OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lait ja asetukset uusiksi!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
yki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Elo 2006
Viestejä: 106

LähetäLähetetty: 29.01.2008 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jousimetsästäjäthän ovat "perhokalastajia"meidän "virvelimiesten"keskuudessa.C&R olisi metsästyksessäkin niidenmielestä se oikea tapa,eihän se saalis vaan Laughing
Ei vasamamiehille omaa aluetta.
Peuroja ja miksei hirviäkin tulee jatkossakin ampua ruokintapaikoilta ja riistapelloilta,taitaisi muuten kanta räjähtää käsiin monin paikoin,ainakin peurojen kohdalla.
ja mitä tulee hirvestykseen,ei meidän kannata sillä päätämme vaivata,oli päätökset mitä hyvään niin toiselle kumarrat ja toiselle näytät persettä,kanta vääristyy(mukamas)ja jos riistanhoitopiiri asettaa rajoituksia hirvikanna laskemisen takia niin johan ovat vanhat äijät marmattamassa ja tarkoin valikoimassa mitä ammutaan,täytyy saada ensisyksynäkin kolme pasteellista lihaa(näin ainakin meilläpäin).
toi hirvestyksen alkamisaika on mielestäni ok.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nettijussi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5435
Paikkakunta: Muinais Suomi

LähetäLähetetty: 29.01.2008 19:18    Viestin aihe: Re: Lait ja asetukset uusiksi! Vastaa lainaamalla viestiä

Tinurien Kirkkoherra kirjoitti:
Ehdotukseni:

Mitäs vielä?


Olisko muistokirjoitus paikallaan:

Paljon tinasit, paljon pilasit, viimein............
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14815

LähetäLähetetty: 29.01.2008 21:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsastyskerho1 kirjoitti:

Jos seurueen maksimikoko olisi tosiaan tuo kolme henkeä, niin miten hyvin tuo seuruetouhu koko metsästysseuran kesken sopisi siihen? Ja jos sopisikin, niin aika työlästä olisi tuoda kolmeen pekkaan hirvi pois metsästä.

Tämä voisi toimia ihan hyvin jos kaikki maa olisi valtion omistamaa. Mutta kun ei ole niin on kyseenalaista miten tämän saisi toimimaan. Vaikka maanomistaja voi olla valmis vuokraamaan maansa paikalliselle metsästysseuralle, niin moniko maanomistaja haluaisi vuokrata metsästysmaitaan milloin kenellekin kuka ikinä sattuu luvan saamaan? Arvontahan johtaisi juuri tähän tai sitten arpajaisiin pitäisi päästää vain ne joilla on metsästysoikeus vaaditunlaiselle metsästysalueelle. Ja jos tehdään viimeksimainittu, niin miten se eroaa nykytilanteesta?

Lisäksi asiaan vaikuttaa se missä on suuria asutuskeskittymiä. Esimerkiksi Turussa ja sen lähiympäristössä on takuulla enemmän "kysyntää" hirviporukkaan pääsylle kuin vaikkapa Merikarvialla.

Eli jälleenmyisit lupasi edelleen? Jos tuo olisi sallittua, sen seurauksena merkittävä osa luvista haettaisiin puhtaasti jälleenmyyntimielessä ja tämän jälkeen hirvenmetsästyksen hinta nousisi aivan uusiin lukemiin, nuo luvat myytäisiin edelleen varmaan pian huutonetissä. Jos nykyään joku epäilee hirvijahdin olevan varakkaiden harrastus, tuon jälkeen asiaa ei tarvitsisi enää epäillä vaan se olisi aivan selviö.

