Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.04.2024 17:55 Viestin aihe: |
|
|
Totta tosiaan, löysin semmoisiakin!
Vain vedelle siinä todetaan ja vesivaipalla sitten 100l voi keitellä muuta.....
Pitää pitää silmät auki, tosin minähän teen oman automaattipadan kohta..... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9506
|
Lähetetty: 01.04.2024 18:06 Viestin aihe: |
|
|
Tuntuu että kenttäkeittimiä (ei siis vedettäviä ns. "soppatykkejä") oli alvariinsa myynnissä ennen rysyn perseilyä. Näköjään enään ei. _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Dope
Liittynyt: 07 Elo 2023 Viestejä: 5 Paikkakunta: Lappeenranta
|
Lähetetty: 06.04.2024 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Asiallinen homma!! Olen itse "sahtisukua" jossa tietotaito katkennut. No netistä ohjeet ja olen tehnyt 10l kattilassa ja kuurnat tupla-ämpäreitä jne.. no se 6-7 litraa tainnut aina tulla kertasatsista. Perinnetuote kuitenkin vivahteineen parhaimmasta päästä. Oma suuntaus olisi tuonne Joutsan/Leivonmäen suuntaan, ei katajaa eikä humalaa tms.. Mutta makuasia ja kaikki sahti uppoaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 06.04.2024 20:53 Viestin aihe: |
|
|
Humalaa ei lainkaan ja katajakin vain valutusvaiheessa, toiset keittävät sitä vedessä, silloin varmasti jo maistuu....
Kiikuttelin saavit kellariin +5, kannutan vasta viikonpäästä.
Sen kolme viikkoa kestää kypsyä, sitten on valmista. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 07.04.2024 17:16 Viestin aihe: |
|
|
Ei mennyt pääsiäisenä kaikki sahti, vaikka yritys oli
Kova... Laitoin ylijäämiä pakastimeen, en oo ennen
Koittanut mut kovasti vakuutellaan ettei häiritsevästi muutu.
Humalaa en oo käyttäny, Kataja kuurnatessa.
Maltaissa n 10% ruismallasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.05.2024 18:21 Viestin aihe: |
|
|
Juhannus lähestyy.....
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 307 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 22.05.2024 00:11 Viestin aihe: |
|
|
Mahtavuut, että ukot harrastaa. En ole sahtia tehnyt, mutta siideriä omista omenoistaa ja pirun hyvää tuli. Siiderin teko on huomattavasti helpompaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 22.05.2024 13:26 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän se kohta pitää juhannussahdin tekoa alkaa valmistella, sen kolmisen viikkoa vaatii ennakkoa, huomisesta taitaa tasan 4 viikkoa olla h-hetkeen.
Pari säkkiä hujautan, varmaan kolmekin saattaisi olla kun syntymäpäiviä sattuu samalle viikolle mutta prosessin kesto ja käytettävät välineet rajaa siihen kahteen.
Mitää uutta en rupea hurjastelemaan vaan vanhalla reseptillä mennään kun hyvää tulee.
Lisäksi pohdinnassa on kylkeen tehdä itse grillimakkaraa, jalapenoa, juustoa, ehkä ryynimakkaraa ja originaalia.... Näkee riittääkö aika ja viitseliäisyys. Ois se nättiä grillailla omatekoisia. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 22.05.2024 15:15 Viestin aihe: |
|
|
Puolitoista viikkoa vanha panos on kypsymässä, josko
Siitä riittäisi juhannukseenkin.
Sain ostettua säkillisen pehkolan mallasta. Muutaman
Satsin oon siitä tehnyt ja ehdottomasti parhaat on tullut.
Vikingin mallas on vähän liian jauhoista tavaraa, tahtoo
Kuurnaaminen kestää kauan, säkki kohtaisia eroja on.
Tän vuoden puolella pakatut vikingit on kuulemma niitten
Uudesta mallastamosta. Jauhoista oli kyllä sekin mutta
Hyvin tuli kuitenkin kuurnasta pihalle.
