OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Osuma-alue
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vepa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tou 2006
Viestejä: 124
Paikkakunta: Kangasala/Vesilahti

LähetäLähetetty: 15.01.2008 23:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

2 peuraa tänä kautena 8 piikkinen pukki ammuin rankaan kun oli niin pimeetä että hahmoon näki tähdätä vain kun kiikarissa on se valoristikko.
toinen vasa katsoi suoraan poispäin minusta joten korvien väliin risti ja siinä lepäs. molemmat tippui niille sijoilleen.Matkaa n.40m ja pyssyn käynti on hyvä vaikka vähän pitemmällekin Laughing .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pommittaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Jou 2007
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 20.01.2008 18:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiiä onko oikee topikki mut kysyisin silti semmosta asiaa kun ens viikonloppuna pitäis lähtee kauris jahtiin haulikko pelissä niin onko se 4 millinen hauli paras valinta? Pyssynä on remington 12/89 pumppu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petomies(kö)
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 386
Paikkakunta: Akaa

LähetäLähetetty: 20.01.2008 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiköhän se o ihan hyvä. Tärkeempi osa on perän takana, mut älä hyvä mies kysy parasta. Täällä alkaa hirvee kinastelu!!! Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pommittaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Jou 2007
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 20.01.2008 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta tuokin... No antaa poikien väitellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
WTD
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2007
Viestejä: 149

LähetäLähetetty: 30.01.2008 16:45    Viestin aihe: lavan taka Vastaa lainaamalla viestiä

siihen lavan taka ku ampuu ja "keskiviivan" yläpuolelle. vasa putoaa ku saa rankaan vähän painetta. sydän toki alhaalla mutta jää tostakin. yli ei ole juuri kukaan pimeessä ampunu, ali varmaan useampikin. rankan yrittäessä on sitten fileet jo vaarassa. isojen kanssa ei kannata kikkailla, se on lavoista lävitte keuhkoon/sydämeen ni jää lähistölle. lavan taakse yrityksissä riski mennä vattan puolelle ja sit pukkia haetaan koiralla loppuyö.

päähän tai kaulaan ampumista en suosittele. pyssyn käynti ja lentorata tunnettava täydellisesti, esim. korkeat jalat voivat tehdä kepposet läheltä. toki ohi ammutessa helppo sanoo ettei oo verta. sitä ei meinaan kauheesti jää kun ampuu ruokatorven tai leukaluun !&%¤#, ei kiva kuolema riistaa on kunnioitettava kunnon laukauksilla. päähän ammutut tarvii aina pistää. kunnolla kylkeen ni veret on hangella eikä pistoksia tarvita. malttaa vaan tarpeeksi kauan että on poikittain ni ei lavat verry.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petomies(kö)
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 386
Paikkakunta: Akaa

LähetäLähetetty: 30.01.2008 21:59    Viestin aihe: Re: lavan taka Vastaa lainaamalla viestiä

WTD kirjoitti:
toki ohi ammutessa helppo sanoo ettei oo verta.



Aina kun liipaisimesta puristetaan, niin laukausta on pidettävä osumana... löytyi verta tai ei. Laajalta alueelta on joka tapauksessa etsittävä. Esimerkki, lauantai iltana eräs nuori kaveri ilmoitti minulle että, hän oli ampunut peuraa KYLJESTÄ ohi. Ilmoitin heti että, en usko hänen ampuvan täysin ohi. Hän perusti käsityksensä ohilaukauksesta siihen, ettei ollut löytänyt verta. Sovimme menevämme seuraavana päivänä tarkistamaan tilanteen. Ei tarvinnut kauvankaan hakea kun löysin verijäljen, jonka päästä n.150m löytyi peura. Tarinan opetus on että, ammuttua on aina pidettävä vähintäänkin haavakkona joten, on etsittävä tarkasti. Kytiksestä, tuelta, rauhassa ja järkevälle matkalle ammuttaessa laukaus on ÄÄRIMMÄISEN HARVOIN puhdas pummi!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
WTD
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2007
Viestejä: 149