Tämä on ihan hyvä keskustelu ja on aina tervettä kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiä. Mutta kun seuraa keskustelua, niin jotenkin tuntuu etteivät tämmöisten muutosten implikaatiot ole ihan loppuun saakka harkittuja. Toimiva metsästysseuratoiminta on iso juttu, sitä ei kannata vaarantaa. Itse väitän että nimenomaan maattomille metsästäjille metsästysseuroista on hyötyä, mitenpä muuten maattomatkin henkilöt pääsisivät mukaan metsästykseen. Toki pientä parannusta voi tehdä yhdessä jos toisessakin asiassa. Itse pitäisin suotavana että seurojen jäsenpolitiikka olisi riittävän avointa ettei pääsisi muodostumaan ainakaan kovin merkittävää ryhmää sellaisisia metsästäjiä jotka eivät pääsisi mihinkään metsästysseuraan mukaan. Yksittäisiä ulosjääjiä on aina ollut ja tulee aina olemaan, kukapa sitä haluaisi pahimpia riitapukareita seuraansa mutta he ovat yksittäistapauksia. Riittävän laajapohjainen jäsenkunta helpottaisi myös montaa seuraa perustelemaan mm. sen miksi vaikkapa kunnan tai seurakunnan kannattaa vuokrata metsänsä kyseiselle seuralle metsästysalueeksi.


Aika vinkeitä tulkintoja lausunnoistani...

Ensinnäkään en ole missään kohdassa ollut sitä mieltä, että seuruekoolla olisi mitään kokorajoitusta - se oli toinen kirjoittaja. Toisaalta muistutan, että esimerkiksi kohdallani tämä on totta jo tänä päivänä - me emme metsästä seurueina, vaan pääasiassa tyylillä "kaksi miestä ja koira". Hirvet saadaan tästä huolimatta metsästä vallan mainiosti.

Tuo tapa mistä puhun "oman luvan antamisesta metsästysseuran käyttöön" tarkoitan ikäänkuin yhteishakua pienemmässä mittakaavassa. Tämä täytyisi tietysti tehdä samalla tavalla kuin nykyäänkin, eli listat metsästysseurojen ampujista tulisi toimittaa yhdistyksille ja piireille hyvissä ajoin etukäteen, jossa tulisi selväksi se, että osallistuuko kyseinen ampuja tähän seuran arpaan vai osallistuisiko yksityisenä. Tällöin kyseessä ei olisi oman luvan myyminen, kun mahdollinen osuma luovutettaisiin etukäteen jonkun toisen käyttöön. Luvan voisi tällä tavoin myydä vain siinä tapauksessa, että sen vetää itselleen henkilökohtaisesti. Tässä tapauksessa on mielestäni vain järkevää, että tämä onnekas saisi tehdä luvallaan mitä tahtoo - vaikka yrittää myydä se eteenpäin.

Esimerkki: Mukan erällä on 14 ampujaa, eli arvassa lukisi yksiselitteisesti "Mukan erä", eikä ampujan nimeä. Vain 14 arpaa. Helppoa.

Eniten minua huolettaa tämänhetkisessä hirvenpyynnissä se, että toteuttava porras, eli kunnossa olevat hirvimiehet joutuvat eläköityneiden hirvimiesten politiikan ja uskomusten uhreiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtaa yritetään käyttää joka paikassa, samoin kuin omien etujen ajaminen on monesti häikäilemätöntä ja läpinäkyvää. Aikaa politiikkaan osallistumiseen ei ole kuin niillä, jotka eivät enää oikeasti ole muuta kuin lihanjaolla...

Jos alueelle myönnetään hirvilupia, niin tavoitteesiin päästään silloin kun tavoiteltu määrä hirviä pyydetään. Tästä saadaan erittäin työlästä ja vaikeaa, tai vaihtoehtoisesti voidaan antaa tuurin hoitaa lupien jakautumisen, ja keskittyä pyyntiin.

Vaikka tästä puheenvuorosta tuleekin ärsyttävän pitkä, niin tahdon vielä sanoa sen, että Suomi on niin iso maa, että ei ole missään muodossa järkevää edes yrittää soveltaa joka paikkaan samoja toimintaperiaatteita. Lapin riistanhoitopiiri on pinta-alaltaan noin viidennes koko Suomesta, ja lähes kaikki Lapin piirin yhdistykset ovat niin isoja, että niihin mahtuu pääosa etelämmistä piireistä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 29.01.2008 21:57    Viestin aihe: Re: Lait ja asetukset uusiksi! Vastaa lainaamalla viestiä

nettijussi kirjoitti:
Tinurien Kirkkoherra kirjoitti:
Ehdotukseni:

Mitäs vielä?


Olisko muistokirjoitus paikallaan:

Paljon tinasit, paljon pilasit, viimein............


