OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Reppu haulikkoampujalle / vinkki
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.08.2007 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 09:10, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 17.08.2007 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika monta topicia käsitteleen myös 308:n ominaisuuksia, ja tuskin niitäkään niputetaan. Wink

Tukivarsi kirjoitti:

Onko ne liian isoja normikäyttöön? Kannattaako repusta maksaa 200€? Tarviiko repun olla tuollainen jos ei nyt joka kerta kanna kivääriä mukana ja 10 kiloa tavaraa, pärjäisikö jollain tiimarin repulla?


Tuossa on kyllä liuta sellaisia kysymyksiä, joihin joudut antamaan vastaukset itse itsellesi, paha on muiden sanoa millainen sinun tarpeesi on: mitä on sinun normikäyttö? Jos etsit optimaalista kantovälinettä useampaan eri homman, niin täytynee joko tyytyä kompromissiin, tai ostaa useampi. Matti Nykästä lainatakseni, se on ihan "Up Yours" millaisen repun itsellesi hankit. Mr. Green

Jos nyt kuitenkin jotain vertailua noiden välillä tekee, niin näppituntumalla noiden kahden repun painossa (tyhjänä..) ei ole juurikaan eroa, joten jos vähänkin epäilyttää pienemmän koon loppuminen kesken niin ota ihmeessä isompi. Samoin nuo asekotelot on aika merkittävästi erikokoisia, isompaan mahtuu rynkkykin lippaineen. Jos tarkoitat vihreällä värillä sitä cordura kankaista mallia, niin se on ehkä metsästykseen vähän huono valinta, kun kangas rapisee risuja vasten aika ikävästi.

Tilaa maahantuojalta molemmat kotiin ihmeteltäväksi, niin saat rauhassa tutustua niiden eroihin. Tai sitten käpistelemään johonkin niitä myyvään liikkeeseen, jossa on jopa tavaraa hyllyssä. Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JukkisT
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Huh 2005
Viestejä: 77
Paikkakunta: Pohjoinen periferia

LähetäLähetetty: 13.06.2008 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

F7391 kirjoitti:

Oisko kellään vinkkiä, miten kiväärin saisi kulkemaan kivuttomasti mukana haulikon lisäksi? Kiväärille pitäisi todennäköisesti olla jonkinlaiset valjaat, joissa se pysyisi repun oikealla puolella pystyssä siten, että sen saa selästä pois riisumatta reppua. Ilmeisesti pitää hakea ensi viikolla Shelbyltä tarvikkeita ja ruveta kehittelytyöhön.


Ollessani riekonpyynnissä talvella sujautin haulikon repun (Vaude Ripa) pussiosan ja selkäosan verkkokankaan väliin vaakatasoon, jossa se pysyi todella hyvin kyydissä mukana suksilla liikuttaessa. Reppua ei tarvinnut ottaa pois selästä siinä vaiheessa, kun haulikko piti saada käsiin tai kun sen laittoi takaisin. Hiihtäminenkin muuttui huomattavasti mukavammaksi tuolla tavoin haulikkoa kuljettaen, sillä aikaisemmin on aina jossain vaiheessa ruvennut repun viileke tai asehihna kummasti painamaan toista hartiaa vaikka kantopuolia on toki vaihdeltukin. Kyseinen kuljetuspaikka ei välttämättä ole maailman nopein paikka ottaa haulikko esiin , mutta itse ainakin ehdin haulikon tempaista käsiini, kun silmät tavoittivat hangella juoksevan riekon. Se juoksu loppui haulisuihkuun. Talvipyynnissä aseen (haulikko, pienoiskivääri) kuljetus tuolla tavoin toimii, mutta lumettomaan aikaan ilman koiraa pomppulintuja jahdatessa aseen saaminen hollille voipi olla hieman liian hidas operaatio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 19.07.2008 10:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt olen Vaude Ripan reppua testaillut ja hyväksi havainnut ja olen ostokseen tyytyväinen. Laitoin reppuun suurinpiirtein ne tavarat, joita kannan mukanani päivän reissuilla, eikä pelkkä tyyny testitäytteenä. Laughing
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pohjanmaanpoika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Kes 2005
Viestejä: 595

LähetäLähetetty: 20.07.2008 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama täällä. Vaude ollu maaliskuusta käytössä. Ekaks näätähommissa ja sittemmin kala/parin yön vaellusreissuilla. hyvä kantaa vähä täydempänäkin ja tuntuu olevan kestävä myös..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hunttaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2006
Viestejä: 108

LähetäLähetetty: 20.07.2008 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vauden Ripan sain joululahjaksi ja testailin sitä tammikuussa latvalinnussa Ruotsin maalla. Painoa repussa reissuilla oli tarvikkeiden ja eväiden ansiosta enempi kuin perinteisesti syksyn jahdeissa ja repun kannetavuus oli todella hyvä - toimistotyöläisen hartiasärky ei äitynyt pahaksi.

Riistataskuun mahtuu lisäksi metso Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kpiispa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Mar 2005
Viestejä: 267

LähetäLähetetty: 22.07.2008 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli ennen Ripasta tehty halpiskopio verkkoviillekkeillä. Erinomaisen mainio reppu muuten mutta ei kestänyt kuin pari vuotta. Sanoi työsopimuksen irti lopullisesti kun kantelin siinä 21 kilon majavaa keväällä.

