OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Reppu haulikkoampujalle / vinkki
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 03.10.2006 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläni on käytössä Haltin riekko ja metso. Riekko on mainio reppu päiväreissuille ja Metsossa kulkee tavarat mukana yhden yön reissua varten. Ovat molemmat olleet pari vuotta kovassa käytössä sekä syksyllä että talvella ja tyytyväinen olen ollut. Metson kun varustaa vielä remmisarjalla niin alkaa pienemmät linnut kulkemaan niissä ja pussiin saa laittaa muutaman isomman.

Omistan myös yhden "ohutolkaimisen" ruotsalaisen repun haulikkoampujalle, mutta kyllä se viileke minua ainakin haittaa ampumatilanteessa. Vannon siis yksiolkaimisen nimeen, joskin kaksiolkaiminen lähtee matkaan jos tarkoitus on olla reissussa muutamia päiviä.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
ko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Kes 2006
Viestejä: 96

LähetäLähetetty: 04.10.2006 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Heska" Mielummin ratkaisisin tuon heilunnan jollain irroitettavalla välilevyllä

Lainaus:
Ei onnistu, silloin meneen rinkan säätömahdollisuudet selästä. Ja tässä on se yksi huono puoli tuossa repussa, pakkaat Gunslingerin vaikka puolitäyteen, vedät kompressionarut tiukalla, homma toimii, mutta kun laitat repun selkään ja säädät sen selälle hyväksi niin asekotelo on hieman S-mutkalla, ja ase ei oikein mene kovin hyvin tuohon, eli pitää tehdä kompromissi aseenkannon ja ergonomian kanssa.


S-mutka on ehkä vähän liioiteltu. Asekotelon aukko on 7cm ja joustavaa materiaalia, joten kyllä siellä ase liukuu melko hyvin. Täytyy muistaa, että näitä rinkkoja on käytössä monia tuhansia, eikä tähän asiaan ole tullut huomautuksia. Kun rinkka pakataan aivan täyteen, se tietenkin muovaa osaltaan myös asekoteloa. Rinkkaa voi pakattunakin muovailla paremmaksi. Tämä asia on suunnittelijoilla hyvin tiedossa.


Lainaus:
Totta kai vesi ei ole ongelma valmistajan mukaan, turhaahan esim. hirvimiehet pitävät kiväärin päässä esim. paikkatarraa? Eikös glen itsekin käyttänyt aktiiviuralla piipun päässä läppää, vai oliko tuohon aikaan vielä se kuuluisa nahkatuppi.


Tarrat ja läpät suojaavat piipun suuta, erityisesti lumelta. Asekotelo suojaa asetta ja optiikkaa kolhuilta.
Jos hiihtää esim. lumisessa metsässä kannattaa harkita seuraavia:
a) käyttää edelleen haluamaansa suojaa piipun päässä
b) käyttää sadehuppua
c) käyttää asehuppua (jotkut mallit)


Lainaus:
Eikös kyseistä rinkkaa mainosteta erään maahantuojan taholta filmilläkin siten että ase on ladattu panoksilla kun sitä kannetaan repussa, ja se otetaan repusta ampuma asentoon, ilman mitään erillisiä lipastuksia, eikä latauksia? Kumpi on kampi, siis häh, sanoppa se? Kyllä Lucky Luke varmaankin vetää tuon kiväärin rinkasta yhtä nopeasti kuin hihnan varasta olalta?? Pitää olla tollo että pitää kivääriä aserinkassa, kun menee hirvipassiin, ja vielä lataamaton ase siis, HÄH?


Maahantuoja olen siis minä. Video lähinnä demonstroi aseen vetämisen konkreettisesti ja se tehtiin siksi, että:
a) asia on uusi
b) asiasta kysyttiin paljon
c) liikkuva kuva kertoo enemmän

Video osoittaa, ettei tarvitse olla voimistelija saadakseen aseen kotelosta ja kotelo toimii yllättävän hyvin. Piipussa ei kannata pitää patruunaa turvallisuus syistä. Lipas voi olla paikoillaan.