Päinvastoin, täysin päinvastoin. Näyttää meinaan, että kyllä ajatuksia on herännyt, eikä yhdenmukaisuus olekaan niin itsestään selvää. Eli jos lottokuponki ois ollu vetämässä, mahtaisinko olla rikas mies?

Suurta hulluutta mennä nykyisellä lailla koko Suomen käsittävässä mittakaavassa. Ja kun pakastin määrää tavoitteen, niin kyllä siinä pielessä ollaan pahemman kerran. Mettä- ja maatalous ajetaan entistä ahtaammalle Suomessa, silloin nousee luonnon muut voimavarat arvokkaaksi kansallisaarteeksi. Eli hirviä ja peuroja sais vallan olla enemmän, eikä sitä mettää sukupuuttoon syödä, kyllä se motolla tuhotaan jos jollakin... Laughing

Kyllä kokeiluluontoisen alueen voisi jousimiehille perustaa, vaikka sitten valtionmaille, niin ei ole kenenkään omista pois. Joulevaatimukset ja ampumakoe, eikä tuolla nyt saakeli hirvi nurin mene. Suuria ennakkoluuloja, maassa jossa kiväärillä hutkitaan vuosittain tuhansia elukoita korppien ruuaksi.

Ja mitä porukka touhuun tulee, niin kyllä vain pikkuporukalla tahtoo paremmin moni jahti onnistua.
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
standard
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Lok 2006
Viestejä: 510
Paikkakunta: vakka-suomi

LähetäLähetetty: 29.01.2008 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

auton vois laillistaa ampumatorniksi jos oli tällänen koe: ajetaan autolla radalle ja kivääri lukko avoimena takapenkille ja sitte tässä isäntä hörppii kahvia tai lukee lehteä ja taulu liikkeelle ja jos pääsee näin vanhan mallin kokeesta läpi niin sais ampua autosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7478

LähetäLähetetty: 29.01.2008 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuo tapa mistä puhun "oman luvan antamisesta metsästysseuran käyttöön" tarkoitan ikäänkuin yhteishakua pienemmässä mittakaavassa. Tämä täytyisi tietysti tehdä samalla tavalla kuin nykyäänkin, eli listat metsästysseurojen ampujista tulisi toimittaa yhdistyksille ja piireille hyvissä ajoin etukäteen, jossa tulisi selväksi se, että osallistuuko kyseinen ampuja tähän seuran arpaan vai osallistuisiko yksityisenä. Tällöin kyseessä ei olisi oman luvan myyminen, kun mahdollinen osuma luovutettaisiin etukäteen jonkun toisen käyttöön. Luvan voisi tällä tavoin myydä vain siinä tapauksessa, että sen vetää itselleen henkilökohtaisesti. Tässä tapauksessa on mielestäni vain järkevää, että tämä onnekas saisi tehdä luvallaan mitä tahtoo - vaikka yrittää myydä se eteenpäin.

Esimerkki: Mukan erällä on 14 ampujaa, eli arvassa lukisi yksiselitteisesti "Mukan erä", eikä ampujan nimeä. Vain 14 arpaa. Helppoa.

Eniten minua huolettaa tämänhetkisessä hirvenpyynnissä se, että toteuttava porras, eli kunnossa olevat hirvimiehet joutuvat eläköityneiden hirvimiesten politiikan ja uskomusten uhreiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtaa yritetään käyttää joka paikassa, samoin kuin omien etujen ajaminen on monesti häikäilemätöntä ja läpinäkyvää. Aikaa politiikkaan osallistumiseen ei ole kuin niillä, jotka eivät enää oikeasti ole muuta kuin lihanjaolla...


Ei kai ampujista mitään listaa toimiteta yhtään mihinkään??

Toinen juttu vielä. Jotenkin tuosta saa sen kuvan, että lupia myönnettäisiin vain ampujille. Eihän se noin voi olla. Hirviporukassa kun voi olla puoletkin ns. siviilipalvelusmiehiä. Kolmanneksi. Esimerkiksi meillä luvat tulevat seuran nimiin ja hirviseurueeseen voi ilmoittautua kuka seuran jäsen tahansa. Jos kuitenkin luvat jaettaisiin arvalla per jäsen, niin sitten yhtälö on toinen. Seurassa kun on sata jäsentä jotka eivät ole nykyisellään jahdissa, mutta varmasti käyttäisivät jäsenetutarjouksen jolloin luvat jakaantuisivat 149 jäsenen kesken ja näitä sitten myytäisiin jos ostajia olisi.

