OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaleva tänään: Kansliapäällikkö Ritva Viljanen korostaa...
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
grafton
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Tam 2009
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 05.01.2010 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EIPÄ NÄY AUTTANEEN VAIKKA KAIJJAANIIN TUOTU LAKUPEKKOJA PALJONKIN, IHAN PIRUSTI AINAKIN KATUKUVASSA NIITÄ ON. TILASTOT KERTOO ETTEI OLE KESKIMÄÄRIN MURHAT VÄHENNEET..
ONKO JOKIN MENNYT SIIS PIELEEN..??

KYSYMYST' MIETTII NYT:


http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite/Kainuu/1194633242387/artikkeli/kainuu+on+tilastollisesti+suomen+murhamaakunta.html
--

Kainuu on tilastollisesti Suomen murhamaakunta



Asukaslukuun suhteutettuna Kainuu on Suomen mustinta henkirikosaluetta. Viime vuonna Kainuun poliisipiirin alueella tehtiin tappoja ja murhia asukasluku huomioon ottaen enemmän kuin missään muualla Suomessa.
Murhia ja tappoja tuli Kainuussa ilmi viime vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana kaikkiaan 6. Koko Suomessa määrä oli 98. Luvuista puuttuu vielä joulukuu ja esimerkiksi Espoon tuore murhenäytelmä.
Kutakin tuhatta asukasta kohti laskettuna Kainuussa tehtiin viime tammi-marraskuussa 0,082 henkirikosta. Maan toiseksi tuhoisimmalla alueella Kanta-Hämeessä jäätiin miltei puoleen tästä. Oulussa henkirikoksia tuli ilmi väkilukuun suhteutettuna noin kolmannes Kainuun määrästä. Helsinki jäi noin puoleen Oulun ”tappotiheydestä”.
– Poliisin näkemys on, että korkea työttömyys ja syrjäytyminen vaikuttavat väkivallan määrään. Jokainen tapaus on tietysti oma kuvionsa, ja on tosi vaikeaa vetää ne kaikki saman nimittäjän alle. Myös humalajuominen liittyy pahoinpitelyihin. Taustalla voi olla jonkinlaista väkivallan kulttuuriakin, sanoo poliisipäällikkö Pertti Rönkkö Kajaanin poliisilaitokselta.
Kaikista viime vuonna Kainuussa tapahtuneista surmatöistä on syylliset saatu selville.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekusti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Syy 2008
Viestejä: 1334

LähetäLähetetty: 05.01.2010 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hq kirjoitti:

Tapasi takertua "ominaispiirteeseen" ja rajata käsitteitä sekä määritelmiä kantaasi keinotekoisesti tukeviksi on hieman liian läpinäkyvää. Et ole osoittanut aivan sentasoista typeryyttä että se menisi ymmärrettäväksi vahingoksi joten sen on oltava tarkoitushakuista vääristelyä; puolustautumisen kättäpidempää käyttäen, myös ampuma-asetta, sekä tilastollisesti että käytännössä ensikäden henkilökohtaisella kokemuksella tuntevana selittelysi kuullostavat silti absurdeilta; ne saattavat mennä läpi vain teoreettisena paatoksena, ja vain tahoille jotka eivät ole aiheeseen perehtyneet.

Vai onko todella niin että väkivaltarikollisuuden kokonaiskuva ei taustastasi huolimatta ole sinulle edes normaalin objektiivisuuden vertaa selvinnyt?

Tässä tulee väistämättä mieleen parin vuoden takainen väitöstilaisuus asuntomme ulko-ovella, jossa vastaväittelijä oli jehovan todistaja. "Panettelua, vääristelyä, yms" olivat tuttuja lausahduksia, jolla pönkitettiin omaa sanomaa, sen enempää perhtymättä siihen mitä toinen oikeasti sanoo.

