OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Egun.de
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 21.12.2006 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Todennäköisimmin salaliitto..... Wink
Ei vaiskaan, ainakin silloin pari vuotta sitten myyjä väitti, ettei hänelle aiheutunut mitään kuluja maastaviennistä. Ja jos tuo maksun suuruus on parin kympin luokkaa, niin eipä se kovinkaan suuri kustannuserä ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Yxa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2004
Viestejä: 151
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 21.12.2006 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässa yksi esimerkki tästä katalasta salaliitosta Smile :
(noin kuukausi sitten saatu meili)

Sehr geehrter Herr……………,
wir versenden auch nach Finnland. Dazu benötigen wir von Ihnen eine verbindliche Bestellung, eine Einfuhrerlaubnis (so genannte Euroverbringungsgenehmigung) welche Sie bei Ihrer Waffen-Behörde bekommen und den Rechnungsbetrag als Vorauskasse. Der Rechnungspreis ergibt sich aus den Portokosten welche sich nach der Art (versichert/unversichert) und dem Gewicht des Paketes richten, € 25,- für die Stempelgebühren für die Ausfuhrpapiere und dem Waffenpreis.
Für weiter Fragen stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.
Mit freundlichen Grüßen
Waffen-Frank in Mainz

Alleviivatussa sanotaan että "...25 euroa leimakuluja vientipapereihin..." jne. Sama se ollut kaikilla myyjillä tänä vuonna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 21.12.2006 18:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Roger that. Kuten sanoin, oma tietoni oli parin vuoden takaa. Ja tuo linkittämäni juttukin on ainakin yhtä vanha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Yxa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2004
Viestejä: 151
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 21.12.2006 19:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun nyt fox66 olet linjoilla niin todettakoon että nuo "drillinki saksasta" sivusi ovat erinomaiset, siis sekä sisällöltään että tekniseltä toteutukseltaan, ne ovat innoittaneet minuakin suuresti, kiitos siitä!
On erittäin hienoa että olet jakanut kokemuksesi netin kautta yleisön hyväksi.

Olit päivittänyt sivuja tässä hiljan, lataustietoja yms. Painit saman luotikaliiberin kanssa kun minäkin. Kun teet uusia kokeiluja niin päivitä sivuja uudelleen, on kiva nähdä mikä resepti aseessasi pelaa. Jotkin linkit saksalaisiin asekauppiohin eivät ilmeisesti enää toimi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 21.12.2006 23:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos kiitos.... Embarassed
Tiedä häntä niin tuosta teknisestä toteutuksesta...kumpahan on WYSIWYG-softalla pikaisesti sutaistut. Kun vain aikaa liikenisi niin voisi niitä vielä perusteellisesti parannella. Yksi syy sivujen julkaisemiseen olikin, ettei tietoa aseen maahantuonnista juurikaan netistä löytynyt silloin kun itse sitä tarvitsin. Toivottavasti nyt ei kaikkien tarvitse nousta perse edellä puuhun. Ja tältä palstaltakin alkaa löytyä yhä enemmän ja enemmän kokemuksia.
Noista toimimattomista linkeistä olenkin toivonut sivuillani käyttäjien palautetta, koska itsellä ei ole paljonkaan tarvetta kahlailla niitä läpi.
Kaikenlaisten luotikokeilujen jälkeen olen päätynyt kokovaipassa Sellier Bellottiin ja puolivaipassa Sakon Hammerheadiin. Nuo olen saanut käymään riittävällä tarkkuudella, joten uudet harakirikokeilut saattavat jäädä vähiin. Vielä jos vain saisi nuo luodit käymään "samaan reikään".
Myös haulikon patruunoita olen testannut jonkin verran ja ehkäpä joskus saan nuokin tulokset julkaistavaan muotoon.

Mutta ettei mene aivan ohi topicin niin jonkinverran olen itsekin tilannut onnistuneesti tavaraa tuolta eGunilta, esim ruutivaa'an, hylsyjä, luoteja ja aseenpuhdistutarvikkeita (mm. Boresnaket alle puoleen hintaan Suomen hinnoista omaan postilaatikkoon kannettuna)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Yxa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2004
Viestejä: 151
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 22.12.2006 00:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turhaa vaatimattomuutta fox66, hienot sivut.

Itse ajattelin ratkoa tämän yleisaseisiin liittyvän kahden eri patruunan ongelman kahdella kiikarilla. Toinen kovaipalle kanalintu- yms. jahtiin ja toinen puolivaipalle, isolla etulinssillä kyttäystä varten. Ongelma on tietysti tämä hakajalkojen laittajien vähäisyys, eiköhän sekin tule jotenkin ratkaistua.

