OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sinistys/mustaus?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2187

LähetäLähetetty: 04.12.2008 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muuten varmaan asia peli tuo chopperin grillipoltin, mutta noita tarvitaan 2 ja sitten se vaikuttaa hieman liian leveältä, pukkaa liekit ohi pohjasta. Ja kolmanneksi se tarvitsee kaiken maailman johdotuksia mitä en jaksa ruveta.

Hyvän linkin laitoit, josko oli todella suolaisen hintaista tavaraa. Mutta mielenkiintoista.

Sitä tuulen vaikutusta mietiskelin itsekkin ja tulin siihen tulokseen, että hitsaan 7-10cm "tulipellit" polttimen ympärille tuulta rauhoittamaan. Eli liekki olisi periaatteessa Ariksen aikaisemmin mainitsemassa "kanavassa"

No, kait se siitä suttaantuu.

TAK:lle sen verta, että pienen pienellä sinistyskokemuksellani sanoisin, että se kippa on nyt uransa huipulla, ainakin ulkonäöllisesti.

Jaapa jaa millähän projektilla sitä seuraavaksi itseään viihdyttäisi, ideat pyörivät lähinnä parkerisoinnin/fosvatoinnin tai metallin päästövärien ympärillä. Todennäköisesti tuo viimeinen. En oikein ole noita 1911 miehiä niin tuolla parkerisoinnilla ei niin kovaa käytännön arvoa itselle ole. Kun mitä esim. olisi mauserin lukonstoppari ja ulosvedin palojen värjäämisellä vaikka oranssiksi tai keltaiseksi tai violeteiksi tai... jotakin.
Kehitellään asiaa.

Kiitoksia poltinongelman kanssa auttaneille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 04.12.2008 11:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun kerran maisteri olet luonteeltasi tuollainen "poppaukko" niin alappas kehittelemään kirjokarkaisutekniikkaa tee-se-itse -kannalta. Siitä saisit bisneksenkin aikaiseksi jos vain homma toimii. Lähin varsinainen osaaja löytyy nimittäin Saksasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stoppari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 201

LähetäLähetetty: 04.12.2008 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Monesti miettinyt tuota kirjokarkaisua, ei se nyt niin vaikeaa ole, mutta asiakaskuntaa on vaan niin vähän.Ei ole kannattavaa touhua...tosin mangaanifosfatointia voisi alkaa harjoittamaan jossain mittakaavassa, sitä nyt saisi varmaan jonninverran tehdä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2187

LähetäLähetetty: 04.12.2008 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin no eipä siihen kirjokarkaisuun tarvita juuri yhtään enempää diy henkeä kun näihin hommeleihin. Mutta mitäs hyötyä siitä hommasta sitten on? Okei, wanhoja haulikoita varmaan saisi laittaa huru mycket mutta se homma tarvitsee hieman paremmat laitteet metallin kovuuden mittaamiseen ja lopputuloksen käyttökelpoisuuden varmistamiseen... Noou tänk juu.!!

Semmoselle hommalle tarttis pistää hintaa jo ihan kiväärin lukon värityksestä asti sen vert. paljon, että potentiaaliset asiakkaat katoisivat ihan varmana. Eikä siitä nyt mitään pisnestä tee jos eränetissä 5 kaveria suunnittelee kustomi mauseria.. tai muuta vastavaa. Kun suomessa ei edes nuo wanhat wipulukot oo kovin kovassa kurssissa, joihin pääasiallisesti tuota diy-case hardeningia tarvitaan.

Nää sinistys ja nitraatti sinistys hommelit on taloudellisessa ja lupapoliittisessa mielessä vähän helpompi pitää yksityistaloudessa. Jo tuo fosvatointi kaupallisesti tarvinnee epämääräisen paksun tukun myrkkylupia ym.. muita hauskoja ympäristöselvityksiä. Eli kun olen ajatellut paikkakunnan aseseppien kanssa pysytellä väleissä niin nuo korkealentoisemmat pisnes ideat on toistaiseksi haudattu. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
euroshopperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2008
Viestejä: 3839

LähetäLähetetty: 04.12.2008 13:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä olis vielä Bauhauss poltin. Liekin karkailuun auttais se pelti lätkä noille pöntön sivuille.

http://www.landmann.fi/tillb/polttimet/1074/valurautapoltin/
_________________
http://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Chillie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 3325

LähetäLähetetty: 04.12.2008 13:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taannoin tuli sinistettyä tilaus työnä kai pari tonnia rautaa paljussa, joka oli 3 metriä pitkä. Polttimena oli 3kpl vuokraamosta saatua säteily lämmitintä joilla on tapana sulattaa esim routaista maata.