Kyseessä ei ole mitään vääristelyä. Se on vaan karu tosiasia, että valtaosa meidän väkivaltarikollisuudesta on tietyn tyyppisiä ja uhreina tietyt henkilöt. Sattumanvarainen uhriksi joutuminen on käsittääkseni harvinaista, mitä tulee henkeen ja terveyteen kohdistuviin rikoksiin. Tähän keskusteltu aihe sopii huonosti, jos siis katsotaan asiaa perus-penan näkökulmasta. Tästä syystä tämä valtalinja pitää rajata pois, jos meinaa saada jotain konkreettista käsille. Ja olen minäkin elämässäni tehnyt muutakin, kuin mapitellut papereita tai kerännyt kukkasia, mutta olen pyrkinyt tarkastelemaan asiaa ulkopuolelta, koska yksittäisten tapausten perusteella ei ole mielekästä vetää isoa kuvaa.

Luulen, että sinulla ei ole tietoa minun taustoistani tai persoonastani. Mutta kyllä, minulla on käsitys siittä, mitä vakava väkivaltarikollisuus Suomessa pitää sisällään. Väitän jopa ymmärtäväni sen keskimääräistä paremmin. Jos joku kuvittelee minun eläneeni jossain pumpulissa tai tynnyrissä, niin se luulo on 100%:n väärä. Kyse on tässä tapauksessa siittä, millä tavalla me ehkäisemme uhriksi joutumista. Mun näkemyksen mukaan yksityisten henkilöiden aseistaminen on lähes tulkoon viimeinen vaihtoehto.

Viemäri vetää hyvin ja tukoset on tarvittaessa aukaistu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13029

LähetäLähetetty: 05.01.2010 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pekusti kirjoitti:
Mun näkemyksen mukaan yksityisten henkilöiden aseistaminen on lähes tulkoon viimeinen vaihtoehto.


Rikolliset hankkivat aseitaan ensisijaisesti omasuojaksi toisia rikollisia vastaan. Toissijaisesti jotkut käyttävät niitä ryöstöissä mutta se on aika marginaalista takavarikoitujen aseiden määriä ja ryöstöjen määriä verrataessa. -> Rikolliset ovat kanssasi myös samaa mieltä että aseistautuminen on mahdollinen tapa välttää omaa henkilöön kohdistuvat väkivallanteot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 06.01.2010 03:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Putukiffeli kirjoitti:
mozambique kirjoitti:
Kopsataanpa härskisti muualta, tätä kannattaa aina toistaa:


Mistä tämä löytyy alkuperäisenä?


Näin ainakin Uuden Suomen foorumeilla ja olen levittänyt muuallekin.
_________________
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13029

LähetäLähetetty: 06.01.2010 16:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pekustille kysymys:

Miten sinun mielestä olisi Prisman työntekijöiden kannattanut toimia jotta heitä ei olisi ammuttu eli millä tavoin toimimalla he olisivat säästyneet hengissä ?

Väitän että jos ammutuilla olisi ollut kaikilla kaasusumutin ja suojaliivit niin ainakin osa olisi säätynyt hengissä. Jos kaikilla olisi ollut ampuma-ase, koulutus sen käyttöön ja suojaliivit niin vähintään puolet Prisman väestä olisi hengissä ja albaani ei olisi poistunut liikkeestä minnekään muualle YJT:tä potentiaalisesti vaarantamaan.

Toinen näkökulma on toki se että kyse on luonnovoimaan verratavasta tapahtumasta jolle ei voi poliisi, lait, ulkomaalaisvirasto eikä uhrit yhtään mitään. Ns. acceptable losses.