LähetäLähetetty: 30.01.2008 22:58    Viestin aihe: aivan Vastaa lainaamalla viestiä

periaate on täysin oikea. vierasjahteja paljon seuranneena pummeja olen nähnyt paljon, myös ihan hyvältä hollilta. ampumisen pakko on niissä korkeammalla. siinä olet aivan oikeassa että verta ei aina tule heti. vaikka osuma olisi kyljessä tuntuu peurassa olevan "harvoja" kohtia ja verentulo alkaa vasta muutaman kymmenen metrin päässä. mulla oli ennen barnesin X luotina ja se meni aika sukkana läpi välillä. nykynen naturalis vähä samanlainen mut ei liikaa saa räjähtääkään jos lihoja meinaa säästää. itelläkin meinannu epätoivo iskeä vaikka lumessa on pakojälkee seurannu että eikö verta tule ollenkaan. saatika sitten sateisena syyskuun iltana ku säkkipimee putoo hetkessä.

tänä vuonna löysin yhden vasikan ennen puoltayötä. seuran vieras oli ampunut ja etsiminen jääny vähemmälle. vieraiden isäntä kehoitti kuitenkin menemään kokemuksesta vielä katsomaan. satuin tuurilla heti oikealle polulle ja alle 100 metriä ampumalaikalta nurin. verta ei siinä kelissä oikein näkynyt mut haravoimalla sitten jos ei jälkeä ole.

sanoisin että ampumakohdan löytäminen on avainasemassa, siellä on 95% prosenttisesti karvoja tai verta jos kylkeen on koitettu. pimeässä on vaikea suuliekiltä nähdä peuran lähtemissuuntaa mutta siihenkin kannattaa keskittyä. jos kasalla on monta peuraa niin ei kannata toki liikaa luottaa että seurasi juuri oikeaa. peltopaikat ovat helkutisti parempia löytämisen kannalta kuin mettäpaikat joissa elukka on välittömästi puiden alla joissa luntakin usein heikonlaisesti. lumi on sekä osumisen että löytämisen kannalta han mukava juttu..

vielä saatiin lumipeite viimiselle päivälle, saattaa muutaman jahdin pelastaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nettijussi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5435
Paikkakunta: Muinais Suomi

LähetäLähetetty: 31.01.2008 00:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käydessäni joku vuosi sitten MKJn Laitialan toimintakeskuksessa, kerrottiin siellä olevan sääntönä että peuraa/kaurista kytättäessä saa ampua ainoastaan täysin poikittain olevaan eläimeen kylkilaukauksen.
Saattais olla ihan hyvä ohje muuallakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rusticola
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 32
Paikkakunta: Akaa

LähetäLähetetty: 13.02.2008 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitokset vielä hyvistä vinkeistä. Kun kausi eteni ja peurat tuli aina vaan pimeämmällä kopille, oli turhaa miettiäkään muuta kuin kylkilaukausta. Tuli myös oppia siitä että hämärissä on todella vaikea erottaa onko eläin kokonaan täysin kylki mua vasten vai vinossa. Kerran tuli tällaisen erheen takia kuti joka meni oikeasta paikasta sisään mutta toiselta puolelta oli mennyt ohranjyväsäiliö !&%¤#. (Siis peuran sisältä Embarassed )

Muuten kaikki olivat sydän/keuhko-osumia ja putosivat alle 50 metriin. Iso pukkikin, jotka kuulemma voivat juosta satoja metrejä, jäi 30 metriin.

Näin se kokemus (ja hyvät neuvot) opettaa, ei tarvi ensi syksynä näitä ihmetellä. Kunhan pukin sarvet tulee pajalta, laitan kuvaa.

Tuossa kun kauden ajan lueskelin noita viestejä ja kuvia joista joku aina totesi että olisi pitänyt antaa jatkaa juoksuaan (ja sukua), mietin että jos tulisi iso pukki, miettisinköhän moista. NO EN MIETTINYT. Enkä usko että kukaan ensimmäistä pukkia vahdatessaan jättäisi ampumatta.

Mutta hyvähän noita on lukea, jotta tietää tulevaisuudessa valkata, jos tilaisuus tulee.

Mutta aivan mahtavaa tämä uusi laji, ja vielä kun pääsis mäykyn ajoa kuuntelemaan ja passaamaan.. avot!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valaisija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 1158
Paikkakunta: north side

LähetäLähetetty: 15.02.2008 11:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mutta mieti toista pukkia jahdatessasi Cool .
_________________
Muista Matti Vanhasen asevastaisuus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com