OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Hankimme drillingin, ehkä…
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 62, 63, 64  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2007
Viestejä: 2519
Paikkakunta: Hamina

LähetäLähetetty: 07.10.2009 21:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ase korjattu! Very Happy Ei lonksu enää ja pari milliä hioutumisvaraa kiilapalassa. Täytyy pikapikaa hommata ne latausholkit ja kuulat että pääsee testaamaan piipun käynnin.

Smile, Cool ja Very Happy .

/Antti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 07.10.2009 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muista sitten että noin hienolla pyssyllä ei ammuta ohi Twisted Evil
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 262
Paikkakunta: Kaakkois Suomen napa

LähetäLähetetty: 20.10.2009 17:22    Viestin aihe: Tätä Vastaa lainaamalla viestiä

Kokemuksia kuuden vuoden Drillinki kaudesta. Metsästelen ilman koiraa metsässä samoillen ja myöskin tarpeen/tilanteen tullen kyttäystä harrastaen. Metsästysseuroja on kaksi ja lisäksi on Valtion mailla tullut käytyä joka vuosi, noin viikon mittainen keikka laavumajoituksella.


Tässä majoitus ilman laavua eli kirjaimellisesti kuusen persiissä.

Alkutilanteena oli Italo Tikka 512 + Baijkal IJ18 222Rem. Tätä kombinaatiota tuli kannetua pari vuotta, mutta taloudellisen tilanteen parantuessa ja kahta asetta kantamaan kyllästyneenä, katse kääntyi kohti LIHAURKUJA. Rihlaakin harkitsin mutta meikäläisen ampumataidolla tuo toinen haulipiippukin on ihan tervettullut lisä, jonka avulla saaliskin on lisääntynyt.



Valikoima oli melkoisen suppea täällä suomessa ja niinpä päädyin katselemaan Ruotsin tarjontaa, tavoitteena oli 12 haulipiippu ja hirvilaillinen luotipuoli, vaikka tässä vaiheessa käyttötarkoitus oli puhtaasti pienriistan metsästys. Kiikariksi ostin (niin ikään Ruotsista) hienokuntoisen käytetyn S&B 1,5-6x42. Eri liikkeitten tarjontaa seurattuani päädyin matkailemaan ja ase tarttui mukaan Torsbo Handelista.

Mallina oli Merkel 96K 12/76 ja 7x57R supistuksina 1/4 ja 1/2 sillä meilläpäin nuo ampumamatkat ovat yleensä melkoisen lyhyitä. Mielestäni tässä aseessa on käyttöliittymä kohdallaan, eli kaikki toiminnot on järkevästi sijoiteltu. Painoa aseella on 3,6 kg ilman kiikaria ja kiikarin kanssa alle 4,5kg.

Ase lähti tehtaalle kiikarinjalan asennukseen ja siihen asennettiin Recknagelin kääntöjalka, jossa normaalit renkaat tulevat jalan teräskiskoon kiinni.

Tässä jo isompi kiikari kiinni.

Kiikarihan kannetaan käytännössä aina irti aseesta, ellei ole kytis tai ampumatilanne päällä. Majavan kyttäys alkoi pienemmällä kiikarilla mutta sittemmin vaihtui isompaan Benderiin (2,5-10x56 Zenith Flashdot ristikko FD7). Isokaan kiikari ei niin haittaa tuota pikajalkaa käytettäessä. Pikajalan rakenne mahdollisti isomman kiikarin vaihdon myöhemmin pienillä lisätöillä (takajalasta 0,7mm pois).

Kokeilin asentaa Docter sight II sinne ihan piipun nokkaan mutten kuitenkaan saanut siihen niin hyvää tuntumaa että se olisi jäänyt tuohon nokalle (muissa aseissa niitä on kyllä vieläkin asennettuna).




Ampumatarvikkeena on ollut itseladattuna S&B 9g ja Norman 9,7g kokovaippaa sekä isommalle riistalle Barnes'n XLC 10,4g (sininen pinnoitus) vauhtia 760m/s. Kokeilumielessä on ammuttu Sakon 5,1g FMJ, Hornadyn 6,5g HP sekä Sierran HP luoteja. Hylsyt Normaa ja Sellieria, jälkimmäinen ei kestä kuin pari latauskertaa niin halkeaa hylsyn kaulasta.

Perään on laitettu n 10mm jatkopala, kun olen sen verran pitkäkätistä sorttia, sekä Berettan Geltek perälevy (on alkuperäistä paksumpi ja vaimentaa rekyyliä).

