Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 03.07.2009 16:48 Viestin aihe: |
|
|
lähinnä joku sisäsuomalainen ruisleivän/piirakan tekele,minkä tekijältä menny puurot/vellit...koerat/laekat..metot/koppelot ..sekasi...mut ei siinä mitään..tässä nähdään miten luova voe olla suomalaenen mies..... Ilolla ootamme supisuomalaesen/karjalaesten Karjalanpiirakka ohjetta,Toveriltamme Vilperiltä!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Verca
Liittynyt: 29 Tou 2009 Viestejä: 4
|
Lähetetty: 22.11.2009 22:40 Viestin aihe: |
|
|
Pitsasta kun puhutaan, niin tuli tuossa tehtyä semmoinen versio, missä oli peuranlihaa. Jauhelihana siis.
En muista tarkkaa määrää, kun en punnittele pussittaessa, mutta siinä 150-200g maastossa.
Ainekset:
peuranjauheliha
koivunpunikkitetteja
ananaskuutioita
sipulirenkaita
mozzarellaraaste ja kourallinen raastettua parmesaania
Pohjasoosissa:
2dl purkki tomaattimurskaa
kuivattua basilikaa
pari valkkarin kynttä
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
taikina:
2,5dl vehnäjauhoja, durum olis kiva
puol pussia kuivahiivaa max
1 dl vettä
2 rkl öliiviöljyä
ripaus suolaa
Pohjasoosista aloitin
öljyä kattilanpohjalle ja silputut valkosipulinkynnet sinne, ei polteta kevyt kuullotus
tomaattimurska mukaan sekä basilika ja loraus viinietikkaa
saapi jäädä ykkösellä muhimaan, kunnes sakenee
Lihat paistoin voissa ja maustoin mustapippurilla. Suolaa mieltymysten mukaan. Tatit oli paistokäsitelty pakkaseen aikasemmin, joten niille riitti sulatus.
Taikinapallon sekoitus ja riivaus sitkoiseksi pöytää vasten. Sitten kuppiin puoleksi tunniksi nousemaan.
Uuni niin kuumalle ku menee, pistetään päälle tässä vaiheessa (riippuen siitä miten nopea uuni kenelläkin on).
Taikina on kohonnut kuohkeaksi, joten jauhot pöydälle ja pallo siihen. Taputellaan käsin tai kaulimen avustuksella ohueksi pellin kokoiseksi pyöreäksi kiekoksi. Tällä jauhomäärallä tulee siis tosiaan ohutpohjainen pitsa.
Leivinpaperi alle ja lätkä pellille, siinä pyöreyttä vielä hieman säädellen. Varo repimästä pohjaan reikää.
Soosi levitetään tasaisesti pohjalle, koko satsi. Sitten juustot perään.
Tämän jälkeen jauheliha, tatit, ananspalat ja lopuksi sipulirenkaat. Pitsaa ei ole tarkoitus ahtaa täyteen, eli ei mitään nelikerrosrakennetta täytteillä.
Sitten komeus uuniin ja seurataan valmistumista, mikä ottaa sen 10min. Kovassa kuumuudessa pitäisi syntyä rapeutta pohjaan ja juuston kiehahtaa täytteiden välistä pintaan. Siinä vaiheessa ottaa mieluummin pois kuin polttaa karrelle.
Hyvin kelpasi ja melko simppeleistä aineista korostui kivasti luonnonantimet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 26.11.2009 17:31 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | Ilolla ootamme supisuomalaesen/karjalaesten Karjalanpiirakka ohjetta,Toveriltamme Vilperiltä!!! |
Karjalanpiirakkaa ei ole olemassakaan! Riissipiirakka se on!
Karjalanevakot vaan omi sen nälissään itelleen(niinku kaeken muunni) kun sultsinat loppuivat! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 26.11.2009 17:57 Viestin aihe: |
|
|
"Karjalanpiirakkaa ei ole olemassakaan! Riissipiirakka se on!"
Käsittääkseni karjalanpiirakoissa ei ihan alunpitäen ollut riisiä täytteenä ollenkaan vaan hirssiä, ohraa ja perunaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9468
|
Lähetetty: 26.11.2009 18:04 Viestin aihe: |
|
|
Karjala, tuo menetetty muistojen riisiaitta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 26.11.2009 18:16 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Karjala, tuo menetetty muistojen riisiaitta... |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|