OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kettupaukkujen testausta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 51, 52, 53  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Niätämies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 711
Paikkakunta: etelä-suomi

LähetäLähetetty: 06.02.2008 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä







Läpäisy kummallakin sieltä parhaasta päästä. Been hevishotilla ymmärettävästi harvempi kuvio, mutta kummallakin kohdalle osunut laaki olisi vienyt ketulta sen ainokaisen..







Wingmasterin 4 teki hurjantiukan kuvion ja läpäisyltäänkin kovaa tasoa. Vaikka hanhea ammuttaessa tällä panos-ase-supistaja yhdistelmällä voi miettiä millaiseen kuntoon lihat menee täysosuman tullessa täkille esim kuville laskeutuvaan hanheen.. No siihen puuhaan sitten harvemmat supistajat.. Yllätyksenä läpäisytehoissa oli tämä fiocin 0 koon panos eikä kuviokaan huonolta vaikuta. Prosenteissa laskettuna ylsi hopeasijalle läpäisyssä.







Remingtonin "perus"magnumissa testin kaikista tasaisin peitto. Nyt alkaa näkymään suurempia eroja jo upotuksissakin...



Tuo B&P mythos upotus jäi vähäiseksi, siitä pystyy päättelemään että niklattu lyijyhauli ei ainakaan olisi yhtä kova iskuvoiman suhteen kuin tavallinen lyijy?? Moni hauli oli pysähtynyt kiinni vaneriin jo osuessaan ja valtaosa nähtävissä menorei`issä.





Siinä nuo heikoimmat panokset iskukyvyiltään loppuun, jonkunlaista eroa nähtävissä panoksien tehoissa.

Muita kuvioita saa varmaan näkyville jos joku on kiinnostunut katselemaan noiden "halpis"magnumien kuvioita. Testit jatkuu..
_________________
God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Torgoth
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2004
Viestejä: 2668
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.02.2008 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niätämies kirjoitti:
Muita kuvioita saa varmaan näkyville jos joku on kiinnostunut katselemaan noiden "halpis"magnumien kuvioita. Testit jatkuu..

Anna tulla, nämä kiinnostavat aina.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 06.02.2008 22:20    Viestin aihe: Vihdoinkin Vastaa lainaamalla viestiä

Moro

Liikutuin.Vihdoinkin joku tajuaa, kuinka niitä panoksia oikein testaillaan.
Kuvioista ja läpäisyistä näkee heti jo maalaisjärjelläkin, että missä mennään ja kuvat todellakin syöpyy mieliin, toisin kuin tylsät analyysit numeroineen ja tekstiriveineen.
Erittäin hienoa työtä.Erälle netin parhaimmistoa.Laita vaan lisää näkyville, niitä ei ole koskaan liikaa.
Hyvä Niätämies ja kaverisi RM700

T:V-V
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7481

LähetäLähetetty: 06.02.2008 23:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

B&P:n Huono läpäisy ei yllättänyt. Omissa testeissä sama vika.

Toisaalta Hevi B olisi luullut olevan suvereeni läpäisyssään.

Toisaalta itse testasin 50m matkalta. Saattaisi tuossa läpäisyssä olla enemmän etua isommasta ryynistä.

Hienoa työskentelyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.02.2008 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erittäin mielenkiintoista ja hienosti toteutettua.

Omalla kohdalla herättää heti pari kysymystä, kuten hyvin tehdyt hommat yleensäkin.

- Onko tuo wingmaster lyijy vai sekoitehaulilla? Wingmasterin nelonen voi olla ”kaamea yleispaukku” hieman väjemmästä supistajasta.


- Omalla kohdalla herää epäilys, kuinka hyvin vaneri simuloi tositilannetta. Uskoisin että vaneri vaatii tietyllätapaa haulia ”räjäyttämään reiän” eli läpireikähommassa on enemmänkin kyseessä joko/tai tilanne, ylittyykö tarvittava liikemäärätaso. Ilmeisesti perinteisen haulin halkaisijan pudotessa 3.5mm tai alle, hyviä läpäisyprosentteja on vaikeahko saada. 35m matkalta riistaan nuo vielä tehoavat. Mutta salettivarmaa on, että tuolta matkalta kovat läpäisyt vaneriin antavat paukut tekevät kyllä varmasti riistaankin ”lähtemättömän vaikutuksen”. Ja erinomaisen selkeä tapa tämä on raportoida.

- Remingtonin heavy magnumin 3.9mm kuviosta ja läpäisystä itselleni tulee mieleen, että onkohan haulit sittenkin karvan alle 3.9mm?

- Mythoksen läpäisy sai kritiikkiä. Toisaalta äkkiseltään kun katsoo testin 3.5mm haulien läpäisyprosentteja, niin Mythoksella se on kuitenkin selkeästi korkeampi mitä vaikkapa Nikellä ja SB:llä. Tosin kaukana isohaulisemmista.