Lainaus:
Voitko kertoa tarkemmin mitä malleja sinulla on ja milloin olet nämä hankkinut? Oletko ostanut rinkat Eberlestockilta?
Kuinka kauan olet käyttänyt Phantomia?
Enkö ole sen jo tuonut ilmi mitä Eberin rinkkoja minulla on, ja kauanko olen niitä käyttänyt.


Voisitko silti kertoa kaikki yksiselitteisesti: Mitä olet käyttänyt, mitä sinulla on, milloin ja mistä hankit, mitä vuosimallia rinkat ovat.

Lainaus:
Onko kukaan miettinyt esim. gunslingerin majavanhännän muovikiinnittimen sijaintia, se kun on sopivasti pohjassa, viime syksynä napsahti toisesta rinkasta pakkasella muovikiinnitys pask*ksi, ilmeisesti pakkanen oli osasyyllinen -32, ja kun laskin täyspainavan repun jäiselle tielle, ilmeisesti oli jännityksessä, siis tuo muoviklipsu. No uutta tilalle sanoi vanhapiika kun kynttilää vaihtoi.


Tämä voi olla myös valuvika itse klipsussa. Klipsut täyttävät tällä hetkellä US mil spec vaatimukset enkä ole kuullut vastaavista ongelmista laajemmasti. Tämä klipsu on muistaakseni polyasetaalia (POM), jonka normaali hyvä kylmänkesto on luokkaa -40. Alle -50 iskulujuus heikkenee selvästi. Materiaalista tehdään esim. hammaspyöriä, liukulaakereita ja ruuveja.

Ehkä joskus näemme nämä osat tehtynä esim. Nepolista (seassa 20-40% lasikuitua tyypistä riippuen, vaatii eri ruiskupuristusmuotin kuin POM) tai rosterista. Nepolista on muistaakseni tehty rynnäkkökiväärin lipas.

Lainaus:
EDIT: miten muuten ylimmäinen vetoketjun läppä, olisiko siinä jotain parantamista? Pienellä kuormalla läppä ei toimi sateen suojana, mutta täyteenpakattunakin toimii juuri ja juuri? Vai oliko niin että vesi ei ole koettu ongelmaksi?


Aina parantamista löytyy. Käyttäjiä on monia tuhansia jotka antavat palautetta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
harha_askel
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 547

LähetäLähetetty: 04.10.2006 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ko kirjoitti:
S-mutka on ehkä vähän liioiteltu.
Eli suomalaiset olemme suoraselkäistä kansaa?

ko kirjoitti:
Maahantuoja olen siis minä. Video lähinnä demonstroi aseen vetämisen konkreettisesti ja se tehtiin siksi, että
Yleensä jos on asetuotteista kysymys niin silloin pitää maahantuojan antaa mainostoimistolle tiedot jos tuotteella on tietyt turvaohjeet, eli tässä tapauksessa video antaa rinkasta "väärän" mutta erittäin myyvät mainoksen.?! Ja eihän kyseisellä voimistelijalla sormi ollut liipaisinkaaren sisällä, sot sentään jos oli?

ko kirjoitti:
Voisitko silti kertoa kaikki yksiselitteisesti: Mitä olet käyttänyt, mitä sinulla on, milloin ja mistä hankit, mitä vuosimallia rinkat ovat.

Voisimme tietenkin tulla antamaan rinkoista kunnon oppitunnin maahantuojalle ( Shocked ), samalla voisimme opettaa mm. aseen turvallista käyttöä ja muutakin alaan liittyvää ( Shocked ). Mutta valitettavasti me emme tee kotikäyntejä.

ko kirjoitti:
Klipsut täyttävät tällä hetkellä US mil spec vaatimukset.
USA:n Mils spec on hieman laaja käsite, vaikkakin jotkun tuote spec:it määrittelevät jotkut seikat liiankin tarkkaan, mutta jotkus taas seikkaperäisesti. Esim. jos tuote on musta niin se voi täyttää mil sepc:it.

Mutta minäpäs lähden tästä ihailemaan vasta hankittu uuttaa kahvipakkaa, ja jos sisua riittää niin keitämpä pöhnävellit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jylyperö
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Syy 2006
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 06.10.2006 16:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heska kirjoitti:
Heska kirjoitti:
Tuo mainitsemasi Hunter näyttää asialliselta, pitäisi päästä jossain sovittamaan selkään.