Kokonaan toinen juttu olisi turvallisuus ynnä muut kysymykset. Vaatisi hieman johdettua toimintaa kun 20 eri porukkaa pyörisi hirvien perässä 5000 hehtaarin alueella.

Jos hirviluvat menisivät arvalle ja vain ampujat saisivat osallistua, niin koko nykyinen seurakäytäntö romuttuisi. Kokonaan eri asia olisi jos metsästysoikeus ei olisi sidottu maanomistukseen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14815

LähetäLähetetty: 29.01.2008 22:29    Viestin aihe: Re: Lait ja asetukset uusiksi! Vastaa lainaamalla viestiä

Suurta hulluutta mennä nykyisellä lailla koko Suomen käsittävässä mittakaavassa. Ja kun pakastin määrää tavoitteen, niin kyllä siinä pielessä ollaan pahemman kerran.

Kyllä kokeiluluontoisen alueen voisi jousimiehille perustaa, vaikka sitten valtionmaille, niin ei ole kenenkään omista pois.

Ja mitä porukka touhuun tulee, niin kyllä vain pikkuporukalla tahtoo paremmin moni jahti onnistua.[/quote]

+1

Mielestäni ei ole tarvetta rajoittaa mitään metsästysmuotoa, ja kun jousi kerran riittää, niin kyllä se aivan sopiva väline hirvellekin on. Ei ole merkitystä ammutaanko hirvi yksityisille vai valtion maille. Ei se kuitenkaan ole keneltäkään pois jos ampuu hirven jousella kyttäämällä.

Mitä tulee seuruepyyntiin vs. yksilöpyyntiin, niin mielestäni tasavertaisuus menee tässä suhteessa kyllä vähän liian pitkälle. Mustasukkaisuus toisten menestymisestä on niin voimallista, että heidän hallitsemansa pyyntitavat pyritään rajaamaan niiden toimesta, jotka pystyvät metsästämään vain passiketjussa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 29.01.2008 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tielän, jo etukäteen, ettei meilän porukkaa jousimiähii oteta. Eikkä maanvuokraajat sellaist kattelis. Turhanaikaist höpötyst.
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14815

LähetäLähetetty: 29.01.2008 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:


Ei kai ampujista mitään listaa toimiteta yhtään mihinkään??

Toinen juttu vielä. Jotenkin tuosta saa sen kuvan, että lupia myönnettäisiin vain ampujille. Eihän se noin voi olla. Hirviporukassa kun voi olla puoletkin ns. siviilipalvelusmiehiä. Kolmanneksi. Esimerkiksi meillä luvat tulevat seuran nimiin ja hirviseurueeseen voi ilmoittautua kuka seuran jäsen tahansa. Jos kuitenkin luvat jaettaisiin arvalla per jäsen, niin sitten yhtälö on toinen. Seurassa kun on sata jäsentä jotka eivät ole nykyisellään jahdissa, mutta varmasti käyttäisivät jäsenetutarjouksen jolloin luvat jakaantuisivat 149 jäsenen kesken ja näitä sitten myytäisiin jos ostajia olisi.

Kokonaan toinen juttu olisi turvallisuus ynnä muut kysymykset. Vaatisi hieman johdettua toimintaa kun 20 eri porukkaa pyörisi hirvien perässä 5000 hehtaarin alueella.

Jos hirviluvat menisivät arvalle ja vain ampujat saisivat osallistua, niin koko nykyinen seurakäytäntö romuttuisi. Kokonaan eri asia olisi jos metsästysoikeus ei olisi sidottu maanomistukseen.


Jahdin turvallisesta järjestämisestä en ota kantaa, koska kyllähän nytkin turvallisuusasiat huomioidaan niissäkin porukoissa, jotka metsästävät ns. yksilöpyynnillä. Jos metsästetään metsästysseuran alueella, niin metsästyksenjohtaja on myös niillä, jotka pyytävät yksinään.

