OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustus satakunnassa 2004

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 15.04.2004 12:24    Viestin aihe: Kanalinnustus satakunnassa 2004 Vastaa lainaamalla viestiä

Onko muut kuulleet huhuja siitä, että suunnitteilla olisi kanalintujahdin lyhentäminen ens syksynä käsittämään vain lokakuun viimeisen viikon. Ja 15vuoteen en ole nähnyt talvella tommosia teeri parvia kuin tänä talvena....
Takaisin alkuun
heinki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 29
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 15.04.2004 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No johan nyt, vai teeriparvia. Missäs päin satakuntaa jahtaat? eteläisessä satakunnassa missä minä pyörin, niin kahden teeren näkeminen yhtäaikaa on aika kova juttu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 16.04.2004 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Satakunnan itäreunassa on meidän seuran maat n.10000h. Alueella kaksi yli kolmenkymmenen parvea ja ainakin kolme 10-15 linnun porukkaa ja nämä havainnot on maaliskuulta. Eli talvikanta alueella ois lähellä 10lintua/1000h, jos poikueet vaan onnistuu kesällä, niin teerikarja näillä näkyminen vois olla syksyllä aika mahtava! Teerikanta oli myös täällä todella alhaalla, mutta 4 vuotta sitten rupes näkyyn elpymisen merkkejä ja viime syksy oli paras sitten vuoden 1992. 93 jälkeen tuli jonkinsortin kato ja mettojakin näki syksyn mittaan runsaammin kuin teeriä. Katselin noita riistaweb:n kannantiheyksiä ja olis kiva tietää mitenkä niistä voi vetää semmoisen johtopäätöksen että ens syksy on jonkin sortin katovuosi ja metsästys tarttee melkeinpä kieltää. Eihän mulla ole tietoa kokopiirin alueella olevista kannoista ja metsästyspaineesta kanalintuja kohtaan sen kummemmin kuin mitä noista tilastoista voi päätellä. Ainakin meidän seurassa metsästyksellä ei käytännössä ole juuri minkäänlaista vaikutusta kanalintukantoihin. Viimeisen 10v aikana on teeriä ammuttu 3-10 vuodessa ja metsoja keskimäärin 1 joka toinen vuosi. No herrat on suuressa viisaudessaan, nyt sitten tollasta menneet päättämään. Ehkä heillä on jokin kuningas ajatus siitä mitenkä maailma pelastuu.

Olisi ehkä järkevämpi siirtää noiden rauhoituspäätösten teko vaikka rhy tasolle, koska piirin sisällä erot saattaa olla todella isoja. Piiri vois sitten vaikka ohjeistaa yhdityksiä laskentatuloksien pohjalta, tarpeen mukaan.
Takaisin alkuun
heinki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 29
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 16.04.2004 13:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen aivan samaa mieltä, että tommosten rauhoituspäätösten teko pitäisi tuoda alemalle tasolle. Erityisalue tuossa suhteessa on juuri satakunta, onhan toi eteläinen satakunta hyvin pitkälti biotyypiltään kuin varsinaissuomea, kanalinnut vähissä, ja pohjoissatakunta on osittain kuin pohjois-pohjanmaata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heinki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 29
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 16.04.2004 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites muuten teidän seurassa onko minkäänlaista vierailumahdollisuutta, tuntuis aika ylelliseltä päästä noinkin lyhyen matkan puitteissa mettälintujahtiin.

Noh, jos mahdollinen aika tosiaan kutistuu viikkoon, niin asia saattaa olla omaltakin kohdaltani vähän eri...eikä kukaan ainakaan halua vieraita metsiinsä tallomaan sinä lyhyen ajan puitteissa, kun se on itsellekin mahdollista.

