OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Purkitettua särkeä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Fullstock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 525
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 03.09.2006 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikka kirjoitti:
Muikku onkin sitten aivan loistava. Muikkuun kun ei savolainen kyllästy vaikka minkä tekis...
Nämähän on näitä makuasijoita joista ei voi kuin kiistellä...


Niin sitä luulisi. Meinaan, että kyllästyy, savolainenkin (olen sellainen). Asuin pääkaupunkiseudulla 14 vuotta, ja siellähän ei juurikaan syödä muuta kuin silakkaa. Aluksi se etoi, mutta sitten kävi niin, että se alkoi tuntua paremmalta kuin muikku. No, nyt taas täällä pohjan perukoilla asuttuani (17 vuotta) muikku on taas alkanut tuntua ihan hyvältä. Mutta välillä tekee silakka mieli! Hyviä kaloja molemmat, laittotapa taitaa ratkaista. Että semmoosta.
_________________
-----------------------------
Voiko tää olla tottakaan!
-----------------------------
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fullstock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 525
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 20.11.2006 22:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, ja tuohon otsikkoon lisäten, että minä kerran purkitin pasureita. Olihan ne, siis kaikkea sitä tulee tehtyä! Onhan se särjen sukuinen, kai. Ei se hyvää ollut, voisi särjestä tulla parempaa. Ainakin suolakalana särki on todella hyvää, menee jopa siiankin ohi, minun mielestäni.
_________________
-----------------------------
Voiko tää olla tottakaan!
-----------------------------
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 16.05.2008 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Purkkikala ainekset perattuina ja lisukkeet vieressä.



Kaikki sekaisin, paitsi tuon viinin voi nauttia heti sisäisesti. Shocked



Suolaa vielä purkkeihin, tiivisteet paikoilleen ja uuniin 120-asteeseen 6-7 tuntia. ( jos ei herää kellon soittoon, sitten aamulla pois)

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 17.05.2008 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamupalaa... on muuten pikkaisen parempaa kuin tonnikala

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marttikitunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2007
Viestejä: 125

LähetäLähetetty: 17.05.2008 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustettu särki on aivan parasta. Myöskin salakat menee savustettuina jos sattuu paljon saamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 17.05.2008 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä särki on kala. Nuoruudessa sain kerran ämpärillisen pilkkisärkeä. Säilykkeitä niistä värkkäsin ja syötyä tuli ja tein toistekin.
Tapahtui myös nuoruudessa vieraillessani enon mökillä. Kahvin kanssa oli graavikalaa ja hyvää. Ihmettelin jotta mitä ja sain kuulla sen olevan tehty aamulla verkosta otettujen särkien selkäfileestä. Kokasin sitä itsekin, kun sain isompia ja hyvää oli. Muistaakseni särkikalojen lihaksista ei vastoin luuloja lapamatoa saa.
Nuoruuden kulta-aikaan oli yhdessä nyttemmin tuhotussa erämaapurossa isoja ahvenia ja särkiä. Sellaisen 300-400 grammaisen punasilmän muistelen tehneen hyvä säväyksen äitimuorin laittamassa kalakeitossa muiden seassa. Purkkikalaa en ole viitsinyt enää tehdä. Huonot on särkivedet nykyään, syöttikalatkin on joskus tiukassa savunpitopaikan järvellä.

Makuasioista on turha kiistellä. Haukea pitää ranskalainen herkkuna, saksalainen ahventa jne.. Paiskokalana itsellä ahven on ykkönen, sitten kuha ja kolmantena hauki. Lohta tehdään sitten muuten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tomppav
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Huh 2004
Viestejä: 477
Paikkakunta: koillis-savo

LähetäLähetetty: 03.06.2008 00:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuonne oon joskus jonku ohjeen laittanu: http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=13614&highlight=kalaa+purkkiin
ohjeessa mainittu suolan määrä on max 3tl/kg kalaa.
Pienimpiä haukia tuonne on pistettu kans,ei vaan yhtä hyvän makunen.
_________________
ei net yhettömissä ole...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com