Erittäin hienoa luettavaa!


Ps. minkä kokoisia nuo vanerisoirot muuten olivat?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niätämies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 711
Paikkakunta: etelä-suomi

LähetäLähetetty: 07.02.2008 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenia.

Näyttää raadilla olevan senverran mielenkiintoa niin pitää tuoda nuo loputkin kuviot esille ennen seuraavia testejä.

Lahtiselle tuohon wingmasteri kysymykseen: Wingmaster on siis sekoitehauli, käytännössä sama kuin hevishot. Ominaispainot ovat wingmasterilla ja hevillä samat. Kauppias selvensi että kun remington potki jossainvaiheessa hevishotin keksijän pihalle niin remington vaihtoi hevishotin nimen tilalle wingmaster HD. Hevishotissa on sisällä bufferirouhe ja wingsissä haulien ja stuukkauksen välissä vajaa kymmenen kpl noin 5-6mm muovipalleroa jotka vähän litteitä, mikä idea niissäkin sitten lie..?

Vanerihan ei varmasti tositilanneta stimuloi järinkään paljoa mutta eroja paukkujen kohdalla kyllä huomaa, niitä eroja tässä testissä haettiin alustavasti. Vaneri oli kooltaan noin 50x17 cm.

"Ilmeisesti perinteisen haulin halkaisijan pudotessa 3.5mm tai alle, hyviä läpäisyprosentteja on vaikeahko saada. 35m matkalta riistaan nuo vielä tehoavat."

Tosiaan näistä panoksista ei ainakaan löytynyt kunnon läpäisijää tuohon vaneriin, tosin panoksiakin oli nyt vaan tuo muutama kpl, mutta kyllä tuo wingmasterin 4 koon hauli eli 3.3 mm kertoo läpäisyssä jotain karua kieltään, sen taakse jäivät kaikki muut paukut paitsi wingmaster 2, fiocci 0 ja hevishotin B. Tuosta remingtonin heavy magnumista, panoksen haulikoon numeroksi ilmoitetaan 0 josjakun tuo patruuna on italiassa ladattu niin silloin haulikoko olisi aika lähellä 3.9mm. Purkamalla yhden paukun asia varmistuu...

Testejä näiden parhaimpien panoksien kanssa on vielä tulossa, 50 metrin jysäyksiä olisi seuraavaksi luvassa. Siellä sitten nähdään mikä läpäisee mitenkin. Voi olla että hevi B on siellä omaa luokkaansa, sen näkee sitten..

Oliko dxman:lla miten paksua vaneria vai jotain muuta materiaalia omissa testeissä?

Niin ja minkälaista vaneria VeturiVille käytti aikanaan niissä omissa testeissä, kuvia niistä testeistä muistaakseni sivuilla 18-20? Tämäkin testi lähti alkujaan liikkeelle hiukan V-V:tä jäljitellen Smile Mutta tosiasia on kylläkin se että tälläisestä saa irti jotain tuloksiakin!
_________________
God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7481

LähetäLähetetty: 07.02.2008 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä





Asiasta innostuneena kaivoin autotallista vanhat vanerit esiin. Ei ollut silloin testiä tehdessä aikomusta pistää kuvia esiin joten testimateriaalina oli sängynpohjavaneri. Pikkaisen satoi räntää joten vanerit ehtivät kastua matkalla.

Oli aikomus pistää levyn taustapuolesta kuvaa, mutta yhdestäkään en saanut sellaista kuvaa josta olisi näkynyt kunnolla. Pitäisi olla samanlaista kuin Nietämiehellä. Normivanerin värissä tuo melkein läpi ei näy kunnolla.

Minulla noita kuvioita on kymmenkunnasta paukusta, mutta pettyneenä tuohon kuvien laatuun laitan vain 3 esille. Clever siksi, että sitä on tullut hehkutettua ja bp haukuttua. Federaali siksi kun on kovan paukun maineessa.

Lyhyt analyysi .B&P ei sittenkään ollut niin huono kuin muistelin tuossa haulikoossa. Silmiin pistävästi kuitenkin osa hauleista ei tehnyt kuin pienen montun joista kimmahtivat pois. Lihasta tuskin kimpoilevat.

Federal taasen edusti hyvää läpäisyä, mutta en ole oikein kummoisia kuvioita saanut millään supistajalla.

Cleverin Hevi-shot edustaa hyvää kuviota jopa puolikkaalla ammuttuna ja tunkeutuvuus on 3mm hauliksi hyvä. Verrokki hauleista vasta lyijyllä 4-5mm pääsi samoihin tunkeutuvuuksiin.

