Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
erämäyrä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Tam 2009 Viestejä: 26 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 17.10.2009 20:56 Viestin aihe: valurautapannu |
|
|
Jaaha... poltit sitte hyvät pihvis... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Chillie Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 3325
|
Lähetetty: 17.10.2009 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Ite tuossa kesällä kävin Hyrynsalmella eräässä paikallisessa ruokakaupassa täydentämässä ruokavarastoja. Kun oli tarvis nuotiopannulle, niin niitä katselemaan.. Vanha perinteinen pisti silmään, ja kun hintakin oli alle viis euroa, niin pakkohan se oli ottaa mukaan..
Kastajaiset oli lohkoperunoiden ja sipulin paistaminen lisukkeeksi puoltoistakiloiselle savustuspussissa kypsennetylle taimenelle..
On muuten ehoton värkki metsäruuan teossa..
S |
|
Takaisin alkuun |
|
|
bearking Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2006 Viestejä: 590 Paikkakunta: pohjois-savo
|
Lähetetty: 27.10.2009 18:29 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Jos pelkästään lihan ruskistamiseen haluat niin lähes missä tahansa marketissa on Skeppshultin matalareunaisia valurautapaistinpannuja. Siihen vaikka kaveriksi Hackmannin Value - valurautapata. Itselläni on nuo kaksi. Sitten Rönnebystä tulee aika mahtavia puukahvaisia korkeampireunaisia vähän enemmän kasarimallisia pannuja. Niissä paistaa sekä pihvit että jauhelihat kastikkeineen mahtavasti. Heiveröiselle mummolle tuollainen iso Rönneby ei oikein ole hyvä. On nimittäin miehekkäästi massaa.
Kodin ykkösessä. |
Joo...ihan piti käydä oma pannu tarkistamassa kun olin tämän ketjun lukaissut läpi ja ronnebyhän siellä pohjassa luki. ostettu häälahjaksi saadulla sokkarin lahjakortilla sokkarilta joskus vuonna 2004. valintakriteereinä muihin nähden oli kuulemma ollut maalaismainen ulkonäkö ja paksupohja. hyvin on kyllä toiminut, että jos joku on pannua etsimässä/hankkimassa niin voin kyllä ronnebyä suositella.
niin...ja valurautapannua ei saa pestä muuta kuin kuumalla vedellä ja hangata jollain karkealla, mutta kemikaaleja ei saa käyttää. pannu on sillä kertaa pilalla koska kuulemma pesuaineenmaku imeytyy pannun pintaan ja kaikki ruuat alkavat maistua siltä. _________________ kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.11.2009 12:14 Viestin aihe: |
|
|
Miten valurautapannu soveltuu keraamiselle liedelle?
Mökiltä löysin vanhan pannun, joka pitäs kyllä ehostaa, oli aika ryytteessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 11.11.2009 12:31 Viestin aihe: |
|
|
Musta kirjoitti: | Miten valurautapannu soveltuu keraamiselle liedelle?
|
En minä ainakaan ole huomannut mitään ongelmia. Keraaminen liesi on tarkka se suhteen, että pannun pohja on just jetsulleen suora. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
prohuntter Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Lok 2009 Viestejä: 168
|
Lähetetty: 11.11.2009 19:20 Viestin aihe: |
|
|
valurauta pannun idea on et se pysyy tasaisena lämmöllä ja ihan ruokaöljy kelpaa sen suojaamiseksi mutta pyyhi liika rasva pois niin ei härskiinnyt ja ei missään nimessa mitään pesuainetta se pilaa pinnan heti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pylyhkerö
Liittynyt: 19 Mar 2007 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 07.12.2009 19:51 Viestin aihe: |
|
|
Kertokaa nyt tietämättömälle miten se tuo oikeaoppinen rasvanpoltto tehdään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5990
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5990
|
Lähetetty: 07.12.2009 20:04 Viestin aihe: |
|
|
bearking kirjoitti: |
niin...ja valurautapannua ei saa pestä muuta kuin kuumalla vedellä ja hangata jollain karkealla, mutta kemikaaleja ei saa käyttää. pannu on sillä kertaa pilalla koska kuulemma pesuaineenmaku imeytyy pannun pintaan ja kaikki ruuat alkavat maistua siltä. |
Ei kun pesuaineella pestessä rasvapoltossa rautaan iskotettu rasva irtoaa ja paistettavat tarttuvat pohjaan kiinni kuin se ittesä Junttilan seinään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mikkovee Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Lok 2009 Viestejä: 23
|
Lähetetty: 08.12.2009 13:19 Viestin aihe: |
|
|
Ja sitä silavaahan saa nykyään myös tuubissa, muurikan logot on paketin kylessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 08.12.2009 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Suolaamatonta ihraa löytyy useammastakin kaupasta vaikka ei olisi minkään asteista "läskitiskiä", ylläri kyllä pakasteena. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
bearking Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2006 Viestejä: 590 Paikkakunta: pohjois-savo
|
Lähetetty: 12.02.2010 02:36 Viestin aihe: |
|
|
Meijjän ronneby valmistautumassa tositoimiin. _________________ kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vonnegut Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Jou 2008 Viestejä: 896 Paikkakunta: Länsrannikko
|
Lähetetty: 18.04.2010 02:20 Viestin aihe: |
|
|
Täällähän ollaan kokkihommien ytimessä! Oma lisäykseni olisi kasvirasvan välttäminen, hapettuu karsinogeeneiksi ja palaa helpommin kuin eläinrasva. Siksi kaikki munkkirasvat ja kioskien ranskanperunarasvat ovat eläinperäisiä. Esimerkkinä oma taannoinen talvenylisäilytys kun ruokaöljy hapettui öljymaalikalvoksi, ja aiheutti kiroilua hiekalla pois raavittaessa.
