyjen eläinten kantoja metsästämällä, eikä välttämättä ole tarpeen rajoittaa jollakin seudulla merkittävää metsästysalueen käyttöä kokonaan, kunhan oikeanlaiset pelisäännöt saadaan aikaan.

Paikalliset toki voivat olla aktiivisesti yhteydessä päättäjiin ja virkamiehiin, mutta epäilen hiukan vaikutusmahdollisuuksia näin isomerkityksiseen kysymykseen. Metsästäjäjärjestöjen taholta pitäisi käydä jatkuvaa kompromissien etsintää luonnonsuojeluviranomaisten ja luonnonsuojelujärjestöjen kanssa. Jos hyviä kompromissejä löydetään niin hommat voisivat muuttua nopeastikin, tosin vanhojen puistojen lainsäädäntöä ei välttämättä ihan hevillä muuteta.
Pelkkä virkamiesten haukkuminen ei luultavasti auta asiaa sen enempää kuin metsästysoikeuden säilyttämistä toivovan kirjeen kirjoittaminen joulupukille.


Kerroppa yksikin pätevä syy että aina kun jotain aluetta ollaan suojelemassa, niin ensimmäisenä toimenpiteenä on aina metsästyksen rajoittaminen vaikka sille ei olisi mitään tarvetta!??
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 27.01.2010 19:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivasti edellä puhuttiin kansallispuistojen pienestä määrästä Pohjanlahdella. Unohdettiin muut suojelualueet tarkoituksella? Lisäksi Merenkurkussa on laaja maailmanperintökohde, yksi Suomen kansallismaisemista, joka on Natura2000 -säädösten piirissä. Joita tulkitaan todella tiukasti ja uusia tulkintoja tuntuu olevan halua kehitellä.

Koko Suomessa on suojeltu nyt ilman Selkämeren puistoa.

Aluetyyppi Lukumäärä Kokonaispinta-ala (km²)

Kansallispuistot 35 8855km²
Luonnonpuistot 19 1536km²
Soidensuojelualueet 171 4604km²
Lehtojensuojelualueet 52 12km²
Vanhojen metsien suojelualueet 91 94km²
Hylkeidensuojelualueet 7 188km² (esim. meidän paras lohialue)
Muut valtion luonnonsuojelualueet 39 494km²
Yksityiset luonnonsuojelualueet valtionmailla 92 87km²
Metsähallituksen päätöksellä perustetut 24 8km²

LAKISÄÄTEISET LUONNONSUOJELUALUEET YHTEENSÄ 530 15878km²


Sitten vielä prosessissa (kesken) !

Suojeluohjelmien suojelualuevaraukset 1 589 7411km²
Lisäksi on noin 20000km² muita suojelukohteita, retkeilyalueita ja erämaa-alueita ym. Kaikkiaan maa- ja merialueita on yhteensä 70000km² erilaisten suojelutoimien piirissä.

Suomen pinta-alasta kaikkineen on suojeltua tai erilaisten käyttörajoitusten piirissä noin 9%. Eli 10km leveä kaista (tai kaiken toteuduttua lähes 15km) Hangosta Utsjoelle. Tai jopa 50km levyinen kaista jos laskentatapaa muutetaan kaikki vesialueetkin.

Ja suojeltavia alueita ovat ne alueet, jotka paikalliset ihmiset ovat säästäneet itse vapaaehtoisesti. Eivät rakennetut hyödynnetyt alueet tähän kelpaa... Kaksikymmentä vuotta sitten valtioneuvoston päätöksellä rauhoitettujen linnustonsuojelualueiden lunastus ei ole alkanut vieläkään, koska valtiolla ei ole osoittaa määrärahaa. Odotetaan omistajien luopuvan lähes ilmaiseksi. Hyödyntää aluetta ei kuitenkaan oikein voi mitenkään. Ei ojittaa, ei rakentaa loma-asutusta, ei pysyviä teitä.

Kyllä luontoa kannattaa suojella. Tieto päätöksien pohjaksi pitää olla oikeaa ja omistajien on siitä saatava korvaus. Ja valtion maiden omistajia olemme me kaikki. Suojelualueita käyttävien matkailupalveluiden on osallistuttava ainakin hoitokustannuksiin täysmääräisesti. Matkailuelinkeinoa ei ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta suojelualueiden ympärille syntynyt.

Tässä lisätietoa http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=1748&lan=fi

Mulla näkyy olevan vanhaa tietoa. Alueita on jo nyt enemmän edellisen mukaan.

Natura 2000 -alueiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 49 000 km² eli noin 15 % Suomen kokonaispinta-alasta. Ehdotuksen kokonaispinta-alasta lähes 80 % on valtion maita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 11 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com