Löytyi Jyväskylän mega-store-hyper-mikälie Intersportista tuo Haltin Hunter, ja pääsi vihdoin hiukka käpistelemään sitä. Ensivaikutelma oli että se on yllättävän raskas, syynä ainakin osittain repun runkona toimiva jakkara. Selkämyksen yläosassa oleva vetoketjun avaamalla jakkaran saa ulos, kyseessä on semmoinen perinteinen auki taittuva putkirunkoinen jakkara, mitä yleensä reppujakkaroissa on kiinteästi mukana.

Repun suuaukko on mielestäni hiukan omituisesti toteutettu, se kun on rullattava kiinni samaan tapaan kuin vesitiiviit kuljetuspussit. Perinteinen vetskari (suojaläpällä tarvittaessa) olisi käytettävyydeltään parempi, ja uskoisin vesitiiviydenkin sellaisessa metsästystä ajatellen riittävän.

Kiväärin kuljetusta varten repun alareunassa on auki taittuva pussi johon perän saa pujotettua, ja yläreunassa kaksi rits-räts (velcro) remmiä piipun paikallaan pitämiseen. Tuo velcro on kyllä kaikkea muuta kuin hiljainen käyttää, voisi kuvitella latvalinnun lähtevän nauraen lentoon kun kivääriä alkaa irroittaman repusta. Kuvassakin hyvin näkyvän mustan irtopussin tarkoitus jäi myös hieman epäselväksi, esitteen mukaan se suojaa kiikaritähtäintä, ja sen selkäosa olikin pehmeää fleeceä. Sen sai pikalukituksella käteävästi irti, joten eihän sitä ole pakko edes raahata mukana. Tuntui että se on esteenä aseen irroitukselle, mutta saattaahan tuo hiukan suojatakin, jos sille nyt tarvetta on.

Kantoviilekkeet eivät valitettavasti olleet ihan ohuita (saati verkkoa), ja niiden soveltuminen yhteistyöhön haulikon perän kanssa jäi testaamatta. Lantiovyössä oli molemmilla puolilla pienet suojaläpällä varustetut taskut, joissa kuminauhalenkit patruunoille.

Kaiken kaikkiaan tulin siihen tulokseen että ko. reppu ei ole kovahkon hinnan (129e) arvoinen kapine, eikä toteutus muutenkaan ollut aivan minun mieleen, joten kauppaan jäi. Sad


Itsellä käytössä Haltin Hunter, joten laitanpa hieman käyttökokemuksia.

Neljä reissua olen tehnyt repun kanssa ja kyllä reppu tuntuu ihan hyvältä selässä. Tosin en ole isompia tavaramääriä raahannut, vaan kohtuullisen kevyellä kuormalla on menty kiväärin kera. Kaikki reissut noin 15-25km. Uskon kyllä että menee hieman painavampanakin ihan mukavasti.

Kivääri tuossa kulkee mielestäni todella kätevästi ja huomaamattomasti. Repun alapuolella on pussi johon kiväärin perä laitetaan ja yläpäässä sitten on kaksi tarranauhaa kiinnitystä varten, pitää kyllä ääntä kivääriä irroitettaessa mutta saa varovasti otettua aika hiljaakin. Kiväärin irrottaminen repusta onnistuu melko nopeasti(n.10s). tuo 10s siis=reppu selästä ja kivääri irti.
Pitää vielä testata saako kiväärin tukevasti kiinni käyttäen pelkästään tuota irroitettavaa taskua. Eli kiväärin perä sinne taskuun ja tuon irtotaskun remmeillä kiristäisi sitten kiväärin repun selkää vasten.
Repusta saa tavaraa helposti ilman että kivääriä tarvitsee irroittaa, mutta kaipaisin kyllä lisää jotain pikkutaskuja repun ulkopuolelle.

Jakkara on ihan kätevä. Vaikeuksia sen kanssa tulee silloin kun repussa on paljon irtotavaraa, se on nimittäin hankala tunkea taskuunsa takaisin.

Repun suuaukko on tosiaan tuollainen rullattava malli, sopii mielestäni tähän reppuun paremmin kuin perinteinen läppä-vetoketju tai nauhakiristys. Vaatii vain hieman totuttelua.