Kiekkoja on tullut ammuttua aika surutta muutamia satoja vuodessa (tulokset 14-18 luokkaa/ kierros) ja luotipiipullakin on muutama sata laukausta takana. Lämpölaajeneminen nostaa kivääripiipulla ammuttaessa osumia n.10-12 cm per laukaus 100m matkalla (2-4 laukausta). Lintuluoti käy n. 14cm ylemmäs kuin Barnesin XLC (100m).

Täyteisiä on kokeiltu ja sika/karhupassissa niitä on piipussa ollut, toisena varapanoksena Winsun 7,6mm hauleilla (21kpl) lataama 12/76 paukku.

Tarkkuus on sopivilla panoksilla luotipiipulla kohdallaan, täyteiset toimii alle 40 matkoilla 10-15cm kasaan mutta sen jälkeen menevät ristiin.

Saalista on kertynyt melko hyvin lajiston ollessa pienpedot, linnut, majava 9kpl sekä uusimpana 2 villisikaa. Hirviä olen Merkelillä tähtäillyt 3 kertaa mutta aina on jotakin ollut pielessä, ensi kerralla vain kokovaippoja matkassa, toisen kerran valtion mailla pienriistaluvalla ja kolmannella kerralla väärä hirvi (emä+vasa). Meillä varsinkin vasat on luvallista riistaa yksinäisellekin kulkijalle, jos niitä on luvissa jäljellä. Karhun kyttäyksessäkin on lihaurku ollut mukana, mutta sitä ei vielä ole tähtäinristikkoon saatu.



Minulle ase on tarkoitettu käyttöön kaikissa tilanteissa, mutta voihan se silti olla kivan näköinen.




Meillä tässä itärajalla ei noita kauriita/peuroja liiemmin ole mutta siihenkin hommaan tämä ase olisi aivan passeli. Vesilintuja en suuremmalti ole jahtaillut, muuta muutama sattuma sorsa on tullut kyllä saaliiksi ja hanhia on kuikuiltu kiikarin läpi muttei ammuttu (vielä).

Vikojakin on muutama ollut, eli toinen haulipiipun vireilmaisin vääntyi kun sen kiristysmutteri oli löystynyt ja se pääsi iskurin tieltä vinoon. Toisena vikana tukki halkesi. Molemmat saatiin korjattua ihan kohtuullisella vaivalla eli uusia osia vireilmaisimeen ja tukin liimaus sekä petaus. Huoltoa varten kannattaa hommata kunnon ruuvimeisselit, jotka kylläkin joutuu todennäköisesti viilalla sovittamaan aseen ruuveihin sopiviksi.

Nyt jos lähtisin asetta hankkimaan, niin tilaisin varmaan perän omilla mitoilla ja valmiiksi massa pedattuna, muutoin kokonaisuus voisi olla hyvinkin sama.
_________________
Metsästys, limppa ja pimppa, ne pyörii aina mielessä mutta syötäväkin on.....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
DRR
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Hel 2008
Viestejä: 97

LähetäLähetetty: 24.10.2009 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Testaapa koneesi Eas, minulle tuli virusilmoitus kun avasin yhden kuvistasi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 262
Paikkakunta: Kaakkois Suomen napa

LähetäLähetetty: 26.10.2009 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On testattu eikä mitään löytynyt, nuo kuvat on imageshack palvelussa joten ihmettelen mikäli sieltä viruksia tulee, muttei se tietenkään mahdotonta ole nykymaailmassa. Onko muilla tuossa palvelussa ollut ongelmia?
_________________
Metsästys, limppa ja pimppa, ne pyörii aina mielessä mutta syötäväkin on.....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Che Guevara
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Hei 2009
Viestejä: 29

LähetäLähetetty: 04.11.2009 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on kuume edenny sille asteelle että drillinki pitäisi hankkia. Pikainen vertaus Suomen ja Saksan hintatasojen kesken kohdisti hankintapaineet jälkimmäiseen suuntaan. Enään ei tarvitsisi löytää kuin riittävän halukas myyjä. Noita foxin linkkejä selaillen löysin muutaman kiinnostavan vaihtoehdon. Eilen laitoin kahdesta kyselyä sähköpostilla ja tänään vielä yhdestä. Vastauksia ei vaan ole kuulunut. Tässä ilmeisesti astuu peliin kielimuuri tai jotain. Minä en Saksaa osaa ja ilmeisesti tuo ulosanti on ollut englanniksikin niin huono että en ole tullut ymmärretyksi että aikuisten oikeasti olisin ostamassa aseen. On tää niin hankalaa... Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Che Guevara
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Hei 2009
Viestejä: 29