Näistä paukuista käytän tuota Cleveriä kettujahdissa. Kuitenkin kuten kuvasta näkyy, tussikynällä on hyvät mahdollisuudet säilyä hengissä 50m matkalla. Wink

Pitäisi joskus tehdä testi uusiksi ja sellaisella materiaalilla, että kehtaa laittaa tänne näytille. Tuo vaneri taitaa olla 8 millistä.

Ai niin, nuo palaset olivat kuviopaperin takana joten näyte on suurin piirtein keskeltä paperia, vaan ei välttämättä keskeltä kuviota. Hieman osumat vaihtelivat vapaalta kädeltä.

Tuo mitaksi asetettu tussi on 14 senttiä pitkä ja oma kämmen peukalon tyvestä 19 senttiä etusormen kärkeen. Olisi pitänyt yrittää saada yksi yhteen tällä resoluutiolla hahmottamisen vuoksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Remington Model 700
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hei 2004
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Iitti

LähetäLähetetty: 07.02.2008 16:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Cleverin Hevi-shotti vois olla seuraava testaamisen arvoinen paukku. Samaten Remingtonin Nitroa vois testailla.

dxmanilla on 70 nuo Cleverit? Löytyykö samaa 76? Onko materiaalilla paljon eroa Remingtonin Hevishottii/Wingmasterii?
_________________
En rakasta ihmistä vähemmän,
vaan luotoa enemmän.
- George Cordon
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7481

LähetäLähetetty: 07.02.2008 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei niitä ollut kuin 70mm 34 ja 42 grammaisena. Kuolemaksenikaan en muista kummalla tuo kuvio on ammuttu. 90% todennäköisyydellä 34grammaisella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRANS-AM
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 53
Paikkakunta: revonlahti

LähetäLähetetty: 18.02.2008 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Tänään löytyi kunnon kettu-tälli!. Duplex latauksena (5.2mm 30g ja päällä 6.2mm 31g) = 61g 40 metrin päästä lähes kaikki muutamia haulia lukuunottamatta 30cm kasassa Shocked pitänee huomenna kokeilla vähän kauempaa. Eipä ole vielä yhtähyvää yleis supparia löytyny kuin tämä wadwizard supreme malli käy hyvin kaikilla haulimateriaaleilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
TRANS-AM
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 53
Paikkakunta: revonlahti

LähetäLähetetty: 19.02.2008 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



kävihän se dublexi lataus ihan odotetusti matkaa 70 metriä ja taulu 75cm X 75cm, olis ketulla matkanteko loppunut siihen 5.2mm + 6.2mm.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Koiranleuka
***


Liittynyt: 18 Jou 2004
Viestejä: 992
Paikkakunta: Siperiasta länteen

LähetäLähetetty: 20.02.2008 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TRANS-AM kirjoitti:


kävihän se dublexi lataus ihan odotetusti matkaa 70 metriä ja taulu 75cm X 75cm, olis ketulla matkanteko loppunut siihen 5.2mm + 6.2mm.


Mulla on kans parissa haulikossa wad wisard supparit ja on ehkä parasta mitä oon aseisiin liittyen hankkinu Wink

Ny se VV joutuu kans hankkimaaan tuollaisen supparin ,ooon muuten hirmuinen kuvio Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Crowhunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2005
Viestejä: 1260

LähetäLähetetty: 21.02.2008 17:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niätämies

Luulisin noiden muovikuulien olevan tuossa mainitsemassasi patruunassa vain täytteenä. sillä mitenkään kuvion kasassa pitämiseksi ne ei ole tarkoitettu kun kerran pinnassa olevat. Ko. patruuna ja hyväksi todettu kuppi tehtaalla.. ei voida stuukata kun tulisi stuukkaus ylitte.. eli täytettä pintaan joka poistuu muotonsa takia pois nopeasti haulien lentotieltä. Myös pahvilappu toimii tuollasena täytteenä. Ei ole ainakaan omissa kuviotesteissä ollut haittana.

Paljonko muuten oli tuo vanerin vahvuus ? 6 mm ?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Ketunpyytäjä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Jou 2006
Viestejä: 26
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 21.02.2008 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko noissa duplex latauksissa minkämoinen lähtönopeus, kun noin suppeasti käyvät?
Onko kellään kokemuksia wadwizardin suppareista 12 kal., erityisesti isoilla lyijyhaulilla sekä hd-hauleilla?
Mitä wadwizardin supparit maksaa ja mistä saa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niätämies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 711
Paikkakunta: etelä-suomi

LähetäLähetetty: 21.02.2008 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Crowhunter: se voi hyvinkin olla tuon stuukkausjutun takia ne muovipallerot siinä keulilla. Eipä niistä ainakaan mitään haittaa ollut kuvioiden puoleen.

Vanerin paksuus oli 7mm. Seuraavissa testeillä lätkitään 9mm vanerssiin.
_________________
God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 51, 52, 53  Seuraava
Sivu 31 Yht. 53

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com