OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jänisjahti 06
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jäniksen ja ketun metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mika_22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 2527
Paikkakunta: Keminmaa

LähetäLähetetty: 18.08.2006 07:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokohan sitä 20 pystyy koiruuden löysäämään Wink Ainakin täällä reissussa on tullut vettä tasaisesti.Oulusta alaspäin tuli vettä jo pari päivää sitten kun lähdin reissuun.Ei maastot kuitenkaan ihan rutikuivina kun löysää koiran.
_________________
Sole poikha mikhään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mnikkane
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: 25.08.2006 09:43    Viestin aihe: 20.8.2006 Vastaa lainaamalla viestiä

Mites se muuten on tuon 20.8 päivän kanssa, että saako sitä jänistä jo sillo alkaa koiran kaa ajattaan, muttei tietysti ampumaan? Kaksi edellistä kaveria laittoivat niin salaperäisesti kommenttia tuosta päivästä, että jäi sellainen maku ettei jäniksen ajoa saa vielä tuolloin alkaa harjoittamaan =) Huomenna olisin menossa mökkeilemään ja milelläni beaglea jo vapaana pitäisin. Jäniksen peräänhän se tietysti lähtee, mutta annanko vain mennä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mika_22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 2527
Paikkakunta: Keminmaa

LähetäLähetetty: 25.08.2006 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anna vain mennä. Elokuun 20 saa alkaa jo koiraa harjoituttamaan mutta vasta 1.9 saa jänistä sitten ampua.
Itse tulin juuri reissusta.Aamulla Jörö irti hiekkatiellä jossa oli oikein kuivakka pöly.Ennätys aikakin meni hakiessa.Tunti eikä mitään kuulunut.No ihmettelin kovasti pitkää hakuaikaa.
Vaihdoin paikkaa ja 10 min niin sitten jo kiljaisi.Pari tuntia vei pupua ja kauas.Onneksi on nyt tutka käytössä.Sain havainnoin ja koiruutta hakemaan.Ajo kulki vielä haettaessa mutta hukalta sain juuri ja juuri koiran pois.
Onneksi.Oli nimittäin melko lämmin jo.Nuorempi ajokki taasen ei ole montaa kertaa ollut metsällä mutta veti monta tuntia ja perslähtöjen kera.
On yksi miinus.Se jäi metsään eikä sitä löydetty.No kohta hakemaan Tarmoa pois metsästä.
_________________
Sole poikha mikhään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leijona Valametti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2005
Viestejä: 703
Paikkakunta: Etelä-savo

LähetäLähetetty: 19.11.2006 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perjantaina kiva keli, hieman pakkasta. Koira ajoi hyvin ja pääsin ampumaankin mutta ei jäänyt. Verta löytyi jäljeltä mutta koira vaihtoi jänistä vähän väliä joten sekin jäi kai sille tielleen. Kyllä se vielä n.300m päässä ainakin vielä ihan täysillä juoksi.

Lauantaina sitten hieman huonompi keli. Tuhutti vettä taivaalta hieman ja koiran ajo takkuili, kylmä hyristi ja melkein rupesi ketuttamaan.. Eno ampui ensimmisestä ajosta jäniksen, toisesta ajosta ei sitten saatu jänistä vaikka juoksi n.20m minusta, en huomannut mokomassa ryteikössä. Aivan onneton keli; koiran ajo takkuili ja jänis sai aikaa kuunnella missä ne passimihet luuraa.

Tänää sunnuntaina sitten saatin ajo samasta paikasta kun ensimmäinen ajo perjantaina. Ajo takkuili hieman mutta ajo kulki kuitenkin paremmin kuin lauantaina. Meinasi passissa alkaa vit*ttamaan kun tulee vettä kun esterin persiistä, meinaa vilu tulla ja jänis juoksi ohitse n.30m minusta, kuitenkin näköalueen ulkopuolelta. Sitten jänis tulee KUITENKIN takaisin jonkin ajan päästä. En huomaa kun tulee aukon reunaa pitkin ja kääntyy köpöttelemään minun ohi oikealle n.15m päästä. Varmistin napsahtaa poies ja räväkkä laukaus, ei näy mitään. Juoksen ampumakohtaan, jänis sätkii maassa, lopetan sen kärsimykset ja ilmoitan radiossa että kaatui. Lähdettiin siitä sitten tulille ja laskettiin koira irti. Heti kun makkarat ovat ritilällä niin kuuluu jotain. Kävimme ulkona tarkastamassa että ajo on käynnissä ja painuttiin kotaan syömään wurstit. Sitten kaverit lähtevät passiin, minä en enää niin innokas lähtemään. Jänis oli juossut jo tien yli ja koira hävitti sen kohta. Otettiin koira kiinni ja lähdettiin kotiin.