Nyt ostin aidon Vauden Ripan ja onhan tuo ihan mainio kampe kantaa mutta haulikomies ei tuolla mitään tee kun ovat menneet vaihtamaan viillekkeet paksuiksi malleiksi. Pitänee pitää Ripa retkeilykäytössä ja katsella syksyksi uutta metsästysreppua. Tai käväisi mielessä että saisikohan vanhasta repusta irti revityt verkkoviillekkeet toimivasti ommeltua Ripaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 22.07.2008 13:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon viilekkeen paksuudesta johtuvan ongelman ratkaisin sillä, että vedän rintaremmin hieman kireämmälle, niin että vasen viileke kiristyy pois tieltä ja aseen perä sopii ihan normaalisti olkapäärä vasten. Kannoin reppua parin tunnin lenkillä tavaraa sisällä ja tuon pienen testin perusteella on hyvä reppu. Asetta ei ollut mukana, kun täällä kaupungissa joutuu niin helposti putkaan, jos liikkuu niin, kuin erämiehen pitääkin.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kairankiertäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hei 2004
Viestejä: 589

LähetäLähetetty: 26.07.2008 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt se mieki menin mokoman ostamaan. Siis sen vauden ripan. Hyvän olonen reppu ja justiinsa sopivan kokonen vähän pitemmille patikoille ja yliyön jahtiin. Keveempiki mitä tuo vanha satulareppu.
Miinusta minunkin mielestä on nuissa viilekkeissä ja mietin jotta kuinkahan nuo muotoutuvat käyttäjänsä mukaisiksi? Eivät kyllä haittaa ampumista, mutta tuntuvat muuten vähän korpuilta, ainakin nahkaviilekkeisiin verrattuna.
Ongelmahan ratkeaisi kätevimmin vaihtamalla viilekkeet nahkaisiksi, mutta jotenkin ei haluttais 60€:n reppuun mokomaa viritystä tekemään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
optimikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Kes 2007
Viestejä: 2785
Paikkakunta: Ala-Lapin kuusi

LähetäLähetetty: 27.05.2009 17:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tätä reppuhommaa ku tässä vielä pitää hämmentää niin oisko missään ollu halvalla tuota ripaa?
_________________
Hallittu kaaos = selkeä epäjärjestys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JuusoJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2008
Viestejä: 216
Paikkakunta: Myyrmäki

LähetäLähetetty: 27.05.2009 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuolta ostin omani:
http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=3285&nimi=Vaude+SoMo+Ripa+-mets%E4stysreppu

itse olen ollut todella tyytyväinen ripaan.. tossa se on kalareissut ja päiväretket vaimon ja koirien kanssa palvellut. haulikon nostoakin sillä kokeilin ja hyvin toimii..

itse ainakin todella pidän noista ripan leveistä mutta ohuista verkkoviilekkeistä.. eivät todellakaan tunnu olevan tiellä.. en sitten tiedä onko porukoilla erilaiset viilekkeet, vai liekö vain tottumis kysymys.. juuri sen kokoinen reppu, että voisi vaikka yönyli reissuja varten sinne pakata kaiken tarpeellisen, mutta kompressoimallakin saa tarpeeksi naftiksi. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
3U54PR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2006
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 27.05.2009 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.finn-savotta.fi/index.php?id=41
Totta, näyttää ukkisi repulta. Itsellä matkassa 1vrk reissuilla, kivääri selässä, haulikko kädessä. Nuo metalliset soljet on sitä "wanhaa aikaa" mutta kääntämällä hihnan soljen päältä ongelma häviää. Parhaat puolet ovat viilekkeet (nahka, lev.2cm, paksuus n.3mm), mitkä eivät estä haulikko ammuntaa eivätkä aiheuta hiertymistä/kipua (19kg majava on tuossa tullut kannettua), tilavuus, mikä riittää juuri noille reissuille ja näppärä asetella tueksi kiväärille. Lisäksi ainut reppu, jossa kivääri todella pysyy paikallaan selässä, lukuunottamatta uusia kotelomalleja. Kestävyydestä sen verran, että käytön jäljet taitaa rueta näkymään 30v. päästä vaikka kuinka runttaa menemään. Suosittelen perinteistä yhden päivän "mettäreppua" miettivälle.




Pelkästään haulikkoammuntaan tarkoitettuja repuista on haltin riekko ollut käytössä. Ihan kiva ennen kuin metso on ammuttu.
_________________
Parempi metso repussa kuin kymmenen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vaapeli
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hel 2009
Viestejä: 38
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 30.06.2009 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="3U54PR"]http://www.finn-savotta.fi/index.php?id=41
Lisäksi ainut reppu, jossa kivääri todella pysyy paikallaan selässä, lukuunottamatta uusia kotelomalleja.

Tota... kuinka kuljetat kivääriä tuossa repussa? Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsästäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2004
Viestejä: 124
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 08.10.2009 15:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kenelläkään kokemusta BW:n jääkärirepusta "vanhasta malli"? Itse haeskelen reppua ns. yhden päivän repuksi, joka ei haittaa haulikolla ampumista.
_________________
Ei laukausta ilman toista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 08.10.2009 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästäjä kirjoitti:
Onko kenelläkään kokemusta BW:n jääkärirepusta "vanhasta malli"? Itse haeskelen reppua ns. yhden päivän repuksi, joka ei haittaa haulikolla ampumista.


On noita testailtu Smile BW repussa on vaan paksut viillekkeet, mutta jos avaat saumat ja otat pehmusteet pois niin ok. Tai voit ehkä kantaa reppua viritellen yksiolkaisesti. Tuossahan on ohut lantiovyökin.

Repun kantaminen paranee huomattavasti kun laitat jonkin jäykän kappaleen selkäosan taskuun. Se on mitoitettu leipattua BW makuualustaa varten, mutta muukin käy. Pääasia, että jäykistää selän, jolloin viillekkeiden yläpääkin pysyy kohdillaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 10 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com