OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Latvalinnustus aiotaan sallia Oulun ja Lapin lääneissä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jarruo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2005
Viestejä: 156
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 17.05.2007 00:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saaliin saaminen lumien aikaan on työn takana. Lumien aikaan ei pääse ajamaan autolla teitä vaan joutuu jo oikein liikkumaan jalkaisin/suksin. Lintujen löytäminen on myös aikamoista noppapeliä. Teeret ovat isoissa parvissa ja liikkuvat paljon. Metsot taas ovat erittäin varovaisia ja niitten löytäminen vaatii tietoa ja tuuria. Ja löytämisen jälkeen ampumapaikalle pääseminen vaatii taitoa. Ampumapaikalle kun on päästy niin vielä pitäisi se lämmin paukku kaivaa jostain ellei ole kohdistanut asettaan -20. Henkilökohtaisesti en uskoisi tälläisellä metsästyksellä olevan minkäänlaista vaikutusta lintukantoihin, a)koska lintujen saaminen vaatii paljon vaivaa (sulkee pois autometsästäjät, ja heidän valvominen olisi helppoa, koska suurin osa teistä lumen alla). b)Kelit ovat kylmiä ja maastot vaikeakulkuisia. (helpon riistan miehet ovat kotosalla), c) Ne jotka vaivaantuvat noihin vaikeisiin olosuhteisiin ovat kokemuksia hakevia eräihmisiä, eivätkä pakastimien täyttäjiä. d) Suuret saaliit ovat kyllä aika utopistisia jo pelkästään tilanteiden vähyyden takia.
_________________
Kaikki tyylillään, toiset erilailla!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UKKOMETTO
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 566
Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.

LähetäLähetetty: 17.05.2007 00:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kytösavu kirjoitti:
"Moninkertaisesti suurempi vaikutus kantaan on metsästyskauden alkupuolen kivääripyynnillä. Silloin saaliiksi joutuu vanhoja lintuja huomattavasti enemmän kuin kauden lopulla tai talvella."

Mitenkä tämä voisi pitää paikkaansa? Alkukaudesta päätyy juuri eniten nuorta lintua enemmän saaliiksi, joka ei välttämättä muutenkaan yhtä varmasti selviä talven yli. Loppukaudesta parvipyynti väärin toteutettuna juuri aiheuttaa lovia paikallisesti vanhojen arvokkaiden kukkojen kantaan.

Joo, suoteeret ainakin meilläpäin (Lapissa) on aika harvan mettästäjän pyyntitapa. Tiiä miksi. Kyllä se teeri on yleensä haettu mettästä, koiralla tai iliman. Nyt on pakko lietsoa hurmosta. Niin se vain on kuitennii. Tokasta haku talavella on aivan eri juttu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 17.05.2007 07:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenta! Onkos täällä äijät miten äreellä päällä??
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rexroth



Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 17.05.2007 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sillon -80 luvun alussa ,kun oli talvipyynti sallittua.Itte ainakin totesin että ei linnut käyny kun aamu ja ilta hämärässä koivuissa ja häipyvät saman tien kieppiin.Pyynti aika kävi tosi lyhyeksi päivää kohti. Sillon oli kylläkin kovat pakkaset.Voishan sitä ajatella ettei sais pyytää haulikolla laisinkaan.Nimitäin jos tuomosen kiepin kohtaa metässä teeriä pomppii yksittäin suksien alta, jollon haulikkomies saa kyllä niitä helposti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kkssu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Hel 2006
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 17.05.2007 11:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juse kirjoitti:

niin, ilmeisen selvää, että lauseessa napsahti se asia, että tarinassa oli sana metästyskauden alkupuoli, jolloin noiden koirien kanssa hyvää aikaa pyytää. liekköhän perää? Laughing


Ei tarvi koiran kans kalenteria katella, että millon mehtään. Kyllähän koiraa pyöritetään metässä ympäri vuojen muutenki ja alaku syksy ei oo sen osalta sen kummempaa aikaa ku muullonkaa.

Mutta turha sitäkää on yrittää hehkuttaa, että kuin se on vaikeaa ampua se teeri latvaan, tai kuinka teitä ei voi sitte linnustukseen käyttää. Molempiin on vastauksena, että heleposti käyvät ja saalismäärät saa isoksikki, jos ei jarruja löyvy pään sisältä.

Lainaus:
se on valitettavaa, että kkssu:n kaltaisilla eräveljillä loppuu suomalaisessa metsässä kulkeminen tuohon, kun alkaa talven kaamos ja hanget tehdä tuloaan


Eihän se metässä kulukeminen siihen lopu, vaan lintujen ampuminen. Ei tarvi oottaa, että linnut parveutuu ja nousee latvaan näkösälle, vaan voi keräillä niitä metästä jo aikasemmin, ku ne on vielä etittävä kävelemällä, eikä yksiltä jalansijoilta pääse koko vyötä tyhjentämään, vaan on käveltävä, että pääsee taas koittamaan....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sako
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 83

LähetäLähetetty: 17.05.2007 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kime kirjoitti:
sako kirjoitti:

Merkit lintukantojen taantumisesta olivat jo aivan selvät mutta ketä kiinnosti kun rahaa oli tarjolla.