Loppujen lopuksi ihan hyvä päivä. Huomenna kerpele koulun penkille Crying or Very sad .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elemo
***


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 858
Paikkakunta: Haapajärvi

LähetäLähetetty: 20.11.2006 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen sain metsäjäniksen ammuttua pomppuun. Eli nyt tilillä 2 rusakkoa ja 5 metsäjänistä tälle vuodelle Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Artsi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 292
Paikkakunta: Juuka

LähetäLähetetty: 20.11.2006 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lauantaina oli hyvä keli ajattaa jänistä sillä keli nollassa eikä entisiä jälkiä paljoa. Mokasin hyvän mahdollisuuden kun jänis ensin ylitti passaamani polun ja kun seurasin koiran tuloa niin sillä aikaa juoksi sivuitseni ja juuri kun ilmoitin radiolla että meni aivan tuosta läheltä niin huomaan syrjäsilmällä että tuossahan se menee 15 metrin päässä polun yli vastakkaiseen suuntaan. Jonkin ajan päästä koira hukkasi ja lähdettiin jahtaamaan muualta.

Sunnuntaina menin passiin samaan kohtaan kuin edellisenä päivänä, koira sai jäniksen ylös samoilta kohdin kuin edellisenä päivänä. Muutaman kiekon jälkeen ajo etääntyi kuulumattomiin ja juuri kun päätin vaihtaa paikkaa ja ehdin kävellä kolmisenkymmentä metriä ajo alkoi kuulua läheltä. Kuuntelen paikoillani kuinka ajo meni juuri jättämäni passin kautta, vaikka ajo pyöri pienellä alueella vielä reilun tunnin ei jänö tullut hollille. Vesisade haittasi koiran työskentelyä etenkin iltapäivällä ja hukkia tuli turhan usein.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fox Camper
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1379
Paikkakunta: Koillis-Savo

LähetäLähetetty: 22.11.2006 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä noita ole tullut kuin 2kpl tälle kaudelle, kun koira sairasteli alkusyksystä. Mutta petoja onkin tullut siitäkin edestä Smile.
_________________
Teoriaan uskotaan vain käytännössä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RovaniemiHunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2004
Viestejä: 785
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.11.2006 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

2 jänistä päästin tänään hengestään.

Aamulla oli nopea kaato, mutta iltahämärissä pääsin yrittämään toista jänistä melko pitkältä matkalta ja jälkeä pitkin raanan perässä koiran kintereillä jousten oli yllätys kova kun huomasi että jänis oli ahtautunut kiven alle koloon johon ajokoira ei päässyt. Piti kutsua isäpappa apuun ja kaivoimme kolon, josta pääsi koskettamaan jäniksen selkää, muttei mistään saanut kiinni. Otin puukon käteen ja pistin sillä selkään, jänis oikaisi jalat taakse ja sain niistä kiinni ja sitten nostin sen pois. Kauan se kaivaminen vei!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Cachorro
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Syy 2006
Viestejä: 25

LähetäLähetetty: 25.11.2006 23:31    Viestin aihe: Eka saalis! Vastaa lainaamalla viestiä

Jes! Tänä aamuna sain metsästysurani ensimmäisen saaliin - rusakon! Kaverin kanssa oltiin lumettomassa maassa passeissa n. 300m päässä toisistamme. Passipaikat olimme katsoneet lumen aikaan jälkien perusteella. Puolen tunnin passituksen jälkeen kohti tuli rusakko polkua pitkin, mutta hyppäsi sivuun juuri kun olin nostamassa haulikkoani. Siellä puskassa se pomppasi pari kertaa harmaa perä pystyssä. Odottelin aikani, että se tulisi, mutta sitten soitin kaverilleni, että tulisi mettän läpi siitä kohtaa missä oletin rusakon olevan.

Homma meni täysin suunnitelman mukaisesti! Rusakko juoksi suoraan kohti, ja ammuin vastapalloon. Rusakko jäi vielä sätkimään, mutta se lopetettiin lyömällä halolla niskaan. Sitten myös elämäni ensimmäinen suolistus, jossa muistelin kirjasta ja tältä palstalta lukemaani. Ei se sitten niin vaikeaa ollut, vaikkakin sotkuista. Täytin vatsaontelon kuusen havuilla.

Jännä millainen adrenaliinipiikki tuntui siinä ammuntatilanteessa tulevan. Sykekin oli varmaan kohtuu korkealla vielä jonkin aikaa ammunnan jälkeen. Vieläköhän kokeneemmatkin tuntevat sen saman tunteen?!

Nyt rusakko on riippumassa takapihalla takajaloistaan. Josko alkuviikosta sais rusakkofilettä...!?

Hitto mie oon ylpeä, ja oon soitellu miltei kaikille kavereilleni tän asian.

Very Happy
_________________
SAKO 75 Laminated Stainless + S&B Z 1,5-6x42
Baikal IJ-27
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RovaniemiHunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2004
Viestejä: 785
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 26.11.2006 00:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, ei se ensisaaliin tunne olekkaan iästä vaan kaatokerroista kiinni, nyt se tuli todistettua, eikö vaan?
Muistan kun kolme vuotta sitten oli pienoiskivääri kädessä ja pyypoikue sattui kohdalle. Kyllä siinä oli semmoinen horkka että oksat pois, vaan kyllä se pyy sieltä puusta tipahti. Jännitti enemmän kuin mikkään.
Tänävuonna on pystynyt ottamaan tilanteet hyvinkin rauhallisesti. Ensimmäisen (21.10) metson kun nostin puun juurelta kivääri kädessä, ei -15ºC pakkanenkaan tuntunut miltään.