Egunista ajattelin kiikarin hankkia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 22.12.2006 00:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sorry OT, mutta saitko Fox66 mitään kokeita aikaan niiden PPU Partizan luotien (175gr fmj) kanssa.
Minulla on niitä satakunta laatikossa, enkä ole kerinnyt niille latausta etsiä. Olisko niistä mihinkään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 22.12.2006 03:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipäs välttämättä menekään, siis OT:ksi.
Tuo olikin mielenkiintoinen kysymys, sillä luodit ovat minulle edelleenkin pienoinen arvoitus. Tilaisin nimittäin 7mm FMJ 173 gr luoteja eGunilta, myynti-ilmoituksen mukaan Hornadyn luoteja. Ne olivat sen verran edullisia, että arvelin ettei kaupassa kovinkaan syvälle saveen upota, kävi miten kävi. Luodit tulivat hienosti perille. Tarkistin jokaisen luodin mitat vielä mikrometrillä ja ruutivaa'alla. Luodeissa oli jonkin verran mittaheittoja, enkä saanut niitä käymään omassa aseessani vaikka jaottelin ne eri eriin mittausten mukaan.
Epäilin tuota valmistajaa jo ostaessani luoteja, mutta kuten sanoin ne olivat edullisia. Arvelinkin jo ostaessani luodit, että ne ovat noita PPU:n luoteja, vaikka myyjä mainosti niitä Hordyn valmistamiksi. Kun luodit saapuivat tenttasin piruuttani myyjää, koska Hornadyn listoilta ei löydy moisia valmisteita. Sanoi olevan Hornadyn alihankkijan valmistamia. Lähetin kyselyn Hornadylle ja vastaus oli kuten oletinkin, ettei heillä ole mitään tekemistä kyseisten luotien kanssa. Niinpä sitten itse mielessäni totesin että luodit ovat PPU:n valmistamia, koska heidän sivuilta löytyi jotain 7 mm:n patruunaa juuri tuolla luotipainolla. Sitten tulikin taas epätietoisuutta, sillä taisi olla juuri mky:n kuvia tällä palstalla noista PPU:n FMJ-luodeista, ja ne olivatkin hiukan erilaisia. Joten...mitä lie mistä lie...mutta ei mennyt OT:ksi vaan OO:ksi (opiksi ja ojennukseksi), sekä kokemuksia eGunista.... Wink

En muistanutkaan tätä tapausta edellistä viestiä laittaessani....niin se vaan on että aika kultaa muistot, vaikka Erkka W. toista väittikin Torinon tapahtumien tiimoilta... Smile .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Yxa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2004
Viestejä: 151
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 22.12.2006 07:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen seurannut jonkin verran myös saksalaisten metsästäjien keskustelupalstoja. Jos joku valittelee siellä aseensa huonoa käyntiä, kiikarin heikkoa toimintaa tms., niin varsin usein muut niksmannimetsästäjät ehdottavat ko. viallisen kaluston/tavaran myymistä EGunissa, kaatopaikalla. Saatetaanpa jopa todeta että "kyllä sen joku tyhmä sieltä ostaa" ja laittaa röhönaurut päälle.

Jos asioi EGunissa pitää muistaa ettei lankea "liian hyvä ollakseen totta" -ostokseen, pitää tyytyä kohtuullisen edulliseen kauppaan. Osta luotettavalta kauppiaalta joka lupaa palautusoikeuden ja takuun, ei mielellään yksityishenkilöltä. Ko. kauppias ei sitten myykään ihan polkuhintaan, esim. jonkin Suomessa 1500 € maksavan tähtäinkiikarin voi saada sieltä "vain" muutaman satasen halvemmalla. No, rahaa se on sekin.

Luotettavien myyjien kauppaamat, oikeasti hyvät artefaktit nousevat kyllä hinnaltaan huutokaupan tiimellyksessä "järkitasolle" ihan luonnostaan.

Kertoneeko laajemmin sakemannien luonteesta, en tiedä, mutta olen saanut pari kertaa varsin v-mäistä yv:tä kakkoseksi jääneeltä sen jälkeen kun olen jonkin tavaran saanut itselleni huudettua. Kansallismielisyys saattaa nostaa päätään helpostikin parin katkeruuden voittamiseksi kipatun weissbierin jälkeen, nimimerkkien kotimaatietoja kun ei ole salattu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com