Haulikkoampujalle ei mikään paras reppu, mutta ihan hyvin olen pystynyt ampumaan reppu selässä nopeitakin tilanteita ja saalistakin on tullut.

Ei nyt muuta tule mieleen tästä repusta näin äkkiseltään. Kysykää niin koitan kertoa sitten.

Niin ja itse maksoin 100€ repusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 17.10.2006 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse haeskelin tänään tuota Haltin Metsoa Oulun kaupungista, vaan eipä löytynyt. Onko kellään tietoa mistä sitä vielä löytyisi, vaikka postitse tilaamalla ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.04.2007 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poikkesin tuossa viikonloppuna Tampereen Kuningas Aseessa ja myyjä esitteli varsin mielenkiintoista reppuzydeemoa ja ko. rensseleistä näkyi täältäkin infoa löytyvän tämän topikin alta. Vasta kotona tuli mieleen, että moisella vois oikeasti olla itsellekin käyttöä. Liikkeessä käpistelyintoa kun laski melkoisesti tuotteen hinta, joka on samalla tasolla mitä olen joskus aikoinani jostain kolmenolakasistani tainnut maksaa…


Homma rupesi kiinnostamaan lähinnä seuraaviin käyttötarkoituksiin:

- Hirvijahtirepuksi: Nykyisellään passiin tulee monesti nujuutettua repun kanssa. tuolloin tuntuu välissä kädet loppuvan kesken, kun ase ei tahdo pysyä olkapäällä, kun siinä killuu jo reppu. Vielä kun monesti pitäisi samalla VHF:äänkin höpöttää, niin joskus piippu tuntuu osoittelevan vähän sinne ja tänne. Itselle kun ei ole kertaakaan kumminkaan sattunut tilannetta, jossa passissa olisi välittömästi tarvinnut alkaa ampumaan, niin reppukanto toiminee siinä missä hihnakantokin.

- Toinen homma on se, että josko sitä sittenkin koittaisi vielä sinnitellä vielä ilman drillinkiä. Pitäisi haulipiiput Valmetissa paikallaan ja sujauttaisi rihlapiiput moiseen reppuun.

Muutama kysymys heräsi asian tiimoilta:

Omaan käyttöön järkevin malli lienee X1. Onko jollain moista jo käytössä? Olisi mukava kuulla käyttökokemuksia.

Mitenkähän X1 ja X1A1 mallit poikkeavat toisistaan, ilmeisesti X1A1 on 2007 sarjaa pienin muutoksin? Mitä nuo muutokset ovat ja miten mallit erottaa toisistaan?

Tässä keskustelussa on puhuttu haulikkoammuntaan sopivista kantosysteemeistä. Joko ne on noissa malleissa mukana, vai vasta piirrustuspöydällä? Jos ne on jo mallistossa, onko jollain kokemusta, toimiiko oikeasti nopeissa haulikkotilanteissa?

Rihlan piiput kiikarin kanssa ovat pituudeltaan vain 75cm. Saako ”majavanhäntää” lyhennettyä jotenkin, esimerkiksi vetämällä irtohihnan piukkaan alaosan ympärille, vai onko hännässä joku tyrneä vahviste, joka estää moisen pakkolyhennyksen? ja onko asekotelo ylipäätään rajusti liian suuri pelkille vaihtopiipuille?

Onko X1 (A1) malliin saatavissa tuo lisäpalikka, jolloin systeemistä saadaan myös lain kirjaimen täyttävä asepussi?

Saako kantolaitetta kiristettyä lähes tyhjänä kuosiin, ettei se lepattele?

Mikä värivaihtoehdoista mahtaa olla järkevin Etelä-Suomalaiseen metsään?

Minkämoiseen hintaan näitä muuten on myyty, itse kun en ole tottunut mistään maksamaan ihan OVH:n mukaista hintaa, jo noin niin kuin periaatteesta Smile.


Siinäpä olikin kysymyksiä niin että tuntuu…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 02.04.2007 15:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 17:56, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
supilakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2006
Viestejä: 280

LähetäLähetetty: 02.04.2007 17:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mulla on haltin jahtimestari. vetää vertoja vaudelle eikä haittaa ampumista yhtään. ainua miinus on liian pienet repun sivussa olevat pikku taskut
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.04.2007 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

perisofeus kirjoitti:

Uudessa mallissa on ns. ammuntavaljaat eli ohuemmat.