Mitkä merkit? Viimetalvenahan ne suurparvat on tavattu.

sako kirjoitti:

Ei tarvita kun pari kylmää ja sateista kevättä peräkkäin niin ollaan yhdeksänkymmentäluvun alkuvuosien huonoissa kannoissa ja alkaa se vitunmoinen ininä siitä kun ei ole lintuja.


Ja mahdolliset kylmät keväätkö on metsästyksen syy? Eihän sille mitään voi jos kannat vaihtelee, mutta metsästystä saa mielestäni vapauttaa silloin kun lintuja on paljon ja rajoittaa kun niitä on vähän. kannatatko sinä, että lintukannoista huolimatta tulisi metsästää aina samoin?


Taantumisen voit itse käydä toteamassa vaikka RKTL:n sivuilta. Ota huomioon että jos yhdessä kunnassa kanta on vahvistunut se ei vielä kerro koko totuutta.

Kylmät keväät ei ole kenenkään vika, mutta niille ei mitään mahda, näille muille kantaan vaikuttaville syille voidaan kuitenkin tehdä jotain. Säätelemällä metsästyspainetta ja suunnittelemalla metsänhoidolliset toimenpiteet järkevämmin. Sitäpaitsi latvalinnustus kohdistuu juuri niihin yksilöihin jotka ovat jo selvinneet syksyn ankarasta jahdista ja mahdollisesti alkutalven vaikeista olosuhteista joten niissä on todennäköisesti se paras geeniaines joka mielestäni tulisi säästää. Enkä tietenkään kannata että vuodesta toiseen on samat kiintiöt jos kannat verotuksen vaan kestää. Mutta totuus on kuitenkin tämä, että pari kolme hyvää lintuvuotta ei jumalauta kerro vielä mistään kantojen todellisesta vankistumisesta jos takana on viidentoista vuoden alemmuustila.
_________________
"I run my unit how I run my unit!!!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 17.05.2007 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo olen sakon kanssa aivan samaa mieltä. Tarttis ensin kattoo joku vuosi et alkaako kanta asettumaan jatkuvasti vankemmaksi ja sit vasta alettais kattoo metsästysaikojen hölläämistä.

Nyt kun kerrankin on hyvä lintukanta niin miks pitäis het välittömästi alkaa talvimetsästämään. Katotaan nyt ensin vaikka 5 vuotta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 17.05.2007 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin onhan se mahdollista että nämä hyvät lintuvuodet on vain tilapäistä. Ainahan niitä notkahduksia tulee. Ennenhän nuo meni aikalailla sykleissä nuo kato- ja huippuvuodet, nyt ne näyttää hävinneen. Mutta !&%¤#"!, rhp:llä on valta rauhoittaa tai lyhentää metsästysaikaa jos tarvetta on.
16-vuotisen metsästäjäurani parhaat lintuvuodet niin saaliilta kuin kannoiltaankin ovat olleet kaksi viimeistä vuotta. On lintua nimittäin aika toisella tavalla kuin 90-luvun alussa. Tuolloin saattoi olla päiviä, ettei yhden ainoata lintua tullut edes nähtyä. Jostain kumman syystä linnut ei kuolleet sukupuuttoon. Eli jos ja kun katovuosia tulee niin linnut tullaan rauhoittamaan tai ainakin rajoittamaan niiden metsästysaikaa, aivan niinkuin TÄHÄNKIN asti.

