OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tukkiöljyt???
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Visapää
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 991

LähetäLähetetty: 10.08.2008 10:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Scherellin öljyä (saatavissa kirkkaana, keskiruskeana ja tummana) + muutaman viikon kuivumisen jälkeen pariin vanhempaan tukkiin antiikkivahaa (Liberon, pähkinän värisenä)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korvestaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2007
Viestejä: 1145
Paikkakunta: Marttila

LähetäLähetetty: 10.08.2008 11:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä voi pahimmillaan tukille käydä, jos kastuu jahdissa, kuivaa eikä öljyä? Haljeta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9462

LähetäLähetetty: 11.08.2008 06:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tukki on kunnolla öljytty, eli sitä öljyä on kunnolla puuhun imeytetty eikä vain pintaan sipaistu, ei tukin itseensä pitäisi kastumisista ottaa. Varmaan monet tukit olisivat jääneet halkeamatta jos olisivat kunnolla öljytty. Noista antiikkivahoista sen verran että ovat sisä käyttöön ja monet aika pehmeitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.08.2008 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakaan Mossen halpaan Amerikan pähkinään (?) ei kymmenkunta kerrosta schaftolia tuottanut tyydyttävää, suljetunoloista pintaa kun männäsuvena kokeilin. Edes pari päälle hangattua kerrosta itsekeiteltyä vahaa ei vakuuttanut. Hionnan puutteista ei mielestäni ollut kyse.

Tuossa alkukesästä uunitin tukkeja ja kaavin vahaa pois uutta yritystä varten. Seuraavaksi hankasin tukkeihin Liberonin spriipohjaista, pähkinänsävyistä kuultomaalia kun jäi darkilla schaftolilla vähän vaaleaksi ensiyrittämällä. Menee muuten hyvin läpi vahoista ja öljyistä! Liuottimen kanssa kasautuvat vahanjäänteet piti pyyhkiä huolella pois että sai tasaisen värin. Sitten vaan lopuksi muutama kerros kiväärintukkiprojektista ylijäänyttä 50/50 schaftol/finishing oil -seosta ja hyvä tuli. Enempää ei tarvittu edellisvuotisen kaamean lotrauksen päälle. Hieman tummempi saisi ehkä olla tuo liberonin pähkinä jos tulevia projekteja ajattelee halvimmasta pähkinäpuusta tekevänsä. Tuon Mossen tapauksessa ollaan jo hieman alkuperäistä tummemmassa. Liberonilla vain ei taida tummempaa pähkinää olla. Täytynee lurauttaa sekaan vaikka mahongin sävyä? Vai kokeilisiko jotain toista valmistajaa? Tai ehkä sittenkin satsaan pari pykälää kalliimpaan tukkiaihioon!

Tuo mainittu öljyseos taas ei vakuuttanut vajaan kymmenen, parin kuukauden aikana suditun kerroksen jälkeen itsetehdyssä koivutukissa. Jotenkin ohuelta ja aralta vaikuttaa. Lienee siis liian vähän hartseja tjsp tuossa seoksessa. Silkkimäinenhän se pinta kyllä on. Siitä pidän. Taidan talven aikana kokeilla liuottimella ohennetua finishing oilia tai sitten suosiolla tilaan tuota igorrockin joka paikassa mainostamaa Danish Oilia.

Pääsin juuri näkemään Tru Oililla käsitellyt, täysin huolletut Sauerin tukit ja täytyy sanoa että komeaa on jälki. Haulikkovanhukseen sopiva lakkamainen pinta ei vain ehkä soi ihan joka aseessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kirppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Jou 2004
Viestejä: 957
Paikkakunta: jossain suomessa

LähetäLähetetty: 12.08.2008 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

itse käytin liberon antiikkivahaa väri sävy on georgian mahonki joka on aika tummaa sävyltään ja öljynä scherellisin extra dark
_________________
minäkö yksinkertainen nyt en oikein ymmärrä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com