Onkohan joku nähnyt noita livenä, ovatko jo oikeasti sellaiset, että kunnollinen haulikkoammunta onnistuu reppu selässä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jylyperö
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Syy 2006
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 03.04.2007 12:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittelin tuossa aiemmin tuosta Haltin Hunterista kokemuksia, nyt kun yksi kausi on repulla metsästetty niin muuten olen tyytyväinen mutta repusta alkoi vyöhihna repeämään loppukaudesta. Siitä kohti repesi, missä tuo hihna liittyy siihen pehmikkeeseen. Korjasivat sitten kun vein takaisin liikkeeseen, eli ei nyt mikään mahdottoman kestävä reppu näytä olevan. Toivottavasti jatkossa kestää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkisT
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Huh 2005
Viestejä: 77
Paikkakunta: Pohjoinen periferia

LähetäLähetetty: 24.05.2007 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin!

Vaude Ripa tuli juuri postitse, hinta vajaa 68 euroa. Asiallisen oloinen reppu ja mitä ko. mallia ovat käyttäjät kommentoineet, niin taitaa olla käypä peli. Tosin luulin, että repussa on yhä käytössä verkkokankaiset viillekkeet, mutta eipä vain ollut. En tullut lukeneeksi repun tietoja Reittipisteen saitilta, jossa kerrottiinkin, että: Reppua on parannettu ja verkkoviillekkeet on vaihdettu normaaleihin viillekkeisiin, jotka ovat n. 4-5 mm vahvuiset. Kantoviillekkeet eivät häiritse ampumista, eivätkä ne paina, kuten verkkomateriaali.

Sihtailin tietenkin heti haulikolla reppu selässä ja en nyt ihan ole varma, että onko viilekkeiden muutos parannus... Viilekkeen pinta on hieman liukas ja nopeassa nostossa perä ei oikein tahdo pysyä viillekkeen päällä, vaan liukuu sivuun. Toki aseen perälevyn materiaalillakin on merkitystä, kuten joku aikaisemmin jo mainitsikin. Verkkoviillekkeet varmaankin painavat hartioita, jos reppu on pakattu täyteen, selvähän se. Itse en kuitenkaan kanna päiväreissuilla niin paljoa tavaraa mukana, etteivätkö verkkoviillekkeet olisi ihan ok.

Nyt täytyy kyllä tarkkaan harkita pidänkö repun, joka ei ihan nyt vastaa sitä mitä kuvittelin repun ominaisuuksista. Ei kehtaa ostaa reppua pelkästään kaappiin roikotettavaksi, vaan kyllä se selässä täytyy voida ampua ilman aseen perän liukumisia/siirtymisiä. Häätyy testailla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 24.05.2007 18:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 12:13, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14845

LähetäLähetetty: 24.05.2007 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika mielenkiintoista vääntöä...

Mielestäni tämä reppujen teoreettisten ominaisuuksien pohtiminen on hieman kyseenalaista muutamien seikkojen osalta:

Teoria on eri asia kuin käytäntö.

Asekoteloon satava vesi on erittäin pieni haitta siihen nähden mitä haittaa sateesta on metsästykselle. Sellainen vesisade, joka aivan aidosti kerää vettä asekoteloon on jo sellainen, että (sukulaismiestäni lainatakseni) tarkka isäntä ei veisi edes rautakankea pihalle saati sitten menisi metsälle kyseisellä kelillä. En puhu nyt ainoastaan kuivana pysymisestä vaan myös metsästyksen onnistumisesta.

Mitä tulee aseen kantamiseen kotelossa ja sen repimiseen sieltä, niin mielestäni Eberlestockin repuissa kiväärin saa käyttöön riittävän nopeasti ja ennen kaikkea ottamatta reppua selästä. Itse olen kantanut asetta hirvimetsällä hihnasta edessä aivan normaalisti ja repun majavanhäntä on ollut taitettuna repun sisään. Asekotelo on vaan todella kätevä silloin kun tulee pimeällä pois metsältä ja haluaa pitää kädet vapaana. Myös silloin kun reppu on täynnä hirvenlihaa, on reppu aseineen aivan kannettavissa - vieläpä nin, että se on todella hyvä kantaa. Tässä suhteessa en ymmärrä miten ase painaisi selkää. Ei ainakaan Just One mallissa.

