OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jänisreseptejä, kiitos...
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 24.01.2006 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo niinhän se on että kyllä uunissa pitkään hauduttamalla saa maun puolesta paremman lopputuloksen aikaan. Se vaan on uunissa hankalaa tuo kerman kanssa hauduttelu, tahtoo aina leikata ja mennä aika viston näköiseksi. Yksi hyvä konsti on tehdä tuo pata uunissa hiljalleen ilman kermaa, sitten erotella lihat luista, siivilöidä liemi ja valmistaa loppuun padassa hellalla kuohukerman kera. Tarvittaessa pieni suurustus maizenalla ja maut kohilleen.

"Mutta lukiko siinä edes että kerma?" Wink

On meinaan ruoka- ja kuohukerman maussa eroa kuin yöllä ja päivällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RätsäKiller
***


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 502
Paikkakunta: oulainen

LähetäLähetetty: 24.01.2006 15:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kumpahaan mää oon käyttäny Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Koiramies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Maa 2004
Viestejä: 537
Paikkakunta: Satakunta/Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 26.01.2006 13:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Koiramies kirjoitti:
Keitin rusakon melkosen isoissa paloissa.
Kun liha irtosi luista, kaadoin vedet pois ja annoin jäähtyä.


Miksi kaadoit hyvän liemen pois? Sitähän voisit käyttää vielä loppuhaudutusvaiheessa tuon kasvisliemen sijaan, mieluiten vielä rankasti kasaan keitettynä. Vai onko tuon keittämisen tarkoitus nimenomaan miedontaa pupun makua?

Kokkina tulee aina tartuttua näihin, sori vaan Embarassed


Täytyy kysyä vaimolta Laughing
_________________
kuinka monta päivää on syksyyn ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wire fox
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2006
Viestejä: 1386
Paikkakunta: e-p

LähetäLähetetty: 17.02.2006 11:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tällästä pataa mä tässä taannoin tein ja hyvää oli...
Eli lihat irti luista ja sopiviksi paloiksi. Pikainen ruskistus pannulla, jos paistaa liian kylmällä pannulla pitkään niin tahtoo sitkistyä. Lihat pistetään pataan, mukaan sipulisilppua, suolaa, kaalia pieninä paloina. Lopuksi komeus kruunataan kaupasta saatavalla sweet and sour-kastikkeella. Pata uuniin, pari sataa astetta ja reilu tunti. Lisukkeeksi sopii hyvin riisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kari049
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Jou 2005
Viestejä: 276
Paikkakunta: pohojanmaa

LähetäLähetetty: 17.02.2006 23:08    Viestin aihe: vistan jänisresepti Vastaa lainaamalla viestiä

juu kokeilin tuota vistan jänisreseptiä ja sain eka kertaa rusakosta todella hyvää ruokaa. kannnattaa kokeilla Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
miksa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 643

LähetäLähetetty: 17.02.2006 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voilla ja pekonilla saa vaikka kengänpohjasta maistuvaa. Mutta ei siinä, näitähän se tulee itsekin käytettyä.

Ehkä joku kertoo vielä, miten saisis "kevyen" ruuan jäniksestä mausta turhaa tinkimättä. Esim. hirvenpaistihan tulee hyväksi uunissa ilman lisärasvaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
benelli*
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Hel 2006
Viestejä: 49
Paikkakunta: karula

LähetäLähetetty: 19.02.2006 15:31    Viestin aihe: näin se käy Vastaa lainaamalla viestiä

raatelet sen jäneksen veittellä palasiksi ja kuumalle pannulle vaan..käytä voita ja vähä suolaa..ja sit laitat valkosipulia siihen tulee prkl:een hyvää Wink -iskä tekee näin-
_________________
jees...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
taateli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2005
Viestejä: 156

LähetäLähetetty: 24.02.2006 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kevyttä tulee, kun tekee keiton. Eipä tarvita voita eikä kermaa. Maku tulee pupun keitinliemestä. Perunoita, keittojuureksia, sipulia... suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Persilijaa ripaus pinnalle... ja se on siinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UKKOMETTO
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 566
Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.

LähetäLähetetty: 03.03.2006 14:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä on todella hyväksi osoittautunut resepti. (wanha ruottalainen resepti)

1 hyvin puhdistettu jänis
voita ruskistamiseen
suolaa
2 sipulia
2 rkl voita
4 dl lihalientä
4-5 anjovisfilettä
10 katajanmarjaa
2-3 mausteneilikkaa

KASTIKE:
100-150 g herkkusieniä tai metsäsieniä
1 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ranskankermaa
3-4 dl haudutuslientä

Paloittele jänis. Kuivaa palat. Kuumenna padassa voi ja ruskista siinä jänispalat,
2-3 erässä, kauttaaltaan. Mausta ruskistetut palat suolalla ja nosta vadille odottamaan.

Kuori ja lohko sipulit. Kuullota padassa. Lisää pataan liemi, murskatut anjovisfileet ja mausteneilikat. Nosta jänispalat liemeen ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti.

Siivilöi haudutusliemi. Viipaloi tai paloittele sienet. Kiehauta kattilassa kuumennetussa voissa. Ripottele sienten joukkoon jauhot, sekoita. Lisää ranskankerma ja haudutuslientä. Keitä hetki. Kaada kastike pataan jänispalojen päälle. Kuumenna keitos ja tarkista maku.


Ja kukaan ei voi väittää, että olisi pahaa...
_________________
Jossain niitten on oltava!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 18.09.2006 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jostakin joskus luin "jäniksen satula" -nimisen reseptin. Mahtaiskohan olla tietoa miten se tarkemmin meni, en löytänyt edes netistä hakukoneella moista reseptiä. Olisi tuossa noita jäniksiä 4kpl ja ajattelin koittaa yhdestä tehdä jäniksen satulan (ja jaloista sitten pata porisemaan). Kyllähän sitä nyt tietenkin voi soveltaakin, mutta ajattelin "originaalia reseptiä" kysellä jos tietoa on.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
silver
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Elo 2006
Viestejä: 21
Paikkakunta: tattila

LähetäLähetetty: 23.09.2006 04:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistaako tai onko joku kokeillut aikoinaan metsästäjälehdessä ollutta täytetyn jäniksen ohjetta. Siinä kokonainen jänis täytettiin siskonmakkara "tahnalla" ja muilla lisukkeilla. Vatsa ommeltiin kiinni ja sitten uuniin .Muistan lukeneeni reseptin mutta en koskaan tullut kokeilleeksi. Ja nyt harmittaa kun en löydä sitä mistään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 23.09.2006 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MtJ kirjoitti:
Jostakin joskus luin "jäniksen satula" -nimisen reseptin. Mahtaiskohan olla tietoa miten se tarkemmin meni, en löytänyt edes netistä hakukoneella moista reseptiä. Olisi tuossa noita jäniksiä 4kpl ja ajattelin koittaa yhdestä tehdä jäniksen satulan (ja jaloista sitten pata porisemaan). Kyllähän sitä nyt tietenkin voi soveltaakin, mutta ajattelin "originaalia reseptiä" kysellä jos tietoa on.


"saddle of hare" Gookeliin ja muutama vaihtoehto tupsahtaa ruutuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com