Mitä mieltä ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Born to be wild
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Syy 2008
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 06.01.2010 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

STT tänään.
”Rikollisten elämä olisi vaikeampaa, jos ihmiset pitäisivät aseistaan parempaa huolta.
Rikokseen käytetty ase on nimittäin hyvin usein varastettu kodista tai mökiltä.
Poliisihallituksen mukaan vuosittain anastetaan arviolta 600-700 ampuma-asetta……
Aika paljon saavutettaisiin sillä, että aseiden haltijat pitäisivät ne kunnolla lukkojen takana, sanoo tarkastaja Jukka Kaski Helsingin poliisista.
Kasken mukaan esimerkiksi useimmiten tyhjillään oleva kesämökki ei kelpaa säilytyspaikaksi, vaikka siellä olisi kunnollinen asekaappikin…. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan vain vajaa viidennes henkirikoksista tehdään ampuma-aseella.”

Taas uusi tulkinta aseiden säilytykseen.

Eiköhän tuo juttu mene siten, että mitä kovempi säppi, niin sitä kovemmat pommit.
Kyllä murtomiehillä on konstit lukkojen aukomiseen.
Ei tästä taida valmista tulla tekemälläkään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mili
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 593

LähetäLähetetty: 06.01.2010 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:


Väitän että jos ammutuilla olisi ollut kaikilla kaasusumutin ja suojaliivit niin ainakin osa olisi säätynyt hengissä. Jos kaikilla olisi ollut ampuma-ase, koulutus sen käyttöön ja suojaliivit niin vähintään puolet Prisman väestä olisi hengissä ja albaani ei olisi poistunut liikkeestä minnekään muualle YJT:tä potentiaalisesti vaarantamaan.



Olet täysin oikeassa Solifer! Meillä on useita tapauksia viimeisen 20 vuoden ajalta, jolloin henkilö on joutunut asumuserossa tai avioeron yhteydessä tilanteeseen, jolloin hän on pyytänyt poliisilta apua saadakseen suojelua. Tästä pahin esimerkki on 80-luvulla Pernajassa tapahtunut, jolloin romanimies tuli ja surmasi ilman poliisin suojaa jätetyn puolisonsa (ei romani) vaikka tällä oli veli puolustamassa tämän henkeä.

Oikeudessa todettiin, ettei poliisi voi, eikä poliisin edes tarvitse suojella yksityisen kansalaisen henkeä.

Vastaavanlaisia tapauksia on useita. Yhteiskunta ei voi, ei pysty, eikä halua suojella yksityistä kansalaista ja siitä syystä hätävarjelusäännöstö tulisi muuttaa vastaamaan lähinnä Italian nykyistä hätävarjelusäännöstöä. Kotiin tunkeutuja pitää voida pysäyttää keinolla millä hyvänsä.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on ongelmana myös vartijoiden valtuuksien jatkuva kaventaminen ja koulutustason heikkous. Henkilösuojauksessa voidaan käyttää aseistettua vartijaa vain hyvin harvoin ja vartiointiliikkeillä on vain harvoja aseenkanto-oikeutettuja vartijoita.

Poliisille on tärkeintä viime vuosina ollut johdon vaatimuksesta lähinnä pelastaa oma nahkansa, vaikka monet kenttämiehet edelleen käyttäisivät mieluummin myös "kovempia otteita" pysäyttääkseen vaarallisen henkilön. Ongelmana on mielestäni myös se, että poliisiin voi tällä hetkellä päästä sekä aseistakieltäytyjiä, että muukalaispassilla maassa olevia (monikulttuurisuuden siunaus) Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mili
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 593

LähetäLähetetty: 06.01.2010 17:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pekusti kirjoitti:
Sattumanvarainen uhriksi joutuminen on käsittääkseni harvinaista, mitä tulee henkeen ja terveyteen kohdistuviin rikoksiin.


Ei tarvitse kuin lukea päivän HS (A13);

Lainaus:


Poika kohtasi sattumalta miehen ja naisen kauppakeskus Sellon ulkopuolella 6. lokakuuta...


ja

Lainaus:


26-vuotias espoolaismies saa kahden toverinsa kanssa syytteen myös toisesta rikoksesta, joka kohdistui syyttäjän mukaan heille tuntemattomaan mieheen viime helmikuussa.