Sen verran tähän kypsyvään satsiin muutin että laitoin
Katajat huuhteluveteen, enkä kuurnaan. Mäskit meni leipurille
Niin en halunnut kauheesti neulasia sinne. Ja jonkun verran
On kylmäsavustettua mallasta mukana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 31.05.2024 14:52 Viestin aihe: |
|
|
Juuri sain pytyt pestyä, tänään vielä ohjelmassa vedenhaku ja kaikki semmoiset järjestelyt että huomenaamuna tulet pataan 05. 00 aikaan vain ja sahdinteko voi alkaa.
100l panos kuten normaalisti, ei mitään kikkailuja, mallas samaa kuin aikasemminkin.
-biltemasta pitää kannuja hakea lisää jonkuverta, juhannukseen on nyt se tasan 3 viikkoa joten entii kypsyä.
-kellarin lämpö pitää tutkia vielä, luulisin olevan vielä suht kylmä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 31.05.2024 18:15 Viestin aihe: |
|
|
Edellinen erä on nyt makeimmillaan. Melko lailla hyvä tuli,
Vaikka itse sanonkin.. Väri jäi vähän punertavaksi ja savu ei maistu lainkaan. Sain tietäjiltä tietoa ettei savu tartu kuivaan ja
Rouhittuun maltaaseen. Pitäis kuulemma idättää ohra ja kuivaus tehdä savulla niin sit onnistuisi. Näin laiska mies ei viitsi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 31.05.2024 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Kuvittelisin lämminsavun ottavan kyllä, se että onko mitään järkeä ja muuttuuko joku ominaisuus siinä hommassa sitten....
Hain lähdevettä nyt 330l, olipa hyttysiä, mäkäriä, polttiaisia ja paarmoja kaikkia yhtä-aikaa, tuntui että termacell oli vain sinappia kinkulle...
-en tiedä kuinka kylmää on lähdevesi mutta hankki sormia paleltaa kun aikansa pluttasi teräsastian kanssa ja huurteseen veti tonkankyljet.
Pitää se kärsiä kun laatua tekee. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.06.2024 20:01 Viestin aihe: |
|
|
Pistellääs pari kuvaa väliin...
Vedenhaku tosiaan oma operaationsa, joutuu kantamaan jonkunmatkaa mihin maasturilla pääsee.
Aamulla heräsin jo neljältä keittohommiin...
Ensimmäiset vedet seassa ja saunassa tulet.
Mikäs tässä tyyntä järveä katsellessa.
Alkaa neste häviämään.... Sitten kiehuvaa päälle niin pitkään kun antaa makua.
Siinäpä se valuu juhlajuoma....
Kahden säkin kuurna, pitää paikkansa kuten myyjä kertoi.
Nyt antoi hyvin läpi, varmasti hellekeli auttaa kun lämmöt pysyy paremmin.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17160 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 19.06.2024 12:36 Viestin aihe: |
|
|
Vaikka sanovat ettei onnistu sahdinteko ukkosella niin toista mieltä pitää olla lopputuloksesta.
Annoin maistiaisia kun tuossa tuttuja ja sukulaisia poikennu ja hyvin tuntuu lasillinen häviävän vähän kultturellimpaankin juomaan tottuneille, jännä kun löytävät villivadelmaa, nektariinia ja toffeeta mausta, joku jopa lakritsaa....
En tiedä onko se se eksoottisuus vai mieliluvitusta muilla mutta minustakin tuoksussa on hedelmää ja marjaa....
No juhannus on näiltäosin pelastettu kumminkin!!! _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 19.06.2024 14:22 Viestin aihe: |
|
|
Kympin kanisteri on jäljellä edellistä erää, ikää nyt kai
7 viikkoa. Vähän kuivaa alkaa jo olla, makeus hävinnyt
Mutta ihan juotavaa edelleen.
Uuden erän laitoin lauantaina alulle ja eilen siirsin kellariin.
Vähän aivopierun poikasta tuotannonsuunnittelussa
Kun kesäloma alkoi tänään ja juhannus on oven takana, eikä
Valmista ole kun yks pytty.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|