Työn jälkeä saattais löytyä vielä suomen pankin rahamuseosta.. Wink

Pienellä paljulla yksi voisi riittää ihan "perus kaasulla"

Joskus tullu 120 senttistä paljua lämmitettyä kolmella rengas polttimella.. Myös tuo putki poltin on tullu testattua, mutta pidän rengas polttimia parempana kaasun säästön takia.

S


Viimeinen muokkaaja, Chillie pvm 04.12.2008 14:43, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 04.12.2008 14:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maisterille vielä kommenttia että kirjokarkarkaisun tarvitsijoita löytyy muualtakin kuin Suomesta. Jo esim. Ruotsissa ja Norjassa rakennetaan melkoisen paljon enemmän aseita kuin meillä ja kaikki ne jotka po. käsittelyn haluavat, joutuvat lähettämään aseen aktion Saksaan.

Ja tässä ei ole kyse pelkästään ulkonäöstä sillä jos esim. vanhempaan m98 Mauser-aktioon on aikeissa rakentaa jonkun isomman kaliiberin, niin yleisesti suositellaan että aktio pitäisi lämpökäsitellä uudelleen ihan noin niinkuin varmuuden vuoksi.

Mutta totta on että kirjokarkaisu on sen verran vaatelias projekti sekä tiedon että välineiden suhteen että ei sitä ihan takapihalla saa aikaiseksi.

Sinistystä yms. aseille sopivaa pintakäsittelyä tarjoaa tässäkin maassa melko moni yritys joten siitä hommasta saa oikeastaan vain mukavan harrastuksen omaksi iloksi.

Tuosta lukkoaktion pikkunippelien värjäyksestä sen verran että H. Kamutta on custom-aseissaan käyttänyt hienoja liekkisinistettyjä piste-osia. Ja hänen tekniikallaan osat ovat todellakin sinisiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2187

LähetäLähetetty: 04.12.2008 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin kuulostaa vähän "teollisuus" luokalta tuo pari tonnia, jos katson omaa visiota näistä sinistyksistä niin tuosta parista tonnista jäädään tod. näk 1980kg seuraavan 10v aikana. Saa vaan melko helposti muutaman "pytyllisen" kaasua tuollaisilla speciaali laitteiden hinnalla.

Tuo Chopperin viimoinen poltin oli melko käypäisen näköinen, vähän lyhyt mutta eikai sitä allasta lähtökohtaisesti ihan koko matkalta tarvitse kuumentaa, tuppaa tuo lämpö liikkumaan nesteissä suht nohevasti.

Mitenkäs tuon tehon ja hyötysuhteen kanssa, onko monta pientä reikää poltinputkessa parempi, mitä muutama iso viilto parin tuuman välein. Melkein heitäisin että monta pientä?

Igorin kommentteihin:

Joo tuo mauserin lämpökäsittely puoli on tiedossa, mutta siihen on todellakin tarkempiakin välineitä kun nämä takapihalla tai ei takapihalla tapahtuvat kirjokarkaisut. Kyseinen hommahan vaatii ensinnäkin metallin rakenteen analyysin ja sitten oikeat käsittelyajat ja lämmöt.... monta mauseria tulee "nitkahtamaan" ennekuin ne tuntumalla löytyvät. Eli kysmys kuuluukin onko sitä ultra super hyper maknumia saatava juuri siihen mauseriin, niin legendaarinen kun se onkin.


Viimeinen muokkaaja, Maisteri pvm 04.12.2008 14:52, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Chillie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 3325

LähetäLähetetty: 04.12.2008 14:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo landman X2 olis tosi hyvä poltinrakenne.. kaasun saa yhdeltä pullolta T liittimellä niille kahdelle polttimelle.

Itse tehdyt poltinrakenteet jää usein hyötysuhteeltaan alhaiseksi, ja se tulee kaasun kautta enemmän hintoihinsa..