Talvisen pyynnin helppoudesta puhuvilla ei kyllä taida kenelläkään olla minkäänlaista kokemusta asiasta, ainakaan syvän lumen aikaan. Tammikuussa teeret käyvät aamusella syömässä vajaan tunnin puissa, jonka jälkeen pudottautuvat kieppiin. Puissahan linnut näkyy kauaskin, mutta mitenkäs kiepissä; ehkäpä jopa 15 metrin päähän. On niissä etsiminen. Jos tokasta pääset yhden ampumaan, muut ei jää kyllä katselemaan tapahtumaa. Ne on taas etsittävä uudelleen. No ei muuta kuin talvipyynnin vastustajat, kokeilkaapa rehellisesti ryöstöpyytää kun tilaisuuskin taitaa nyt tulla. Eli ammutte kaikki teeret mitä pystytte. Epäilen että suhteellisen isolla osalla taitaa mennä mulukkukeiton syömiseksi. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 17.05.2007 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vois tuon toki sallia, mutta anheille turistipyytäjille ei lupia pidä myydä. Vain meille paikallisille se oikeus pitää olla, me kun ymmärrämme teerikantojen arvokkuuden ja osaamme ottaa vain sen mitä kestävän kehityksen mukaan voi ottaa. Tosin eipä niistä etelän velliperseistä muutenkaan tuommoseen pyyntiin olis. Pitäs vissiin kelkat olla ja pelit. Vesijättömaalle pakotetuilla asujilla menee sormi suuhun jo sulan aikaa jos sattuu vaikka mäki tulemaan vastaan... Wink
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 711
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.05.2007 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Vois tuon toki sallia, mutta anheille turistipyytäjille ei lupia pidä myydä. Vain meille paikallisille se oikeus pitää olla, me kun ymmärrämme teerikantojen arvokkuuden ja osaamme ottaa vain sen mitä kestävän kehityksen mukaan voi ottaa. Tosin eipä niistä etelän velliperseistä muutenkaan tuommoseen pyyntiin olis. Pitäs vissiin kelkat olla ja pelit. Vesijättömaalle pakotetuilla asujilla menee sormi suuhun jo sulan aikaa jos sattuu vaikka mäki tulemaan vastaan... Wink


"Rastinsahi" Kyllä meidän tulee sallia etelänkin metsästäjille määrätty
kiintiö, en usko että tulisi kovin suurta ryntäystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 17.05.2007 17:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

karju kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
Vois tuon toki sallia, mutta anheille turistipyytäjille ei lupia pidä myydä. Vain meille paikallisille se oikeus pitää olla, me kun ymmärrämme teerikantojen arvokkuuden ja osaamme ottaa vain sen mitä kestävän kehityksen mukaan voi ottaa. Tosin eipä niistä etelän velliperseistä muutenkaan tuommoseen pyyntiin olis. Pitäs vissiin kelkat olla ja pelit. Vesijättömaalle pakotetuilla asujilla menee sormi suuhun jo sulan aikaa jos sattuu vaikka mäki tulemaan vastaan... Wink


"Rastinsahi" Kyllä meidän tulee sallia etelänkin metsästäjille määrätty
kiintiö, en usko että tulisi kovin suurta ryntäystä.


EI missään nimessä! Net on meidän lintuja ja meillä on niihin ikiaikainen nautinto-oikeus Very Happy Wink
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 711
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.05.2007 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
karju kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
Vois tuon toki sallia, mutta anheille turistipyytäjille ei lupia pidä myydä. Vain meille paikallisille se oikeus pitää olla, me kun ymmärrämme teerikantojen arvokkuuden ja osaamme ottaa vain sen mitä kestävän kehityksen mukaan voi ottaa. Tosin eipä niistä etelän velliperseistä muutenkaan tuommoseen pyyntiin olis. Pitäs vissiin kelkat olla ja pelit. Vesijättömaalle pakotetuilla asujilla menee sormi suuhun jo sulan aikaa jos sattuu vaikka mäki tulemaan vastaan... Wink


"Rastinsahi" Kyllä meidän tulee sallia etelänkin metsästäjille määrätty
kiintiö, en usko että tulisi kovin suurta ryntäystä.


EI missään nimessä! Net on meidän lintuja ja meillä on niihin ikiaikainen nautinto-oikeus Very Happy Wink


"Rastinsahi" Olen kanssasi samaa mieltä, mutta täytyy ottaa
"realiteetit" huomioon me emme pysty Lapin metsästäjät yksistään
muuttamaan asetusta,tärkeintä olisi että saataisiin homma käyntiin,
talvella olisi valvontakin helpompaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4723

LähetäLähetetty: 17.05.2007 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hyvä karju, olet asian ytimessä, vielä on elämää havaittavissa Wink. eli kun Etelässä, siis todella etelässä sormea koukistetaan te niiaatte. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 17.05.2007 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
kun Etelässä, siis todella etelässä sormea koukistetaan te niiaatte


Teikäläiset sitä ei pysty edes niiaamaan kun olette munia myöten siinä liejussa, jota kutsutaan sivistyneemmin vesijättömaaksi. Noh, kohta pääsette pakenemaan maitse meitä suomalaisia sinne minne kuuluttekin - Ruåtsiin.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 711
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.05.2007 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juse kirjoitti:
hyvä karju, olet asian ytimessä, vielä on elämää havaittavissa Wink. eli kun Etelässä, siis todella etelässä sormea koukistetaan te niiaatte. Laughing


"juse" Olet tainnut ymmärtää asian väärin olemme aina pitäneet
täällä Lapissa puolemme ja pidämme vastaisuudessakin,etelän jepet
saapi napsutella sormiaan kaikessa rauhassa, me emme vähästä
säikähdä,ja aivan varmasti pystymmä valvomaan sen porukan
mitä teitä päästetään tänne metsästämään ja sitäpaitsi talvilinnustus
on miesten hommaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 4 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com