Pohjois/Koillis-satakunnassa taitaa olla jotain mettähallituksenkin maita, onko niiden linnuista mitään tietoa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
peltsi
Vieras





LähetäLähetetty: 16.04.2004 16:54    Viestin aihe: kanalinnuista Vastaa lainaamalla viestiä

täällä pohjois-satakunnassa ei ole kans kovin paljon lintuja. Viiden teeren parvi tais olla isoin mitä näin. Tuntuu että on kovasti vähentyneet muutaman vuoden aikana. Mutta voi olla että muut ovat nähneet enemmänkin.
Takaisin alkuun
esanta
Vieras





LähetäLähetetty: 20.06.2004 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etelä Hämeessä tulee täys rauhoitus ensi syksyksi teerelle ja pyylle , metsohan onkin ollut rauhoitettuna jo 70- luvulta Embarassed
Takaisin alkuun
Tuomas.N
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Huh 2004
Viestejä: 64
Paikkakunta: Huittinen

LähetäLähetetty: 20.06.2004 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vieras joka tän keskustelun on aloittanut niin missä pitäjässä asut? itse olen kiinnostunut tosta kanalintuhommasta kun toi seisoja tuossa on.. ota yhteyttä vaikka sähköpostiin niin voidaan vaikka soitella kun noi kanalinnut vähän hakusessa.. asun itse huittisissa.. KIITOS!!


T. tuomas
_________________
Kyllä se seisoo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Keltsu
Vieras





LähetäLähetetty: 21.06.2004 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole kovin vakuuttava teerikanta. Vieras ilmoittaa talvikannaksi 10/1000 ha. Vaikka kaikki poikueet onnistuisivat 10/ emo, ei kanta olisi sittenkään kuin 60/1000ha. Ja teerikarjassa ei naaraiden osuus yllä puoleen ja poikueet eivät huippu vuosinakaan onnistu 100%.

Kun hyvät kannat ovat tuolla 150-200/1000ha, on pohjoissatakunnassa vielä matkaa kestävälle tasolle. Nyt jos kanta on lähtenyt nousuun voisi täysi rauhoitus nostaa kantaa metsästettävälle tasolle.
Takaisin alkuun
MustaRuuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 722
Paikkakunta: Merikarvia/Pori

LähetäLähetetty: 21.06.2004 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

laittais nyt nuo kukkahattutädit kuriin ennenmin kuin alkaisi kanalintuja rauhoittaa!

Onhan noita isoja parvia näkynyt,myös täällä länsi satakunnassa että onhan niitä.
_________________
Pellon laitaan kuljin.Lukon suljin,olin huoleton.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Keltsu
Vieras





LähetäLähetetty: 23.06.2004 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu mää otin kantaa vaan ilmoitettuihin tiheyksiin. Niissä on hyvä siemen, mutta tuolla tasolla olevaan kantaan pitää tosissaan harkita myös täysrauhoitusta.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 24.06.2004 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä Keltsu. On todella hienoa kun joku omaa terveet ja kiihkottomat käsitykset mitä kestävänkäytönmetsästys oikein tarkoittaa.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 24.06.2004 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oon sitä mieltä että ensin lopetetaan suunnistuskilpailut pesintäaikaan ja sen jälkeen mietitään metsästyksellisiä rauhoituksia.
Takaisin alkuun
Vara-Jeesus
Vieras





LähetäLähetetty: 24.08.2004 17:23    Viestin aihe: Rauhoituksia Vastaa lainaamalla viestiä

Kanalintujen rauhoituspäätöksiä ei voi tuoda alemmalle tasolle. Syynä on juuri tuo erään kirjoittaman kanta jonka mukaan meillä on teeriä, ei tarvitse rauhoittaa. Rauhoitetaan muualla, eli siellä missä kannat ovat pienet tai jopa pahimmassa tapauksessa melkein hävinneet.

Metso, teeri ja riekko pitäisi rauhoittaa jo koko Etelä-Suomessa, välittämättä siitä pyöriikö jonkun pitäjän metsästysalueella 10 tai 15 linnun parvi vai ei.

Juuri nuo hieman paremman kannan alueet ovat niitä, joissa kanalinnut voivat vielä säilyä ja toimia leviämispankkeina ympäröiville alueille. Ei ole järkeä rauhoittaa mitään lajia alueella josta se käytännössä on hävinnyt? Mitä järkeä siinä olisi?
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com