S
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8957

LähetäLähetetty: 04.12.2008 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon Landmannin polttimen teho on muistaakseni 3 kW, joten varmaankin tarvittaisiin kaksi kappaletta. Tuo poltin on kuvassa ylosalaisin ja ejektorin rakenne nakyy siin hyvin. Tuossa ei ole mitaan ilman saatoa, mutta jollain pellinpalalla senkin voi saada helposti aikaan. Tuosta puuttuu tietysti kaasun tulosuutin ja saatoventtiili. Saatoventtiiliksi kay joku pieni palloventtiili.

Jos tuo on samanlainen, kuin minun grillissani, niin siella toisessa paassa on reika, josta liekki leviaa toiseen polttimeen, jossa ei ole sytytinta. Se pitaa tukkia, jos poltinta kayttaa yksistaan.

Pienet reijat ovat parempia, koska saadaan tasaisempi liekki ja liekin lampotila. Jos reikien vali on iso, niin liekki jahtyy turhaan ja ottaa mukaansa ymparoivaa ilmaa, jolloin hyotysuhde lammityksessa laskee.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2187

LähetäLähetetty: 26.05.2009 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahas, vetristelläänpäs vähän vanhaa tussarin tuunaus topiccia.

Tuli taas kokeiltua, josko saisi vähän väriä palasiin. Onnistuihan tuo, ja taas muutamaa ahaa elämystä rikkaampana tässäkin hommassa.



Tuo alkanut poltin keskustelu on taas melko ajankohtainen, huomasin viikonloppuna, että sellaisella itse pakerrellulla putkipolttimella ei taida saada tarpeeksi tehoa 20L padan alle. Eli täytynee raapaista jostain tehokkaampi poltin ja eristää pata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 26.05.2009 09:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuo alkanut poltin keskustelu on taas melko ajankohtainen, huomasin viikonloppuna, että sellaisella itse pakerrellulla putkipolttimella ei taida saada tarpeeksi tehoa 20L padan alle. Eli täytynee raapaista jostain tehokkaampi poltin ja eristää pata.


Niinpä - sama havainto on tehty useamman kokeilijan toimesta. Seuraavaksi lisätään yleensä kansi ja toinen putkipoltin ja vaippa altaan ympärille. Kuuma palokaasu pysyy altaan ja vaipan välissä vaikka tuuleekin pikkuisen. Silloinkin lämmitysaika on vielä pitkähkö, mutta toimii harrastuskäytössä. Lisäämällä nestemäärää saadaan lämpötilan säätö/pito tarkemmaksi. Myöskään kappaleiden lisäys ei pudota liuoksen lämpötilaa niin paljon. Tietenkin taas kustannukset ja esilämmitysaika kasvavat. Joillakin on käytössä poltin lämmitykseen ja erikseen lämpötilan pitoon ja säätöön. No lienevät enemmän ammattilaisen vehkeitä. Kivaa, aikaavievää ja rahaa polttavaa kokeilua.

Muuten kokeilussa tulette huomaamaan teräksen koostumuksen vaikutuksen ulkonäköön hyvin selkeästi. Jotkut teräkset eivät sinisty nätisti "millään". Myös valssauksen vaikutus saattaa näkyä, vaikka en tiedä varmasti miksi. Kokemusta ei ole kuin muutamien teräslaatujen teollisesta pinnoittamisesta ja sinistyksestä silloisen työnantajani toiminnassa. Ei ollut omaa leipätyötä koska siinä oli oli palkattu ammattilainen pinnoituksen vetäjänä. Käytetyt aineetkin ovat nykyään tyystin erilaisia - pahimmat myrkyt on pistetty talteen lukon taakse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Stoppari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 201

LähetäLähetetty: 04.06.2009 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan teillä kosaanipullossa korkeapaine hana???
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2187

LähetäLähetetty: 05.06.2009 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luonnollisesti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iksu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2008
Viestejä: 486

LähetäLähetetty: 05.06.2009 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kysymys sivuten aihetta.

eli jos juotan asetta hopealla, niin aiheuttaako ongelmia kun vien sepälle sinistettäväksi/mustattavaksi?

vieläkään en tajunnu mikä ero on mustauksella ja sinistyksellä, niinkun yleensä puhutaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 5 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com