Enpä itsekään näytä pannulle kuin sopivanlämpöisenä vettä ja harjaa. Kalan jäljiltä kiehautan levyn jälkilämmöillä, kalanrasvahan vetää härskiksi jo melkein paistosta. Joskus ensimäinen lettu maistui haahkalta, ja silloin muuten pannussa oli liukkain pinta koskaan.
Ykköskäytössä on Wärtsilän Wanha kirpparilöydös, joissa hiilipitoisuus =rasvaisten grafiittisuomujen määrä tuntuisi olevan korkeampi kuin uudemmissa pannuissa. Näin tulkitsen kopautuksen nopeaa vaimenemista ja hyviä paisto-ominaisuuksia. Tiesin mitä näin kirpparilla, koska mummovainajalla oli samanlainen, luultavasti ajalta ennen sotia. Kärsin kiljuen opiskelibujetista tuon 3mk suorapohjaisesta pintaruosteisesta, eli itselleni priimasta.
Tuossa isommassa kiinalaishalpis lihapullapannussa on samanlainen alapuolen reunus kuin Vilperin pannussa. Hellan isompi levy mahtuu justiinsa sisälle, ja tarkkana saa olla. Jos väliin jää ilmarako, alkaa pannu kuumeta epätasaisesti ja voi vetää venkuralle. Myös lämmönsiirron puutteessa punaiseksi ylikuumeneva levy kärsii. Saahan nuo reunat rälläkällä tai lattaviilalla tarvittaessa tasoon jos ei muuten istu, mutta kontakti pitää olla kunnossa.
Yksi pannu pelastettiin kaverin kotitalon aitan alta. Oli ollut jo moottoripyöräketjujen keitossa ym, ja vaati useamman kierroksen tuhkalipeäkeittoa ja reilusti karkeaa hiekkapaperia. Homma kuitenkin kannatti, koska pohja on justiinsa suora. Vanhaemäntä vaan oli aikanaan hurmaantunut uutteen ja kiiltävään tefloniin, ja vanha suttusisen näköinen painava rumilus oli saanut kyytiä.
Onhan sillä teflonilla paikansa munakokkelin teossa ja maksalaatikon lämmityksen värkkinä. Ja KUN pintaa alkaa kesiä voi loput siklata pois ja käyttää kevyenä nuotiolettupannuna isolla voilla. Siihen, ja heittokääntöön oikea paistinpannu on vähän raskas. Paikkansa siis kummallakin. Mutta enpä enää nykyisen valaistuneisuuden tasolla kuvittelekaan ruskistavani mitään, kaikkein vähiten kastikejauhoja muovin päällä. _________________ Ulkoilutin pystykorvaa - olkapää on kipiä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Dermo Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Tam 2009 Viestejä: 456
|
Lähetetty: 18.04.2010 16:11 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on just sama pannu kuin Vilperillä, puukahva tosin puuttuu.
Ostettu n. 10 v sitten joltain taiwanin torilta, ja oli halpa.
Mulla ainostaan maastokäytössä ja yleensä ensimmäiseksi siitä poistetaan
ruoste vesihiomapaperilla.
Hyvä peruspannu, laidat hieman karkea ja soosit tarttuu niihin helposti.
Pohja sileä kuin neidon reisien sisäpinta.
Mä kokeilin sähkökäyttöisenäkin ja sitä varten hivautin lenturilla reunukset
pois pohjasta.
Ei kannata, tuo pannu on tehty avotulelle ja kaasulle.
Tai ota lasilevy, väriä, useita hiomalaikkoja ja päivä aikaa niin saat
oikaistua pohjan suoraksi. Se on valun jäljiltä vinksallaan joka suuntaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vonnegut Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Jou 2008 Viestejä: 896 Paikkakunta: Länsrannikko
|
Lähetetty: 18.04.2010 21:52 Viestin aihe: |
|
|
No jopas, kiinanpojan pannunpohja oli kyllä oikaistu sorvissa.
Noille alumiinipohjaisille RST-kattiloille kyllä on tullut oikaisuja tehtyä. Ensin keskeltä useammasta kohtaa laudanpätkällä noin samaan tasoon reunojen kanssa ja loppuhionta karkealla hiekkapaperilla, joka pysyy kostutettuna vesivanerilätkässä suorassa. Loppurääppeet pois venesiklillä. _________________ Ulkoilutin pystykorvaa - olkapää on kipiä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|