LähetäLähetetty: 04.11.2009 19:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etiäiset tomii, sainkin juuri vastauksen aseesta josta eniten olen kiinnostunut. Eiköhän se homma tästä lähde etenemään Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2007
Viestejä: 2519
Paikkakunta: Hamina

LähetäLähetetty: 07.11.2009 15:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljonkohan 80-90-luvun 1,5-6x42 kiskollisesta S&B:stä voisi pyytää? Putki on kunnoltaa lähes käyttämätön. Linssit kuin uudet ja perushuolto tehty tehtaalla pari kuukautta sitten. Myydään joko hakasjalkoineen tai ilman (sokkelit ei tietenkään kuulu kauppaan). Myynnin syy vaihto kertaluokkaa isompaan 2,5-10x50:een. Realistiset hinta-arviot ja tarjoukset tervetulleita. Pistin tänne yhdistelmä-puolelle, kun normiaseissa harvemmin näkee kiskollisia putkia..
Kiitos jo etukäteen.

Lisäys: Onko kiskottoman putken kiinnitykseen hakasjaloilla mitään konstia, jos säätötornit tulee juuri siihen takimmaisen hakasjalan yläosan kohdalle?

/Antti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 07.11.2009 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Takarengasta on RECKNAGELilta mahdollista saada sellaisena että sitä on leveytensä verran vedetty taaksepäin. Saattaisi auttaa tuossa tapauksessa.

Tosin jos minulla olisi valta ja voima, vaihtaisin alaosat kerralla kääntöjalkojen vastaaviin. Kustannusta tasoittaa hieman se että jatkossa ei tarvitse enää maksaa sepälle uusien yläosien sovituksesta ja jos käyttää aseen päällä kahta kiikaria, on säästö jo huomattava.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2007
Viestejä: 2519
Paikkakunta: Hamina

LähetäLähetetty: 07.11.2009 17:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo alaosien vaihto kävi mielessä mutta kuoppasin ajatuksen liian hintavana, koska tarkoitus ei todellakaan ole hommata enempää kuin tuo 1 putki drillinkiä varten. Paljonkohan alaosien vaihdolle tulisi hintaa? Lieneekö järkeä tässä tapauksessa..? Rolling Eyes

/Antti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 07.11.2009 18:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luulisin että työkustannukset eivät ole kovin suuret mutta kysy suoraan JP:ltä. Osaa sanoa tarkemmin. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 07.11.2009 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös 1,6-6x ole drillinkiin juuri passeli luuppi. Kuutonen riittää niille etäisyyksille joihin luotipiipun tarkkuus lintuhommissa kykenee ja 1,5x voi käyttää puskissa sikajahdissa ja vaikka hirvipassissa. Mielestäni on turhaa rahantuhlausta vaihtaa mainitsemaasi putkeen, koska sen minkä yläpäässä voitat, alapäässä häviät. Ainoastaan jos valoa putkeen halajat voisi vaihto olla perusteltu (huom hinta-laatu).
Ammuskelehan aikasi, niin näet mihin asetta tulet käyttämään ja tuunaile sitten mieleiseksesi.
Hinta-arvio kiikarinvaihtoon on: kiikari >1500€, yläosat 400€ alaosat (kääntöjalka) 500€.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26333

LähetäLähetetty: 07.11.2009 23:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutaman satasen tarjoan.
Kyllä siihen löytyy heittokoukut.
Minä käytän mieluiten 2½-10x48:a myös 1½-6x42 on ok, muttei sillä nää pitkille matkoille esim. risuja yms.
Valinta kannattee tehä pääasiallisen käytön pohjalta.
Ellei mky:n ase riitä 250-300m:iin suosittelen vaihtamaan, mikäli sellaisiin matkoihin on tarve ampua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Che Guevara
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Hei 2009
Viestejä: 29

LähetäLähetetty: 08.11.2009 12:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs jos tuohon kiskottomaan kiikariin teettäisi sepällä kiskon? Vähän niinkuin matalat jalat mutta jossa onkin kisko alaosana... Vai tuleeko siitä liikaa liikkuvia osia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 08.11.2009 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saksassa on tuollaisen alaosan jo joku aseseppä kehitellyt.

Eli kiskossa on kiinni normaalit hakajalkojen hakaset vastaavilla kohdilla kuin sokkelit aseen kiskossa. Kiikari on kiinni kiskossa normaaleilla renkailla, jotka kiinnittyvät kiskoon ruuveilla alta päin.

Tällä tavalla vältetään kokonaan ison objektiivipään renkaan käyttö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 62, 63, 64  Seuraava
Sivu 38 Yht. 64

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com