Syyttäjän mukaan he kimpaantuivat erään autoilijan ajotapaan kauppakeskus Sellon tuntumassa, ajoivat vierelle ja pahoinpitelivät kuljettajan. Lisäksi he veivät miehen omaisuutta.


Eli jos perus-Reima menee kauppakeskus Selloon joko työntekijänä tai asiakkaana saattavat seuraukset olla perus-Reimalle hyvin huonot, sillä hänellä ei ole oikeutta puolustaa itseään millään "kättä karkeammalla".

Lainaus:

Kyse on tässä tapauksessa siittä, millä tavalla me ehkäisemme uhriksi joutumista. Mun näkemyksen mukaan yksityisten henkilöiden aseistaminen on lähes tulkoon viimeinen vaihtoehto.


Mikä on se tapa ja vaihtoehto, jolla estettäisiin vastaavat tilanteet?

Suurin osa pahoinpitelyistä, myös kuolemaan johtaneista, tehdään edelleen ilman ampuma-aseita. Usein paljain käsin tai potkimalla.

Helsingin Poliisin TOP 10 antaa aika kattavan kuvan siitä, kuinka paljon pahoinpiteyjä tehdään ilman mitään selkeää syytä. Pahoinpitelijä ja uhri eivät ole useissa tapauksissa tunteneet toisiaan ennen pahoinpitelyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 06.01.2010 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:


Väitän että jos ammutuilla olisi ollut kaikilla kaasusumutin ja suojaliivit niin ainakin osa olisi säätynyt hengissä. Jos kaikilla olisi ollut ampuma-ase, koulutus sen käyttöön ja suojaliivit niin vähintään puolet Prisman väestä olisi hengissä ja albaani ei olisi poistunut liikkeestä minnekään muualle YJT:tä potentiaalisesti vaarantamaan.


Suvaitsen hieman eppäillä Confused
Ja syystä että...
Luulempa vaan, että kiireisenä kauppapäivänä ei kauppaa aktiivisesti tekevä myyntitykki takuulla jouda seisomaan käsi varmistamattoman suojeluaseen kahvalla tappamistaan vartoomassa...
kyllä se myyjä esittelee tai myy täysin työhönsä keskittyneenä sitä tuotettaan jota omalla osastolla on tarkoitus kaupata...
Tyyppi tulee määrätietoisesti ja päätöksen tehneenä ampuma-aseen kanssa tappamaan... toimien näin kaukaa asiaa katsoen jopa kohtuullisen rationaalisesti... ei veetuile ei kerro terveisiä manalaan tai muuta höperehtimistä... ampuu kylmänrauhallisesti kuin pässiä ohtaan... Se on selvä peli alle aikayksikön.. tottakai syntyy hässäkkää, mutta tämä ampuja toimii määrätietoisesti ja lopettaa ne jotka on aikonutkin ja sillä siisti... huono siinä on rypistellä... Crying or Very sad Crying or Very sad
Toki olisi mahdollista, että jos koko myyntihenkilöstö olisi aseistettu ja hyvin koulutettu ja vielä riittävän kylmähermoista sakkia olisi joku vieruskaveri ekan tai tokan uhrin jälkeen saanu kundin jyvälle... epäilisin kuitenkin, että kauppaketjujen koulutusintressit ovat hieman toisaalla... Myynnissä ja markkinoinnissa yms...
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 06.01.2010 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pekusti kirjoitti:
Kyseessä ei ole mitään vääristelyä. Se on vaan karu tosiasia, että valtaosa meidän väkivaltarikollisuudesta on tietyn tyyppisiä ja uhreina tietyt henkilöt.


Kyllä, itse rajaamassasi karkeimpien tapausten kontekstissa. Silti herätät kohtalaisesti hilpeyttä ja headbang-efektejä rajaamalla argumenttisi koskemaan tapauksia ja henkilöitä jotka eivät minkään mittapuun mukaan ole edes aselupakelpoisia, missään nykyisessäkään kontekstissa.