Ajon alkaminen sykähdyttää aina, mutta onneksi ei tule riistahorkkaa kun jänis tulee näköpiiriin, onhan niitä jo ammuttukkin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
mika_22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 2527
Paikkakunta: Keminmaa

LähetäLähetetty: 26.11.2006 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aina se on hienoa tuo jäniksenkin kaato.Nykyään kaadan vain jos tarvitsen eräksi.Tulee monesti nautiskeltua koiran ajosta.Eilen annoin ajaa pari tuntia ja parissa metrissä kävi jänis.No harhautteli tielle koiran kolme kertaa.Otin koiran pois ja jänis säästi nahkansa.Paikan vaihto ja päätin hienoon ajoon ampua jäniksen.Ja iso olikin.Hieno tunne se on.
Ja itse kunnioitan aina riistaa kun sen saan kaadettua.Käsittelyssä sen huomaa.Jos ei tuota mainittua fiilistä löytyisi niin ehkä tuo metsästäminen ei olisi omiaan tai siitä ei silloin tykkäisi niin 100%:sesti!

Nyt tuo eilinen jänis hautuu uunissa kermakastikkeessa ja parilla pippurilla höystettynä.Perunat kaveriksi.Eipä tule parempaa mieleen äkkisiltään Wink
_________________
Sole poikha mikhään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elemo
***


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 858
Paikkakunta: Haapajärvi

LähetäLähetetty: 27.11.2006 10:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, kyllä kaato sykähdyttää aina. Se on mahtava se onnistumisen tunne mikä siitä seuraa. Varsinkin ainakin itsellä juuri jänisjahdissa, kun joka jäniksen eteen pitää yleensä tehdä paljon työtä. Ilman koiraa kun metsästellään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Fox Camper
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1379
Paikkakunta: Koillis-Savo

LähetäLähetetty: 27.11.2006 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli yksi lisää...n. tunnin ajosta, ja ihan omalle kotipihalle pääsi ampumaan. Eipähän ollut pitkä matka kävellä kotiin Very Happy
_________________
Teoriaan uskotaan vain käytännössä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Cachorro
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Syy 2006
Viestejä: 25

LähetäLähetetty: 28.11.2006 09:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin, nyt on ensimmäisen saaliini nyljentä ja lihojen paloittelukin tehty. Käytin konsulttina kokenutta työkaveriani, jonka neuvoilla homma oli helpompi kuin kuvittelin. Oikeasti ihmettelin sitä, kuinka helposti turkki lähtee pois rusakolta. Se lähti nätisti aivan kokonaisena ilman mitään ongelmia!

Lihojen paloittelukin oli ihan mielenkiintoinen homma. Koskaan en ole tiennyt esim. missä eläimellä on filepalat, mutta nyt jotenkin automaattisesti pystyin päättelemään (arvaamaan!?) mitkä ne ovat. Eli varmaan siinä selkärangan vieressä kylkiluiden ja pupun pepun välimaastossa. Ilmeisesti vielä niin, että selkärangan vieressä sisäfile ja sitten joidenkin luiden toisella puolella (ulkopuolella) ulkofile?! Lisäksi ihmettelin sitä kuinka paljon pupussa on lihaa. Ne takajalat on aika vahvan oloiset - ei ihme, että loikkivat sillä lailla!

En tiedä olenko jollain tavalla sairas tai kieroutunut, mutta tuo nyljetty pupu, jonka lihat näkyivät oli itseasiassa esteettisesti aika kaunis... Tosin ilmeisesti haulien jäljet olivat paikoin jättäneet mustelmia (verihyytymiä).

No, mutta nyt on lihat pakastimessa odottamassa. Pitää vain alkaa katselemaan sopivia reseptejä!

Muuten, kai ihmiselläkin on sisäfile ja ulkofile? Miksi kukaan ei sano esim. että "Hitto kun on sisäfile kipeä..."
_________________
SAKO 75 Laminated Stainless + S&B Z 1,5-6x42
Baikal IJ-27
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Cachorro
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Syy 2006
Viestejä: 25

LähetäLähetetty: 28.11.2006 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, ja sitä piti kysymäni, että millaisella patruunalla pitäisi kokeilla rusakkoa luodikolla? Ajattelin meinaan viikon päästä täysikuun aikaan ottaa 308 mukaani rusakkomettälle. Puoli- vai täysvaippa? 8 g? Osumapaikka?
_________________
SAKO 75 Laminated Stainless + S&B Z 1,5-6x42
Baikal IJ-27
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jäniksen ja ketun metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Seuraava
Sivu 9 Yht. 14

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com