Kaikki reput palavat nuotiossa, ja itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia siinä, että tsiguna olisi polttanut reppuun reiän. Kyllä se tervaskantokin ampuu joskus kovilla, mutta silloin vaatteet ovat olleet tulilinjalla - ei muutaman metrin päässä oleva reppu.

Kantoviilekkeiden kanssa kirvaavat lähinnä ne, jotka eivät osaa muutenkaan ampua. Itse olen rataolosuhteissa aivan huvikseni kokeillut ampumista reppu selässä ja haulikolla se kieltämättä haittaa nostoa silloin kun viillekkeissä on pykämiä, joihin perä tarttuu. Silloin kun kyseessä on puhdas viilleke, onnistuu ampuminen. Kiväärillä ampumista viillekkeet eivät haittaa missään olosuhteissa silloin kun reppu on säädetty oikein.

Sitten tuosta täyspakkausten kanssa pelaamisesta. Silloin kun kännykkä keksittiin ja se yleistyi kaikkien käyttöön myös metsästyksessä (syksy 1996) pienenivät reput radikaalisti ja niiden sisältö väheni ja järkeistyi huomattavasti. Nykymetsästäjälle ja nykyaikaisilla varusteilla jopa X1 riittää vallan mainiosti vähän kovemmillekin reissuille.

Paras parannus mitä reppuihin on nyt tullut on se, että kompressiohihnat ulottuvat selkään saakka. Tämän ansiosta aseettoman repun painopiste on saatu lähemmäs selkää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maalari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Lok 2005
Viestejä: 856
Paikkakunta: kainuu

LähetäLähetetty: 24.05.2007 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asiallista tekstiä Nimrodilta. Hyvähän näitä vermeitä kehitellä ja kommentoida, mutta joskus aivan uskomatonta pilkun .......
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tukivarsi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 445
Paikkakunta: K-S/Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 17.08.2007 09:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika monta topiccia mitkä käsittelee reppuja ja noita Ebereitä. Eikö niitä voisi niputtaa? Mutta asiaan.

Olen aloitteleva metsästäjä ja reppua haeskelen. Kävin jopa parissa liikkeessä hypistelemässä. Kun ei oikeen tiedä mitä haluaa ja mitä tarvitsee, niin on vaikea päättää. Mutta alkaa valinta EHKÄ kääntymään näihin Eberlestock reppuihin, oli niin hyvä selkään. Ja mallit Gunslinger ja X1 joita testailin. Mutta mutta...

Onko ne liian isoja normikäyttöön? Kannattaako repusta maksaa 200€? Tossa gunslingerissä oli tuo asekotelo sen verran iso että mahtaako aseen (tikka t3) heiluminen haitata käytännössä? Kestääkö tuo sekavärityksellinen kangas, pehmeää se ainakin oli? Vihreä kangas oli jämäkämmän tuntuista mutta pitääkö se ääntä esim pakkasella? Tarviiko repun olla tuollainen jos ei nyt joka kerta kanna kivääriä mukana ja 10 kiloa tavaraa, pärjäisikö jollain tiimarin repulla? Jos pääasiassa tekee päivän metsästysreissuja niin onko tuo gunslinger siihen jo liikaa vai pitäisikö harkita sitä X1, erot minimaaliset? Gunslingerissä oli enemmän tilaa ja sen sai tarvittaessa kumminkin remmeillä pienemmäksi. Mites se väritys, ottaakko suoraan normi vihreän (kestävämpää kangasta ?) vai sitten tollanen maastokuviollinen (pehmeää, lika herkkää?). Onko mitään merkitystä..
X1:ssä häiritsi se jousen kantoon tarkoitettu ihme irtoluukku.

Onko kellään kokemuksia jakaa varsinkin näistä kahdesta repusta? Vai onko joku muu malli vielä hankinnan arvoinen?

Gunslinger
http://www.kivelaoutdoor.com/Gunslinger.html

X1
http://www.kivelaoutdoor.com/X1A1.html

Kiitos


Edit. Korjatkaa jos olen väärässä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 9 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com