Kokonaiskuva... noh, lopetan toiveajattelun kohdaltasi tähän, ainakin siihen asti kunnes lopetat vihdoin poteroosi kaivautumisen tai avaat silmäsi. Ehkä jahveilta imemäsi vaikutteet eivät ihan rajoitu siihen mitä väität.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekusti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Syy 2008
Viestejä: 1334

LähetäLähetetty: 06.01.2010 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
pekustille kysymys:

Miten sinun mielestä olisi Prisman työntekijöiden kannattanut toimia jotta heitä ei olisi ammuttu eli millä tavoin toimimalla he olisivat säästyneet hengissä ?

Mitä mieltä ?

Ei millään tavoilla. Maailma ei ole reilu, kaikkeen ei voi varautua. Siksi minua naurattaakin mantra aseiden vapauttavasta vaikutuksesta. Kun se itsevarma ja valpas kaveri kävelee kadulla perheensä kanssa, ase povessa ja muistellen mielessä Jef Cooperin kuolemattomia lausahduksia, tulee rattijuoppo joka ajaa perheen kuoliaaksi. Tai kulman takaa tulee kaveri joka laittaa veitsen kurkulle ja ottaa aseen pois ja laskee läpi kaverista tämän omalla aseella.

Mutta itse kysymykseen; en tiedä miten ja millä aika välillä henkilöt kuoli, ja tajusiko kukaan ylipäätään mitä on tapahtumassa. Jos he kuolivat edes lähellekkään samalla tavalla, kuin mediassa silminnäkijä on kertonut, eli mies käveli rauhallisesti ohi, veti aseen esiin ja ampui päähän, niin kukaan ei olisi ehtinyt tehdä yhtään mitään. Tilanteessa ei olisi pelastanut kaasusumutin, suojaliivi tai edes ase. Ja se ase yksinään ei ole autuaaksi tekevä asia. Pyytäkää kaveria lähetemään 10 metrin päästä ryntäämään kohti ja kokeilkaa ehtiä siinä ajassa ottamaan edes ase esiin siten, että sillä kykenee ampumaan. Ja pyri olemaan ns. nolla-tilassa ennen suoritusta. Puhumattakaan jos täytyisi väistää tms. samaan aikaan Vetokotelosta saattaa onnistua, mutta eipä juuri muuten.

Tämä riittää taas tällä erää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
App
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 806

LähetäLähetetty: 06.01.2010 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä tullut pekustille sitten mieleen se ennaltaehkäisevä vaikutus mikä mahdollisesti olisi ollut jos aseenkanto olisi yleistä. Olisi albaanikin saattanut miettiä kannattaako kauppakeskukseen lähteä ampumistarkoituksessa kun on melko varmaa että jollain asiakkaalla löytyy povesta mutka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13029

LähetäLähetetty: 06.01.2010 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voidaan taas todeta että jos Poliisi ja Oikeuslaitos mokaa niin rivikansalainen ei silti saa eikä sen kannata tehdä mitään henkensä säilyttämiseksi. Tämä selvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 06.01.2010 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja rivikansalaisten riisuminen kaikesta mahdollisesta aseeksi käyvästä julkisilla paikoilla, aika tehokkaasti takaa ettei kukaan mene väliin, vaikka jonkun henkeä kadulla tai marketissa vietäisiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 06.01.2010 22:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pekustin mielestä varmaan oikeus toteutuu parhaiten englannissa missä varsinainen kansanosa on täysin riisuttu laillisista aseista kun taas rikolliset saavat mellastaa hampaisiin asti aseissa. Olis varmaan sinunlaisten unelmavaltio. Siellähän se oikeus toteutuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Seuraava
Sivu 7 Yht. 13

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com