Kehottaisin perehtymään tarkemmin hirvilupien myöntämiseen. Se, minkä perusteella hirviluvat seurueelle myönnetään perustuu ampumakokeen suorittaneiden määrään (jotka ovat hakijoina) ja pyyntialueen pinta-alaan. On eri asia miten seurat keskenään toimivat, ja keppimiehiään kohtelevat. Mittakaava pyyntilupien kanssa ei kuitenkaan rajoitu metsästysseuraan vaan koko riistanhoitoyhdistykseen.

Nykyisen pyyntitavan romuttumista vastaan panee se, että tämänhetkisen hirvimäärän ottamiseen metsästä tarvitaan porukkaa.

Arvalla saadaan vain karsittua politikointia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7478

LähetäLähetetty: 29.01.2008 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kehottaisin perehtymään tarkemmin hirvilupien myöntämiseen. Se, minkä perusteella hirviluvat seurueelle myönnetään perustuu ampumakokeen suorittaneiden määrään (jotka ovat hakijoina) ja pyyntialueen pinta-alaan


Vieläkään en ymmärrä. Samat luvat tulee seuralle oli ukkoja sata tai yksi. Ampujalistaakaan ei voi toimittaa etukäteen kun esim. yhdessä seurassani voi ilmoittautua mukaan vaikka viimeisen jahtipäivän aamuna. Ei siis tiedä kukaan keitä mahtaa jahtiin osallistua etukäteen. Pinta-alan mukaan luvat meillä tulee.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsastyskerho1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Lok 2005
Viestejä: 906

LähetäLähetetty: 29.01.2008 23:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Tuo tapa mistä puhun "oman luvan antamisesta metsästysseuran käyttöön" tarkoitan ikäänkuin yhteishakua pienemmässä mittakaavassa. Tämä täytyisi tietysti tehdä samalla tavalla kuin nykyäänkin, eli listat metsästysseurojen ampujista tulisi toimittaa yhdistyksille ja piireille hyvissä ajoin etukäteen, jossa tulisi selväksi se, että osallistuuko kyseinen ampuja tähän seuran arpaan vai osallistuisiko yksityisenä. Tällöin kyseessä ei olisi oman luvan myyminen, kun mahdollinen osuma luovutettaisiin etukäteen jonkun toisen käyttöön. Luvan voisi tällä tavoin myydä vain siinä tapauksessa, että sen vetää itselleen henkilökohtaisesti. Tässä tapauksessa on mielestäni vain järkevää, että tämä onnekas saisi tehdä luvallaan mitä tahtoo - vaikka yrittää myydä se eteenpäin.

Esimerkki: Mukan erällä on 14 ampujaa, eli arvassa lukisi yksiselitteisesti "Mukan erä", eikä ampujan nimeä. Vain 14 arpaa. Helppoa.


Tämä avasi aika paljon eli kommenttisi perustuvat Lapissa valtionmailla tapahtuvaan hirvenpyyntiin. Sitä en tunne tarkemmin eli voi olla että vapaan metsästysoikeuden alueella olevilla valtionmailla tuo ehdottamasi malli toimisi. Mutta etelämpänä ehdoton enemmistö alueista on jonkun muun kuin valtion omistamia ja tällöin tuon arvontamallin noudattaminen olisi hankalaa. Lista ampujista viitannee Villi Pohjolan aluehirvilupahakemukseen laitettavaan listaan, sellaista ei yksityismailla tapahtuvassa jahdissa tehdä ollenkaan.

Alkuperäisessä viestissä oli puhetta myös tuosta seurueen koon rajoittamisesta, siihen nähden tuo yhteislupamallisi näytti ristiriitaiselta. No nyt asia selvisi, itse et siis kannata seuruekoon rajoitusta ja ristiriitaisuus siis poistui.

Metsästysjousen osalta itselläni ei ole vahvaa kantaan suuntaan tai toiseen mutta mietityttää vain se että jos jousi laillistettaisiin kaikessa jahdissa, saisiko hetken päästä enää ollenkaan lupaa hirvikiväärille, se kun olisi äkkiä jonkun kontrollifriikin mielestä "tarpeettoman tehokas ja tulivoimainen ase" mihinkään metsästyskäyttöön. Siis ihan samaan tapaan kuin loukkupistooliksi voi käsittääkseni saada nykyään vain 22:sen, ei esim 38 specialia tai 9 mm paraa.

