OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin pitsa.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 03.07.2009 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lähinnä joku sisäsuomalainen ruisleivän/piirakan tekele,minkä tekijältä menny puurot/vellit...koerat/laekat..metot/koppelot ..sekasi...mut ei siinä mitään..tässä nähdään miten luova voe olla suomalaenen mies..... Laughing Laughing Laughing Ilolla ootamme supisuomalaesen/karjalaesten Karjalanpiirakka ohjetta,Toveriltamme Vilperiltä!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Verca



Liittynyt: 29 Tou 2009
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 22.11.2009 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitsasta kun puhutaan, niin tuli tuossa tehtyä semmoinen versio, missä oli peuranlihaa. Jauhelihana siis.

En muista tarkkaa määrää, kun en punnittele pussittaessa, mutta siinä 150-200g maastossa.

Ainekset:
peuranjauheliha
koivunpunikkitetteja
ananaskuutioita
sipulirenkaita
mozzarellaraaste ja kourallinen raastettua parmesaania


Pohjasoosissa:
2dl purkki tomaattimurskaa
kuivattua basilikaa
pari valkkarin kynttä
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä

taikina:
2,5dl vehnäjauhoja, durum olis kiva
puol pussia kuivahiivaa max
1 dl vettä
2 rkl öliiviöljyä
ripaus suolaa

Pohjasoosista aloitin
öljyä kattilanpohjalle ja silputut valkosipulinkynnet sinne, ei polteta kevyt kuullotus
tomaattimurska mukaan sekä basilika ja loraus viinietikkaa
saapi jäädä ykkösellä muhimaan, kunnes sakenee

Lihat paistoin voissa ja maustoin mustapippurilla. Suolaa mieltymysten mukaan. Tatit oli paistokäsitelty pakkaseen aikasemmin, joten niille riitti sulatus.

Taikinapallon sekoitus ja riivaus sitkoiseksi pöytää vasten. Sitten kuppiin puoleksi tunniksi nousemaan.

Uuni niin kuumalle ku menee, pistetään päälle tässä vaiheessa (riippuen siitä miten nopea uuni kenelläkin on).

Taikina on kohonnut kuohkeaksi, joten jauhot pöydälle ja pallo siihen. Taputellaan käsin tai kaulimen avustuksella ohueksi pellin kokoiseksi pyöreäksi kiekoksi. Tällä jauhomäärallä tulee siis tosiaan ohutpohjainen pitsa.

Leivinpaperi alle ja lätkä pellille, siinä pyöreyttä vielä hieman säädellen. Varo repimästä pohjaan reikää.

Soosi levitetään tasaisesti pohjalle, koko satsi. Sitten juustot perään.
Tämän jälkeen jauheliha, tatit, ananspalat ja lopuksi sipulirenkaat. Pitsaa ei ole tarkoitus ahtaa täyteen, eli ei mitään nelikerrosrakennetta täytteillä.

Sitten komeus uuniin ja seurataan valmistumista, mikä ottaa sen 10min. Kovassa kuumuudessa pitäisi syntyä rapeutta pohjaan ja juuston kiehahtaa täytteiden välistä pintaan. Siinä vaiheessa ottaa mieluummin pois kuin polttaa karrelle.


Hyvin kelpasi ja melko simppeleistä aineista korostui kivasti luonnonantimet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 26.11.2009 17:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
Ilolla ootamme supisuomalaesen/karjalaesten Karjalanpiirakka ohjetta,Toveriltamme Vilperiltä!!!


Karjalanpiirakkaa ei ole olemassakaan! Riissipiirakka se on!
Karjalanevakot vaan omi sen nälissään itelleen(niinku kaeken muunni) kun sultsinat loppuivat! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 26.11.2009 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Karjalanpiirakkaa ei ole olemassakaan! Riissipiirakka se on!"

Käsittääkseni karjalanpiirakoissa ei ihan alunpitäen ollut riisiä täytteenä ollenkaan vaan hirssiä, ohraa ja perunaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9468

LähetäLähetetty: 26.11.2009 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karjala, tuo menetetty muistojen riisiaitta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 26.11.2009 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
Karjala, tuo menetetty muistojen riisiaitta...

Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com