Ehkäpä tuota hirvenpyynnin aloituksen aikaistusta voisi kehitellä eteenpäin Lapin rhp:n osalta, etelämpänä en lähtisi aikaistamaan sitä.

Mitä tulee haulikkoon peurajahdissa, niin saahan sitä siihen käyttää nykyäänkin mutta vain täyteispanoksella. Sellaisen kantama on lyhempi kuin kiväärin luodin joten sellaista voi käyttää mm ajojahdissa.

Metsästysseuratoiminnasta vielä sen verran että kaikista puutteistaan huolimatta uskon sen olevan paras tae sille että myös maattomilla metsästäjilläkin on mahdollisuus päästä metsästämään. Siksi olisin kovin varovainen tekemään mitään sellaista mikä saattaisi huonontaa metsästysseurojen toimintaedellytyksiä. Sanon tämän näin vaikka itsellänikin meni aika kauan ennenkuin sain seurajäsenyyden kuntoon. Voin kertoa että vaikka aloitin itse metsästäjän urani 1987, itse pääsin seuran jäseneksi vasta 2001. Nykyään olenkin sitten jäsenenä kahdessakin seurassa ja tuossa ensinmainitussa vieläpä puheenjohtajana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14815

LähetäLähetetty: 29.01.2008 23:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, tiedän miten etelässä menetellään näissä asioissa, ja halusin tuoda esille niitä epäkohtia mitä esiintyy niissä tapauksissa, että tilanne muualla ei ole lainlaatijalle tuttu. Vain kotinurkkien tilanne tiedetään.

En usko tuon metsästysjousen sallimisen mitenkään räjäyttävän pankkia tuon metsästysaseiden käytön suhteen. Itse voisin kuvitella sen käyttöä vain silloin kun hirviä vielä saa kyttäämällä/kutsumalla. Pidän jousta kuitenkin niin erikoisvehkeenä, että sen käyttö laajentuu vain vähäisesti, ja joka tapauksessa se pysyy harrastuksen sisäisenä erikoisuutena.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
optimikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Kes 2007
Viestejä: 2785
Paikkakunta: Ala-Lapin kuusi

LähetäLähetetty: 29.01.2008 23:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

(en ole oikeastaan kuin silmäilyt aihetta, mutta pistänpä silti kommenttini)

Miksei nuo isommatkin eläimet Suomessa jouseen kuolisi, kun näyttävät tuolla rapakon takana karhutkin pääsevän hengestään jousella
_________________
Hallittu kaaos = selkeä epäjärjestys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eagle1
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Kes 2004
Viestejä: 23
Paikkakunta: Uki

LähetäLähetetty: 30.01.2008 09:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En noihin muihin kommentoi mutta tuo peuran metsästys pitää
ehdottomasti vapauttaa samalla tavalla kun kauris.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hirvikoiramies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2005
Viestejä: 2177

LähetäLähetetty: 30.01.2008 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Kehottaisin perehtymään tarkemmin hirvilupien myöntämiseen. Se, minkä perusteella hirviluvat seurueelle myönnetään perustuu ampumakokeen suorittaneiden määrään (jotka ovat hakijoina) ja pyyntialueen pinta-alaan.

Ampujien määrällä ei ole mitään merkitystä kun metsästetään yksityismailla, vain pinta-ala ja hirvitiheys ratkaiseen myönnettyjen lupien määrän.

Jos ongelmia on valtionmailla lupajako suhteissa niin miksi pitäisi toimiva metsästysseura toiminta romuttaa kun siellä ei ole ongelmia lupien jako suhteessa ?

ps. Minun maille ei ole kenellään asiaa metsälle jos minua ei jahtiin päästettäisi(jos lupa arpajaisissa ei lykästäisi). Parin sadan hehtaarin pläntti jo tarjoaa hyvän turvapaikan hirville.
_________________
Terroristien kanssa EI neuvotella!!

Viestieni sisältö on vain tämän foorumin käyttöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 4 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com